Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Često sebe mučite istim pitanjem: Da li je on pravi?  (Pročitano 424 puta)
11. Jun 2005, 03:17:01
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Često sebe mučite istim pitanjem: Da li je on pravi?
Porodica i iskustvo biraju partnera

Da li je on gospodin Pravi ili, ipak, nije? To je pitanje kojim žene vrlo rado, i isto toliko često, muče sebe. Činjenica je da malo ko ima precizno definisan lik partnera koji je za njega idealan, ali svi manje-više znaju šta im je potrebno. Ukusi su različiti, ali se većina deklariše kao pristalice stabilne veze sa partnerom koji je zreo, inteligentan, odan, veran, vredan poštovanja, nežan, pažljiv, pun razumevanja, širokih shvatanja, odgovoran... Ili ne?

Teško da ćete sresti osobu koja kaže da bi volela da upozna nekog ko je neodgovoran, povučen, svadljiv, nesposoban i nezadovoljan svojim životom. Ali, ono čemu težimo i osobe sa kojima smo u vezi, zapravo su dve potpuno različite stvari. Žene su teško u stanju da objektivno sagledaju i prihvate partnera onakvim kakav on zapravo jeste. Često idealizuju partnera i nalaze opravdanja za postupke koji nisu u skladu sa njihovim očekivanjima. Čak im takvi postupci postaju izazov jer sebe vide kao jedinu ženu koja je u stanju da ih preobrati. I kada rezultati izostanu, one postaju nezadovoljne.

Šest signala koji ukazuju da vas voli

- Pušta vas da vozite njegov auto
- Insistira da zajedno provedete vikend
- Upoznaje vas sa svojim prijateljima
- Ne oblači svoju omiljenu majicu zato što zna da je vi ne podnosite
- Zove vas telefonom bez posebnog razloga
- Želi da pričate pošto ste vodili ljubav

Različiti faktori utiču na odabir partnera koji je, u nekim slučajevima, poptuno pogrešan. Jedan od njih je model muško-ženskih odnosa koji svaka ličnost vidi u svojoj primarnoj porodici. Čak i ako im se taj model ne dopada, pre ili kasnije, deca ponavljaju greške svojih roditelja. Tu se postavlja pitanje mogućnosti i odgovornosti, kao i doživljaj porodice i kućnih zaduženja.

Drugi uticaj u odabiru predstavljaju lična iskustava sa suprotnim polom. Kada posle neuspele veze sebi obećate da neke greške nećete ponavljati, to se zapravo ne dešava. Suočena sa sličnim situacijama, većina ljudi reaguje na isti način čak i kada znaju da to ne vodi rešenju.

Mnogo puta, uzrok za odabir pogrešnog partnera leži u manjku samopouzdanja. LJudi su skloni verovanju da nisu dovoljno dobri za osobu koja bi ispunila sva njihova očekivanja i tada pristaju na kompromise sa samim sobom. Ali, očekivanja ostaju i tada se zapada u začarani krug forsiranja partnera da bude on što ste u startu znali da nije. S druge strane, manjak samopouzdanja ne dozvoljava vam da prekinete vezu koja ne funkcioniše zbog straha da nećete naći ništa bolje. Zato pokušavate da se prilagodite očekivanjima vašeg partnera.

Rešenje je i jednostavno i komplikovano u isto vreme. A svodi se, kao i u većini slučajeva, na upoznavanje samog sebe. Morate biti iskreni prema sebi i otkriti koje su to osobine koje vas zaista privlače kod suprotnog pola. Analizirajte svoje veze i nađite zajedničke karakteristike vaših partnera. To vam se, možda, neće dopasti, ali vam može ukazati na to šta da izbegavate. Međutim, ako je to vaš izbor, uživajte u njemu. Naučite da vladate svojim emocijama i da se postavite u stresnim situacijama. Preduslov za stabilnu vezu je sklad sa samim sobom. Ako sebi realno predočite svoje mogućnosti i želje i od njih ne odustajete, velika je verovatnoća da će vam se one i ostvariti. Budite svesni svojih očekivanja i smestite ih u realne okvire. Ukoliko ste zadovoljni odnosom svojih roditelja, analizirajte ih racionalno i otkrijte da li bi i vama to isto odgovaralo - da li bi u nekim situacijama reagovali na isti način.
Kada jednom upoznate svoje želje, ostaje vam samo da se nadate da će se prava osoba pojaviti i ne odustajte od potrage.
Priredila J. Nikolić
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 199
Zastava Beograd
Ako mozemo da zamislimo "njega" pored sebe za citav zivot, onda je vrlo verovatno da je on onaj pravi! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Šest signala koji ukazuju da vas voli

- Pušta vas da vozite njegov auto
- Insistira da zajedno provedete vikend
- Upoznaje vas sa svojim prijateljima
- Ne oblači svoju omiljenu majicu zato što zna da je vi ne podnosite
- Zove vas telefonom bez posebnog razloga
- Želi da pričate pošto ste vodili ljubav

Ja ništa bezveznije nisam pročitala ....   Smile

Slažem se sa Ovcicom, ja imam'' jasnu '' sliku tipa s kojim bih mogla biti čitav život.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
Eh,da,ali kada smo jaako zaljubljeni svasta nam se *prividja*.Tada mozemo da zamislimo *njega* pored sebe za citav zivot,a posle kada malo dodjemo sebi...Pa,i ljudi koji su se razveli su na pocetku mislili *za citav zivot*,a ono-Ups!
Treba razmisljati o tome,svakako,to je very bitna tema,ali mislim da time nema garancije da necemo pogresiti u proceni,samo da cemo u kracem roku eliminisati one sa kojima je sansa za opstanak na duze staze manja.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Uf, ja sam svašta preturila preko glave da bih skontala definiciju ''pravog''.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
 Smile I ja isto,dok mi mama,jedne prilike,nije rekla-Ne postoji pravi,samo ODGOVARAJUCI  Smile
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.