Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 14:00:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 3d studio max  (Pročitano 83885 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 305
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia n73
 evo i ja da se ukljucim u temu.  i ja sam tako poceo sa 3ds maxom  mislio sam napravicu kola kuce ludnice Smiley
al kad sam poceo video sam da to uopste nije lako cak stavise bas je tesko,i pored gomila procitanih knjiga i tutoriala ja se i dalje mucim al ne predajem se napredujem polako. a sto se tice modelovanja  misli da je najteze izmodelovati coveka i kola. zato sto se treba razumeti toplogija ivica tj jest kako ivice teku da bi sve bilo onako glatko i realisticno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 431
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.64
mob
Qtek 2020i
I ja sam mislio u potpunosti kao i ti.. al nisam se predao xD.. idalje neznam organsko modelovanje ali veruj mi i nije toliko tesko ako imas reference po cemu radis (blueprintove), inace ima dosta dobrih tutova kako najbolje da se izmodeluje glava, covek, a i vec su poceli u dosta programa da stavljaju basic humane, tako da ti je vec spremljen, ti samo radis na faci i detaljima po telu. Modeliranje kola je vec dosta jednostavnije, obicno se uvek radi po blueprintovima tako da vec od starta imas precizne mere i uglove. Samo jedan savet, sta god da u buducnosti budes radio batali boolean opciju ako vec nisi i drzi se nekog drugog nacina modelovanja tipa Box Modeling.. Samo napred, ne odustaj Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 305
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia n73
hvala na savetima  valjda ce biti nesto od mene Smiley   a sto se tice tehnike modelovanja privlaci me nurbs modeling al tek mi je to zeznuto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Samo polako. Sve se da nauciti.  Smile Nemoj ko jedan moj drugar. Trazio Max da instalira, ja dadoh, kada on me posle nekih 2h zove :

"Idi bre u pm."
"Sta ti je" i poceh da se smeskam, predpostavljajuci o cemu je rec.
"Uspeo sam 2 stvari. Da otvorim program, i nacrtam kuglu, vise nista. Poima nemam sta da radim. J*bo te max, lud li si u ovom da radis ??"  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 305
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia n73
haha jbg stvarno max odaje takav utisak kad se prvi put otvori  Smiley
al recimo  mei je max mnogo laksi od maye ona je tek komplikovana ee i da jel moze neko da objasni razlike max-maya jel mi se cini da je to u sustini isto??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Nije ni max nesto prostiji, ali mene maya nervira zbog interface-a. Ma skroz je drgaciji. I vise mi je legao max-ov nego maya-in. Doduse, maya je bila naprednija u nekim stvarima od max-a, ali kako ih je autodesk kupio, sta dalje pricati. Neke stvari se uvode u max jos od 9-ke, a intenzivno od 2009-ke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Max je jak kolko su i plugini za njega. Inace, osim nekih programa za kreiranje pejsaza Max, Maya i sotalo nije bas jednostavno. After Effects je malo jednostavniji pa se opet ne bavi svako sa njim.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 305
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia n73
znaci autodesk kupio mayu da bi je unistio konkurenciju Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
jel zna neko neki tutorijal za pravljenje reljefa?

ustvari sta mi treba. imam recimo visinske tacke koje geodet snimi na terenu, a ja onda hocu da te tacke postavim u 3d prostoru i da pomucu njih napravim povrsinu koja bi predstavljala teren. neki geodet mi je jednom prilikom pricao da je uz spravu za merenje (teodolit) dobio i program koji automatski obavlja to sto sam opisao, a mene zanima da li u maksu moze da se uradi isto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Uzmi najbolje plugin "Dreamscape" od sitni sati. Mene je odusevio jer moze stvarno da ti prikaze teren od po 2000 x 2000 metara sa jednim metrom rezolicuje. Stvar je u tome da ti reljef ne radi u poligonima pa moze vise detalja da nabije.
Evo ti nekih primera, radjeno u Maxu, rendering je Dreamscape, posto samo radi sa izvorom svetla od Dreamscapea:

Napomena, reljef je radjen u World Machini, posebnom programu za proracun reljefa, erozije itd. Ali isto tako mogu da se ubace DEM podaci o terenu.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

06.jpg
(34.49 KB, 600x338)
07.jpg
(21.25 KB, 600x338)
Pejsaz od gore.jpg
(22.9 KB, 800x450)
Pejsaz u Magli Kopie.jpg
(12.12 KB, 800x450)
Pejsaz u Magli u jutro.jpg
(18.57 KB, 800x450)
« Poslednja izmena: 21. Apr 2009, 23:12:08 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 14:00:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.253 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.