Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 20:15:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Šta je ovo,po vama....?
ispiranje mozga
47.6%  (60)
kršenje prava dece
9.5%  (12)
medijska zloupotreba
12.7%  (16)
glumac, stvarni autor je 36-godišnjak
6.3%  (8)
neko planira da uzme pare...
4.8%  (6)
novi Beba Popović
1.6%  (2)
dečko bez stila u oblačenju
7.1%  (9)
talenat,čist talenta...
3.2%  (4)
sledeći predsednik SAD-a
7.1%  (9)
Ukupno glasova: 126
Idi dole
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 87
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 12-godišnjak i NATO  (Pročitano 79106 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Не видим шта има да пријете клинцу од 12 година.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Треба шиптарчету слини испред школе два три Бов-а да му се нађу при руци.
Јеботе које дилеје. Smile

угрожене врсте:

Не видим шта има да пријете клинцу од 12 година.  Smile

Ма шта ће неко који ку*ац пријетити шиптарском балавцу.
Гарантујем да су то исконструисали како би нашли модус да забране националне организације што
покушавају од педерског окупљања када су им поломљене пи*ке између браде и носа. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia ????
Meni ovo postaje do jaja sumnjivo, odjednom su svi mediji poceli da pisu o njemu, kako ovde, tako i sa strane...

Ekstremni desničari prete smrću dečaku od 12 godina
R. Bulatović - 27.04.2010. - 00:12
O pretnjama ovom dečaku izvestili su i zapadni mediji, među kojima i BBC...
Rastku Pocesti (12) nacionalističke organizacije u Srbiji preko interneta prete smrću zbog toga što se otvoreno zalaže za nezavisnost Kosova i ulazak Srbije u EU i NATO. Ovaj bloger i najmlađi borac za ljudska prava u našoj zemlji kaže da uprkos pretnjama neće odustati.

DETINJSTVO - Pretnje Rastku upućene su na forumu „Obraza“, gde se „preporučuje” da „ako ga neko sretne na ulici... neka ga pozdravi”, kao i na forumu „Stormfronta”.
- Sa Fejsbuk profila vođe „Obraza” Mladena Obradovića stigla mi je poruka da je bolje da me leče u Lazi Lazareviću nego da me oni ubiju. Prošle godine imao sam probleme u školi sa sedmacima i osmacima koji su mi pretili, ali onda je došao neki dečak i rekao da me ostave na miru jer će momci iz „Obraza” da me ubiju - kaže za „24 sata” Rastko Pocesta.
Na svom blogu on citira i rečenicu sa foruma „Stormfronta“.
- Drugari sa Stormfronta tvrde da sam jevrejin i anti-Srbin koji želi da uništi srbski narod. I naravno biću ubiven - prenosi Rastko poruku desničara u originalu, sa svim pravopisnim greškama.
I Fejsbuk je zatrpan porukama koji ukazuju na to da mu je bezbednost ugrožena, a postoji i strana „Svi koji mrze Rastka Pocestu”.
Zabrinuta za život svoga sina, Rastkova majka Suzana je slučaj prijavila policiji.
- Vređali su ga po pitanju fizičkog izgleda, stila, porekla, a onda je stigla ta pretnja ubistvom i to nisam mogla da zanemarim. Slučaj sam 10. aprila prijavila policiji - kaže za „24 sata” Rastkova majka.
Ona ističe da bi volela da svog sina sputa zbog njegove bezbednosti, ali da je to teško.
- Vređali su ga da blati srpsko ime i rekli su da je bolje da smo ga nazvali Redžep ili Ante - kaže ona.
Rastko napominje da neće odustati od onoga što je javno rekao.
- Ako bih to uradio, značilo bi da su nadvladali slobodu govora - kaže Rastko, koji je zbog svega što mu se događa pod budnim okom školskog policajca.
O pretnjama ovom dečaku izvestili su i zapadni mediji, među kojima i BBC.

Policija prati Rastkov profil na Fejsbuku
U odeljenju za Visokotehnološki kriminal MUP Srbije potvrdili su za naš list da prate aktivnosti ovog 12-godišnjaka na internetu. „Mi smo 15. aprila dobili nalog od Tužilaštva da pratimo aktivnosti na Fejsbuk profilu ovog dečaka, kao i da prikupljamo podatke da bi se eventualno dokazalo postojanje krivičnog dela. Ko god preti Rastku, trebalo bi da se zabrine. Trenutno radimo na identifikaciji lica koja mu prete“, kaže za „24 sata” Dragan Jovanović, zamenik načelnika za Visokotehnološki kriminal.

Izvor
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
заменик начелника за високотехнолошки криминал би требао да зна да је забрањено особама испод 13 година живота да се учлане на фејсбук Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Gde su sad aktivisti za zaštitu ljudskih (dečjih) prava? Znači kad se deca iskorišćavaju u političke svrhe, u redu je sve dok ide na njihovu vodenicu? Zapad i njihovi sateliti su pali na najniže grane. Valjda je i budali jasno da dete, koliko god inteligentno bilo, jednostavno ne može imati toliko razvijen racio. Sve i da je u stanju da izgovori/napiše ono što je navodno napisao, nije u stanju da to i razume. To su tuđe misli i rečenice. Pitam se šta bi bilo da se pojavio neki mali Šešelj ili barem Koštunica. Na sva usta bi lajali kako je to manipulacija i zloupotreba dece. I svako normalan bi rekao isto. Al pošto je ovaj mali "njihov", nema veze, pa dete izražava svoj politički stav, razvija svoja interesovanja... Jadno, šta drugo reći.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
луди,луди....свет
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8644614.stm    Smile Smile Smile Smile
-------------------------------------------------------------
Serbian boy activist threatened with violence

Pocesta is a vocal pro-Western advocate

A twelve-year-old boy in Serbia has begun receiving violent threats from ultranationalists for his outspoken pro-Western views.

In Serbia, finding widespread public support for topics such as Kosovo's independence and NATO membership is not exactly easy. Nationalism is still strong in the Balkan state, and liberal pro-Western advocates are in the minority. But recently, that minority has been getting more attention - all because of a twelve-year-old boy named Rastko Pocesta.

As a young pro-Western social activist, Pocesta has gained fame through articles he's published on blogs and Facebook, which campaign for Serbia to join the European Union and NATO. He also supports the independence of Kosovo, despite the Serbian government's stance that it is not a separate country.

"Serbia should be a country in which human, civil, political and minority rights are maximally respected," Rastko said. "It should be a country which is not seen through the wars in the 1990's and the war crimes but by its involvement in international affairs."

Rastko added that Serbian membership in the EU would bring economic stability and prosperty. The young activist also believes NATO membership would help improve the security of all Serbs.

Harsh feedback

Despite his young age, Pocesta is not immune from violent threats made via the Internet. Ultranationalists within Serbia have begun to take notice of his work and say he's betrayed Serb values.

One post on the forum of a right-wing group known as Obraz read; "We should break this kid's bones, and then his ideas."

Obraz considers any pro-Western Serb to be a traitor, since NATO bombed the country during the Kosovo war in the late 1990's.

Ultranationalists still have a strong presence in Serbian society, as they regularly take part in street protests. In 2008, after the United States declared its support for Kosovo's independence, the American embassy in Belgrade was set on fire.

Ultranationalist Mladen Obradovic opposes Pocesta's pro-Western views

Pocesta has been given official protection, but says the threats will not stop him from doing his work.

"I'll continue being a human rights activist and I'll never step down, no matter what threats," said Pocesta. "If I step down, it will be the failure of democracy in this country. It's the worst thing that can happen."

Mladen Obradovic, the general secretary of Obraz, did not think the violent threats on the group's website were serious, but nevertheless does not approve of Pocesta's views.

"There is something wrong with this boy," said Obradovic. "But I hope, since he's still very young, that there is enough time for him to become a better pupil, a better Serb, a better Christian, a better person."

Political tug-of-war

Pocesta's story reflects a larger political struggle within Serbia, with one liberal side keen to move on from the past, and the other remaining fiercely nationalistic.

Serbia's pro-Western government applied for EU membership at the end of last year. The EU boosted Serbia's bid by unfreezing a free trade agreement with Belgrade as well as allowing visa-free travel throughout the Schengen zone

EU integration is not popular with all Serbs

However, Kosovo's declaration of independence in 2008 still remains an issue between the EU and Serbia, as all but five EU members now recognize Kosovo as an independent state.

Pocesta does have at least one fan within Serbia's government, Marko Karadzic, the State Secretary for Human Rights. Karadzic says he shares Pocesta's desire to eradicate the remnants of Serbia's violent past.

"You still have those violent groups and they simply don't see themselves in a system where you have rules," said Karadzic. "This is completely unacceptable because we have to show that we have learnt about the evil of war and violence and that we are going to fight against it."

Author: Mark Lowen (mk)
Editor:  Susan Houlton

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5508507,00.html
--------------------------------------------------------------------------
и коначно,можда нам се посрећи па и им се и придружи:

http://www.facebook.com/note.php?note_id=423322096334
 Smile
http://illyria.proboards.com/index.cgi?board=srbijaserbia&action=display&thread=30201&page=1

u 10 evra da mu je u ovome pomogao ZNJ 92 da bi povecao i sebi i njemu publicitet...

Citat
http://illyria.proboards.com/index.cgi?board=srbijaserbia&action=display&thread=30201&page=1

gle,gle,gle...siptarski sajt...  Smile
zasto nisam iznenadjen...  Smile

e,Rale,Rale...priznaj vec jednom da si Siptar,mislim,ovo postaje smesno...  Smile
Треба шиптарчету слини испред школе два три Бов-а да му се нађу при руци.
pa,da... Smile

e,cek,cek,cek...  Smile
pa,sad kontam zasto su jutros kod Autokomande kruzile dve Mi-8ice i Gazela!  Smile
 Smile
stitili su Raleta. Smile
od...Zli Dusi!  Smile Smile
pa,Rale,daj i nama jedan krug...  Smile Smile
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 12:03:33 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Rastka Pocestu čuva školski policajac
Desničari ponovo dečaku pretili smrću
P. Z. Veličković | 28. 04. 2010. - 00:02h | Foto: B. Bijelić | Komentara: 336

Beograd - Dvanaestogodišnji Rastko Pocesta, koji je zbog svojih blogova i stavova o nezavisnosti Kosova, Evropskoj uniji i NATO postao meta ekstremnih desničarskih organizacija, ponovo je juče dobio preteće poruke. Posle učestalih pretnji, Rastkova majka Suzana Pocesta zatražila je i zaštitu policije.

Rastko Pocesta je zbog svojih blogova i stavova o nezavisnosti Kosova, EU i NATO postao meta ekstremnih desničarskih organizacija

- Posle dve nedelje pauze ponovo sam dobio poruku na „Fejsbuku“ od izvesnog Srbina, u kojoj me na engleskom vređa i preti. Kao i sve ostale poruke, i tu sam stavio u galeriju - rekao je juče Rastko za „Blic“.

On kaže da je pretnje dobijao i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ na Vračaru, čiji je đak. Zbog njegovih izjava većina drugara iz razreda već nekoliko nedelja ga izbegava, a juče je u učionicu za vreme malog odmora ušlonekoliko učenika starijih razreda da ga upozore „da pazi šta radi i priča“.

- Nisu me fizički napali, ali su mi pretili. O svemu je obavešten školski policajac, koji ih je pronašao. Koliko sam razumeo, rekli su da neće više to da rade. Bio sam na razgovoru kod školskog psihologa, koji me je podržao - kaže on.

Pretnje Rastku Pocesti, o kojima je pisao nedeljnik NIN, počele su neposredno pre emitovanja priloga na Televiziji B92 u kome je Rastko predstavljen kao autor knjige i učesnik debate „Srbija i NATO - za i protiv“. U početku su pretnje bile sporadične, ali zbog njegovih stavova poput „ja sam Srbin, ali priznajem Kosovo i Metohiju“ ili „priznajem da se u Srebrenici dogodio genocid“ forumi ultranacionalističkih i neonacističkih organizacija „Obraz“ i „Stormfront“ prepuni su pretećih poruka. Na „Fejsbuku“ je čak i osnovana grupa „Svi koji mrze Rastka Pocestu“. Zbog svega toga njegova majka Suzana rešila je da slučaj prijavi policiji.

- Nisam želela da svom detetu stavim katanac na mozak, ali sam kao majka morala da reagujem i da ga zaštitim. Pretnje, od kojih su neke i smrću, i uvrede u vezi s njegovim poreklom, izgledom i seksualnim opredeljenjem prestale su posle nekoliko dana. U njegovoj školi sada dežura još jedan policajac, a iz odeljenja za Visokotehnološki kriminal MUP stalno prate njegov profil na „Fejsbuku“. Ipak, kao roditelj i dalje sam zabrinuta - priča Suzana Pocesta za „Blic“.

Ona kaže da je u stalnom kontaktu sa policijom i da se nada da će osobe koje prete biti otkrivene.

- Stavovi koje je moj sin izneo, bez obzira na to da li se nekom svideli ili ne, nisu nasilni. Kao odgovor na njih dobio je poruke u kome mu se preti „da će ga pojesti mrak“. Videla sam na desničarskim forumima da mnogi smatraju da ja na njega prenosim svoje stavove, ali to nije tačno. Rastko misli svojom glavom - kaže Suzana.

Ne plašim se
Bez obzira na pretnje, ovaj hrabri dvanaestogodišnjak kaže da se neće povući i da će nastaviti borbu za svoja uverenja.
- Ukoliko bih to uradio, bila bi to njihova pobeda. Nije mi lako, ali se ne plašim - kaže Rastko Pocesta.

Tužilaštvo prikuplja informacije
Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, kaže za „Blic“ da je u toku prikupljanje informacija kako bi se utvrdio identitet osoba koje su upućivale pretnje. Zorić navodi da je za to krivično delo predviđena zakonska kazna do tri godine.
- Predmet je u fazi predkrivičnog postupka. Radimo u saradnji sa Višim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i rešavaće se u hitnom postupku, s obzirom na to da je reč o ugrožavanju sigurnosti maloletnog deteta - kaže Zorić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Meni ovo postaje do jaja sumnjivo, odjednom su svi mediji poceli da pisu o njemu, kako ovde, tako i sa strane...

Pa sto sam ja davno rekao. Nije to tek neki eto tako klinac iz komsiluka koji eto nesto piskara o politici vec tu stoji tim ljudi iza njega. Al eto ima budala po Srbiji koje se na to pale i ne provaljuju. Hebote, u Srbiji sve moze, sutra ce da postave Kermita iz Mapet Soa sa americkom zastavom pa ce opet svi da se pale, ovo je glupo da gluplje ne moze biti.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
ovaj hrabri dvanaestogodišnjak

храбар је онај клинац што је покушао да спаси дете које је упало у реку а не овај...немам тренутно епитет... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
mob
Nokia 
Не видим шта има да пријете клинцу од 12 година.  Smile
прво деца у том добу немају формирану личност,много више не знају него што мисле да знају...
сваки облик претње је кукавички...
онај упућен деци нећу ни да коментаришем...

али,претње преко интернета...
да ли то неко схвата озбиљно...? Smile

за малог знају где живи, где иде у школу... да неко стварно жели да му прети,па учинио би то лично и у лице...,и при томе тај један полицајац му не би престављао озбиљну препреку....

А о ''политици''!
Од доласка комуњара,па и нешто раније...а нарочито у последње две деценије на делу је свеопште силовање здравог разума! Неко жели да црно престави белим, да глупост престави као мудрост,а доконог клинца као политичара! Имали сте Сирогојно, што не прихватите друга Растка?
Његово поличко мишњење? Па о политици немају појма ни академици са 82 године,а камоли балавац са 12 година. Да неко не протумачи погрешно: не само академици,него ни ови разни експери,профани,интелекуацли...а још мање глумци и глумице,новинарке и новинари....певаљке и певаљке...сви они што би желели да буду елита. Ни ни чудо што о таквима пише Бљиц.Па за њих и јесте Бљиц.То је одговарајућа литература.

У склопу те зајеб*нције у здрав мозак и Растко! Шта бре он зна? Где је то прочитао?
Читао на интернету!!!!!
Е пошто ове нове генарације ништа не читају,а што читају,читају на ФБ-у и МС-у...да се не чудите што ће ускоро Поцесте бити редовни у срПији... Што ће бити нормално да срПски ђаци пишу књиге о ''америчким председницима'', да уместо о Марку Краљевићу говоре о Мартину Лутеру (оном црном)....и тако....у животу где ће им највечи идеали бити: права животиња, лгбт-болесника,....док сви једног дана не постану 'рвати или барем шиптари!
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 13:26:03 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 87
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 20:15:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.