Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 21. 12. 2012. Kraj vremena ili početak...  (Pročitano 353052 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Firestata, postoji jedno logicko objasnjenje. Majama su bogovi obecali da ce se vratiti. Oni to nisu zaboravili, i tokom svoje istorije su ih ocekivali. Dolaskom evropljana, pomislili su da su se bogovi vratili. Nisu pruzali nikakav otpor.
Staro obecanje, im je doslo glave.

+ virusi i bakterije na koje su evropljani stvorili imunitet a oni oni ne jer nije bilo mesanja naroda u toj meri...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3325
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung S4 mini
Firestata, postoji jedno logicko objasnjenje. Majama su bogovi obecali da ce se vratiti. Oni to nisu zaboravili, i tokom svoje istorije su ih ocekivali. Dolaskom evropljana, pomislili su da su se bogovi vratili. Nisu pruzali nikakav otpor.
Staro obecanje, im je doslo glave.

Nisam proucavao o njima nista posebno, ali mi je malo apsurdno da su ispali veoma maloumni, dopustivsi da ih spanci iskorijene a pri tom ne pruzajuci nikakav otpor. A bogovi su im obecali da ce se vratiti i obrisati ih sa lica zemlje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
Индијанци су протерали бога Кецалкоатла који је обећао да ће се вратити.Притом је по легенди био беле коже.Сад кад су видели белце вероватно су претпоставили да се бог вратио.Што се пада Ацтека рецимо тиче,није то баш све тако једноставно...Прво били су омражени од свих околних племена које су буквално масакрирали,приносили људске жртве и сл.Чим су се Шпанци појавили ови су стали иза њих.Друго Монтезума је био глуперда,Шпанцима је такорећи оставио одрешене руке да раде шта год хоће...На све то додај болести,шок од барута,шок од коњице(о којој нису могли ни да сањају),па да су Индијанци још користили и оружја од камена која баш и нису тако делотворна против челичних оклопа.

ali mi je malo apsurdno da su ispali veoma maloumni, dopustivsi da ih spanci iskorijene a pri tom ne pruzajuci nikakav otpor

Отпора је било.Најбољи пример ти је la noche triste(ако сам дао исправан назив)кад су под Куатемоком избацили Шпанце из данашњег Мексико Ситија(тада Тенохтитлана).

Ово се све наравно односи на Ацтеке,Маје су ипак мало већа мистерија.Инке су такође пропале на сличан начин ко Астеци,комбинација глупих владара,мржње околних племена и шпанске безобзирности.
« Poslednja izmena: 12. Sep 2009, 15:24:02 od vl4d4 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Apple 5S
Ma ljudi, ovo nije ni prvi ni poslednji put da najavljuju kraj sveta. Ja mislim da od toga nema nista!  Smile
Mozda se desi neka velika nepogoda i nesreca, ali da svetu dodje kraj 2012. ja mislim da je cista budalastina
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3325
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung S4 mini
Znaci 20.12.2012. relacija Bosna - Svajcarska Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Meni nista nije jasno  Smile

Toliko je informacija i dezinformacija na internetu, da te glava zaboli; na jednom sajtu pise da ne postoje nikakvi dokazi da su ljudi ikad u toku historije izumrli zbog promjene magnetskih polova, a na sljedecem vec pise da ce taj shift biti pracen kataklizmom neke vrste i da se to temelji na proucavanju nekih fosila i stijena.
Opet, na jednom sajtu pise kako niko ne zna i ne moze predvidjeti tacno kad je sljedeca promjena polova, a na drugom pise obrnuto  Smile

Citala sam nesto o toj 2012 i nekako mi se nijedan scenario ne uklapa:
- udar asteroida, kometa, bla bla - to se ne moze predvidjeti, tj moze, al na par sati prije samog udara, dakle, ne znam kako je iko mogao to da vidi hiljade godina unatrag
- poplave, bla bla, to se jos manje predvidja, a ugl su one i posljedica nekog udara, vulkana, zemljotresa i slicno, sto se jelte, isto ne moze iskalkulisati
- treci svjetski rat .. to se oce desiti kad tad, ali zasto bas 2012 i zasto bas na zimski solisticij, tako precizno?
- eto i nek se promjene ti polovi, sta ce to znaciti za nas? koliko znam, polovi se ne mjenjaju u roku od 5sec vec u periodu od 1000g.

itd.

Ako je 2012 novi pocetak, prelazak na visi nivo svijesti, dna mutacije i slicno .. sve mi je to nejasno; zasto, kako, otkud? zasto bi se dna misteriozno promjenila, koji je pokretac za to? visi nivo svijesti tek ne razumijem. mozda ja jesam debil zbog toga, ali cak ne mogu ni da pojmim sta bi to predstavljalo niti kako bi se odrazilo na covjecanstvo. spominje se 4ta dimenzija; neki naucnici vec sad vjeruju da je vrijeme cetvrta dimenzija? aj dont get it. mi cemo se probuditi i poslije 11.11am cemo vidjeti bolje, uslovno receno? mislim, banalizujem, ali pokusavam da racionalizujem sve to ..

Jos jedna stvar; ispada da su ljudi u dalekoj proslosti bili jebeno pametni i mnogo upuceniji od nas kad su mogli da predvide tacan datum bilo cega. Kako to da niko poslije nije pokusao da provjeri ova saznanja? Kako to da nikom nije palo napamet da prouci recimo taj majanski princip racunanja i vidi ima li to smisla ikakvog? Mozda sam neupucena, ako je to vec neko uradio nek me prosvijetli.

Ono sto je lajtsoft spominjao, da ne znamo da tumacimo .. u vezi s tim nasla sam na internetu da se na zimski solisticij navodno (?) ulazi u age of aquarius (sto je vec spominjao neko) , a ono se veze sa razmisljanjem, perspektivama i komunikacijom.

svasta sam nesto napricala, poenta je da mi je to sve koMfuzno.   Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson K750i
evo, gledaj to ovako. magnetski polovi se krecu dok mi pricamo, a ti si i dalje ziva. vise o pomeranju magnetnih polova mozes naci na 112. strani ove teme, tj. ovde

bilo je reci i o majanskom racunanju vremena. prelistaj malo temu.
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ko ce prelistat 116str, budimo realni  Smile

pazi, ja znam da se krecu magnetni polovi stalno, ali neki pricaju da ce se taj krajnji obrt, kad sjever bude jug i obrnuto, desiti bas taj dan, sto je suludo.

nebitno, ne morate na mene obracati paznju, samo malo slazem misli  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
procitaj i ovo:

Zetva

Nastupajuće promene na Zemlji, završetak jednog ciklusa i početak novog doba zajednička je tema iz mnogih različitih izvora: završetak Kali Juge, kraj Majanskog ciklusa, Talas o kome govore Kasiopejci.

Reč „Žetva“ koju koristi Ra sugeriše zrelost pojedinačnog ili planetrnog eniteta. Ona označava proces tokom koga planetarna sfera kao i pojedinačne celine uma/tela/duha „diplomiraju“ i prelaze sa jednog nivoa svesnosti (denziteta) na drugi. Odvija se u precizno definisanim ciklusima. Treće-denzitetski ciklus prema Ra traje ukupno 75.000 godina i sastoji se od tri manja ciklusa, na kraju kojih planetarna frekvencija olakšava „diplomiranje“.

Neki drugi materijali ukazuju na znatno duže trajanje ljudske „istorije“.  Kako Toper navodi u vezi sa time, prema Ra su na Zemlji naseljeni i entiteti,  kojima je sticanje daljih iskustava na njihovim matičnim planetama bilo onemogućeno i koji su (uz sprovedene genetske promene) praktično ponovili treće-denzitetski ciklus na Zemlji, mešajući se sa entitetima koji su ga započeli na prirodan način. 75.000 godina označava jedan ciklus trećeg denziteta. Treće-denzitetska „istorija“ mnogih entiteta na našoj sferi je po svemu sudeći znatno duža.

Sada, na kraju Velikog ciklusa, Zemlja postepeno ubrzava svoje frekvencije i stvara telo  četvrto-denzitetskih vibracija, odnosno vibracija zelenog spektra. Kroz ovu promenu ne prolazi samo planetarna sfera, već i svi entiteti naseljeni na njoj. Pozornica sadašnje Zemlje po svemu sudeći okuplja entitete iz mnogih delova Kreacije i različite orijentacije, koji su izabrali inkaranciju u tački vremena/prostora, kada je stimulans za spiritualni rast i sticanje iskustava/učenje lekcija veoma jak. Kako ćemo koristiti ovo katalitičko delovanje zavisi isključivo od naše slobodne volje.

Mogućnost za tranziciju na sledeći nivo svesnosti/denzitet je usko povezan sa nivoom vibracija pojedinačnog entiteta. Da bismo pravilno razumeli ovu tranziciju, neophodno je razmotriti pojam polarizacije:  orijentacije prema drugima i orijentacije prema sebi. Bića trećeg denziteta prelaze tegoban put individualizacije, izdvajanja individualizovane svesti iz grupne duše, koristeći katalizator iskustva tuge i radosti, i uče lekcije samo-svesti. „Diplomski ispit“ podrazumeva zauzimanje svesnog stava prema Svemu što Jeste: ili takozvanog pozitivnog koji poštuje Jedinstvo/Jednost kreacije u njenim beskonačnim manifestovanim oblicima i „štiti evoluciju svesti“ ili takozvanog negativnog koji ostvaruje progres kradući/manipulirajući energiju svesti drugih i konzumirajući “radijantne svetlosne energije u jednosmernom toku: ka “Postajanju Jednim” (Topper). Na „gore“ se može duž obe staze.

Prema Ra, u trenutku kada entitet postane svestan ovog izbora, „aktivira se celina uma/tela/duha“ (Svest o izboru, naravno, ne mora podrazumevati njegovo poimanje u okviru ovih termina i kategorija) i životna iskustva počinju da se koriste svesnije: kao (osvešćen) katalizator za polarizaciju u jednom ili drugom pravcu. Sudeći prema Ra, stepen polarizacije u oba smera stoji u najužoj vezi sa svešću, snagom entiteta.

Žetva koja nam predstoji će prema ovom materijalu biti mešovita: deo populacije će preći na 4. pozitivni denzitet, manji deo populacije, koji postigne visok stepen negativnog polariteta, će preći na negativni četvrti denzitet, veliki deo populacije će ponoviti ciklus i inkarnirati se na drugim 3D planetama. Sva iskustva i način njihovog korišćenja su dostupna i svako bira svoje lekcije, svoju stazu povratka Kreatoru (Apsolutu, 7 D) i svoj tempo napredovanja sam za sebe u skladu sa Prvim odstupanjem od Zakona Jednog.

„Ra: Kroz ovo odstupanje od Zakona Jednog Kreator želi da spozna samoga sebe (da stekne iskustva o samome sebi). Prva distorzija je slobodna volja.
Ispitivač: Kreator onda dopušta potpunu slobodu u putevima spoznaje. Da li je to tačno?
Ra: To je u potpunosti tačno.“
"Ispitivač: Sve što smo doživeli u vezi sa ovim kontaktom, naša distorzija u pravcu znanja kako bi se ono stavilo u službu, aktivnost orionskog entiteta u pravcu umanjenja delotvornosti kontakta, sve to je rezultat prvog odstupanja (od Zakona Jednog), kako to posmatram, u kreiranju potpuno slobodne atmosfere za Kreatora da stekne saznanja o sebi kroz interakciju svojih delova, jednog u odnosu na drugog. Da li je ovo tačno?

Ra: Ja sam Ra. Jeste."

Postoje i drugačije žetve: tokom tzv. negativne žetve, ako broj negativno visoko polarizovanih entiteta u suviše velikoj meri pretegne, čitava sfera se negativno polarizuje - nema pozitivne žetve, ponavljanja ciklusa verovatno da. U vezi sa tim jedan citat, koji se ne odnosi na žetvu, ali dobro islustruje ovaj princip:

„Ispitivač: Rekli ste da čista negativnost deluje kao gravitacija usisavajući sve u sebe. Pitao sam se da li čista pozitivnost ima isti takav efekat? Možete li odgovoriti, molim?

Ra: Ja sam Ra. To nije tačno. Pozitivnost ima mnogo slabiji efekat usled elementa snažnog poštovanja slobodne volje kod svake pozitivnosti koja se bliži čistoti. Tako, mada bi za negativno orijentisan entitet bilo teško da se unutar takve zvučne harmonije polarizuje negativno, to ne bi bilo nemoguće.

Sa druge strane negativni polaritet ne prihvata koncept slobodne volje drugih-sebe. Zbog toga u negativnom socijalno-memorijskom kompleksu, koji se približava čistoti, postoji stalan pritisak na druge-sebe. Pozitivno orijentisan entitet u takvoj situaciji će želeti da drugi-sebe zadrže svoju slobodnu volju i na taj način dospeti u situaciju da mu njegova sopstvena sposobnost da upražnjava slobodnu volju bude oduzeta, jer je slobodna volja negativno orijentisanih entiteta vezana uz pokoravanje.“

I pored toga što će pozitivna žetva biti mnogo manja nego što bi ova sfera mogla da podrži, Zemlja 4. denziteta će prema Ra biti pozitivno područje. Po svemu sudeći ti vektori verovatnoće/mogućnosti su stabilni.

"Ispitivač: Možete li mi reći zašto ste rekli da će Zemlja biti pozitivna četvrto-denzitetska planeta a ne negativna, budući da izgleda da ovde ima puno više negativnosti?

Ra: Ja sam Ra. Zemlja izgleda kao da je negativna. To je usled tihe, da tako kažemo, groze, koju oni dobri ili pozitivno orijentisani osećaju u odnosu na događaje u vašem sadašnjem vremenu/prostoru. Međutim, oni, koji su tako orijentisani i zreli za žetvu, u broju veoma nadmašuju one, čiji stepen orijentacije prema sebi omogućava žetvu."

Jedna od ključnih stvari na kraju ovog našeg ciklusa je tranzicija same planete na 4D. Zemlja stvara – u stvari, već je stvorila četvrto-denzitetsko telo. Verovatno upravo zbog mešovite žetve, zbog snažnog uticaja "negativnih" entiteta, tranzicija Zemlje se ne odvija na harmoničan način i postoje brojni vektori mogućnosti/verovatnoće, koji ovu tranziciju povezuju sa ne baš prijatnim promenama. Brojne najave, proročanstva i snovi o katastrofama.

Par reči o promenama na Zemlji kao i o našoj varijabilnoj „budućnosti“:

"Ispitivač: Proročanstva, da ih tako nazovem, koje je dao Edgar Cayse, ukazuju na mnoge promene na Zemlji i pitam se o mehanizmima koji opisuju budućnost. Ra, kako je rečeno, nije deo vremena a mi se ipak bavimo vektorima mogućnosti/verovatnoće. Veoma mi je teško da razumem kako funkcioniše mehanizam proročanstva. Koliko je vredno proročanstvo kao ono koje je Edgar Cayse dao u vezi sa promenama na Zemlji i svim tim scenarijima?

Ra: Ja sam Ra. Zamislite kupca koji ulazi u radnju da bi kupio hranu za period koji nazivate nedeljom dana. Neke prodavnice imaju određene proizvode, druge različite vrste proizvoda. Kada se postavi pitanje, mi govorimo o tim mogućnostima/verovatnoćama uz saznanje da takve konzerve, tegle ili porcije hrane postoje u vašoj prodavnici.

Na osnovu toga koliko možemo da skeniramo vaše vreme/prostor nije nam poznato da li će vaši ljudi kupovati ovde ili tamo. Možemo samo da navedemo neke predmete koji se mogu kupiti. Traka, sa koje je Edgar Cayse čitao, se može koristiti na isti način. U tom materijalu ima manje znanja o drugim vektorima mogućnosti/verovatnoće, dok je više pažnje posvećeno onim najsnažnijim. Mi vidimo te iste vektore, ali istovremeno i mnoge druge. Edgarov materijal bi se mogao uporediti sa stotinama kutija zamrznutih žitarica, drugi vektori sa tri ili šest ili pedeset drugih proizvoda koje vaši ljudi jedu za doručak. Gotovo je sigurno da ćete doručkovati. Meni je vaš izbor.
Na ovom mestu, dok razmišljate o vektorima verovatnoće/mogućnosti, možemo napomenuti da, iako ima mnogo artikala koji ukazuju na bedu i pružaju prilike za potragu i službu na taj način, u ovoj radnji i dalje postoji posuda sa mirom, ljubavlju, svetlom i radošću. Taj vektor jeste mali, ali okrenuti mu leđa znači zaboraviti beskonačne mogućnosti sadašnjeg trenutka. Da li se vaša planeta u jednom lepom, snažnom trenutku inspiracije može okrenuti ka harmoniji? Da, prijatelji. To nije verovatno; ali je uvek moguće.

Knjiga I

Seansa 14:
Ispitivač: Da se vratimo na početak tog perioda od 75.000 godina; žetva je usledila 25.000 godina posle tog početka, što znači pre 50.000 godina. Možete li nam reći koliko je njih požnjeveno?

Ra: Ja sam Ra. Niko nije požnjeven.

Ispitivač: Nije bilo žetve? Šta je bilo pre 25.000?

Ra: Ja sam Ra. Žetva je počela kasnije, kako vi merite vreme, tokom drugog ciklusa, sa pojedincima koji su pronašli prolaz ka inteligentnoj beskonačnosti. Žetvu, iako izuzetno malu, su u to vreme činili pojedinci ekstremne distorzije prema pomoći entitetima, koji su ponavljali ciklus. Zbog toga su ti entiteti ostali u trećem denzitetu, iako su u bilo kojoj tački momenta/vremena mogli da napuste ovaj denzitet, koristeći inteligentnu beskonačnost.

Ispitivač: Tako su tokom žetve pre 25.000 godina entiteti, koji su mogli biti požnjeveni na četvrti denzitet, odlučili da ostanu ovde i pomognu planetarnoj populaciji. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno. Nije bilo žetve, ali je bilo entiteta koji su mogli biti požnjeveni i koji će izabrati način za ulazak u četvrti denzitet.

Ispitivač: Onda ste tokom poslednjih 2.300 godina radili da biste omogućili što je moguće veću žetvu do kraja 75.000 godina ciklusa. Možete li nam s obzirom na Zakon Jednog reći zašto to radite?

Ra: Ja sam Ra. Ja govorim u ime socijalno-memorijskog kompleksa Ra. Došli smo među vas da bismo vam pomogli. Naš pokušaj pomaganja je izobličen. Naša želja je da što je moguće više eliminišemo distorziju koja je prouzrokovana pogrešnim razumevanjem naših informacija i vođstva. Razlog pomoći koju pruža Konfederacija je primarna distorzija Zakona Jednog, koja je služenje. Biće kreacije je kao telo, ako ćete prihvatiti tu analogiju. Da li bismo ignorisali bol u nozi? Modricu na koži? Posekotinu koja se gnoji? Ne. Poziv se ne ignoriše. Mi, entiteti empatije, biramo svoju službu u pokušaju da izlečimo tugu kao da nas doziva bol u fizičkom telu kompleksa/distorzije.

Seansa 16:
Ispitivač: Da li žetva entiteta orijentisanih prema sebi liči na žetvu orijentisanih prema drugima?

Ra: Ja sam Ra. Žetva je jedna. Oni koji su u stanju da uđu na četvrti denzitet zbog svog vibracionog nivoa mogu sami izabrati svoj način traganja za Jednim Stvoriteljem.

Ispitivač: Onda, kada budemo došli na četvrti denzitet, doći će do razdvajanja, i deo jedinki koje pređu na četvrti denzitet će otići na planete orijentisane prema drugima a deo na planete orijentisane prema sebi. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Da, to je tačno.

Knjiga II

Seansa 33:
Ispitivač: Hvala vam. Kako se približavamo kraju ovog velikog ciklusa može se povećati broj katalizatora za entitete. Pitam se, kada se planetarne vibracije nekako pomešaju sa četvrto- denzitetskim vibracijama i broj katalizatora se uveća, da li će to omogućiti veću polarizaciju i nešto veću žetvu.

Ra: Ja sam Ra. Na pitanje se mora odgovoriti u dva dela. Prvo, planetarne katastrofe, kako ih vi zovete, su simptomi teške žetve pre nego svesno programirani katalizator za žetvu. Zato se ne bavimo time, jer je to proizvoljno u odnosu na svesni katalizator kakav možemo učiniti dostupnim.

Drugi deo je ovaj: rezultat slučajnog katalizatora, kako vi nazivate promene na Zemlji je takođe proizvoljan. Zato možemo videti vektore verovatnoće/mogućnosti koji se kreću prema pozitivnom i prema negativnom. U svakom slučaju, biće kako mora biti. Prave prilike za svesne katalizatore nisu promene na Zemlji, već rezultat zrelosti inkarnacija koje su u vreme pred žetvu uvele u inkarnaciju one čije su šanse da uz korišćenje životnog iskustva sazreju za žetvu najbolje.

Ispitivač: Da li se taj sistem inkarnacije takođe koristi i na strani orijentacije prema sebi da bi se postigla zrelost za žetvu?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno.

Seansa 34:

Ispitivač: Ranije ste izjavili da prodor do osmog nivoa ili inteligente energije omogućava celini uma/tela/duha da bude požnjevena u bilo kom vremenu/prostoru tokom ciklusa ako to želi. Kada se taj prodor do osmog nivao dogodi, kakva iskustva ima entitet koji to doživljava?

Ra: Ja sam Ra. Iskustvo svakog entiteta je jedinstveno u njegovoj percepciji inteligentne energije. Percepcija ovog iskustva seže od neograničene radosti do stroge posvećenosti služenju drugih u inkarniranom stanju. Entitet koji dosegne inteligentnu energiju će najčešće percipirati ovo iskustvo kao neizrecivu dubinu. Međutim, želja da odmah izađe iz inkarnacije nije uobičajena za entitet. Pre se javlja ekstremna želja da prenese ta iskustva ili da ih koristi da bi pomogao drugima.

Seansa 40:

Ispitivač: Koliko je trajala tranzicija sa drugog na treći denzitet? Mislim da ste rekli generaciju i po. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno, proračunato u vašim godinama, vreme bi iznosilo otprilike 1,350.

Ispitivač: Koliko bi trajala tranzicija na ovoj planeti sa trećeg na četvrti denzitet?

Ra: Ja sam Ra. To je teško proceniti usled nekarakterističnih anomalija kod ove tranzicije. Na ovoj tački prostora/vremena postoje inkarnirana bića koja su započela četvrto-denzitetski rad. Međutim, klima planetarne svesti usporava taj proces. Na ovoj određenoj tački vektori mogućnosti/verovatnoće ukazuju na period tranzicije od otprilike 100 do 700 vaših godina. To se ne može preciznije odrediti zbog nepostojanosti vaših ljudi na ovom prostoru/vremenu.

Ispitivač: Da li se vibracija fotona već ubrzala?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno. To je uticaj koji je počeo da utiče na to da misli postaju stvari. (da se materijalizuju). Kao primer možete uzeti misli ljutnje koje postaju one ćelije u fizičkom telu koje se otržu kontroli i uzrokuju ono što nazivate rak.

Ispitivač: Pretpostavljam da je to ubrzanje vibracija počelo pre otprilike dvadeset ili trideset godina. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Prvi nagoveštaji su se javili pre otprilike četrdeset pet godina, energije vibriraju intenzivnije tokom četrdeset godina koje prethode konačnom vibracionom prenosu, da tako kažemo, kvantnim skokom, kako vi ti nazivate.

Ispitivač: Počevši od perioda pre četrdeset pet godina i pretpostavivši čitavo ubrzanje vibracija koje ćemo doživeti tokom ove promene denziteta, na kojoj tački te vibracione promene se sada nalazimo izraženo u procentima?

Ra: Ja sam Ra. Vibraciona priroda vašeg okruženja je prave zelene boje. Ona je u ovo vreme gusto osenčena narandžastom bojom planetarne svesti. Međutim, priroda kvanta je takva, da prelaz preko granice predstavlja diskontinualno formiranje vibracionog nivoa.

Ispitivač: Hvala vam. Veoma važan koncept. Da li činjenica, da je osnovna vibracija koju doživljavamo sada istinska boja četvrtog denziteta, zelena, ima veze sa činjenicom da ima više efekata mentalnog delovanja na materijalne objekte, kao što je savijanje metala mislima, a koje po prvi put možemo da posmatramo u takvom obimu.

Ra: Ja sam Ra. Ovo će biti poslednje potpuno pitanje sa ovu seansu. To ne samo da je tačno, već bismo sugerisali da razmotrite dalje taj koncept i razmislite o velikom broju entiteta sa takozvanim mentalnim oboljenjima, koja se javljaju kao posledica delovanja zelenog zraka na mentalnu konfiguraciju onih, koji mentalno nisu spremni da se po prvi put suoče sa samima sobom.

Imate li neko kratko pitanje pre nego što završimo?

Ispitivač: Samo dva. S obzirom na ovo što ste upravo rekli, da li bi ljudi, inkarnirani ovde sa zrelošću vibracija na stazi služenja sebi, imali posebno velike mentalne teškoće sa ovom vibracijom zelenog zraka?

Ra: Ja sam Ra. To nije tačno. Pre su brojni entiteti, koji su se odvojili od sebe i propustili da se pripreme za ovu tranziciju, posebno osetljivi na ovaj uticaj.

Seansa 47:

Ispitivač: Dali ste nam vrednost od preko 50% orijentacije prema drugima za četvrto- denzitetski pozitivni i preko 95% orijentacije prema sebi za četvrto-denzitetski negativni socijalno-memorijski kompleks. Da li ove dve vrednosti odgovaraju istoj brzini, da tako kažemo, vibracije?

Ra: Ja sam Ra. Osećam da imate poteškoće u formulisanju ovog pitanja. Odgovorićemo vam u pokušaju da razjasnimo vaše pitanje.

Brzine vibracija ne treba shvatiti na isti način u pozitivnoj i negativnoj orijentaciji. Treba ih shvatiti kao moć da se u određenom stepenu prihvati inteligentna beskonačnost i da se radi sa njom. Usled činjenice da primarna boja, da tako kažemo, ili energija plave nedostaju u negativno orijentisanom sistemu moći, vibracione energije zelene/plave se ne vide u vibracionom rasporedu ili obrascu negativne četvrte i pete skale vibracija.

Sa druge strane, pozitivna, da tako kažemo, poseduje puni spektar prave boje vibracionog obrasca vremena/prostora i tako sadrži različite vibracione rasporede ili obrasce. Svaki je sposoban da obavlja posao četvrtog denziteta. To je kriterijum za žetvu.

Ispitivač: Da li ste rekli da plava nedostaje na negativnom četvrtom denzitetu?

Ra: Ja sam Ra. Dopustite nam da detaljnije razjasnimo. Kao što smo ranije izjavili, sva bića imaju potencijal za sve moguće vibracione brzine. Tako je aktiviranja potencijala zelenog i plavog energetskog centra, naravno, upravo tamo gde i treba biti u kreaciji Ljubavi. Međutim, negativno polarizovani entitet će dostići žetvu kroz ekstremnu efikasnost korišćenja crvene i žute/narandžaste, krećući se direktno prema prolazu indigo centra, unoseći kroz ovaj kanal inteligente energije ulazne zrake inteligentne beskonačnosti.

knjiga III

Seansa 1:

Prvim bih voleo da razjasnim poslednju stavku u vezi sa žetvom. Pitam se da li se žetva nadgleda i ako je tako, zašto je to nadgledanje neophodno i kako ono deluje, budući da violetni zrak određuje da li je entitet spreman za žetvu? Da li je neophodno da neki entiteti nadgledaju žetvu ili se ona odvija automatski?

Ra: Ja sam Ra. U vreme žetve tu su uvek žeteoci. Plod je oblikovan onakav kakav jeste, ali postoji izvesno nadgledanje koje je neophodno da bi se osiguralo da dar bude smešten na odgovarajući način, bez ožiljaka i mrlja.

Postoje tri nivoa onih koji nadgledaju žetvu.

Prvi nivo je planetaran i mogao bi se nazvati anđeoskim. Ovaj tip čuvara obuhvata totalnost celine uma/tela/duha, ili više Ja entiteta, kao i entitete sa unutrašnjih planova koji su privučeni tom entitetu putem njegove unutrašnje potrage.

Druga vrsta čuvara ovog procesa su entiteti Konfederacije koji imaju čast/dužnost da stoje na ivicama, korak od svetlosti/ljubavi tako da požnjeveni entiteti, bez obzira koliko su zbunjeni i nesposobni da uspostave kontakt sa svojim višim Ja, ne posrnu i ne otpadnu iz nekog drugog razloga osim jačine svetla. Ti entiteti Konfederacije hvataju one koji posrnu i uspravljaju ih, kako bi oni mogli nastaviti put u svetlost.

Treća grupa koja nadgleda proces su oni koje nazivate Čuvarima. Ta grupa je iz oktave iznad naše i služi kao donositelji svetla. Ti Čuvari obezbeđuju preciznu emisiju svetla/ljubavi u tanano profinjenom rasprostiranju, tako da se precizno može utvrditi vibracija ljubavi/svetla svakog entiteta.

Žetva je automatska utoliko što će požnjeveni entiteti odgovoriti u skladu sa onim što je nepromenljivo tokom žetve. To je emanacija violetnog zraka. Međutim, ti pomagači su prisutni da bi obezbedili sigurnu žetvu, tako da svaki entitet može u punoj meri imati priliku da izrazi svoj violetni zrak sebstva.

Seansa 52:

Ispitivač: Uključio bih samo pitanje zašto je toliko mnogo Putnika izabralo vreme žetve za svoju inkarnaciju?

Ra: Ja sam Ra. Postoji nekoliko razloga za inkarnaciju tokom žetve. Oni se mogu podeliti na osnovu termina sopstvo i drugi-sebe.

Primaran razlog zašto su ta Braća i Sestre tuge izabarala inkarnirano stanje je prilika da pomognu drugima-sebe, osvetljavajući distorziju planetarne svesti i mogućnost da se ponudi katalizator za druge-sebe i time pojača žetva.

Postoje još dva razloga da se izabere ova služba koji imaju veze sa sopstvom.

Putnik, ukoliko se seća i ukoliko se posveti službi, će se polarizovati mnogo brže nego što bi to bilo moguće u daleko jednoličnijim realnostima višeg denziteta.

Konačni razlog je u totalnosti uma/tela/duha ili totalnosti socijalno-memorijskog kompleksa koji može proceniti da neki entitet ili članovi socijalnog entiteta mogu iskoristiti treće-denzitetski katalizator da bi upotpunili učenje/podučavanje za koje je procenjeno da je slabije od perfektnog. To se posebno odnosi na one koji stupaju i nastavljaju kroz šesti denzitet u kome je balans između empatije i mudrosti savršen.

Seansa 62:

Ispitivač: Imam pitanje na koje sinoć nisam dobro odgovorio (ime). Ono ima veze sa vibracijama denziteta. Prema mom razumevanju prvi denzitet se sastoji od vibracija atomskog jezgra koje su u crvenom spektru, drugi u narandžastom itd. Da li je tačno shvatanje da je vibracija jezgra naše planete još uvek u crvenom, da su drugo-denzitetska bića još uvek u narandžastom na ovoj tački prostora/vremena i da svaki denzitet koji egzistira na ovoj planeti ima različitu vibraciju jezgra ili to nije tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno tako.

Ispitivač: Onda, kada budu ušle četvrto-denzitetske vibracije, da li to znači da planeta može da podrži entitete sa četvrto-denzitetskim vibracijama jezgra. Da li će planeta i dalje imati prvo-denzitetske vibracije i da li će na njoj biti drugo-denzitetskih bića i da li će biti treće-denzitetskih entiteta sa treće-denzitetskim vibracijama?

Ra: Ja sam Ra. Ovo će biti poslednje potpuno pitanje za ovu seansu. Ima energije ali nam distorzija instrumenta sugeriše da bi bilo bolje skratiti seansu uz vaše dopuštenje.

Ispitivač: Da.

Ra: Ja sam Ra. Morate posmatrati Zemlju, kako je nazivate, kao sedam Zemalja. Postoji crveni, narandžasti, žuti i uskoro će biti kompletiran vibracioni položaj zelenog spektra za četvrto-denzitetske entitete koji će ga onda zvati Zemlja. Tokom četvrto-denzitetskih iskustava, usled nerazvijenosti četvrto-denzitetskih entiteta, treće-denzitetska planetarna sfera neće biti upotrebljiva za nastanjivanje, jer rani četvrto-denzitetski entitet neće tačno znati kako da održi iluziju da četvrti denzitet ne može biti viđen niti otkriven bilo kakvim instrumentima dostupnim trećem denzitetu.

Seansa 63:

Ispitivač: Želeo bih da nastavim sa pitanjima u vezi sa informacijom da će u četvrtom denzitetu biti aktivirane energije crvenog, narandžastog i zelenog spektra; da će žuti, plavi itd. postojati kao potencijal. Upravo sada se aktivira energija zelenog spektra. Ona se aktivira tokom poslednjih 45 godina. Zanima me tranzicija kroz taj period u kome će zelena biti potpuno aktivirana, a žuta preći u latentno stanje. Šta ćemo izgubiti kada žuta iz aktivnog pređe u latentno stanje i šta ćemo dobiti kada se zelena potpuno aktivira i kakav je to proces?

Ra: Ja sam Ra. Razmišljanje u terminima dobitaka i gubitaka vodi do zabluda kada se bavimo krajem ciklusa i početkom ciklusa zelenog spektra na vašoj sferi. Koristeći svojstvo inteligencije treba razviti shvatanje da u jednoj kreaciji ne postoji gubitak. Postoje samo progresivni ciklusi iskustava koje entitet koristi. Sada možemo odgovoriti na vaše pitanje.

Kada ciklus zelenog spektra ili denzitet ljubavi i razumevanja počne da se oblikuje, plan žutog spektra, ili Zemlja u kojoj sada uživate u svom plesu, neće više biti naseljen tokom jednog perioda vašeg prostora/vremena koje odgovara vremenu/prostoru, neophodnom da četvrto-denzitetski entiteti nauče sposobnost da sakriju svoj denzitet od trećeg. Posle tog perioda ponovo će doći vreme kada će treći denzitet moći da se kreće kroz svoje cikluse na sferi žutog spektra.

U međuvremenu se formira druga sfera, koja je u velikoj meri usaglašena sa žutim zrakom. Ta sfera četvrtog denziteta postoji paralelno sa sferom prvog, drugog i trećeg denziteta. Ona je gušće prirode zbog rotacionih aspekata atomskog jezgra tog materijala. Već smo razgovarali sa vama o ovom predmetu.

Četvrto-denzitetski entiteti koji su inkarnirani u ovom prostoru/vremenu pripadaju četvrtom denzitetu na osnovu svojih iskustava, ali su inkarnirani u manje gušćim vozilima zbog želje da steknu određena iskustva i pruže pomoć prilikom rođenja četvrtog denziteta na ovoj sferi.

Treba zapamtiti da četvrto-denzitetski entiteti poseduju veliki stepen empatije.

Ispitivač: U našoj sadašnjosti, u treće-denzitetskoj inkarnaciji na ovom planu, entiteti trećeg denziteta sa planete Zemlje, koji su ovde doživeli nekoliko inkarnacija, će se podeliti na tri grupe: entiteti pozitivnog polariteta ostaju na ovom planu radi sticanja iskustava četvrtog denziteta, negativno polarizovani, koji mogu biti požnjeveni, odlaze na drugu planetu a ostatak nepožnjevenih entiteta odlazi na drugu treće-denzitetsku planetu. Pretpostavljam da su pored toga ovde još neki entiteti koji su već mogli da budu požnjeveni sa drugih planeta i koji su došli ovde da bi sa ovom planetom ostvarili tranziciju u četvrti denzitet, plus Putnici.

Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno uz malo napomenu.

Pozitivno orijentisani požnjeveni entiteti će ostati na ovoj sferi ali ne na ovom planu.

Ispitivač: Mislim da ste rekli da je ovde sada otprilike 60 miliona Putnika. Da li se tačno sećam?

Ra: Ja sam Ra. To je približno tačno. Taj broj se u izvesnoj meri povećava.

Ispitivač: Da li taj broj uključuje entitete, koji mogu da budu požnjeveni, i koji su došli na ovu planetu radi sticanja četvrto-denzitetskih iskustava?

Ra: Ja sam Ra. Ne.

Ispitivač: Koliko otprilike ima zrelih treće-denzitetskih entiteta koji su mogli da budu požnjeveni sa drugih planeta?

Ra: Ja sam Ra. To je relativno redak fenomen i broj još nije dostigao 35.000.

Ispitivač: Sada su ti entiteti inkarnirani u telu sa treće-denzitetskim vibracijama. Pokušavam da razumem kako se odvija tranzicija sa trećeg na četvrti denzitet. Uzeo bih kao primer jedan od tih entiteta o kojima govorimo i koji je sada u treće-denzitetskom telu. On će postepeno stariti i moraće da umre u treće-denzitetskom telu da bi se inkarnirao u četvrto-denzitetskom telu za tu tranziciju?

Ra: Ja sam Ra. Ovi entiteti su inkarnirani u vozilu koje biste mogli nazvati dvostruko aktiviranim telom. Entiteti koji donose na svet te četvrto-denzitetske entitete osećaju tokom trudnoće veoma jaku povezanost i upotrebu spiritualne energije. To je zbog potrebe da se manifestuje dvostruko telo.

Tranzitno telo je ono koje će biti u stanju da prihvati vibracione komplekse četvrtog denziteta, kada se ulazne energije pojačaju, a da to ne bude praćeno uništenjem fizičkog vozila. Ukoliko bi treće-denzitetski entitet u potpunosti postao vibracijski svestan četvrtog denziteta, treće-denzitetsko električno polje bi bilo uništeno zbog nekompatibilnosti.

Da odgovorimo na vaše pitanje o smrti, treće-denzitetski entitet bi umro zbog uslova koji važe u trećem denzitetu.

Ispitivač: Dakle, vi kažete da će prilikom tranzicije entiteta sa dvostruko aktiviranim telima sa trećeg na četvrti denzitet, treće-denzitetsko telo morati da prođe kroz proces koji nazivamo smrću, da bi se ostvarila tranzicija. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Treće i četvrto-denzitetsko telo, kombinacija, će umreti zbog vrste distorzija treće-denzitetskih celina uma/tela/duha.

Možemo odgovoriti na suštinu vašeg pitanja. Svrha kombinovanog aktiviranja celina uma/tela/duha se sastoji u tome da ovakav entitet do izvesnog stepena poseduje svesno razumevanje četvrtog denziteta, kojeg treće-denzitetski entitet ne može da se seti, jer na njega deluje proces zaborava.

Ispitivač: Da li je razlog njihove tranzicije na Zemlju pre nego što se celokupna promena okonča sticanje iskustava pre procesa žetve?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno. Ti entiteti nisu Putnici zato što je ova sfera njihova četvrto-denzitetska matična planeta. Međutim, iskustvo ovakve službe stiču samo oni požnjeveni treće-denzitetski entiteti koji su demonstrirali veliki stepen orijentacije prema drugima-sebi. Odobrenje za ovakvu inkarnaciju je privilegija, jer kod ove žetve postoji veoma iskusan katalizator u službi drugima-sebi.

Ispitivač: Postoji mnogo dece koja su demonstrirala sposobnost da mentalno savijaju metal što je pojava vezana uz četvrti denzitet. Da li većina te dece pripada vrsti entiteta o kojima govorimo?

Ispitivač: Da li je razlog što oni to mogu da učine, a peto-denzitetski Putnici ne mogu, u tome da je njihovo četvrto-denzitetsko telo aktivirano?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno. Celina uma/tela/duha kod Putnika je aktivirana u skladu sa trećim denzitetom i oni su izloženi procesu zaborava koji se može prevladati jedino disciplinovanom meditacijom i radom.

Ispitivač: Sada, kada se nastavi tranzicija na četvrti denzitet, svi treće-denzitetski entiteti će morati da prođu kroz proces koji nazivamo smrću da bi mogli da se nastane na četvrto-denzitetskoj sferi. Da li je to tačno?

Ispitivač: Da li u ovo vreme već postoje stanovnici te četvrto-denzitetske sfere koji su već prošli kroz ovaj proces. Da li je ona već nastanjena?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno tek od, da tako kažemo, nedavne prošlosti.

Ispitivač: Pretpostavljam da je ta populacija došla sa drugih planeta, budući da na ovoj planeti još nije obavljena žetva. Ti entiteti su sa planeta na kojima je žetva već obavljena. Da li je to tačno?

Ispitivač: Da li su ti entiteti vidljivi za nas? Da li bih mogao da vidim nekoga od njih? Da li on hoda po površini naše planete?

Ra: Ja sam Ra. Već smo razgovarali o ovome. Ovi entiteti u ovom trenutku poseduju dualna tela.

Ispitivač: Oprostite što postavljam tako glupa pitanja, ali mi je veoma teško da razumem ovaj određeni koncept. Plašim se da ću morati da postavim neka glupa pitanja da bih ga razumeo i sumnjam da ću ga ikada potpuno razumeti i ikada dobro shvatiti.

Dok se aktivira četvrto-denzitetska sfera, generiše se velika toplotna energija. Pretpostavljam da je ta toplotna energija generisana samo na treće-denzitetskoj sferi. Da li sam u pravu?

Ra: Ja sam Ra. To je potpuno tačno. Distorzija iskustava svake dimenzije je diskretna.

Ispitivač: U nekom trenutku u budućnosti četvrto-denzitetska sfera će biti potpuno aktivirana. U čemu se sastoji razlika između punog i delimičnog aktiviranja ove sfere?

Ra: Ja sam Ra. U ovom trenutku kosmički ulazni zraci su povoljni za obrazovanje jezgra pravog zelenog spektra i formira se materijal te vrste. Međutim, u ovom trenutku postoji mešavina okruženja žutog i zelenog spektra, uslovljavajući rađanje tranzitnih tipova celina uma/tela/duha. U trenutku punog aktiviranja denziteta pravog zelenog spektra, denziteta ljubavi, planetarna sfera će biti čvrsta i nenastanjena a proces rađanja će se vremenom, da tako kažemo, transformisati i stvoriti adekvatan tip vozila koji će u potpunosti moći da opaža četvrto-denzitetsko okruženje. U ovom trenutku zeleni spektar u većem stepenu postoji u prostoru/vremenu nego u vremenu/prostoru.

Ispitivač: Daću jednu izjavu i zamoliti vas da me ispravite. Naša planeta se spiralnom aktivnošću čitave glavne galaksije kreće spiralom i nas planetarni sistem spiralom zauzima novi položaj, pri čemu se četvrto-denzitetske vibracije sve više pojačavaju. Te vibracije atomskih jezgara počinju da obrazuju četvrto-denzitetsku sferu i telesne komplekse četvrtog denziteta koji će nastaniti tu sferu. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je delimično tačno. Ono što treba da bude ispravljeno je koncept kreiranja telesnih kompleksa zelenog spektra. Ovo kreiranje će biti postepeno i počeće od vašeg treće-denzitetskog tipa vozila i putem biseksualne reprodukcije, kroz proces evolucije, postati četvrto-denzitetski telesni kompleks.

Ispitivač: Onda će entiteti, o kojima govorimo, požnjeveni treće-denzitetski entiteti, koji su prešli na četvrti denzitet, stvarati putem biseksualne reprodukcije potrebne četvrto-denzitetske komplekse?

Ra: Ja sam Ra. Ulazni zraci istinskog zelenog spektra će sve više i više stvarati uslove u kojima će atomska struktura ćelija telesnog kompleksa biti struktura denziteta ljubavi. Celine tela/uma/duha koje nastanjuju ta vozila će, kada žetva bude potpuna, biti, i do izvesnog stepena već jesu, oni o kojima ste govorili, požnjeveni entiteti ovog planetarnog uticaja.

Ispitivač: Razumeo sam da Logos ne planira efekat zagrevanja prilikom naše tranzicije sa trećeg na četvrti denzitet. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno uz napomenu da je koncept slobodne volje planiran od strane Logosa kao takvog, on sam je proizvod slobodne volje. U ovom podneblju se može odigrati beskonačan broj događaja. Ne može se reći da su planirani od strane Logosa, ali je dopušteno da se dogode.

Ispitivač: Čini mi se da se efekat zagrevanja, koji se odvija na planeti, može uporediti sa bolešću tela i da bi njegov uzrok bila slična ili ista mentalna konfiguracija. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno uz napomenu da je za ovu distorziju telesnog kompleksa vaše planetarne sfere spiritualna konfiguracija odgovorna koliko i mentalna sklonost.

Ispitivač: Kada treći denzitet izađe iz aktivnog stanja i pređe u potencijalno stanje, planeta će ostati sa prvim, drugim i trećim denzitetom. U to vreme na planeti neće biti aktiviranih treće-denzitetskih vibracija. Da li je tačna moja pretpostavka da sve treće-denzitetske vibracije na planeti stvaraju telesne komplekse kao što smo mi; da je to zbir treće-denzitetskih vibracija na ovoj planeti u ovo vreme?

Ra: Ja sam Ra. Ovo će biti poslednje pitanje za ovu seansu. Instrument ima još nešto energije zahvaljujući prenosu, ali postoji izvesna nelagodnost. Mi ne želimo da iscrpimo ovaj instrument. Možemo reći da je uprkos napadu struktura instrumenta bolja nego na prethodnoj seansi.

Kao odgovor nna vaše pitanje, to je netačno utoliko što pored celine uma/tela/duha trećeg denziteta postoje i predmeti, misaone forme i osećanja koje su ti Ko-Kreatori proizveli. Ovo je treći denzitet.

Seansa 65:

Ispitivač: Koliko je u Univerzumu česta mešovita žetva pozitivno i negativno orijentisanih celina uma/tela/duha?

Ra: Ja sam Ra. Među planetarnim žetvama, koje omogućavaju žetvu celina uma/tela/duha otprilike 10% je negativna; otprilike 60% je pozitivna; i otprilike 30% je mešovita pri čemu su gotovo sva požnjevena bića pozitivna. Kod mešovite žetve je gotovo nepoznato da većina žetve bude negativna. Ako se planeta snažno pokrene u pravcu negativnog polariteta, gotovo da nema mogućnosti za žetvu pozitivne polarizacije.

Ispitivač: Možete li mi reći zašto nema gotovo nikakve mogućnosti u takvom slučaju?

Ra: Ja sam Ra. Sposobnost za pozitivnu polarizaciju zahteva izvestan stepen samoodređenja.

Ispitivač: Onda, ako bi se žetva odigrala sada, danas, postojao bi izvestan broj požnjevenih pozitivnih entiteta, izvestan broj požnjevenih negativnih entiteta i izvestan broj ponavljača. Pretpostavljam da će se usled delovanja katalizatora, koga ćemo iskusiti u vremenu između sada i stvarne žetve, broj požnjevenih entiteta povećati.

Uopšteno govoreći, ne samo s obzirom na ovu planetu, već s obzirom na iskustva u vezi sa žetvom, koliko veliki porast požnjevenih entiteta možete logički da pretpostavite usled delovanja katalizatora u završnom periodu kakav je ovaj? Ili možda grešim pretpostavljajući da su druge planete imale katalizatore na kraju ciklusa kada se odvijala mešovita žetva?

Ra: Ja sam Ra. U slučaju mešovite žetve gotovo uvek dolazi do disharmonije i samim tim se delovanje katalizatora očituje u vidu vaših tzv. „promena na Zemlji“.

Želja Konfederacije je da pomogne onima koji zaista tragaju intenzivnije usled katalizatora. Mi ne biramo nameru da projektujemo uspeh uvećavajući broj požnjevenih entiteta, jer to ne bi bilo adekvatno. Mi služimo. Ako smo pozvani, mi ćemo pomagati svom svojom snagom. Broj ne predstavlja prednost.

Ispitivač: Katalizator, koji je uveden sada, pred kraj ciklusa, predstavlja funkciju specijalne orijentacije svesti koja naseljava ovu planetu. Ta svest je obezbedila katalizator za sebe oblikujući svoje razmišljanje u skladu sa tom orijentacijom i delujući na taj način i sama kao katalizator telesnog bola i bolesti na pojedinačnu celinu uma/tela/duha. Napravio sam ovu analogiju ranije ali je sada ponavljam da bih razjasnio svoje razmišljanje o planetarnom entitetu sačinjenom od milijardi celina uma/tela/duha. Da li je moja tačka gledišta tačna?

Ra: Ja sam Ra. U potpunosti je tačna.

Seansa 66:

Ispitivač: U tranziciji sa trećeg na četvrti denzitet postoje dve mogućnosti koje se razlikuju od one koju sada doživljavamo. Imamo mogućnost potpuno pozitivne žetve i mogućnost potpuno negativne žetve za koje sam shvatio da su se više puta dogodile u negde drugde u Univerzumu. U slučaju negativno polarizovane žetve, čitava planeta, koja se negativno polarizovala, pravi tranziciju sa trećeg na četvrti denzitet. Da li planeta oseća distorziju bolesti kao posledicu takve tranzicije?

Ra: Ja sam Ra. Dobro opažate. Negativna žetva je jedna od snažnih disharmonija i planeta to izražava.

Ispitivač: Planeta ima određeni set uslova u kasnom trećem denzitetu i ti uslovi su različiti u ranom četvrtom denzitetu. Možete li mi navesti primer negativno polarizovane planete i uslove u kasnom trećem i ranom četvrtom denzitetu, da bih mogao da uočim razliku?

Ra: Ja sam Ra. Na prelazu sa trećeg na četvrti denzitet vibracije se na negativno polarizovanoj planeti precizno menjaju, upravo kao i na pozitivno orijentisanoj planeti. Sa negativnim četvrtim denzitetom dolaze mnoge sposobnosti i mogućnosti, koje su vam poznate. Četvrti denzitet je gušći i mnogo je teže sakriti prave vibracije celine uma/tela/duha. To negatvinom četvrtom denzitetu, kao i pozitivnom, pruža mogućnost za formiranje socijalno-memorijskog kompleksa. On pruža negativno orijentisanim entitetima mogućnost za drugačiji set parametara, kojima demonstriraju svoju moć nad drugima i služe sebi. U pogledu vibracija uslovi su isti.

Ispitivač: Pitao sam se o fizičkim distorzijama, bolestima i sličnim stvarima na negativnom trećem denzitetu neposredno pre žetve i negativnom četvrtom denzitetu odmah posle žetve. Kako stoje stvari sa fizičkim problemima, bolestima i slično na kasnom negativnom trećem denzitetu?

Ra: Ja sam Ra. Iskustvo svake planete je jedinstveno. Problemi, da tako kažemo, sa ratobornim akcijama su kod negativnih treće-denzitetskih entiteta verovatniji od reakcije planete na negativnost planetarnog uma, jer se često preko tih ratnih stremljenja na globalnoj skali postiže neophodna negativna polarizacija.

Kada nastupi četvrti denzitet, to je nova planeta i novi sistem fizičkih vozila i parametri ratobornih akcija se pre izražavaju mislima nego manifestovanim oružjem.

Ispitivač: Dakle, onda su fizička oboljenja, kakve ih poznajemo na ovoj planeti, rasprostranjena na treće-denzitetskoj negativnoj planeti neposredno pre žetve na četvrti negativni denzitet?

Ra: Ja sam Ra. Verovatnije je da se distorzije fizičkog kompleksa ređe javljaju kada počinje negativni četvrti denzitet, usled ekstremne zainteresovanosti za sebe, koja karakteriše treće-denzitetski negativni entitet. Mnogo više pažnje se posvećuje fizičkom telu i mnogo više discipline se mentalno posvećuje sebi. To je orijentacija ogromnog samo-interesovanja i ogromne samo-discipline. Postoje primeri tipova oboljenja, koji su povezani sa distorzijom negativnih emocija u kompleksu uma, kakva je ljutnja. Međutim, kod zrelog negativnog entiteta je verovatnije da se ta ljutnja koristi kao katalizator u destruktivnom smislu u pravcu predmeta ljutnje.

Seansa 71:

Ispitivač: Tokom ove seanse se nadam da ću putem nekoliko pitanja uspeti da načinim osnovu za istraživanje koje će biti plodonosno. Prvo bih pitao da li je moguće pojačati polaritet bez pojačanja stepena zrelosti za žetvu (harvestability -  u ovom materijalu mogućnost za prelazak na viši denzitet. prim.prev.)?

Ra: Ja sam Ra. Veza između polarizacije i zrelosti za žetvu je najvažnija za treće-denzitetsku žetvu. Na ovom denzitetu će pojačanje orijentacije prema drugima gotovo neizbežno povećati sposobnost entiteta da koristi viši intenzitet svetlosti. Na ovom denzitetu je teško pojačati polaritet bez povećanja zrelost za žetvu.

Ispitivač: To bi verovatno bilo moguće na višim denzitetima, kao na primer na petom. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Tokom peto-denzitetske žetve polarizacija je veoma malo povezana sa zrelošću za žetvu.

Ciklusi

Seansa 7:

Ispitivač: Mislim da bi bilo dobro da otkrijemo kako Zakon jednog deluje u ovom transferu bića na našu planetu i na dejstvo žetve?

Ra: Ja sam Ra. Zakon Jednog jednostavno kaže da su sve stvari jedno, da su sva bića jedno. Postoji određeno ponašanje i misaone-forme koje su stalne u razumevanju i praktikovanju ovog zakona. Oni koji, završivši svoj ciklus iskustva, demonstriraju stepen distorzije razumevanja misli i delovanja, biće odvojeni u vibracionu distorziju koja je mnogo ugodnija za njihov kompleks uma/tela/duha. Ovaj proces čuvaju i nadgledaju bića koja obrazuju, bića koja su se, iako veoma blizu Zakonu Jednog u svojoj distorziji, okrenula ka aktivnoj službi.

Iluzija je kreirana od svetla, ili bolje ali teže shvatljivo, od svetla/ljubavi. Ovo se javlja u različitim stepenima intenziteta. Duhovni kompleks svakog požnjevenog entiteta se kreće duž linije svetla, dok svetlost ne postane suviše zasenjujuća, kada se entitet zaustavlja. Onaj entitet je možda jedva dostigao treći denzitet ili je veoma, veoma blizu završetku distorzije svetlosti/ljubavi trećeg denziteta. Međutim, oni koji padnu u ovu oktavu pojačavanja svetlosti/ljubavi, tada stiču iskustva u glavnom ciklusu tokom koga postoje mogućnosti da se otkriju distorzije koje su inherentne svakom entitetu i tako smanjuju distorziju.

Ispitivač: Koja je u našim godinama dužina jednog takvog ciklusa?

Ra: Ja sam Ra. Jedan glavni ciklus traje otprilike 25.000 vaših godina. Postoje tri ciklusa ove prirode, tokom kojih oni koji su ostvarili progres mogu biti požnjeveni na kraju tri glavna ciklusa. To je otprilike između 75 i 76.000 vaših godina. Žetva uključuje sve nezavisno od njihovog napretka, jer je tokom tog vremena sama planeta prošla kroz upotrebljiv deo ove dimenzije i polako prestaje da bude upotrebljiva za niže nivoe vibracije u ovom denzitetu.

Ispitivač: Kakva je pozicija planete s obzirom na progres ciklusa u ovom trenutku?

Ra: Ja sam Ra. Ova sfera je trenutno u vibraciji četvrtog denziteta. Njena materija je potpuno zbunjena zbog socijalno-memorijskog kompleksa smeštenog u njenoj svesti. To prelazak na vibraciju koja se približava ne čini lakim. Zbog toga će ovo biti povezano sa nekim neprijatnostima.

Ispitivač: Da li će se te neprijatnosti javiti u okviru nekoliko godina?

Ra: Ja sam Ra. Te neugodnosti ili disharmonični vibratorni kompleks su počele pre nekoliko godina u vašoj prošlosti. One će se nastaviti neumanjene tokom perioda od otprilike 30 godina.

Ispitivač: Posle tih trideset godina pretpostavljam da će ovo biti planeta četvrtog denziteta? Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tako.

Ispitivač: Da li je moguće predvideti koliki procenat populacije će nastanjivati planetu četvrtog denziteta?

Ra: Ja sam Ra. Žetva nije sada, dakle predviđanje nema značaja.

Ispitivač: Da li činjenica da smo u tom tranzicionom periodu ima neke veze sa razlogom što ste ove informacije učinili dostupnim populaciji?

Ra: Ja sam Ra. Mi smo hodali među vašim ljudima. Mi se sećamo. Mi se sećamo tuge; videli smo mnogo. Nekoliko vaših godina smo tražili instrument sa odgovarajućim parametrima distorzije u kompleksu uma/tela/duha da prihvati informacije uz minimalnu distorziju i maksimalnu želju da služi. Odgovor je ukratko da. Međutim, želimo da znate da vam se u svojoj memoriji zahvaljujemo.

Seansa 9:

Ispitivač: Put evolucije, kako sam razumeo, je takav, da naša planetarna populacija ima određenu količinu vremena da ostvari progres. To je u principu podeljeno u tri ciklusa od po 25.000 godina. Na kraju 75.000 godina sama planeta napreduje. Šta je uzrok da se ta situacija odvija u ciklusima, tako precizno definisanim u pogledu godina?

Ra: Ja sam Ra. Zamislite, ako želite, određenu energiju, koja teče spolja i koagulira unutra, i formira na taj način maleno područje, kojim upravlja vaš Savet Saturna. Nastavite da posmatrate ritam tog procesa. Živa bujica kreira ritam koji je neminovan kao na nekom od vaših instrumenata za merenje vremena. Svaki od vaših planetarnih entiteta je započeo svoj prvi ciklus kada je energija odnosa (povezanosti) bila sposobna da podrži takva iskustva uma/tela. Tako je svaki od vaših planetarnih entiteta na različitoj lestvici cikličnog programa, da ga tako nazovemo. Tajming tih ciklusa je mera ekvivalentna jednom paketu inteligentne energije. Ta inteligentna energija predstavlja neku vrstu časovnika. Ciklusi se kreću tako precizno kao što časovnik otkucava vaš sat. Vrata koja vode od inteligentne energije ka beskonačnoj inteligenciji se otvaraju nezavisno od okolnosti pri otkucaju sata.
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson K750i
je l' mozes da navedes odakle je ovo, mrzi me da trazim. znam da si vec rekao na nekoj od predhodnih strana. hvala
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 203
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.