Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 17:19:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Zmajko" Z-1; da li ce da poleti...  (Pročitano 11122 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Verovatno cu to i uraditi, iako je i ovaj ipak ok - elisa je odmaknuta od zemlje. No, pri spustanju bi mogla udarati o zemlju. Mozda samo zamenim malo duze zicice. evo fotke iz profila i jednog videa sobne lagane bacake probe (propeler se vrti sam, od kretanja vazduha) na kojoj se vidi letljivost strukture. - kao da malo lebdi, a ond pada na nos jer nema vise brzine. Ja sam video snimio foto kamerom i fajl ima ekstenziju "mov", alim oj windows media pleyer to ne cita. Imam windows 2000 (milenijum) i mozda je sve to zastarelo. Probacu da postujem taj fajl pa ako neko zna da ga prebaci u nesto za mene citljivo, ili da ga stavi da bude vidljiv ovde, bio bih mu beskrajno zahvalan. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Zmajko Z-1 profil 2 sm.jpg
(157.36 KB, 1024x768)
*
ZmajkoZ-1 TestVide... (2392.72 KB)
« Poslednja izmena: 08. Dec 2008, 21:54:36 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Papalu, lepo se vidi na snimku da ima lagano propadanje iz drugog pokusaja, odnosno da lebdi...
Bravo!
Evo i konvertovanog snimka, nadam se da avi format otvaras Smiley

*
ZmajkoZ-1 TestVide... (1608.69 KB)
IP sačuvana
social share
...and sometimes, just sometimes crow can bring that soul back to put the wrong things wright...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 603
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6131
Izgleda da ce Zmajko da leti ko zmaj.  Smile Smile Smile
@Papalu
Upravo sam zbog sletanja i pomislio da bi trap trebalo da bude malkice duzi.
U svakom slucaju   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
I ajmo opet za iste pare !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Drraptor-e, hvala puno Smile Mogu da ga vidim, jedino sto moram da posvetlim (izgleda ovaj moj monitor je taman, moracu da ga malo posvetlim - da li su moje fotke onda svetle previse???).
Izgleda da ce stvarno leteti - ovde u sobi je mali prostor, a posto sam snimao levom rukom, a bacao ga desnom, dobro da je i ovo sto se vidi uspelo.

Zeche132 videcu za stajni trap jos. Smile
 Evo malog napredka - izrada kormila i montaza. Kormilo je fiksno (zalepljeno je, jer je isuvise krhko da bi se jos i pokretalo) i malkice je okrenuto na levo, tako da bi Zmajko Z-1 trebao da kruzi (nadam se). Inace i propeler je malo ukoso na levo od uzduzne ose, tako da ce sigurno da zanosi nekako. Kormilo ce biti obostrano oblozeno polivinilom od kese, ali tek kada se dobro slepi i ucvrsti.
 Smile

ZmajkoZ-1kormilo 01 sm.jpg
(178.15 KB, 700x525)
ZmajkoZ-1kormilo 02 sm.jpg
(146.82 KB, 525x700)
ZmajkoZ-1kormilo 03 sm.jpg
(150.7 KB, 700x610)
ZmajkoZ-1kormilo 04 sm.jpg
(184.71 KB, 1024x419)
ZmajkoZ-1kormilo 05 sm.jpg
(140.48 KB, 1024x428)
ZmajkoZ-1kormilo 06 sm.jpg
(177.15 KB, 1024x430)
ZmajkoZ-1kormilo 07 s.jpg
(148.8 KB, 1024x246)
ZmajkoZ-1kormilo 08 sm.jpg
(191.34 KB, 897x1024)
ZmajkoZ-1kormilo 09 sm.jpg
(165.98 KB, 768x1024)
ZmajkoZ-1kormilo 10 sm.jpg
(132.14 KB, 1024x768)
ZmajkoZ-1kormilo 11 sm.jpg
(152.96 KB, 768x1024)
« Poslednja izmena: 09. Dec 2008, 23:38:01 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 603
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6131
 Smile Smile Smile
Bice extra, povrsina ce bitii velika,
tako da ne verujem da ce biti problema sa skretanjem.
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile
Evo nastavka radova. "Anker" za gumu, koja ce se proturiti kroz rupicu i zavezati u cvor (nadam se koji ce drzati - videcemo), izradjujem od komadica providne plastike, od ambalaze za baklavice(slurp! Smile) iz radnje. Oblik mu je drugaciji nesto nego na skici, nije pravougaon, vec je malo skresan, i ima rupicu malo ka pravougaonom kraju (sl.1 i 2). Spicasti deo ulazi u osovinu propelera. Morao sam napraviti jedan mali ali opasan rez na kraju osovine propelera (sl.3 i 4). Uspelo je (inace da je skalpel proleteo, morao bih da pravim novu osovinu. Sada sam montirao propeler na mesto, zasuo anker super lepkom (mora da bude sve cvrsto) i ubacio u urez. Sve sam stegao stipaljkom (sl.5 i 6) koju sam od super lepka izolovao papirom, kojeg cu posle lako odstraniti grebuckanjem.
Sledi izrada zadnjeg ankera, a potom iznalazenje prave gumice i njenog optimalnog natezanja. Ne smem previse da je zatezem da ne pukne trup, ili nosac propelera ili sam anker na propeleru, a i da trenje osovine ne bude veliko. S druge strane guma treba da ima napon tako da kada se namota okrece propeler sto brze, inace nista od leta. Videcemo vec. Pitanje je i koliko je propeler jak da izdrzi silu pri namotavanju? Smile Mnogo nepoznanica treba da se rezi, ali pokus je majka, tako da ce se resenje vec naci. Ipak, trebace tu i dosta srece. Smile Smile

IzradAnkerZaGumNaProp 1sm.jpg
(180.77 KB, 700x525)
IzradAnkerZaGumNaProp 2sm.jpg
(184.67 KB, 1024x768)
OpasanRezOsovProp 1sm.jpg
(149.6 KB, 504x700)
OpasanRezOsovProp 2sm.jpg
(157.49 KB, 900x675)
AnkerUglav&zalep 1sm.jpg
(144.2 KB, 768x1024)
AnkerUglav&zalep 2sm.jpg
(148.07 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18

Sreca prati hrabre Smile Smile =D>Sjajan projekat. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 603
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6131

Sreca prati hrabre
Amin !!!
 Smile Smile Smile
Samo napred !!!
Bravo.
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Друже Папалу, у потпуности подржавам све Ваше напоре и деловања везане за постизање успешног остварења зацртаног задатка за производњу летећег тела тежег од ваздуха, на основу искоришћених и прерађених затечених сировина. Техника народу!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Hvala Panini, hvala Zeche i Ujkaalberte, hvala svima. Smile Smile Smile

Stalno mi negi gosti u kuci; i ovi praznici... nema sanse da radim ostale makete za koje mi treba mir i trpezarijski sto, zato radim na Zmajku, njega mogu lezernije i iz ruke, bilo gde. Smile

Medjutim naisao sam na prve teskoce. Nakon instaliranja zadnjeg drzaca za pogonsku gumu (cackalica probodena kroz trup Smile, sl.1 i 2  i br.2 na sl.4), zalepio sam lastis iz nekog starog donjeg vesa ( Smile Smile Smile) super lepkom za onaj providni plasticni deo povezan sa osovinom(sl. 3 i br 1 na sl.4), a nazad ga jednostavno zavezao. Sve je bilo ok, dok nisam dobro namotao lastis (sl.5 i 6), a onda je sila zatezanja bila tolika da je pomalo cak savijala i sam trup, a propeler se nije vrtio jer je bio pribijen onom plutom uz prednji prvi drveni nosac (br.3 na sl.4). Trenje je bilo toliko da nije ni mrdnuo. Kada bih manje namotao, onda se okretao ali sporo i u kratkom trajanju, sto se vidi na videu koji prilazem u postu koji sledi posle.
Onda sam skinu taj lastis (sl.7 i 8 - profil i poluprofil zmajka bez lastisa) i uhvatio da struzem prednji nosac kod same rupe za osovinu (sl.9), kako bi sto manjom povrsinom strugao uz plutanu glavu propelera. Ipak mislim da je potrebno stavljanje neke bolje gume, mada sumnjam da ce mnogo pomoci. Videce se.

sl.10 i 11: istrugani nosac propelera (br. 2 - ispupceni drveni prsten male povrsine koji sada dodiruje plutu pri rotaciji; br.1 - plasticni deo za vezu sa gumom).

sl.12: dosta pohabana konstrukcija repa, od probnih bacanja - morao sam dodatno da ulepljujem

sl.13: lepljenje providne plastike od neke kese na rep (vertikalni stabilizator)

Smile

Zmajko Z-1 lastish2Jan09 3sm.jpg
(181.64 KB, 900x728)
Zmajko Z-1 lastish2Jan09 4sm.jpg
(175.76 KB, 900x548)
Zmajko Z-1 lastish2Jan09 5d1s.jpg
(193.37 KB, 383x500)
Zmajko Z-1 lastish2Jan09 1smv.jpg
(189.56 KB, 900x675)
Zmajko Z-1 lastish2Jan09 5sm.jpg
(164.34 KB, 1024x680)
Zmajko Z-1 lastish2Jan09 2sm.jpg
(163.22 KB, 1024x768)
Zmajko Z-1 profil2Jan09sm.jpg
(190.91 KB, 1024x426)
Zmajko Z-1 poluprofil2Jan09sm.jpg
(199.21 KB, 1024x383)
Zmajko Z-1 turpPropNosac sm.jpg
(196.78 KB, 768x1024)
Zmajko Z-1 propNosacIsturp sm.jpg
(193.55 KB, 768x1024)
Zmajko Z-1 propNosacIsturp dsm.jpg
(168.94 KB, 500x456)
Zmajko Z-1 rep2Jan09 sm.jpg
(183.45 KB, 768x1024)
Zmajko Z-1 oblogaRepa 1sm.jpg
(168.2 KB, 768x1024)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 17:19:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.1 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.