Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Život je lepši uz "molim", "hvala" i "dobar dan"  (Pročitano 3118 puta)
25. Jun 2007, 12:17:28
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Život je lepši uz "molim", "hvala" i "dobar dan"

Skoro da i ne postoji niko koga povremeno ne iznervira "nadrndana šalteruša" ili neka druga neljubazna osoba - a opet, većina nas je i previše sklona tome da zaboravi na sopstvene manire. To zaboravljanje može biti sasvim razumljivo, ali će svima biti lepše ako pokušamo da se setimo da budemo ljubazni.

Kada ste umorni zbog gomile obaveza, nervozni zbog gužve i toga što obaveze nikako da završite u nekom razumnom roku, kada se uz to i preznojite na vrućini ili pokisnete kao miš ili se smrznete po ledenom vremenu, zaista nije lako setiti se da budete ljubazni u komunikaciji s drugima. A i dalje imate štošta da obavite - odete u prodavnicu, završite nešto na nekom šalteru... I tamo se sretnete sa ne baš ljubaznim ljudima. Vi ste umorni i iznervirani, oni su umorni i iznervirani, budete neljubazni jedni prema drugima, pa se nakon obavljenog posla i vi i oni osećate još gore.

Prodavačicama, osobama na šalterima i slično bi trebalo da je u opisu radnog mesta da budu nasmešeni i ljubazni, ali su i oni ljudska bića, i oni mogu biti umorni, imati lične probleme i biti iznervirani time što su svi po ceo dan neljubazni prema njima. A vi im možete ulepšati dan time što ćete biti ljubazni - time što nećete zaboraviti ni na "dobar dan", ni na "hvala", ni na "molim". Mnoge osobe koje rade za šalterima se čak i iznenade kada čuju te reči, jer su odvikle od toga da ih slušaju.

Verujte, u najvećem broju slučajeva, biće vam uzvraćeno. Za početak osmehom i saznanjem da ste nekome pružili nekoliko lepih trenutaka, a zatim i boljom uslugom, kao i uzvraćanjem lepim rečima. To su tako jednostavne reči, ništa vas ne košta da ih se setite i da ih upotrebite - a ulepšate dan i osobi kojoj ste ih uputili i sami sebi, jer je svakako lepše obaviti posao s nasmešenom, ljubaznom osobom, i još osobom za koju znate da ste je nečim obradovali.

Pomalo je tužno što je danas ljude moguće obradovati već i sa "dobar dan", "molim" i "hvala", jer su to reči koje bi trebalo da se podrazumevaju u svakodnevnoj komunikaciji - ali kada je već tako, možemo pokušati da makar sami ne zaboravljamo na njih. Da nam svima bude lepše i prijatnije.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k530i
Ja jednostavno i nemogu da se pojavim negde, a da se ne obratim ljubazno i javim, pa makar mi to bilo i ne uzvraceno, jednostavno dali je samo nervoza u ljudima ili stvar vaspitanja, ne znam, ali definitvno bi bilo mnogo lepse kada bi svi mogili da pokazu tu rezervu ljubaznosti u sebi...

dobar dan, molim, hvala Wink
IP sačuvana
social share
"Kada nađeš čoveka s kojim vredi govoriti i ne govoriš, izgubio si čoveka. Kada nađeš čoveka s kojim ne vredi govoriti i govoriš, izgubio si reči. Mudar čovek ne gubi ni čoveka ni reči"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

veselo, veselo baš nas briga

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson 
po prirodi sam vrlo tolerantna i lepo vaspitana svaki put udjem sa osmehom na licu i sa dobar dan kad izlazim kazem hvala i do vidjenja a skoro nikad ne dobijem ni osmeh a kamoli nesto drugo i sta onda osecam se kao budala i dodje mi da se vratim i svasta kazem toj nekoj iznerviranoj sluzbenici ili prodavacici! Srecom jos nisam to uradila al se nikad ne zna.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
nadrndana šalteruša
Citat
Verujte, u najvećem broju slučajeva, biće vam uzvraćeno.

gospodje na salterima su .. da je neko ciljano trazio takve mrgude i nervozne ljude, ne bi ih nasao ..

njima zaista nema pomoci .  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6630
Makas02-ne budi ljubazna i lepo vaspitana zbog drugih nego zbog same sebe.I samo budi uvek takva.Ne ocekuj od nadrndanih ljudi nista lepo a takvih ce nazalost uvek biti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
jes bre Smile i dobar dan ponekad zaboravim Smile spavam otvorenih ociju Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Na nadrndanost "šalteruša" je najbolje uzvratiti osmehom i lepim rečima, a ako i dalje frkću, time oni ispadaju budale. Dakle, tako im je najbolje pokazati i ukazati na to da njihova nadrkanost nikoga ne dotiče.
Što su one prema meni manje ljubazne, to sam ja prema njima prijatnija i ljubaznija, pa kasnije na njihovom licu ostane pokunjen izraz.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

veselo, veselo baš nas briga

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson 
sve je to tacno, i uvek sam optimista i ucim svoju decu da budu takvi jer ako budemo namrgodjeni cemu to vodi zivot je ipak samo jedan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1842
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
e da su svi u zemlji ovako kulturni i lepo vaspitani, daleko bi dogurali Smile ... ali seljak je seljak Smile
IP sačuvana
social share
So I say live and let live. That's my motto. Live and let live. Anyone who can't go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Ne znam ko se vise iznenadi kada u prodavnici kazem: "Izvolite!" ili "Hvala!", prodavacica ili ja...  Smile
To su neke stvari koje se uce u obdanistu...
Nazalost, neki to ne nauce ni do fakulteta..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.