Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:42:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 2 harda i 1 rezach....  (Pročitano 7118 puta)
20. Avg 2008, 23:48:09
Poznata licnost

Sheikh Don PaXon The Greatest !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Naime uzeo sam jutros jedan ata hard WD 160gb i upario ga sa starim WD-om 160gb. Stari hard je master i na njemu se nalazi sistem dok je novi hard prazan i on je sekundaran. Master hard je spojen preko IDE kabla od kojih je jedan kraj utaknut u IDE 1 slot a drugi kraj u hard. Novi tj. sekundarni hard je spojen jednim krajem u IDE 2 slot i drugim krajem u hard. E sad fora je shto mi tako sve radi lepo ali bez rezacha koji sam takodje jutros kupio. Znachi kao da ne mogu dva harda i rezach da rade u isto vreme. Rezach sam spajao na sve moguce nachine znachi i na IDE 1 slot zajedno sa glavnim hardom i na IDE 2 slot zajedno sa praznim novim hardom i spojio sam i sam rezach na poseban samo njegov IDE slot i tad radi. Ako me razumete: rade mi oba harda istovremeno bez rezacha ili stari hard na kojem je sistem sa rezachem ali bez novog harda. Moje mishljenje je da ja tu nisam neshto lepo spojio oko tih IDE slotova i onih utichnica iz napajanja ili ... Savet dobrodoshao  Smile
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
jesi podesavao optiku i taj drugi hard da rade kao slave?
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No leaf clover

Zodijak
Pol
Poruke 183
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Kad podesavas koji ce ti uredjaj biti master, a koji slave na nekoj IDE grani, najcesce se koriste tzv. dzamperi (to ti je ona mala plastikica koja se nalazi na strani diska gde je i napajanje). Koliko znam za svaki postoji po 4 mogucih pozicija: master, slave, autoselect i jos jedna za koju ne mogu da se setim. Na nekim diskovima postoji oznaka koja pozicija je za sta, a na nekim ne. Ako neki tvoj uredjaj spada u ovu drugu grupu... pa moli boga da ti kombinatorika ide od ruke.  Smile Probas, restartujes, pa ako ne radi, sve ponovo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ma namestio sam ja dzhampere na hard diskovima i na starom hard disku dzhamper mi stoji na master a na novom mi stoji na slave.
@belgrade
Kad stavim stari hard sa sistemom na IDE 1 slot a dvd rezach na IDE 2 slot u biosu mi izbaci sledece:
ide primary master: stari hard
ide primary slave: nishta
ide secondary master: dvd rezach
ide secondary slave: nishta
Kad stavim stari hard na IDE 1 slot a na IDE 2 slot stavim dvd rezach i novi hard u biousu mi izbaci sledece:
ide primary master: nishta
ide primary slave: nishta
ide secondary master: nishta
ide secondary slave: nishta
O5 kazhem nema shanse da mi se sve troje nadje na my computer-u, ili su dva harda ili je stari hard i rezach.
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No leaf clover

Zodijak
Pol
Poruke 183
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Znaci novi hard ti pravi probleme. Mozda sam dosadan, ali proveri dzampere na njemu. Ja sam imao isti problem kad sam ubacivao novi hard u sistem i nisam ga resio dok nisam "ubo" pravu kombinaciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ne znam da li novi hard pravi problem jer novi hard radi perfektno sa starim hardom kao shto i stari hard radi perfektno sa dvd rezachem. E sad meni je poenta da ih sve troje uparim da rade zajedno. A kako mislish da menjam dzhampere??? Zar na master hardu ne bi trebalo da stoji dzhamper na master mestu....
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No leaf clover

Zodijak
Pol
Poruke 183
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Nisam mislio da ti je pokvaren, nego kazes: stari hard sa sistemom na IDE 1 slot a dvd rezach na IDE 2 slot = radi. Sve to isto + novi hard na IDE 2 = ne radi. Na novom hardu treba da stoji dzamper na slave. Probaj ovako: povezi stari hard kao master sa sistemom na IDE 1 slot a dvd rezach kao master (NE KAO AUTOSELECT) na IDE 2 slot. Podigni sistem. Ako ih vidi u BIOS-u, dodaj novi hard na IDE 2 sa dzamperom na prvoj poziciji (nema veze koja je), pa probaj, Ako ih ne vidi BIOS, prebaci na drugu itd. Jedna mora da upali. Znam da za to treba vremena, ali vise ces vremena izgubiti nervirajuci se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
@wlada13
Brate reshio sam problem. Pazi kad sam se 12 sati cimao oko tog shita. Bilo je kao shto si ti rekao... Menjaj dzhamper na novom hardu pa ako ga ne vidi u biosu, restart pa onda o5 dzhamper u drugi slot i tako redom. Sad sve troje shljakaju zajedno. Brate hvala na savetu  Smile
Mozhe lock.
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Ajde meni pomoc dok ne bude lock  Smile

Imam sata2 hdd, jedan ata hdd, i rezac/citac ata... Stavio sam master na rezac/citac, a slave na ata hdd koji su na jednom IDE, problem je sto tad ne vidi ni jedan ni drugi ata uredjaj, ako iskljucim hdd onda vidi recaz/citac i obratno...  Smiley 1
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 601
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Motorola 
stavi dzamper na ata hardu na slave
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:42:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.