Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Životne lekcije koje možete naučiti od doktora Hausa  (Pročitano 4036 puta)
08. Okt 2011, 09:01:39
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
Browser
Opera 11.51
mob
Nokia 

Stav prema problemima

Problemi mogu da budu iritirajući i demotivišući, ali uspješni ljudi znaju kako da se fokusiraju na najbitnije. Sve je u rješavanju problema, pouka je dr Hausa. Tako je i u menadžmentu, a ključna je dijagnoza. Zapravo riječ je o eliminaciji, pri čemu se počinje od mogućih uzroka problema, pa se jedan po jedan eliminišu dok se svi drugi i dalje uzimaju u obzir. Bilo da je u pitanju marketing, prodaja, inženjerstvo ili organizacija, ta tehnika je važan dio uspjeha.

Sitne laži

Svi lažu, jedna je od glavnih pretpostavki u seriji. Vjerovatno nijeste iznenađeni, a činjenica je da većina ljudi laže. Svako ima svoje razloge i opravdanja, ali sitne laži svi izgovore, ponekad samo da bi izbjegli zadatak koji im nije izazovan. Mudri poslovni ljudi znaju da vide i ispod površine i procijene situaciju prije donošenja velike odluke.

Cilj opravdava sredstvo

Dr Haus je uspio da dokaže da cilj ponekad opravdava sredstvo. Ipak, veoma je bitno da zapamtite da je to samo ponekad. U kritičnim situacijama, bilo da se radi o životu ili kompaniji, ponekad smiju da se prekrše pravila dokle god ne kršite zakon ili etiku. Donošenje takvih odluka često muči menadžere.

O samopouzdanju

"Možete da mislite da nijesam u pravu, ali to nije razlog da prestanete da razmišljate", jedna je od izjava omiljenog dijagnostičara koja važi za sve one koji se bave timskim poslom. Ako ne vjerujete da će određena strategija vašeg šefa biti djelotvorna, možda i jeste u pravu. Zadovoljstvo koje čovjek osjeća kad smisli rješenje podstiče ljude da razmišljaju kritički.

Ukoliko vjerujete da znate bolji put do uspjeha, iznesite svoju zamisao kad bude prilike za to, ali ne morate da protivrječite nadređenom pred kolegama.

Svi griješe

"Svi prave gluposti, ali to čovjeka ne bi trebalo da košta svega što želi u životu" - još jedan koristan citat dr Hausa. Ljudi griješe, prije ili kasnije neko će zabrljati. To ne znači da odmah mora da dobije otkaz ili da bi ga trebalo prebaciti na drugo radno mjesto. Ipak, ako često ponavlja istu grešku jasno je da će nadređeni dobro razmisliti šta da uradi s njim. Jedini način da se manje griješi jeste stalno učenje i praksa. Čuveni dr Haus je dokazao još nešto: "Budite toliko dobri u tome šta radite da, bez obzira na to kako se ponašate, niko ne želi da vas otpusti."

O svemu raspravljajte

Kad god zapne u rješavanju slučaja, dr Haus ode do table i s timom raspravlja o svemu što im pada na pamet a vezano je za problem. Ideje obično ne dolaze same od sebe već im je potreban podsticaj. Uložite vrijeme i napor u proučavanje problema, istražujte i pitajte se zašto i kako. Svaka ideja je dragocjena i o svemu raspravljajte.

Ne plašite se greške

Lako je pretpostaviti da je Haus uvijek u pravu jer je najbolji dijagnostičar, koji iz najobičnijeg razgovora mnogo toga shvati o čoveku kog liječi. Međutim, istina je da uglavnom nije u pravu prije nego što dođe na pravi trag i postavi tačnu dijagnozu. Tako svaki put nauči nešto novo i bogatiji je za iskustvo.

Prekršite pravila

Poslovna pravila postoje s razlogom, na prvom mjestu da bi se poboljšao opšti učinak i stvorio bar privid reda. Uspješni menadžeri i vođe staviće glavu na panj i rizikovati kad smatraju da je potrebno samo da bi se sve riješilo kako treba. Ako su bili u pravu, vrlo rijetko stradaju zbog toga što su prekršili pravila.

-----------------------------------------------------------

Sa čim se slažete,sa čim ne? ko je vama Dr House??
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.187
mob
Nokia 
Dr House je umisljeni gad sa pokricem.
Inace slazem se sa njim po pitanju manjina, seksa i one cuvene ;everybody lies
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Provalila sam šifru :)

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 3302
Zastava Kitee
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung s5230
DR House jeste gad, ali on kad god može, spase nekom život
IP sačuvana
social share

I walk forever...
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

бубили

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4071
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia c5
DR House za predsednika
IP sačuvana
social share
''s  ljudima sličnim nama sve je pozitiva
tenzije nema i nema agresiva
jer preko dana od blamta slika mi se manta
a uveče kad se raskantam spavam ko zaklan''
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
house je savrseno normalan nesavrseni covek koji je pritom i dobrotvor i genije .. tip coveka sa kojim moze da razgovara mali broj ljudi koji su na dovoljno razvijenom nivou svesti da su uspeli da pogase sve instinktivne radnje i reakcije... ovakva osoba ipak ne bi trebalo da previse dolazi u kontakt sa ljudima, zato je i koncepcija serije jedno puko preterivanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Samsung 111111
Prvo ..

Zivot se ne uci ni iz serije ni iz knjige..Ponesto iz knjige ili filma primenis u svom zivotu.

Drugo..

Haus je vrlo iritantan lik retardirane serije (po meni,ukusi su razliciti) i tog lika neko pise.A taj sto pise osobine i zivot tog lika se uopste ne trudi da iznese zivotne mudrosti vec pokusava da zaintrigira ljude kako bi mu se odrzavala serija.

Trece..

Ovo uopste nisu ni blizu mudrosti..Kakva je ovo mudrost :"everybody lies"  Smile Ako ovo neko nije znao pre ove serije,cudno mi je da je jos uvek normalan  Smile
Da ne nabrajam ove ostale stvari,niti su to mudrosti..niti je to nesto sto do sada niko nije znao.To je neka vrsta kratkih uputa koja je blaze retardirana..a po kojoj je ovaj lik pravljen.

Inace poznata mi je ova medijska budalastina i modifikovanje neke kvazi mudrosti..
Stalnoooo nam prodaju muda za bubrege..Pricajuci ono sto svi vec znaju samo ga kazu malo lepse i ljudi se prime.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Pušikander

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42494
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Dr. House je faca 
IP sačuvana
social share
Ajde da se drogiramo nek se oči sjaje
Svršavam na silikone od Nikolić Maje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Mnogo gotivan lik  Smile Meni je njegov odnos prema zenama bas interesantan Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Provalila sam šifru :)

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 3302
Zastava Kitee
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung s5230
Dr. House je faca 
Agree  Smile
IP sačuvana
social share

I walk forever...
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
zivotne lekcije se ne uce od strip i, serijskih i virtuelnih junaka..zivotne lekcije se uce kroz zivot... Smile
stripovi, serije , filmovi i virtuelni svet sluze za zabavu , odmor, igranje i zezanje... Smile
« Poslednja izmena: 09. Okt 2011, 23:52:40 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
Nokia 
naravno. i počela je jesen,a Marija Šerifović  nije previše lijepa.

ali-tema  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 1800
Haus je onaj tip genija koji svoju genijalnost ne bi trebalo da ispoljava u zanimanjima gde ljudski životi vise o koncu... Nek uzme da svira gitaru i dizajnira štapove za hodanje, tu bi bio dobar...
U seriji uvek pogreše 5 puta sa dijagnozom i onda nekom sine odgovor...

U stvarnom životu bi pacijent umro posle prve ili druge pogrešne dijagnoze i pogrešnog tretmana lekovima...

Citat
Kakva je ovo mudrost :"everybody lies"  Smile Ako ovo neko nije znao pre ove serije,cudno mi je da je jos uvek normalan  Smile

slažem se... al ipak gledeam seriju, dobra je Olivia Wilde  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 985
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mislim da nisi u pravu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
zivotne lekcije se ne uce od strip i, serijskih i virtuelnih junaka..zivotne lekcije se uce kroz zivot... Smile
stripovi, serije , filmovi i virtuelni svet sluze za zabavu , odmor, igranje i zezanje... Smile
prvi put da ti kazes nesto pametno  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Stripovi su najbolji izvor svega kad si klinac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Samsung 111111
Stripovi su najbolji izvor svega kad si klinac

Slazem se ! Alan ford e to je mudrost  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Citat
prvi put da ti kazes nesto pametno

trudim se da budem pametan...tj. da se ugledam na ostale pametne...
njih dvoje troje...pametnih i normalnih...kojih ima ovdje... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.