Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 02:20:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: zmije kao kucni ljubimci  (Pročitano 3843 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Citat
Уосталом, сматрам да змије треба истребити.

eh....ubrzo bi pacovi i misovi ajkule i drakule...preplavili planetu zemlju...
i ubrzo bi ponovo  zavladala kuga..i sve moguce bolestine koje sa sobom nose stakoi i slicni gadovi...

zmije su jako bitna karika u lancu... za ocuvanje planete zemlje.....

ne podrzavam...zmije ne vole da su u skucenom prostoru....
neke vrste ne mogu da prezive..eto nas poskok..ne moze da prezivi u zatocenistvu...
odbija da jede...zanimljivoi je sto pacova ili misa samo ubije a ne pojede ga...

inace opasno je drzati vipere...zmije otrovnice...a posebno poskoka...
recimo kad ga ubacis u neki zatvoren prostor..prvo sto ce uraditi to je da ce povratiti...
svu hranu ili ostatke hrane iz sebe...i potreziti nemirno bilo kakvu rupicu...
odrastao poskok...od recimo nekih 70 cm duzine..moze da se provuce kroz rupu f 20 mm...

nerijetko se desavaju ugrizi...pa ima i smrtnih slucajeva...oposebno sa drzanjem otorvnica i udava...
mrezasti  piton od 4-5  metra...moze odraslog normalnog-prosjecnog  covjeka...od nekih 178 cm visine i 70 kilograma tezine...da proguta....moze...ali tesko....ce to uraditi...
ali ako mu ugrozi zivot ubice ga..jedan prosjecan covjek tolikog pitona ne moze da savlada golim rukama..
ako ga ovaj "stisne" ....
tako da i kraljevski piton..ili bilo koji konstriktor..koje ljudi drze...od dva metra recimo..moze da ubije dijete..
od 7 godina...ii da ga proguta..
zmije udavi...su pametna stvorenja...imaju najjaci instikt za prezivljavanje u zivotinjskom carstvu..naravno posle covjeka...i ako zele da prezive...ubice sve sto mogu...a mogu dosta toga...da ubiju....

zmioje u prirodi samo treba ostaviti na miru...ili im se skloniti ili se udaljiti in sacekati da odu..
80& ugriza poskoka se desava pri pokusaju da se uhvate ili ubiju...a onih 20 posto je kada padnu sa drveta na nekoga ili kad se stane na njih..ili u zonu njihovog napada...
recimo poskokova najniza operativna zona napada je 80- 120 cm...zavisno od velicine...sklupca se u kao "savijen pod opterecenjem amortizer" i tako se kao strela odapne...pa otud mu i naziv poskok..jer to ljudi smatraju skokom....ali nije...
i otvori usta sirom..koliko moze i iskezi zube...postavi glavu kao koplje..i ubode...
to su uglavnom suvi ubodi i ugrizi sa potpuno malom kolicinom otrova..tlo je mala da ni temperaturu ne diobijes povisenu a ni otok...oko ugrizenog mjesta...inace to je znak..ako za minut dva i vise...
 ne otekne ugrizeno mjesto... znaci da je bio suvi ugriz...

ako te ni to ne opameti..onda ugize...tj dobro zagrize...zubi su mu kao udice...savijeni ka zdrelu..i posle ugriza se uglavnom zakaci jako zubima...i treba ga sto pre odstraniti...
jer tada ispusta ogromnu kolicinu otrova...i preko 40 miligrama..a smrtonosna doza je preko 15 miligrama...

dakle samo sto dalje od njih...pustite ih na miru i one ce vas....

inace i ja se plasim zmija..ali ne dajem da mi strah stvara predrasude..jednostavno naviknes se na strah..
znas da su tu one oko nas(kad si u prirodi) i da si ti uljez na njihovoj teritoriji..one tu zive....
i kad se naviknes na to..i naucis dosta o njima...budes oprezan...ali nemas onaj glupi strah...kao sto ljudi imaju...
koji nisu dve zmije vidjeli u zivotu...

ljude uglavnom plasi ono sto ne poznaju..mnoge stvari kad upoznamo ne cine nam se vise tako strasne...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
recimo poskokova najniza operativna zona napada je 80- 120 cm...zavisno od velicine...sklupca se u kao "savijen pod opterecenjem amortizer" i tako se kao strela odapne...pa otud mu i naziv poskok..jer to ljudi smatraju skokom....ali nije...
caletovog kolegu ugrizao za glavu
a covek visok skoro 2 metra  Smile
« Poslednja izmena: 09. Okt 2013, 20:21:39 od crazy 123 »
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Nokia 1800
caletovog kolegu ugrizao za glavu
a covek visok skoro 2 metra  Smile

čisto sumnjam da je poskok skočio toliko, pre bih rekao da ga je napao sa nekog drveta. Ja sam čuo da se poskok tako zove zato što zna da se pentra i da ''skoči'' sa grane na nekoga.
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
u odredjeno vreme se pentra na drvece..kada ima malih ptica...

uglavnom po velikim vrucinama nije aktivan..tada se zavlaci u rupe..i  svoja zimska stanista...
da spava ljetni san...to se zove estivacija...i on je jedina zmija koja spava ljetni san...

sto ga je ugrizao za glavu...ne mora da znaci da je skocio dva metra..jer zmije ne skacu...
nego poskok ima specifican napad koji sam opisao...kao opruga se postavi....iskezi zube zabaci glavu da mu zubi budu kao vrh koplja...i tada ubada....
dok druge otrovnice i uopste zmije...ne napadaju na takav nacin...

poskok je jedna od najsporijih zmija sto se tice kretanja...da se razumijemo ima brz i munjvit napad...ali tromo se krece...kada se krece... Smile

jednostavno on nema puno prirodnih neprijatelja...pa mu brzo kretanje nije potrebno....
tek par vrsta velikih zmija....neotrovnica..ga love...
ali i one napadaju samo manje primjerke poskoka..do nekih poa metra duzine...a te zmije su udavi..i mogu da budu duge i po tri cetri metra....i uglavnom su imune su na vipera otrove..ali odrasli poskok ih moze ubiti jer ima vecu kolicinu otrova u sebi od manjih primjeraka...
jbg priroda se pobrine..da ne postoji nista zivo...sto je uvijek na vrhu lanca ishrane...
i par ptica grabljivica ih uspjesno lovi...sakal i ponekad i vuk... ris i  tako...

a to sto ga je ugrizao za glavu..logicno  objasnjnje ne postioji..sem da je pao sa drveta...na njega...
sto ti je ovaj krcko ili sta vec (bez uvrede nisam zapamtio nick:) ) rekao   Smile
jer kad je vruce...a ne previse da ode na ljetnji san...
i kad nema ptica..zna dase penje na drvo i da se rashladi...u krosnji...i tako silazi sa drveta..jednostavno spadne...na lisce....dolje na tlu...

i, moze covjek i da se nekad sagne...da zaveze pertlu...ili da ubere sumsku jagodu.,..pa da ga ujede poskoko... Smile

a zona napada se odnosila na duznih 80-120 cm...a u visinu duze od dve trecine svog tijela ne moze da se izvine...izdigne kako hoces..mada neki kazu da ne moze vislje od jedne trecine....svog tijela...
ali to je vec fizika i neki od fizickih zakona...i necemo o tome...Smiley

sto znaci da sa zemlje ne moze da ugrize odraslog covjeka iznad koljena....
najduzi psokok snimljen i izmjeren je u hercegovini...duzine je bio 110 cm...ali uglavnom najduze naraste do 90 cm...

i nije strasna zmija uopste..dozvoljava da ga posmatras...sa pristojne udaljenosti...
i kad spazi da nisi za jelo i da nisi potencijalna opasnost...
cak cini mi se kad se navikne na tebe da i pozira malo za slikanje...
naravno to je moj ufur.... Smile

inace kad sam prije cesce isao u prirodu..nerijetko sam ih premjestao...
kad ih nadjem blizu cesta...u travi stapom ih prebacim preko cste..malo dalje..
ili ako ga najdem blizu bivaka svoga...il premjestim sebe il' njega... Smile
na proljece i ejsen ih se treba posebno paziti...znaju i na ispod 15 stepeni celzijusovih da budu aktivni...
ljeti su opasni zbog obilja trave i gustisa...pa se ne mogu uvijek uociti..i zato ti ljetni napadi..
ali ni blizu nije aktivan u ljeto kao u proljece i u jesen...
nocna je zvjerka..ima okomito postavljene zjenice..sto znaci da kao i macka vidi i danju i nocu...
i po tome mozete razlikovati otrovnice i neotrovnioce..neotrovnice imaju normalne zjenice..okrugle..
a otrovnice okomito izduzene...

mrsko mi vise pisati... Smile a mogu 5 dana pisati o njemu.... Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 02:20:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.