Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 2012.-ta nista drugo do odgovora-ko smo,odakle smo i kuda idemo  (Pročitano 110125 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
A zmija bi bila neka kometa ili spirala mozda? Sta?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Spiralna kometa  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
hahahahaha da, da nema sta drugo biti  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Cao Sandra ,

Horoskop dolazi iz Babilona i Babilonci su u njemu imali trinaest znakova .13-sti je Ophiuchus .

13-sti znak je za razliku od drugih asociran sa pravom osobom koja je zivela u 27 veku pre Hrista i koja se zvala Imotep ili Imhotep takodje znan kao ‘Aesclepius’ od starih Grka ili Ophiuchus .

On je ljudima predstavio medicinu za koju je zmija bila zastitni znak.
Karakteristike osobe rodjene u ovom znaku su sledece ;

Mnogi Ljudi ce biti ljubomorni na njegov progres u zivotu .
On je Tragac za mudroscu i znanjem.
Mnogi ljudi su ljubomorni na njegovu licnost .
On voli da se oblaci raskosno i u svetlim bojama .
Vlasti i Autoriteti imaju za njega veliko postovanje .
Ima kapaciteta i potencijala da bude veliki arhitekt i gradjevinar.
Broj 12 je srecan za ovu osobu.
Ova osoba ce imati veliku porodicu ali ce napustiti kucu u ranim godinama .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Cao Alex
danas nisi raspolozen da procitas moj post ili ja mozda nisam shvatila tvoj.
Dakle ta pojava sto sam ja mislila da je kometa ili spirala ili spiralna kometa ( Smile) je ...sta? Metafora za osobu sa tim karakteristima koje ssi naveo?
Ne razumem molim te pojasni mi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Cao Alex
danas nisi raspolozen da procitas moj post ili ja mozda nisam shvatila tvoj.
Dakle ta pojava sto sam ja mislila da je kometa ili spirala ili spiralna kometa ( Smile) je ...sta? Metafora za osobu sa tim karakteristima koje ssi naveo?
Ne razumem molim te pojasni mi.

Izvini rano je jutro pa sam pospan i mamuran,nije da nisam raspolozen ( office party sinoc )
zaspah na vozu od iscrpljenosti ,probudio sam se na zadnjoj stanici pa taksijem kuci .
Izvini duso nista ni ja tebe ne razumem  ,
Za koju si pojavu mislila da je kometa ili spirala ili spiralna kometa ???
Ja sam pricao o serpentu zmiji u horoskopu kao 13-stom znaku jer je neko u ranijem postu, mislim Arijada pomenula horoskop .
« Poslednja izmena: 21. Apr 2012, 11:38:27 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Majanski kalendar

Tokom analize nekih radio talasa vrlo niske frekvencije a koji su dolazili iz centra naše galaksije, Mlečnog puta, i koje je primio ogromni radio teleskop u Sokoru u Novom Meksiku 2002.g., SAD, istraživači su otkrili vrlo čudan periodični signal koji se činio kao da je svesno upućen ka zemlji. Sastojao se od pet vrlo snažnih emisija i koji su trajali po deset minuta svaki i prispevali su svakih 77 minuta i trajali po sedam sati, od 30. septembra do 1. oktobra te godine.

Današnji astronomi nisu prvi koji se pitaju šta se nalazi u centru naše galaksije. Odlični astronomi i matematičari stare Maja civilizacije su postavljali isto pitanje. Maje su tačno znale gde se na nebu nalazi centar galaksije a imali su i simbol za nejega; to je bio Hunab Ku i Maje su ga zvale “Galaktički leptir”. Čitava njihova kosmologija i krajnje tačan kalendar bili su bazirani na lokaciji Hunab Ku-a i oni su duboko verovali da budućnost čovečanstva zavisi od toga šta se dešava na tome mestu.

Za Maje je Hunab Ku je bio vrhovni Bog i konačni Stvoritelj i koji je bio ustoličen u centru galaksije Mlečni put. To je predstavljalo kapiju za ostale galaksije kao i svu Svesnost koja je ikada postojala u našoj galaksiji. Maje su verovale da Hunab Ku zapravo Svesnost koja je organizovala svu materiju - iz jednog vrtložnog diska – u zvezde, planete i sunčeve sisteme, uključujući i naš Sunčev sistem sa Zemljom i svim ostalim planetama. Takođe su verovale da Stvoritelj upravlja svime u našoj galaksiji isijavanjem energije svesnosti iz toga centra.

Danas, moderni astronomi potvrđuju da centar Mlečnog puta jeste “vrtložni disk” sa “crnom rupom” u svome središtu, koja guta i rađa zvezde. Da nije emisija onih niskih talasa možda programirana energija svesnosti koju nam šalje Stvoritelj – kao što su Maje verovale?

Svakim danom je sve veća sličnost između onoga što su stare Maje verovali i onoga što savremena astrofizika otkriva o našoj galaksiji.

[/img]

Ipak postoji jedna velika razlika a to je kako su vreme razumele Maje a kako ga razume savremena nauka; danas, fizičari smatraju da je vreme linearno a Maje su znale da vreme teče u ciklusima; Stvari imaju početak i kraj a na kraju jednog ciklusa Vremena počinje novi ciklus. Majanski vrlo tačan “Dugi kalendar” (treba da se podešava na prestupnu godinu tek svakih 380.000 godina!) je baziran na takvoj percepciji.

Vrlo je teško zanemariti taj kalendar koji je još pre 1500 godina potpuno tačno predvideo da će se poravnanje Zemlje, Sunca i konstelacije Plejades sa centrom galaksije desiti 2012., po Gregorijanskom kalendaru.

Majanski Dugi kalendar je odredio taj dan kao “4 Ahau, 3 Kankin” (13.0.0.0.0.) i to pada na 21. decembar 2012 i označava “kraj vremena”, tj. Kraj velikog ciklusa koji je trajao 26000 godina i kada će celo čovečanstvo doživeti novi početak a koji su Maje nazvale “Povratak Kukulkan-a” (Quetzalcoatl-a).

Piramide civilizacije Maja, kao ona u Čičen-ici u Meksiku, su vrlo precizno postavljene tako da označe ravnodnevnice i najkraći i najduži dan.

Na dan 21.12.2012.g, koji je inače najkraći dan te godine na severnoj hemisferi (“zimski solisticij”) – desiće se izuzetan događaj. Kada sunce bude zalazilo zapadno od Čičen-ice, projekcija svetla i senki prikazaće “Kvecalkoatl - Zmiju pokrivena perjem” kako silazi niz stepenice te piramide a koja ima i veliku kamenu glavu zmije na tlu u osnovi piramide (vidi sliku). To će trajati oko 34 minute i činiće se kao da ta Perjana zmija zasita silazi na Zemlju niz stepenice piramide.

Takođe, tog 21.12.2012., rep Zmije će pokazivati u pravcu Plejadesa. Toga dana u 11:11h poravnaće se Zemlja, Sunce i centar Mlečnog puta.

Možda su signali poslati iz centra galaksije, zapravo, kosmička vibraciona šifra, poslata od strane Stvoritelja da izmeni ljudsku prirodu restruktuiranjem našeg DNK… poslati radi toga da izmene i poboljšaju naše razumevanje svemira u kome živimo i da nas tom promenom stave na put dovršenja duhovnog evolutivnog ciklusa i postave na novi početak upravo kako je Majanski kalendar i predvideo?

Kao što podsvesvest pokriva možda i čitavih 90% od naše ukupne svesnosti i stoga je od ogromne važnosti u svakodnevnom životu, tako postoji verovatnoća da je i 90% naše DNK a koja se naziva “otpad” (nešto što ne služi ničemu) zapravo vrlo važno i korisno. Moguće je da u stvari taj “otpad” DNK komunicira sa petom dimenzijom putem epifize (treće oko) ali da nama to još nije moguće razumeti zbog naših ograničenja.

Izgleda da taj DNK otpad ima ulogu kao i podsvest i da upravlja ostatkom DNK i govori mu šta treba da radi.

Teško je reći šta će se tačno desiti 2012 ali izgleda da dobijamo sve jasnije znake. U svakom slučaju ne bi smo smeli zanemariti veliki značaj koji su Maje dale tom datumu i kao kraju i kao novom početku.

Da li će se signali energije Svesnosti koje šalje Hunab Ku pojačavati i postajati učestaliji kako se približavamo 2012.?

Majanski kosmolozi rekoše da će Čovečanstvo ući u novu eru povećane svesnosti a koja počinje 21.12.2012. Vrlo verovatno da će kolosalna količina nepoznate energije svesnosti biti lansirana ka Zemlji iz centra galaksije na dan ili pre 21.12.2012.g… i to će biti povratak Qvecakaotl-a koji će promeniti i samu fiziku našeg postojanja i sadašnju paradigmu svesnosti/duhovnosti.

Ali, kao što smo rekli i u uvodnom tekstu, naše je da se mirno, bez straha, pripremamo i da bez previše znatiželje prihvatamo i očekujemo što dolazi (“…Oče naš… neka bude volja Tvoja”).

Majanski kalendar se ne završava 2012

Decembra 21. 2012. dogodiće se ekstremno bliska konjunkcija zimskog solisticija Sunca sa središnjom tačkom galaktičkog ekvatora (ekvator Mlečnog puta) i ekliptičkom putanjom (putanja Sunca), što je formacija kojoj su drevne Maje dale ime «Sveto drvo». Dolazak u ovakvu rezonancu se odvijao vrlo sporo tokom hiljade godina. Trenutak apsolutnog preklapanja je11:11 po Griniču.
Colkin je kalendar od 260 dana zasnovan na fazama razvoja ljudskog roda. Sačinjen je od 13 promena, meseci, sa po 20 dana Svaki mesec nosi određen znak i posebne osobine i koristi se i za tumačenje natalne karte, kao i u zapadnoj astrologiji. Maje su koristile i kalendar sa 365 dana. Zvali su ga Haab, ili Venerin kalendar.  Radi jasnije slike o protoku vremena stvorili su sistem tzv. «dugog računanja vremena» u kome se godina sa 360 dana (jedna «Tun») sastoji od 18 meseci («Uinala») koji traju po 20 dana.  Dvadeset Tuna čine Katun; 20 Katuna je Baktun (skoro 400. godina); najzad, 13 Baktuna predstavlja «Veliki ciklus» sa 1.872.000 dana ( 5200 Tuna, ili 5125 godina).
Majanski istraživači su od početka prošlog veka veka pokušavali da prilagode sistem Dugog računanja vremena našem, gregorijanskom kalendaru.  Pojavile su se, međutim, ozbiljne razlike. Ipak, 1950. godine došlo je do ujednačavanja dva kalendara, pa se od tada kao početak Velikog ciklusa (dan 0.0.0.0.0) računa datum 11. avgust 3.114 p.n.e, a kraj ciklusa (poznat kao 13.0.0.0.0.) bio bi 21. decembar 2.012.
Hoze Argueles, ekspert za majanski kalendar, smatra da je Colkin harmonijska matrica Velikog ciklusa i da se može koristiti kao mapa istorije svih živih vrsta na planeti koje su do sada prošle kroz pet Velikih ciklusa, odnosno 26.000 Tuna.
Na osnovu ovakvog posmatranja kalendara astronomi zaključuju da se majanski kalendar zaista ne završava 2.012. godine, već se njime završava peti ciklus razvoja i započinje novi, šesti ciklus.
Adrijan Gilbert i Moris Koterel, autori knjige «Majanska proročanstva» («Mayan Prophecies»), takođe podsećaju da Veliki ciklus predstavlja kulminaciju serije dugoročnih solarnih ciklusa, koja će dovesti do promene položaja magnetnih polova Sunca, a time će se pomeriti i solarno magnetno polje koje najznačajnije utiče na život na Zemlji. Da li će to izazvati zemljotrese, poplave, erupcije vulkana ili promene u proizvodnji endokrina u pinealnoj žlezdi? Taj ciklus je započeo dosta pasivno, sa vrlo malim brojem erupcija sunčevih pega i mada se vrh ciklusa poklapa sa krajem Velikog ciklusa za sada ne nagoveštava neke kataklizmične događaje. Treba napomenuti da 2.012. ne dolazi kao neki usamljen i iznenadni događaj. «Era 2.012» ili zona prolaska kroz galaktički ekvator započela je još 1998. godine i trajaće do 2.016. godine.
Decembra 21. 2.012. Ravan našeg, solarnog sistema, proći će kroz sam centar Galaksije.
________________________________________________________________________________________

A što se tiče njigovog objašnjenja o ličnosti kroz kinove, tonove i valove, ima mnogo toga, evo nešto o tonovima:

13 TONOVA

Postoji 13 galaktickih tonova stvaranja koji zajedno formiraju jedan zacarani val.

Svaki dan, osim kina ima i svoj ton. Postoji 260 mogucih kombinacija kinova i tonova, 20x13=260, sto je predstavljeno u Colkinu.

Svako od nas rodjen je na jedan od ovih trinaest tonova i oni mu zajedno sa odgovarajucim solarnim pecatom i valom mogu pomoci da otkrije svoju svrhu i smisao zivota.

TONOVI SU:

1    magnetski - HUN
    ujedinjuje svrhu, cilj    privlaci    Koja je moja svrha?

2    lunarni - KA
    polarizuje izazov, prepreke    stabilizuje    Koji je moj izazov?

3    elektricni - OX
    aktivira sluzenje    ujedinjuje    Kako postici cilj?

4    samo-postojeci - KAN
    definise formu, vid akcije    meri    Koje vid akcije me sinhronizuje?

5    intonirani - MACUILJI
    daje snagu sjaju, prikuplja sredstava    nalaze    Kako mogu da poboljsam svoj autoritet?

6    ritmicki - UAK
    organizuje jednakost, upravlja izazovom    uravnotezuje    Kako da se organizujem da postignem ravnotezu?

7    rezonantni - UUk
    kanalise sklad,sinhronizuje sluzenje sa akcijom    inspirise    Kako mogu da harmonizujem sluzenje drugima?

8    galakticki - UAXAK
   harmonizuje integritet, akcija dostize formu    modelira    Zivim li u skladu s onim u sta verujem?

9    solarni - BOLON
    pulsira nameru,akcija stavljena u pokret    realizuje    Kako da ostvarim svoju svrhu?

10    planetarni - LAHUN
    usavrsava ispoljavanje, akcija i izazov se susrecu    iskazuje    Kako mogu da usavrsim ono sto radim?

11    spektralni - BULUK
    rastvara slobodu,akcija razlaze sluzenje    oslobadja    Kako mogu da se oslobodim i dozvolim sebi da idem?

12    kristalni - LAHAK
    saradnja,akcija iz proslosti se formalizuje, buduca priprema    univerzalizuje   
        Kako mogu da posvetim svoje bice svemu sto poseduje zivot?

13    kosmicki - OXLAHUN
    istrajava, zapocinje magicni let    transcendira    Kako mogu da podelim svoju radost i svoju ljubav?

TONOVI, KINOVI I PEČATI

Tumacenja svih kinova i tonova Dreamspella preuzeti su sa stranice:
http://www.astrodreamadvisor.com/free_mayan_readings.html

Prvo pronadjite svoj kin na ovoj stranici:
http://www.tortuga.com/eng/decode/index.php

Ili za dataljniju pretragu:
http://www.tortuga.com/eng/decode/decodekin.php

Ovdje mozete ispuniti formular, pa ce vam poslati besplatnu kopiju kalendara :
http://www.lawoftime.org/moon/freecal.html

Zatim ga pronadjite na ovoj stranici:
http://www.astrodreamadvisor.com/free_mayan_readings.html

« Poslednja izmena: 21. Apr 2012, 14:09:45 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
Super ti je ovo Arijada, za one koji sve ovo ne shvataju ozbiljno i misle da su Maje bili obicni divljaci.
Divljastvo je prisutno od vajkada u svim civilizacijama, 1999 bombardovanje srbije i ubijanje neduznih je delo jedne, kako onisebe nazivaju, moderne i savremene zapadne civilizacije.
Postoje ogromni razlozi sto se o Majama i ostalim narodima na tlu amerike, blikiralo istrazivanje i proucavanje, a to su uglavnom nametanja imperijalistickih modela zivota da se proslost brise koliko je moguce.
Maje nisu bile samo obicni divljaci, sto je umnogome doprineo i nedavni film Mel Gigsona koji je izazvao veliku reakciju u naucnom svetu.
Neko ovde rece da su oni divljaci ida nemaju ni pismo ni pisane dokumente itd. kao sumerci i fenicani. Maje su imale mngo pisanih dokumenata ali pri osvajanju Meksika knokvistadori su u XVI veku konkvistadori su vopdjeni idejom da pokore i pokatolice stanovnistvo sve pisane dokumente spaljivali. Nazalost ostalo je vrlo malo pisanih dokumenat u zivotu a sa njihovim desifrovanjem se jako odugovlacilo.
Evo jos jedan podatak koji Maje cini superiorniji u odnosu na sumerce i fenicane, naime Maje su u matematici koristile i nulu (0) dok ovi drugi nisu, pa stoga maje imaju jako precizne proracune.

Ovo bi bio samo jedan dodatak na neke ovlas izrecene tvrdnje o nipodastavanju Mjanske civilizacije. Maje i danas zive na Jukatanu u Belizeu i Nikaragvi a jako se lako prepoznaju po krivim nosevima nalik orloskom kljunu.

Civilizacije Srednje i juzne amerike su me od vajkada privlacile i izazivale kod mene dozu strahopostovanja u odnosu na ono sto su sve stvarali kroz vekove. Prosle godine decembra sam posetio Jukatan i znamenita mesta u njemu pa sada sve to na drugaciji nacin posmatram nego ranije. Naravno u pozitivnom smislu reci. Takodje imam iskustva iz juzne amerike gde sam tamo ziveo neko vreme.

Pozdrav Arijada
« Poslednja izmena: 21. Apr 2012, 15:23:42 od zummba »
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple iPhone 6s
Evo link u vezi zlatnog preseka, tj spirale. Odnosi se na dizajn, ali i na prirodu, na dnu stranice ima video, obavezno pogledajte. http://www.banskt.com/blog/golden-ratio-in-logo-designs/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.