Razmisljam pre neki dan,ova moja impulsivnost, histerija rekli bi neki ili ovaj moj nadrndani katakter.....hoce li to mene oterati u grob ranije? Ljudi koje sam poznavala a koji su umrli od nekih prilicno opakih bolestina nisu mrava zgazili u zivotu. Kazu da te opake bolestine izaziva stres, nervoza ... Kazu isto i to da treba da imamo pozitivan stav o svome zivotu: "Osećaj koji imamo u sebi i svom životu, kao i sposobnost da se prilagodimo promenama su najvažniji zdravstveni faktor." ili "“Ono šo se događa u nečijem životu je bitno, ali važnija je vaša percepcija onoga što se dešava pošto to utiče na vaše zdravlje”, kaže doktor Leonard Poon."
Kako promeniti percepciju? Meni u poslednje vreme dosta pomaze joga i razgovor sa nekim mirmim i stalozenim ljudima. Prvenstveno zbog sebe zelim da umanjim taj faktor stresa, i jos da promenim moje reagovanje na odredjene skakljive situacije. Zbog sebe, dece...i mog straha od opakih bolestina.
"“Osoba suočena sa stresnom situacijom može brzo pronaći emotivno rešenje ili se dugo opterećivati problemom. Ovaj drugi način je vrlo destruktivan, a prvi vrlo adaptivan”, kaže dr Poon."
Koja ste vi osoba? Ona koja iznadje emotivno resenje ili se dugo opterecuje problemom? Ili mozda neko treci?
Ja vidim napredak kod tebe i moram da te pohvalim. Al' još to nije to. Mislim... izaći iz jedne situacije na koju bi ranije histerisala je pohvalno... al' provesti sledeća 4 sata pisajući pasivno-agresivno na temama kakvi su sve ljudi je slično onom malom Danetu koji odvaja jednu solidnu količinu vremena na internetu da bi govorio drugim ljudima da provode previše vremena na internetu.
Al' samo nastavi, šta god da radiš, uspeva... I ako ti ne produži životni vek, bar ćeš imati manje čireva na kraju.
Za ostatak teme... prostudirati psihosomatske bolesti.
« Poslednja izmena: 17. Maj 2011, 15:07:48 od WhiteGoa »
You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
Svuda oko mene dobri ljudi pomrese pre sezdesete, namcori zive preko 90, verovatno u inat svima. Uteha je da su se ovi dobri upokojili bez muke, najcesce u snu, dok akrepi umiru po 20 godina.
Svuda oko mene dobri ljudi pomrese pre sezdesete, namcori zive preko 90, verovatno u inat svima. Uteha je da su se ovi dobri upokojili bez muke, najcesce u snu, dok akrepi umiru po 20 godina.
Da To sam i ja primetila.Pa se pitam..kakvu nam to poruku Kosmos salje
Stres ne doprinosi dobro zdravlju coveka ali ko ce koliko ziveti je zaista nezahvalno prognozirati. Inace, vecinu starih ljudi uhvati malo senilnost i ne budu bas "svoji" pa se nikada ne zna kakav ce ko od nas biti kada ostari.
Citat
Koja ste vi osoba? Ona koja iznadje emotivno resenje ili se dugo opterecuje problemom? Ili mozda neko treci?
Zavisi. Neki put se opteretim nekim bezveze sitnicama a pravi problem resim ocas posla a neki put obrnuto.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Razmisljam pre neki dan,ova moja impulsivnost, histerija rekli bi neki ili ovaj moj nadrndani katakter.....hoce li to mene oterati u grob ranije?
'Oce
Citat
Ljudi koje sam poznavala a koji su umrli od nekih prilicno opakih bolestina nisu mrava zgazili u zivotu. Kazu da te opake bolestine izaziva stres, nervoza ...
Ako mislis na kancerogene bolesti...zapamti da nije samo jedna stvar koja dovodi do toga obicno je to skup stvari. Na primer..*Nemoj da me drzis za rec* ali relativno je sve kancerogeno stres je tu vise idi mi dodji mi. Primer...budi se ujtru i ustajes iz kreveta (na kojem su drvene gradje lepljene lepkom koji poseduje kancerogena svojstva) .. navlacis papuce koje poseduju plastiku ( koja poseduje kancerogena svojstva) i odlazis u kupatilo gde postoje 100000000 hemijskih reakcija..uzimas sapun (koji ima neka kancerogena dejstva) ..Krenes da peres ves..uzimas prasak ( poseduje kancerogene materije) uzimas onu tableticu da operes sudove ( takodje poseduje kancerogene materije) .. uzimas sudomil...( kancerogeno svojstvo ) .. Zene krenu da uzimaju kozmetiku (neke poseduju kancerogena svojstva )..Idemo dalje,uzimas telefon da se javis na posao , gledas u monitor..televizor ( elektromagnetna zracenja)..Alkohol,droga,cigarete ?! Spremas na ulje mast ?! Izadjes napolje nadises se raznih materija koje ispustaju prevozna sredstva (olovo,cvrste letece cestice).Ne bavis se sportom .. Doktora posetis kad si bolestan.
Moje misljenje je da ljudi nemaju zdravstvenu svest.Svest o svome dragocenom zdravlju.Koga se kao i ja kao i ti .. kao i 90 posto ljudi sete kad ga izgube.
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"
„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
Sandra, nema pravila. Nervirala se ili zivela u zenu ... ako te hoce bolestina - hoce te.
Pozitivan stav je plus, ali nikako po svaku cenu. Kad na silu hoces da si pozitivan, uglavnom zavrsis u kanalu mrzeci i sebe i ceo svet. Svaka nervoza treba da se smiri, svaga tuga da se odtuguje i svaki krah da se prevazidje, vreme je kljucna rec.
Strah od opakih bolestina je u mnogim ljudima. Pomesan sa grizom savesti daje sjajne rezultate - zivot lisen losih navika i negativnih misli.
Zakljucak - sta god radis, kako god da zivis, prekini da budes samoj sebi neprijatelj, tacnije pomiri se sa svojim osobinama kakve god da su one. I izbaci sve lose navike, ljude i situacije na koje mozes da utices.