Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Vaš omiljeni "sci-fi" film (iz top 15)
2001: A Space Odyssey (1968)
12%  (3)
Blade Runner (1982)
12%  (3)
Alien (1979)
0%  (0)
Close Encounters of the Third Kind (1977)
8%  (2)
Aliens (1986)
12%  (3)
Star Wars (1977)
8%  (2)
Brazil (1985)
4%  (1)
Metropolis (1927)
4%  (1)
The Terminator (1984)
4%  (1)
The Empire Strikes Back (1980)
4%  (1)
ET the Extra-Terrestrial (1982)
0%  (0)
The Thing (1982)
4%  (1)
The Matrix (1999)
24%  (6)
Moon (2009)
0%  (0)
Stalker (1979)
0%  (0)
neki drugi...
4%  (1)
Ukupno glasova: 25
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 100 najboljih "sci-fi" filmova u istoriji  (Pročitano 6350 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 31.0
To nešto u vezi s onim, ako se nešto promeni u prošlosti, menja se i budućnost? Smile Inače najbolja scena u filmu kad on sedi dok se svet oko njega menja - za 1960. to su bili opasno dobri specijalni efekti.

Šta fali Trumanovom šou... osim što nije baš SF? Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1516
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Dap, "granny paradox".

Nisam videla da si dodao Bejla srpskog zeta.  Smile

Citat
osim što nije baš SF?

Samo toliko, zauzima mesto bezveze.

Kad smo kod Kronenberga, di je Leglo sa Ridom  Smile

Konklužn, meni Odiseja jopet bolja od Ranera Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Svakog dana naučim neki novi termin Smile Pretpostavljam da ima veze sa... bakicama? Smile

Gde sam ga dodao? Smile Ako misliš na Ekvilibrijum, taj film me ipak previše podseća na Farenhajt, a pošto više volim Trifoa od... onog Švabe što je režirao Ekvilibrijum, nisam veliki fan Smile Jedino su dodali više akcije, to pripisujem uticaju Matriksa.

Gledam sam na imdb-ju, piše sci-fi među žanrovima, ali to nije ništa što danas nije svakodnevnica... pa i tad nije bila baš neka daleka budućnost.

Moram da prizam da ga nisam gledao Smile ali zato Skenera nema, eksplodirajuća glava i sve to Smile Lepo rekoh, ko da mrze Kronenberga, mislim da su samo Muvu stavili na listu...

Citat
Konklužn, meni Odiseja jopet bolja od (Blejd) Ranera Smiley

Da se ovaj naš Raner ne uvredi Smile Slažem se, s tim da ne mislim da je Blejd Raner slab film, daleko od toga, komotno može među prvih 10, ali Odiseja je ipak Odiseja... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
metropolis treba biti medj prva 3,cudo da nema ove nove komercijale kuarona
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Valjda ne računaju Gravitaciju u saj-faj... mislim, ljudi su u svemiru odavno... bar se nadam da i oni tako razmišljaju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125

Evo ponovo primer iz muzike - Gangnam Style je popularan i svi ga igraju, ali on ništa novo nije inspirisao ni izvršio nekakav uticaj - još jedan u nizu popularnih plesova kao Lambada ili Macarena svojevremeno. Isto važi za Star Wars, oni svi imitiraju Star Wars jer je popularan i znaju da publika voli to da vidi, ali ništa novo ni originalno nije nastalo pod uticajem Star Warsa. Smile

Mesas "1 hit wonder" poput Gangam Style-a sa necim ciji se kulturoloski uticaj meri nebrojenim serijama i filmovima. Jedno je kada je nesto samo popularno, sasvim drugo kada se 30 godina posle i dalje rade specijali poznatih serija baziranih na necemu. Tako da, mozes da pricas sta hoces, ali "Star Wars" itekako ima kulturoloski uticaj i to najveci od svih SF filmova pa i svih filmova uopste. Pa tako HAL i ostali mogu samo da im se sagnu po uticaju na kulturu zadnjih 30 godina.  Smile

Inace, to sa "inspiracijom" je vrlo rastegljiva kategorija. Pa tako mogu da tvrdim da je npr "The Last Starfighter" dosta inspirisan "Star Wars"om npr.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Verujem da ti veruješ da Star Wars ima veliki kulturološki uticaj Smile Što se saginjanja tiče, ja sam svoj stav obrazložio, argumentovao, tvoj odgovor svedoči o nedostatku istog. Kao što rekoh, Star Wars je popularan i to je sve, ako je nešto popularno to ne znači da je uticajno, a kamoli kvalitetno. Smile

Star Wars je deo pop kulture - istinska kultura je nešto sasvim drugo. Da je kvalitetan ne bi bio samo kopiran unedogled, nego bi začeo svoj podžanr kao istinski bitni filmovi. On jednostavno nije, i to je to. Obična mašina za pravljenje para Smile

Odiseja je istinska kultura, i po tome komercijala nazvana Star Wars može samo da joj se, kako ti to kažeš, sagne. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
"Odiseja" je odlican film, to svako sa malo poznavanja filma i malo ukusa vidi. Sto se tice kulturnog uticaja nije ni do kolena "Star Wars"-u. I to je cinjenica, nije nesto sto samo ja mislim. Samo neko ko zaista mrzi istu fransizu ili je ignorantan moze da misli drugacije...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Prvo, da bi tvrdio da je nešto činjenica, morao bi da budeš neki poseban autoritet. Ti to nisi.

Drugo, nisam ni ignorantan niti mrzim franšizu (niti je nešto posebno volim), pa opet ne mislim isto kao ti. Hm...

Treće, svetlosna sablja i Dart Vejder nisu kulturni uticaj. To je tržišni artikal.

To što ti gledaš samo serije i filmove sa referencama na Star Wars, to je tvoja stvar. Izvan njih postoji čitav, mnogo veći svet u kome Star Wars ne znači ama baš ništa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Волим СФ филмове и као клињи су ми били упечатљиви Алиенс, Блиски сусрети, Одисеја и Повратак у будућност касније Терминатор исл.
Мада нисам неки залуђеник нити сам компетентан да дајем нека опширна објашњења али ето да се јавнем.
Како се зове та група коју не занима Старс Варс?  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.