Mladi par odlucio da se venca. Ali dodje do ogromne nesrece i oboje poginu pred vencanje. I sad oni su u raju i pitaju svetog Petra da li bi mogli nekako da se vencaju, pošto bi i im to mnogo znacilo, jer se mnogo vole. Sv. Petar kaze da se niko do sad nije vencavao u raju, ali ako su sigurni da to zele neka odu kod Boga. Odu oni kod njega i ispricaju mu svoju pricu, ali Bog im rece da sacekaju nekih 5 godina i tek onda da mu se jave. I prodje 5 godina. Oni ponovo kod Boga, ali Bog im opet rece da sacekaju još 5 godina i bice sve gotovo. Evo i njihove 10 godine u raju, odoše kod Boga, i on kaze: - Moze! Bice vencanja, ja castim sve! I eto, ziveše oni nekih godinu dana. Zatim poceše svadje i pošto više ne mogu da se podnose odoše do Boga da mu kazu da zele razvod. Bog im rece: -Trebalo mi je 10 godina da nadjem popa u raju. Šta mislite koliko ce mi trebati da nadjem advokata!?
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."