Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 2012.-ta nista drugo do odgovora-ko smo,odakle smo i kuda idemo  (Pročitano 110118 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Pa tu nema niceg misticnog , sam po sebi geometrijski oblik piramide stvara ijonizaciju ,
postoji tu verijacija i umetnost i tajna je u proporciji i velicini stranica.
Napravi piramidu od papira i stavi tup zilet ispod nje na sedam dana i on ce da se naostri .
Ljudi su se u 70-tim palili na to cak su stavljali rucno pravljene piramide ispod kreveta da uvecaju seksualnu moc.
Sva stara arhitektura je zasnovana na principu skupljanja energija njihovog usmeravanja i njihovog uvecavanja .,
putem kanala ,prolaza ,odaja i otvora usmerenih prema nekom nebeskom telu u odredjenom delu dana ili dobu u godini .
Isto kao sto jednom u godini dana zlatan serpent pojavi na piramidi maja ,tako je sunce takodje vazno i za jedan dan na Stone Hendzu ,pa do Keopsove piramide koja ima kanal direktno iz odaje faraona usmerene prema Sirijusu .
U svakom slucaju covek je oduvek bio svestan tih energija i nekako je pokusao da ih reprodukuje i uveca pa cak i sam stvori dobar primer za to je" Babilonska baterija " od 1.5 volte  .
Gvozdeni cilindar sa obmotanom bakarnom zicom u glinenom cupu sa slanim ili kiselim rastvorom .

« Poslednja izmena: 21. Apr 2012, 09:43:58 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Izmislili su loptu, imali su teren ali kraj utakmice nije bas bio sportski.  Smile Recimo da se zbog igre ostajalo bez glave, bukvalno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
@Maradicu mozes naci svasta od svakakvih ozbiljnosti i neozbiljnosti. Kao sto bih ja mogao naci nesto sto tebe opisuje na nekom od izvestaja a blage veze nema s tobom.

Budi malo ozbiljniji. Ako ti je stalo da samo palamudis ili udaras neku kontru i za to treba umesnost.

Onu temu ne bih ni pokrenuo sa linka na prethodnoj strani, da ne pise:
Citat
No, nakon skoro tri godine analiziranja, dva sudska vještaka za fotografiju iz Meksika i Italije su došli do istog zaključka - da je fotografija apsolutno i bez dvojbe autentična. Kako manipulacije nema, pitanja koja su do sada ostajala neizrečena postaju sve glasnija.

A ti se onda nadjes i trtis nesto o ozbiljnosti medija. Po toj ozbiljnosti sto bi verovao CNN-u za nesto kada se zna kako su manipulisali izvestajima za mnogo sto sta. Ne samo oni.

Ako vec ne mislis da nesto "pametno" kazes, bolje nemoj ni reci.

@Raner Po nekim navodima igrali su u cast bozanstva. Samo sto se pobednici zrtvovali bogovima. Jos se ne zna tacno i mnogo je nagadjanja oko te igre. Zasto su to radili. Ima nekih slika gde u svecanoj odori kleci kraj lopte kako bi mu bila odrubljena glava. Dosta je pretpostavki izvucenih citanjem Popol Vuha, njihove svete knjige. Od toga da su i sinovi bogova igrali pa preko duhovnog razvoja tokom igre sve do verovanja da preslikavanja i metafore za zivot.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
Mislim da glave nisu odrubljivane vec im je srce vadjeno na zivo u tim ritualima.
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
@Maradicu mozes naci svasta od svakakvih ozbiljnosti i neozbiljnosti. Kao sto bih ja mogao naci nesto sto tebe opisuje na nekom od izvestaja a blage veze nema s tobom.

Budi malo ozbiljniji. Ako ti je stalo da samo palamudis ili udaras neku kontru i za to treba umesnost.

Ma ne radi se o kontri vec o onoj slici sa onim zrakom sto ide u nebo, nije mi bas uverljivo posto je dokaz slika sa mobilnog. Hteo sam da kazem kad oni vec veruju u vestice (ima citav prilog, cak su testirali pandure svedoke dal su uzimali nesto) i to prikazuju na TV-u, vidis kolko je ta vest pouzdana. Mislim, ajde neki leteci tanjir ovde, tamo, sta ja znam, al da ima opet manje vise pouzdan izvor, na to mislim
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC One
Nisu svi ubijani, vec "kapiten" pobednickog tima. Zamisli ti te likove koji su se trudili da izaberu sto bolju ekipu i potrude se sto bolje da zaginu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Zbog stepenicastog oblika stranica piramide pljesak se pretvara u sistanje nalik zmijskom. To je ustvari efekat odbijanja i slaganja zvucnih talasa (ako ti je to pe i planete oznato iz fizike-akustike). Na vrhu piramide postoji jedan pravougaoni objekat sa otvorima. Kazu da je sluzio kao zrtvenik. Piramida je orjentisana tako da postoje posebni svetlosni efekti od sunca u vreme ravnodnevnica, dugodnevnica i kratkodnevnica (to znas sta je) znaci kada sunce ima poseban polozaj u odnosu na planetu zemlju. Naravno da bi oni sve to znali u blizini piramide na oko 500m postoji izgradjena gradjevina cetvrtaste osnove a na vrhu ima okruglu osnovu sa kupolom, zovu je karakul a pretpostavlja se da je to bila Mayanska opservatorija odakle su oni posmatrali zvezde i planete ( Veneru i Mars), tako bar se kaze.
Sa vrha piramide postoji hodik kroz koji se ide do dna. Ovaj hodnik je otkriven odnosno ociscen a isto tako i sa severne strane je piramida potkopavana (sada je to zatrpano). U centru piramide pronasli su presto izradjen od crvenog porfira u obliku jaguara. Pored piramide u nastavku igralista nalazi se takodje hram posvecen jaguaru.
Mislim tamo je okolo dzungla (la selva) jako gusto rastinje i drvece ali do nekoliko metara visine. Od zivotinja su karakteristicne zmije, jaguiari i orlovi.
Yukatan nema nazemnih reka sve su podzemne pa stoga Maye smatraju da im se tu spajaju podzeni i nadzemni svetovi. vodu dobijaju iz vrtaca koje nazivaju la cenote. Poslacu vam jednu sliku  da vidite kako izgleda pozeno jezero i naravno tu i danas zive Maye.

Lepo je što si imao tu sreću da ovo obidješ.

Mada, ja sam čula da je drevna kultura Maja nešto drugo od Majanskog kalendara i da "te Maje" iz kalendara (koji opisuje 2012.godinu) imaju nekakve kinove i tonove (nešto poput horoskopa za svaku ličnost, dan, godinu). Malo mi je komplikovano to tumačenje jer jer nije decidno kao kod tumačenja planeta u horoskopu.
Mislim da je slikovit opis toga uglavnom na Mayan Oracle.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Nisu svi ubijani, vec "kapiten" pobednickog tima. Zamisli ti te likove koji su se trudili da izaberu sto bolju ekipu i potrude se sto bolje da zaginu.  Smile

Pa da ne posalju bogu skart gubitnike vec najbolje sto imaju  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
Pored Čičen ice piramide mnalazi se i hram ratnika sa platformom na kojoj je postavljena figura ljuskog bića u poluležećem položaju Čakmol (Chackmool), u prilogu je slika. Ova figura je smeštena između dve glave zmije Kukulkana. Na ravnom stomaku Čakmola su polagana sveže izvađena srca žrtava. Zašto su to radili neznase baš sigurno ali verovatno to je bio dar bogovima da im oni omoguće opstanak i sl.
I ovde kao i svugde su se mešale kulture tako da ovaj Čakmol je iz doba Tolteca koji su došli na ove prostore sa severa Meksika.
Postoji neko predanje da su Maje postale od Olmeka koje nazivaju ljudima iz mora. Predanje kaže da su Olmeci izašli iz mora i naselili severni deo Jukatana a nihovi potomci su Maje. A zašto su Olmeci ljudi iz mora? Opet predanje ide dublje pa kaže se da je nekada bilo neko veliko kopno između Evrope i Amerike koje je potonulo a Civiliyacija se spašavala bežanjem preko mora do obala Jukatana. (U mojim prvim postovima dao sam i kartu Jukatana). I opet ljudsim predpostavkama nema kraja pa ima dosta zagovornika da je to bila i famozna Atlantida.
Mo vratimo se Majama. Olmeci su imali ogromna znanja koja su ostavili Majama tako da su ovi mogli da nastave na neki način njihovu tradiciju.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

warriors-chacmool.jpg
(27.17 KB, 250x152)
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Za one koje to interesuje ,
Originalan horoskop ima 13 znakova i trinaesti je Serpent ili Zmija .

Prema prorocanstvu Hopi Indijanaca se kaze ,"Kada se Plava Zvezda Kachina pojavi na nebesima ,peti svet ili peta dimenzija ce se poceti pojavljivati ". Ovo ce biti Dan Pricesti ili Prociscenja . Hopi smatraju da je planeta Sirijus plava zvezda Kachina .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.154 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.