Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Знаш ли ко те љуби силно?  (Pročitano 22720 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
iza prolaznog spoljneg oblika ne postoji nishta shto je neprolazno. i upravo to je neprolazno .Smile

Nije to ništa strašno.Nema potrebe za plakanjem. Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.4)
To je u Fenomenologiju dusu, kod Hegela , u Gospodar i sluga dialektiku( ne znam kako se prevedeno na srpskom naziv poglavju), tamo je prvi put najlepse napisano sta je pod toga razumljeno. Al kod 20.veku Adorno je bio poznatelj tog pojmu, to znaci da nisi u mogucnosti da gradjujuci, voljejuci nacin komuniciras. A zasto je manipulacija ne gradujuca? Zatosto ne sa celom bicom, licnostom razumes poruku, i zbog toga da sebe je jedinstven , a licnost je produktum i u sebe ce desiti steta. Danasnji nacin odgovarajuci zato sto informacijski tok nije takav atraktor u mozgu sto bi trebalo da bude, tacnije postojajuci mentalne reprezentacije gubi jacinu, a iz gubitku bice informacijski sum u mozgu.
Da, kolko sam razumela, to je tako. Mislim da otudjivanje danas je gore od ono o kome su pricali marksisti. To je bilo glavno preko proizvodstvo, kad je covek bio otudjen svojom proizvodu. Za zao danas otudjivanje obuhfata vise sferi od ono na proizvotstvo. Imeno, danas  je ono nejtragicnije sto suvremena situacija uvjeravaa ljudi da zivu u savrsen svet, to je ono o cemu prica Bodrijar. Simulacija i simulakrum postali su relnii nego realnost.
 Ali me mene muci, kako to da danas kad  je protok informacija najfrekfentni ikada, i kad svako moze doci so svaku literaturu, ljudi ipak ostaju nepismeni, primitivni i siromasni duha.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Univerzalnost coveka ti uvek izbacis bbb108 , al to Budliard ne radi,i ako je ima puno kod njega od Nietsche-ja ipak nema potrebu da posedjiva realnosat, ili simulakrum. To meze se izcitati od njega da text nece nista siliti, on cudi na nekoj nacinu, kao dete i tako pise. A ja cudim se da koliko su jaki technilogije, i da ja i bojim se od toga, naprotiv sa Budliardom Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser

ja nevidim ti u sta vidis jacina tehnologija. Ona sama po sebi nije ni jaka ni slaba. To je kao znanje, moze se nasociti i kod konstruktivni i kon dakonstruktivni celi.
A koja ja univerzalnost zaboravljam? Ja neznam dalje od moja partikularnost, a smatrati je kao univerzalnost mislim da bi to bila greska. Budi konkretnii molim te.   Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Univerzalnost to znaci da vise smo isti mi ljudi nago razliciti. To zato je bitno jer onda moguce je naci takve komunikacijski povrsine koje to daju naprimer, da svi clanovi diskusiju traze resenje, a ne emocije. A naravno u zivotnim prostoru, trazimo emocije, i expresije jer tako se osetimo i sebe i druge ljude. A technokracija sve vise udje u zivotni prostoru tako da sa samog sebe napravljeno komunikacijski pravilama mocnija je. A ko naprave pravile on je pobednik u komunikaciju. technokracija ima takve pravile danas od technoloki napretku da je svemocan, i nije moguce traziti diskusiju sa njim, vidi birokrate. Nadam se ne bi volela da u porodicu tako tretiraju kao akta, nego kao covek. Zato je posedjivajuci i otudjivajuci technokracija. al ima technokracija i prednost, ne bi trebalo da niko crkne od gladi ili bazicne nedostaku potrebe. O tome pise Budliard kao cudjujuce dete, a ja bojim se od toga i cudim. Technokracija to ne trpi kad nisi komezurabilna, ne moze te uporediti sa nestom, onda unistava te esencijalno(Lyotard) I bas tako mozes protiv toga da pricas o tome. a ti bas to radis, zato ovo za tebe Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
 Moguci razlog ovakvo stanje, kakvo ti opisujes Onodyse moguce je to sto ovaj svet je previse maskuliniziran ili falogocentricen. Zasto ovo kazem?
Kako objasnjava Jung jedna od sustinski razliki izmedju musko i zensko je to da u diskusii i resavanje problema musko trazi informacija a zensko emocija ili uteha. Interesni su konsekvencii i nerazumevanja koi proizlazu od ovih dva razlicni pristupi, ali dobro to nije nasa tema.   Smile
  Inace sto se tice taj diskurs uopce na postmoderna malo mi je apsurdan. Oni rade sve da negiraju neku situaciu, u isto vremo pokazujuci kolko su oni vezani za njom. Mogu se ja povuciti i ziveti u planina, koja tehnokratija, koja birokratija.   Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Ja mislim da ne treba povuci, nego suprotno u betonski dzunglu treba otici, tamo je velika masainformacija je skrovista. Ne postoje vec nevidljivog mesti na zemlju. To jos bi kazao da ja sam optimista zbog novog nacinu interakciju, da vec to je nelinearno, i ljudskakomunikacija moguce da ce osloboditi od faloidno normativima, odnosno sigurno. Mislim sta je sad i docice mnogo vise lici na zivotu sto ljudska rasa ziveo najvise vreme u evoluciju. Bas zbog nestanak na hiearchiu bazirano komunikaciju. Ravnopravnost ce biti vece sustina bas zbog jace technologiju dato mogucnostima, nece biti isplatljivo agresija zbog efikasan kontranapadu u svih slucajevima. Taj otudejivanje sto sam malo pre pisao je danas postoji. Al menjamo se. Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
 Ali tu se javlja jedna velika opasnost. kvantitet komunikacija ne znaci i dubinska i istinska kominikacija. Masovna razmena na informacii smanjuje vrednost sama informacija. Kolko i da se povecuje taj komunikaciski aparat, kapacitet coveka ostaje isti, sorry ali ja ti ne verujem u evolucii, bar ne onakva kako ti podrazumevas. Razvoj tehnokracija i olaksavanje komunikacija nece stvoriti ni intelektualno, ni duhovno, ni fizicki bolji covek.
Magna civitas, magna solitudo  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Ja sam pricao o tome da ce se menjati okruzenju sto vise lici na autenticni okruzenju.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
kad citam bbb i onodysa,stvarno se osetim srecnim sto sam glup Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.