Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 2012.-ta nista drugo do odgovora-ko smo,odakle smo i kuda idemo  (Pročitano 110057 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Citat
Prema prorocanstvu Hopi Indijanaca se kaze ,"Kada se Plava Zvezda Kachina pojavi na nebesima ,peti svet ili peta dimenzija ce se poceti pojavljivati ". Ovo ce biti Dan Pricesti ili Prociscenja . Hopi smatraju da je planeta Sirijus plava zvezda Kachina .

Sta je ova plava zvezda Kachina Alex mamurno moje  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
Sirijus. Egipcani su je zvali Pasja zvezda. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
A taj/ ta Sirijus je planeta/kometa/zvezda/neka pi*ka materina? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
Evo link u vezi zlatnog preseka, tj spirale. Odnosi se na dizajn, ali i na prirodu, na dnu stranice ima video, obavezno pogledajte. http://www.banskt.com/blog/golden-ratio-in-logo-designs/
Negde sam i za to pisao. Ko sada da trazi.  Smile Dosta njih to vezuju sa fraktalima i Fibonacijevim nizom.

====================================

Izvini Sandra, nisam video odmah tvoje pitasnje.

A taj/ ta Sirijus je planeta/kometa/zvezda/neka pi*ka materina? Smile

@Vlastimire nismo potomci Sumera vec onih za koje oni kazu ko su prvi ljudi. A to sto oni kazu se slaze sa danasnjim nalazima. Prvi covek je nastao na tlu juznog dela Afrike. Jos pre oko 250-300000 godina.

Ne kazu samo oni. I druge drevne civilizacije govore o bogovima koji su dosli sa zvezda. Maje, koji su toliko danas aktuelni, u svojoj svetoj knjizi Popol Vuh, su opisivali isto period stvaranja coveka. Samo sto za razliku od Sumera, nije bilo mesanje gline, vec je korisceno drvo.

Indikativno je da se i po drugim svetim knjigama provlaci kako su nas bogovi delom osaktili. Ucinili nesavrsenijim, tako i oni kazu da su bogovi bili nezadovoljni sto smo ravni njima, pa su nam zamutili pogled. U Bibliji npr, to se desilo priliko gradnje Vavilonske kule. Samo sto su tamo pomesani jezici.

Pored toga, kada su ispracali bogove koji su odlazili, upitali su ih gde idu. Ovi su im pokazali prema zvezdi Sirijus. Poznato nesto, a? Toliko halabuke oko nje danas. Smiley To je najsjajnija zvezda na zvezdanom nebu. Egipcani su je nazivali zvezda Pas. Isprati pravac tri zvezde iz Orionovog pojasa ( opet nesto poznato oko cega se dize halabuka Smiley Orionov pojas ) i pokazace ti gde je Sirijus. A halabuka oko Orionovog pojasa pocinje saznanjem da su piramide u Egiptu, poredjane prema rasporedu tih zvezda. Samo sto da bi doslo do savrsenog poklapanja, mora se zvezdano nebo vratiti kako je izgledalo pre 10500 godina.

Na nasem nebu se pojavljuje tokom Avgusta i vidljiv je cele zime.

Smile

Ona je tu, vidi se. Stvar je sto je u prorocanstvu navedena da je plava. Pitanje je sta ce se to i da li ce se nesto desiti pa da postane plava.
« Poslednja izmena: 21. Apr 2012, 23:16:13 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Super ti je ovo Arijada, za one koji sve ovo ne shvataju ozbiljno i misle da su Maje bili obicni divljaci.
Divljastvo je prisutno od vajkada u svim civilizacijama, 1999 bombardovanje srbije i ubijanje neduznih je delo jedne, kako onisebe nazivaju, moderne i savremene zapadne civilizacije.
Postoje ogromni razlozi sto se o Majama i ostalim narodima na tlu amerike, blikiralo istrazivanje i proucavanje, a to su uglavnom nametanja imperijalistickih modela zivota da se proslost brise koliko je moguce.
Maje nisu bile samo obicni divljaci, sto je umnogome doprineo i nedavni film Mel Gigsona koji je izazvao veliku reakciju u naucnom svetu.
Neko ovde rece da su oni divljaci ida nemaju ni pismo ni pisane dokumente itd. kao sumerci i fenicani. Maje su imale mngo pisanih dokumenata ali pri osvajanju Meksika knokvistadori su u XVI veku konkvistadori su vopdjeni idejom da pokore i pokatolice stanovnistvo sve pisane dokumente spaljivali. Nazalost ostalo je vrlo malo pisanih dokumenat u zivotu a sa njihovim desifrovanjem se jako odugovlacilo.
Evo jos jedan podatak koji Maje cini superiorniji u odnosu na sumerce i fenicane, naime Maje su u matematici koristile i nulu (0) dok ovi drugi nisu, pa stoga maje imaju jako precizne proracune.

Ovo bi bio samo jedan dodatak na neke ovlas izrecene tvrdnje o nipodastavanju Mjanske civilizacije. Maje i danas zive na Jukatanu u Belizeu i Nikaragvi a jako se lako prepoznaju po krivim nosevima nalik orloskom kljunu.

Civilizacije Srednje i juzne amerike su me od vajkada privlacile i izazivale kod mene dozu strahopostovanja u odnosu na ono sto su sve stvarali kroz vekove. Prosle godine decembra sam posetio Jukatan i znamenita mesta u njemu pa sada sve to na drugaciji nacin posmatram nego ranije. Naravno u pozitivnom smislu reci. Takodje imam iskustva iz juzne amerike gde sam tamo ziveo neko vreme.

Pozdrav Arijada

Hvala, pozdrav i tebi  Smile Smile

Vidim da jedini praviš razliku izmedju kosmičkih Maja i Maja kao naroda. Čitala sam nešto o tome ali nikako da nadjem te skripte a mnoge nisu na netu. Kada nadjem postaviću.

Kao što kosmičke Maje rekoše o 2012-oj godini, ne treba se previše time opterećivati, sam proces traje već nekoliko godina i svaka ga je persona osetila na svoj način. Ništa se famozno neće desiti sem što će se izoštriti svest običnog čoveka, što i jeste poenta.

A pošto sam ja kosmički ton, po njihovom kalendaru, ja ću samo da uživam i posmatram sve "odozgore"  i širim radost i ljubav Smile
« Poslednja izmena: 22. Apr 2012, 00:16:35 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
ok Arijada  zelim ti da obidjes sva ova zemaljska mesta, nije skupo samo treba jaka volja. Meksikanci za gradjane srbije daju besplatne vize na 10 god vazenja i to u svrhe turizma posla i tranzita.
ja se spremam da uskoro obidjem piramide sunca i meseca. naravno vise me zanima ono sto je vidljivo od mistcnog i apstraktnog.
cao i uzivaj

ovde ima dosta toga da se procita
http://www.crystalinks.com/olmec.html

« Poslednja izmena: 22. Apr 2012, 01:03:09 od zummba »
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Hvala na informacijama, želim dobra putešestvija.
Volela bih da obidjem ta mesta, možda i hoću tamo u kasno leto ali mene i dalje više zanima mistika i ono što se "golim okom baš i ne vidi" Smile

Big pozz Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
evo kako su maje mnozile brojeve, probajte i sami

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
MultiplicationMaya... (1216.52 KB)
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
Eto kako se tripuje po net-u. Sada tonovi. A zna se da su to Baktuni. Padne nekome nesto na pamet, neki se naloze ... i let let. Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Cika Lajte  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.137 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.