Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 18:18:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 426 427 429 430 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: žene su...............?  (Pročitano 257996 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Nista posebno.
ahem, samo ću da reknem:
 The Doors - Light my Fire
 Beethoven - Fur Elise
 Eric Clapton - Layla     
ima još stotine primera, al' dosta je i ovo

a o pesnicima i da ne pričam... hiljadu umetničkih dela na temu ljubavi muškarca prema nekoj ženi. Aj nadji neku ženu koja ovako nešto može da uradi za muškarca (ima i toga ali ne u ovakvoj meri, odnos bi možda bio 20:1). A o Jeleni Trojanskoj i da ne pričam  ("žena koja je pokrenula 1000 brodova" i zbog čije je lepote počeo rat)...
možda smo mi muškarci pomalo ludi, al ako je tako, ima d'umrem kao lud čovek, bar će mi biti lepo  Smile

Jedno upozorenje...Mene ne poducavaj o pozeiji...Nikad  Smile

Elem, to sto sam ja napisala je subjektivno misljenje, a ne objektivna istina...Tako da...Nema potrebe za tim argumentacijama, a za ono sa zenama...Imas isto tako milion poznatih pesnikinja koje nisu iskazivale svoju ljubav i divljenje prema muskarcu nista manje od istih tih pesnika koje si ti naveo..Samo sto ti verovatno ne znas za te pesnikinje, pa mozes tako da pricas, ali prvo bi trebalo da upoznas materiju. (:

A i sem toga pricas o nekom drugom vremenu. Tad su medjuljudski odnosi bili daleko drugaciji, sistem vrednosti, tradicija, sve je to bila neka potpuno druga prcia, i sam odnos prema zeni i posmatranje zene je bio drugaciji. A cak i da je bio isti, ljudi su to na drugaciji nacin ispoljavali, mozda malo preromanticnim za nasa shvatanja.. Ljudi su tada bili  mnogo vise nadahnuti svime oko sebe, ne samo zenama, i u skladu sa tim su i mogli da stvaraju takve stvari.  Sta je poenta toga sto hocu da kazem? Da si tada mogao naci zenu koja bi isto to uradila za muskarca(ako ne i vise, umetnost je pasivna stvar, nije to toliko neko cinjenje za nekoga), a danas ces tesko naci bilo koga ko bi uradio tako nesto za nekoga, bez nekih skrivenih namera - zena ili muskarac, potpuno je nebitno. Nije to do pola, vec do drustva i veka.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 01:29:14 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple 
Tako je osmi putniche, ali ne verujem da je rech o takvim velichinama, vec o, samo, zenama (isto kao i mushkarcima), koje ne pishu pesme, ili bilo shta pametno rade. Na takve se i misli. A ostala pametovanja ignorishi. Ne mogu takvi, shto lupaju gluposti, ni da priushte tvoje ignorisanje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
@osma

Hey, Hey, Hey, Woman, it's alright.
I never meant to hurt you
I never meant to lie

što bi rekao neponovljivi Moby ("Porcelain")...   nije mi bila namera da te učim o poeziji (ne znam gde sam to nagovestio   Smile ) ali iako ne čitam poeziju namenjenu muškarcima (gle čuda), i dalje imam utisak da nije isti odnos umetnika koji pišu/pevaju za žene i koji pišu/pevaju za muškarce(znači, rekoh "umetnika", čime otpadaju ljudi kao što su ovi naši estradni "umetnici"  Smile  oba pola, naravno )...i iz iskustva znam da bi se bar 80% nasumičnih ljudi (oba pola) sa ulice složilo. Možda je zaostala i neizbalansirana sredina u kojoj sam odrastao, ali šta ja tu mogu...i to je mišljenje iz moje perspektive.
ok, pre (pričam za srednji vek) je vreme bilo takvo da nije uopšte bilo ravnopravnosti među polovima. Ali i danas je tako samo u mnogo manjoj meri nego pre...zašto bi se inače žene, nažalost, još uvek borile za ravnopravnost među polovima. I potpuno se slažem da su tada ljudi bili "romantičniji" nego danas. Verovatno jer nije bilo previše politike i droge... Danas je, čini mi se tako, 30% pesama o drogi i hedonizmu, 20% su otadžbinske(i ratne, i antiratne), samo 40% ljbavne i ostalo su....ostale....  Smile
i da te pitam, da li se više žene udvaraju muškarcima ili je obrnuto? (objektivno gledano, koliko god je to moguće, i gledano u današnjem vremenu)  Smile

@Lindberger
vrlo konfuzan post...  Smile
« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 11:33:20 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61494
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Bogami zanimljivo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple 
Pa, ako mislish da prokomentarishesh bash sve zene onda to i uradi, nemoj samo da se bavish zatucanom vecinom. Lako je reci da su pisci i pesnici (koji su mushkog roda) bolji u odnosu na tu zatucanu zensku vecinu. Uporedi jednako, zenski pajseri-mushki pajseri (verovatno bi drugachije prichao). Ovako i nisi neki zenolog (zenologija je nauka o zenama (informacija za neobaveshtene)).  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
da li se više žene udvaraju muškarcima ili je obrnuto? (objektivno gledano, koliko god je to moguće, i gledano u današnjem vremenu)  Smile

Da, mislim da se danas vise zene udvaraju muskarcima..

Ovo za jednakost...Mislim da su se zene - u vecini mesta na kugli Zemaljskoj - ''izborile'' za ta svoja prava..Barem su ''zekonski'' jednake sa muskarcem, iako je zakon, naravno, pun rupa...mislim da su te gluposti o nekoj nejednakosti polova sada vec naduvale do krajnjih granica - ne kazem da i dalje ne postoji neki vid diskriminacije, otezavajucih okolnosti, poprekih gledanja i ne kazem da ne postoje situacije u kojima ce zeni biti teze da se izbori za neke stvari...Ali to ti je danas tako, ne samo zenama....Prosto, uvek ce biti nesto zbog cega ce te neko cimati, diskriminisati, izdrndavati se na tebe...Ako ne zbog toga sto si zensko, onda sto nemas fakultet, ili imas neki drugi koji nekome ne odgovara, ili smeta tvoje oblacenje, ili govor..

Sve ostalo pod parolom zenskih prava mi danas deluje kao sladunjavi izgovor feministkinjama da se oglase...:s
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Pa, ako mislish da prokomentarishesh bash sve zene onda to i uradi, nemoj samo da se bavish zatucanom vecinom. Lako je reci da su pisci i pesnici (koji su mushkog roda) bolji u odnosu na tu zatucanu zensku vecinu. Uporedi jednako, zenski pajseri-mushki pajseri (verovatno bi drugachije prichao). Ovako i nisi neki zenolog (zenologija je nauka o zenama (informacija za neobaveshtene)).  Smile
Smile  šta sam ja, indijanac?
nemoj' da me pravite šovinistom kad nisam...  Smile Rekoh ima i dobrih, vrhunskih žena pesnikinja/pevačica ili što ti kažeš pajsera. Ali govorimo samo o ljubavnim pesmama namenjenim suprotnom polu, kapiraš?... e tu su, čini mi se, muškarci u velikoj većini...

ženolog  Smile Smile Smile

@osma
 Smile 'bem li ga, možda si u pravu...  Smile  ali moraš da priznaš da su "legendarnije", ako mogu tako da kažem, pesme o ženskoj strani nego o muškoj... zašto mi u školici učimo "O, Barbara...." a ne "O Mito što su ti lepe oči, ramena, itd..." ?  nisam sarkastičan za ovo, stvarno te pitam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Pa realno, sto u skoli onda ne ucite npr. Yeatsa, Eliota, Jesenjina, Turgenjeva, Drydena. Shelleya, Shekspira obimnije, Williama Blake-a, Walta Whitmana i jos miliord drugih znacajnih i velikih pisaca(ogranicavam se sada na strane knjizevnike, o nasim sjajnim pesnicima koliko ih ima a kolicno smo ih mi spominjali u gradivu je tuga, o tome necu ni da pricam)?..Shvatas li sta ja hocu tebi da kazem tim pitanjem...?

Uostalom, od kad je gradivo iz skole pokazatelj za bilo sta, kad je gradivo zastarelo, ljudi koji to poducavaju predaju po knjizi bez ikakvih interpretacija i diskusijama o tome(naravno, kako ko ali uglavnom je tako) i kad se radi po nekom ko zna kojem programu koji sigurno nije pisan kao disertacija  na temu ''Iskazivanja ljubavi prema zeni kroz vekove''. Skolsko gradivo nema nikakve veze sa tim.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 20:22:48 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
emmm, iskren da budem, od svih tih, čuo sam samo za Turgenjeva, Jesenjina, Shakespeare-a i Blejka(mada sam samo čuo za njega, ništa nisam pročitao)  Smile ...razumem ja šta ti meni hoćeš da kažeš, pogotovo za ove naše. E tu je tuga, mi nemamo osnovno znanje. Imam 6 ljudi u odeljenju koji su za života pročitali....pa aj da budem velikodušan, 5 knjiga  Smile.
I kako onda oni da napreduju ako nemaju neko osnovno znanje o književnosti? Ok, znači kriv je obrazovno-vaspitni sisitem... mogu do sutra da pričam o obrazovnom sistemu, ali nije ovo tema za to... samo ću da ti kažem da se zbog nedostatka profesionalnog kadra zapošljavaju debili od profesora. I to tako ide u krug.  Smile Oni prave debile od nas, pa ćemo i mi svoju decu ili, ako neki od nas postanu profesori, tuđu decu da debilizujemo...
Mogu samo da ti predložim knjigu Bertranda Rasela "O obrazovanju i vaspitanju" i neću više da razvodnjavam temu...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Bio sam mlad zelen, ponekad i zut

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Motorola V3i
ovde cemo prestati sa razvodnjenom diskusijom iako mi se svidja, ali ode u suprotnom smeru.

Predlazem da otvorite temi u psihologiju, na zenskom forumu ili cak u knjizevnosto Smiley

rado cu vam se prikljuciti Wink
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 426 427 429 430 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 18:18:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.