Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 12:56:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene i raskid  (Pročitano 641 puta)
14. Feb 2008, 09:11:41
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Žene i raskid

Možda vam je već poznato kako je to kada tugujete zbog smrti bliskog prijatelja. Mnoge žene ističu kako je raskid još teži zbog toga što prethodni partner i dalje postoji.

Autor: Zoran Pavlović

U susret novim horizontima

“ Idite putem isceljenja iako ne verujete da je to moguće.” B.P. 37 godina

Raskid i ženska iskustva

Raskid je jedno od najtežih iskustava koja ikada možete doživeti.

Žene govore o širokom spektru intenzivnih osećanja u različitim fazama raskida. Neka od njih navodimo:
- strah zbog eknomske budućnosti ukoliko su zavisile od muškarca
- tuga
- mržnja prema partneru
- gorčina u vezi sa novom svakodnevicom
- strah da će ponoviti greške i u sledećoj vezi
- zabrinutost da će odnos sa prethodnim partnerom biti i dalje konfliktan

Raskid i tugovanje

Raskid je kompleksan jer može podrazumevati gubitak:
- partnera
- uobičajene strukture i svakodnevnih obaveza
- prijatelja i društvenog života
- ponekad i finansijske sigurnosti

Ovi gubici su naročito teški:
- ako niste želeli raskid
- ako se i dalje nerealistično nadate da ćete se pomiriti
- ako se osećate prevarenom od strane prethodnog partnera
- ako se plašite budućnosti i samoće
- zbog nagle promene u nekim od vaših odnosa sa ostalim ljudima

Iako put raskida nije prava linija, budite spremni na “okidače” koji mogu inicirati vaše emocije i sećanja.

“ U početku sam se osećala paralisano. Polazilo mi je za rukom da ustajem svakog jutra i nekako izguram dan. Ali se tek sada ponovo osećam živom”. R.M., 55 godina nakon 2 godine od raskida.

Odluke koje možete doneti:

Možete izabrati:
- da prihvatite da je veza završena i da počnete da planirate budućnost
- potražite pomoć
- naučite neke nove veštine ili poboljšate stare
- ne budete žrtva
- ne budete uvučeni u svađe
- oporavite se i počnete da ponovo gradite svoj život

Možda nećete znati:
- da popravite česmu
- šta da preduzmete kada nestane struja
- kako da vodite tekući račun ili plaćate račune
- kada su kola bila na servisu poslednji put

Za neke žene praktične stvari i finansije obavljali su i vodili njihovi prethodni partneri. Time što ove stvari budete naučile, osećaćete se mnogo nezavisnije i imati veće samopuzdanje u budućnosti.

“ Suočite se sa svakim danom i svakim strahom kako nailazi”
AP, 35 godina, godinu dana kasnije

Ko je započeo raskid.
“ Iako sam ja ta koja je otišla, i mene je bolelo isto koliko i njega.” J.M., 7 meseci kasnije

Većinu raskida iniciraju žene.
Ukoliko ste vi raskinuli, može vam se činiti da je sve vaša greška i da doživljavate osećaj sramote i besa.

Oni koji optužuju postaju žrtve zato što:
- su bespomoćni
- gledaju unazad umesto unapred

Vodite računa o sebi

Vodite računa o sebi - shvatite da vam je potrebno vreme

- budite iskreni pema sebi i preuzmite odgovornost za sopstveni život
- zatražite pomoć da biste raskrstili sa osećanjem krivice, samosažaljenjem, bespomoćnošću
- izbegnite da okrivljujete partnera
- nastavite sa stvarima u kojima ste uživali
- tražite pomoć u stvarima u koje se ne razumete
- eksperimentišite - nađite ono što vam odgovara
- hranite se umereno
- vežbajte tako da u tome uživate
- budite oprezni sa pušenjem, alkoholom, kockanjem

“ Počela sam da vodim računa o svom izgledu, izlazim i vežbam.” M.G. 40 godina, dve godine kasnije

Ostanite u kontaktu sa prijateljima i nemojte se povlačiti i izolovati. Vaši prijatelji možda neće želiti da slušaju beskrajne priče o vašem bivšem partneru, zato se trudite da pravilno balansirate konverzaciju i družite se sa onima koji prolaze kroz slične situacije.

“Znala sam da su neki od mojih starih prijatelja samo pokušavali da mi pomognu tako što će mi reći 'bolje ti je bez njega' ili 'ima puno riba u moru', ali zbog toga se nisam osećala bolje.” JL, 53 godine, 3 godine kasnije

Budućnost

Mnoge žene saopštavaju da u sebi pronalaze nove aspekte za koje nisu ni mislile da postoje.

Nove veze i kako nastaviti dalje

Obično posle raskida žene imaju veliku potrebu da ponovo budu voljene. Neke od njih se suzdržavaju i teško stiču poverenje u novog partnera, dok druge ulaze u novu vezu što može inicijalno olakšati bol.

Bez obzira šta radite, ne žurite. Dajte sebi vremena da prežalite prethodnu vezu.

Budite mudri i izaberite ono što smatrate da je dobro za vas.

“Kada su se oblaci konačno razišli, mogla sam da vidim sunce.” A.S. 38 godina

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
raskidi nikada nisu lijepi.
doduse,nekima sam se iskreno radovala,pa sam pored onog gorkog ukusa imala i osjecaj olaskanja.

citav je tu spektar raznih protivurijecnih osjecanja,
ali nikada destruktivnih,nikada tolikog inteziteta da se paralisem,kao sto znam primjetiti kod nekih zena.

doduse,
ja sebe malo u cemu uzimam suvise za ozbiljno,
pa cak i eventualni bol zbog necijeg odlaska iz mog zivota,dozivljavam kao proces koji ne oslikava stvarnu mene,koji prolazi i koji je neminovan kao jedan proces,ali koji ne smije trajati previse dugo...taman do sledece plate koju cu potrositi na dobre cizme,recimo. Smile

napravila se citava plitka filozofija oko neuspjelih veza,
ali ja ne vidim prioritet u ostajanju sa nekim ko vam ne odgovara.ili vi njemu.svejedno.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 12:56:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.