Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 00:57:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 12 banjaluckih beba  (Pročitano 30069 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
imal li neko ovu pjesmu o 12 zvezdica ili spot bibo bi zahvalan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia n80
RIP, neka se sad nalaze na boljem mjestu
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1255
Zastava Iza...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia x6
Vazno je da se ne zaboravi.A vreme ce da ucini svoje kao sto je pokazano u proslosti sto dalekoj i bliskoj.Ne zaboraviti i ne oprostiti,kada dodje vreme naplatiti i satrti sa zemljom dusmane nase...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

шумско цвеће

Zodijak
Pol
Poruke 588
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Дневник мале хероине
02.11.2007.

"Дневник Слађане Кобас" је књига о вјеровању на смрт осуђене дјевојчице. Књига о праву на живот, о очинској љубави која може да умилостиви судбину, али и о томе колико је судбина неумољива у својој неизбјежности. Зоран Костић, рецензент дјела аутора Виолете Божовић у издању Књижевне заједнице из Београда сабрао је у ових неколико ријечи суштину среће и зле коби Слађане Кобас, ратне 1992. године једине преживјеле, и посљедње, 2006. године, преминуле бебе бањалучког породилишта.
- Од тренутка кад сам се упознала са животом и судбином Слађане Кобас, осјетивши потребу да напишем ову трагичну и поучну причу, сама књига као да је хтјела да је испишем у виду дневника, хронологијом догађаја који су се заиста десили. Тако смо се у игри чињеница, сјећања и докумената у дневнику сусреле Слађана и ја. Дневнику, који сам уз помоћ њене оловке написала – каже за "ДанЋ аутор Виолета Божовић, књижевница из Приједора, која данас живи и ствара у Београду. О Божовићкином дјелу на промоцији у Београду говорили су и Лазар Божовић испред издавача и Бранка Давидовић из Слађанине школе.
Слађана Кобас, из Приједора, била је једно од 13 новорођенчади породилишта у Бањалуци ратне 1992. године. Због ембарга међународне заједнице и затвореног коридора пријеко потребан кисеоник за инкубаторе није било могуће допремити у град на Врбасу. Умрло је 12 беба. Слађана је једина преживјела.
Тринаеста звјездица, како су је прозвали, преживјела је бањалучки пакап, неким чудом, кажу љекари, али озбиљно нарушеног здравља - вида, можданих и плућних комора. Услиједила је борба за сваки наредни дан живота. Лијечила се на клиникама у Републици Српској, Србији, Русији, САД. У акцији помоћи и подршке у лијечењу у Америци Слађанином оцу Стојану, избјеглом из Хрватске, придружиле су се бројне установе, предузећа и појединци из Српске, Србије, Црне Горе. Захваљујући добровољним прилозима Слађана је оперисана и вид јој је дјелимично враћен.
Слађана Кобас је знала да је једина преживјела беба 1992. године. Вољела је да оде до бањалучког породилишта, а сваки долазак из Приједора, гдје је живјела и похађала О.Ш. "Доситеј Обрадовић", на љекарске прегледе у Бањалуку користила је и да посјети гробницу дванаест безимених беба.
Посљедњу годину живота провела је у борби са опаким раком костију. Прелијепа дјевојчица, дирљиво здравог осмјеха, и тада је вјеровала у побједу. На новинарску знатижељу и брижна питања о здрављу одговарала је: "Добро сам, надам се да ћу побиједити јер хоћу да постанем манекенка".
Посљедњу битку Слађана Кобас је изгубила 11. фебруара 2006. године. Тринаеста бањалучка звјездица се угасила у својој тринаестој години живота.

Питања без одговора

"Дванаест звјездица с неба пало је ноћас на длан, цијењени господине. Дванаест звјездица пало је, а шта су скривиле, цијењени господине", беспомоћно су питали родитељи преминулих бањалучких беба у писму које су 1992. године упутили Бутросу Галију, генералном секретару Уједињених нација(УН).
Тадашње београдско руководство оптужило је УН да су директно одговорне за смрт 12 беба будући да је Савјет безбједности УН донио резолуцију о увођењу санкција српском народу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
PRIJEDOR - Stojan Kobas iz Prijedora prijavio je policiji skrnavljenje groba njegove kćerke Slađane, "trinaeste zvjezdice", čija je životna priča i borba sa teškom bolešću potresla cijeli svijet.

On je na Duhove obišao grob svoje kćerke na prijedorskom gradskom pravoslavnom groblju, kada je uočio da je sa spomenika nestala mesingana vaza, koju su vandali otkinuli sa postolja, te da je po spomeniku razbacano pokidano cvijeće i polomljene svijeće.

"Svom djetetu sam donio svježe cvijeće i mislio da joj zapalim svijeću, kada sam vidio da na postolju nema velike mesingane vaze i da je spomenik moje Slađe oskrnavljen. Ni sam ne znam koji su motivi onih koji su ovo uradili i u smrti uznemirili moje dijete", govori kroz suze Stojan Kobas.

On tvrdi da ovo nije prvi incident koji mu se dogodio, a u vezi s pomenom Slađaninog imena.

"Kada je prije tri godine umrla moja djevojčica i kada se bukvalno cijeli Prijedor zajedno sa mnom spremao da Slađi oda posljednju počast, u poštanskom sandučetu zateklo me prijeteće pismo sa potpisom 'komšija'. On je napisao i upitao se kako ću sada da liječim mrtvo dijete i s čijim parama. Bio sam skrhan od tuge i slučaj sam odmah prijavio policiji", govori Kobas uz tvrdnju da je prije nekoliko dana ponovo doživio šok.

On je u kanti za smeće u blizini stana u kome živi pronašao knjigu s pjesmama posvećenim Slađani prijedorske književnice Violete Božović.

"Knjiga je bila potrgana i bačena u kontejner, preko puta mog stana u Ulici Vuka Karadžića. Ni sam ne znam ko su ti ljudi koji mene i moje mrtvo dijete, koje se borilo za život punih 13 godina, ne puštaju da se smirimo", govori otac Slađane Kobas.

Želi, kaže, da uz otkrivanje onog koji je oskrnavio kćerkin spomenik, za svoju Slađanu u stanu u kome živi uredi spomen-sobu.

"Mnogo toga kao uspomenu na moje preminulo dijete sam sačuvao, njene igračke, pisma koja su joj slala djeca cijeloga svijeta, njen kompjuter od koga se nije odvajala i u kome su sačuvane sve poruke moje kćerke", priča Kobas.

Slađana Kobas je rođena 18. juna ratne 1992. godine kao nedonošče u banjalučkom porodilištu, zajedno s još dvanaestoro djece koji su zbog nedostatka kiseonika u inkubatorima umirali jedno za drugim. Slađana, koja je punih 12 dana bila bez kisika, tada je preživjela, ali s teškim posljedicama i zdravstvenim problemima. Punih 13 godina ona se zajedno sa svojim ocem, koji je uvijek bio uz nju, borila za život, liječila u klinikama u Srbiji, Rusiji i Americi. Priča o borbi za život "trinaeste zvjezdice" iz Prijedora potresla je cijeli svijet, a ljudi dobre volje iz Evrope i svijeta su nastojali da je podrže i omoguće joj liječenje u najpoznatijim bolnicama u Rusiji i na Floridi.

http://www.nezavisne.com/hronika/vijesti/24683/Oskrnavljen-grob-trinaeste-zvjezdice.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
ovo je zanimljiv slucaj i ja bih jako voleo da istina o tom dogadjaju izadje na videlo.
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
http://www.freesrpska.org/12_zvijezdica.mp3

Uspomena na taj tragičan događaj!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 173
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
http://www.freesrpska.org/12_zvijezdica.mp3

Uspomena na taj tragičan događaj!

ajde molim te ako mozes stawi ponowo owu pjesmu jer je owaj url nepostojeci..ako imas na kompu stawi na rapid.. nisam neki osjetljiw,ali owo nisam mogao izdrzati,suze su mi same isle dok sam citao swe owe postowe..ja sam samo godinu dana stariji od njix..
"Oprosti ali nikad ne zaborawi..nikad ne zaborawi!!!" Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 173
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ewo..citaw internet sam prekopao da nadjem..posto widim da niko owdje nije xtio da se potrudi....

12 Zvezdica mp3..  http://www.sendspace.com/file/9s3jwt
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.4.154.29
mob
Ericsson T28
Svaka čast i hvala ti na ovom.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 00:57:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.