Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zivotni standart bivsih SFRJ republika....  (Pročitano 12197 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 83
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
.... Sa druge strane, RH je u grupi najzaduženijih zemlja u Evropi, po glavi stanovnika. Svaki Hrvat duguje 7.000 dolara,
u proseku, a svaki Srbin duguje 2.200 dolara...[b][/b]
-------------------------------------------------------------------------------
...istina, ali izgradili su autoputeve i još grade - a ceste same vraćaju dug, tokom godina...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
.... Sa druge strane, RH je u grupi najzaduženijih zemlja u Evropi, po glavi stanovnika. Svaki Hrvat duguje 7.000 dolara,
u proseku, a svaki Srbin duguje 2.200 dolara...[b][/b]
-------------------------------------------------------------------------------
...istina, ali izgradili su autoputeve i još grade - a ceste same vraćaju dug, tokom godina...

Tačno, izgradili su autoputeve, ali da li znaš gde je najskuplja putarina u Evropi, po kilometru autoputa?
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 83
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Tačno, izgradili su autoputeve, ali da li znaš gde je najskuplja putarina u Evropi, po kilometru autoputa?
Citat
... pa, u Hrvatskoj ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Već smo imali sličnu raspravu, ako se dobro sećam. U Hrvatskoj se živi bolje nego u Srbiji, to je činjenica, ali sigurno da i tamo ima ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, kao i ovde. Drugo, tamo penzioneri stalno kukaju, isto kao i kod nas, to vidim na HTV-u. Radnici štrajkuju, kriminalna privatizacija,nekadašnji giganti privrednog sistema su u kolapsu, još gore nego kod nas. Znači da ni njima situacija nije baš ponajbolja, ali ih vadi jedino što imaju da ponude, more (turizam).Skoro sam pročitao da 27% BND-a u Hrvatskoj se stvara u turizmu. To je alarmantna cifra, prema mišljenju većine hrvatskih ekonomista. Jedna loša sezona, i eto ogromnih problema.
Ako strogo tumačimo cifre, možda je najbolji pokazatelj standarda broj prodatih vozila u HR i SR. Prošle godine (2006.) u Srbiji je ukupno prodato 32 hiljade novih vozila, a u Hrvatskoj
preko 85 hiljada, dok je u BiH prodato manje od 20 hiljada. Po ovome ispada da se u HR živi 4 puta bolje nego u Bosni i skoro 3 puta bolje nego u Srbiji. Sa druge strane, RH je u grupi najzaduženijih zemlja u Evropi, po glavi stanovnika. Svaki Hrvat duguje 7.000 dolara,
u proseku, a svaki Srbin duguje 2.200 dolara. Ovo se odnosi na spoljni dug zemlje, a o unutrašnjoj zaduženosti, kreditima kod poslovnih banaka da ne govorimo. Uzgred, prosečna plata u RH je 650€, a u Poljskoj ili Mađarskoj 450€, pa opet nisam siguran da Hrvat živi bolje od prosečnog Poljaka ili Mađara.  Što se nas tiče, sve je rekao Jelašić, upoređujući cenu televizora iste marke kod nas i u Nemačkoj. Naše cene su na evropskom nivou, a plate na
turskom nivou. 300€ je prosečna plata u Beogradu i u Istambulu, s tom razlikom što su cene u Istambulu niže za četvrtinu od beogradskih, pa ispada da čak i Turčin bolje živi od Srbina.
Zemunac slazem se sa svime...nigdje nije dobro a napisao si i najveci problem HR a to je zaduzenost koja je sada na 32 miliarde €  Smiley 1

Oko putarine...Zemunac naprimjer za jednog stranca putarina od 140 kuna od Zg do Splita nece biti puno jer je to odmor i tu se moze i malo vise dati para...a zato znaju da ce naprimjer jesti jeftino morske plodove i ostale delikatese za koje bi u Italiji SPaniji ili Francuskoj platio duplo...samo i ja mislim da je putarina malo preskupa pogotovo za ljude koji zive u HR...
« Poslednja izmena: 30. Jan 2007, 22:44:47 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Jel zna neko koliko su Srbi istresli para kada se uveo Euro... a Marka izasla iz upotrebe?

Citat
konverzija maraka u euro je pokazala da je mnogo vise novca kod gradana nego sto se mislilo. Nazalost, veliki novac je u slamaricama i gubi se ogromna akumulacija koja bi mogla biti iskoristena u funkciji privrede, razvoja, kreditiranja

Kazu da su daleko premasena ocekivanja. Spominjala se i Poljska kao mala maca...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Jel zna neko koliko su Srbi istresli para kada se uveo Euro... a Marka izasla iz upotrebe?

Citat
konverzija maraka u euro je pokazala da je mnogo vise novca kod gradana nego sto se mislilo. Nazalost, veliki novac je u slamaricama i gubi se ogromna akumulacija koja bi mogla biti iskoristena u funkciji privrede, razvoja, kreditiranja

Kazu da su daleko premasena ocekivanja. Spominjala se i Poljska kao mala maca...

Ne znam tačnu cifru kad su menjane marke, ali je skoro Dinkić rekao da je tzv. "stara devizna štednja" koju je opljačkao Miloševićev režim iznosila oko 7,5 milijardi maraka, od toga samo u bivšoj "Beobanci" oko 5,5 milijardi maraka, ostalo u manjim bankama u Srbiji. Ovo se odnosi samo na građane Srbije koji su štedeli u bankama. Koliko je para bilo u slamaricama, to samo Bog zna.

@ Tiger

Na visinu putarine je reagovala Evropska Komisija prošle godine, zahtevajući od hrvatske Vlade da preispita opravdanost tako visoke cene. Uzgred, većina turista u Hrvatskoj dolazi sa istoka Evrope ( Mađari, Česi, Poljaci itd. ) a za njih je 20€ velika cifra. Čeh naruči jednu porciju u restoranu ili piceriji na obali i zatraži dva pribora za jelo, za sebe i ženu (devojku), tako da je 20€ za putarinu preskupo za njih.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2007, 00:59:17 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Ali eto jos dolaze do uzasnih guzvi na autoputu i u godinu za godinu promet raste...ali upravu si u svakom slucaju je prevelik pogotovo za zemlje koji nemaju jaci standart...u svakom slucaju je prevelik...ja bi bio sretniji da se vignjete uvedu...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Jedne godine sam putovao za BG sa nekim Poljacima... busem...

hehe njih 7-8 bilo u Dubrovniku... pa preko Sarajeva u Beograd... pa gore za Varsavu... ne znam tacno da li su isli na avion ili busem.

Ja sam na more isao sa 200 evra u dzepu, i znao sam da se provedem, a oni ako su imali 200 evra, evo glave. Male torbice, flasica vode... i oj haj... Plate kartu i hrce im crijeva cijelu noc.

Meni bilo dobro, ovi muski se naduvali, a ja smekao poljakinje...  Smile

eto sad me sjetiste, na divne i davne uspomene...  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Jedne godine sam putovao za BG sa nekim Poljacima... busem...

hehe njih 7-8 bilo u Dubrovniku... pa preko Sarajeva u Beograd... pa gore za Varsavu... ne znam tacno da li su isli na avion ili busem.

Ja sam na more isao sa 200 evra u dzepu, i znao sam da se provedem, a oni ako su imali 200 evra, evo glave. Male torbice, flasica vode... i oj haj... Plate kartu i hrce im crijeva cijelu noc.

Meni bilo dobro, ovi muski se naduvali, a ja smekao poljakinje...  Smile

eto sad me sjetiste, na divne i davne uspomene...  Smile

Eh te poljakinje....nisu bas neke ribe sta ja znam ali su mi mlitave sve nekako....sto se tice turista...znam samo da kod mene na Hvaru ima masa masa talijana i u zadnjih par godina sve vise engleza i francuza...ali talijan potrosi prosjecno oko 900€ na odmoru...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Nokia 5610
Приметио сам да у хрватској нико не пуши добре цигаре. Ако је то мерило стандарда...
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.