Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 00:33:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 527525 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Da,ali samo u slucaju da tu tehnologiju koristimo u dobre svrhe...na zalost i dan danas oni koji proizvode te tehnologije imaju samo jednu zelju,da ostvare profit i da vladaju drugim ljudima...dok je tako nece biti srece na Zemlji Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49850
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Istina je da najviše moći imaju oni koji imaju i najviše love, te tako otkupljuju nove tehnologije i upravljaju sa njima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Eto zasto ja rekoh da je Zeitgeist jedna u stvari utopisticka ideja...pa,mi ljudi ne mozemo ni raspravu o necemu da vodimo a da se medjusobno ne potkacimo,a kamo li da promenimo ovaj pokvareni svet oko sebe.Da bi to postigli ja naprotiv mislim da cela civilizacija mora da krene unazad a ne u napred...gledao sam pre neki dan izvanrednu emisiju o Aboridzanima...e da bi se postigla ta svest koju svi mi prizeljkujemo da se probudi u ljudima,na taj nacin se to moze postici...odreci se materijalnog,ziveti u skladu sa prirodom,koristiti prirodne resurse majcice Zemlje,i uzimati od nje samo koliko je potrebno a visestruko joj vracati....e,sad pitanje za sve...ko je od nas spreman da zivi tako?Van civilizacije i van svakog poznatog sistema....mozemo li mi to? Smile
Onaj ko hoce moze da ode u neki manastir ili gde vec hoce barem to nije problem, nego je problem sto niko nece da se odrekne onoga to ima.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Sony xperia
Da,ali samo u slucaju da tu tehnologiju koristimo u dobre svrhe...na zalost i dan danas oni koji proizvode te tehnologije imaju samo jednu zelju,da ostvare profit i da vladaju drugim ljudima...dok je tako nece biti srece na Zemlji Smile
Istina je da najviše moći imaju oni koji imaju i najviše love, te tako otkupljuju nove tehnologije i upravljaju sa njima.
Eto zasto ja rekoh da je Zeitgeist jedna u stvari utopisticka ideja...pa,mi ljudi ne mozemo ni raspravu o necemu da vodimo a da se medjusobno ne potkacimo,a kamo li da promenimo ovaj pokvareni svet oko sebe.Da bi to postigli ja naprotiv mislim da cela civilizacija mora da krene unazad a ne u napred...gledao sam pre neki dan izvanrednu emisiju o Aboridzanima...e da bi se postigla ta svest koju svi mi prizeljkujemo da se probudi u ljudima,na taj nacin se to moze postici...odreci se materijalnog,ziveti u skladu sa prirodom,koristiti prirodne resurse majcice Zemlje,i uzimati od nje samo koliko je potrebno a visestruko joj vracati....e,sad pitanje za sve...ko je od nas spreman da zivi tako?Van civilizacije i van svakog poznatog sistema....mozemo li mi to? Smile
Onaj ko hoce moze da ode u neki manastir ili gde vec hoce barem to nije problem, nego je problem sto niko nece da se odrekne onoga to ima.
Da ponovim sebe:
Citat
U pravom smislu reci Human bean.

« Poslednja izmena: 11. Nov 2008, 17:20:34 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Citat
Light,ajde sad bez zezanja... koliko ti znas ljudi koji mogu poneti ovaj epitet...ja moram da priznam da sam prilicno tanak u poznavanju takvih Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Samsung Galaxy S III
Evo pogledah drugi deo filma. Mnogo je veci utisak ostavio na mene nego prvi. Takodje tu se sada javljaju neka nova, dodatna pitanja...

Na neki nacin sam fasciniran koliko je inteligentno sagradjen sistem koji nam rezira zivote... Prvenstveno sve vezano za smisao i cirkulaciju novca... Toliko je dobro smisljeno sve da na neki bizaran nacin uprkost surovosti zavredjuje - postovanje... Surovo inteligentno...

Eto pojavile su se konacno i te alternative, ciji pomen je tako nedostajao u prvom filmu... Svidja mi se kako sve zvuci, celokupna ideja...zamisao... Ali kao sto sam i pre napisao, pre bih je poistovetio sa divnim snom neshvacenog idealiste.... nego sa necim sto ce se izvesno desiti na ovoj planeti.. u neodredjenoj buducnosti..

Ne zelim sam za sebe to nazvati .. nemogucom misijom, iako mnogo faktora ukazuje na to da bi ona bila bas takva... vec cu je nazvati neverovatnom misijom...

Neko je pre napisao da bi to bilo izvodljivije ukoliko bi se sprovelo u nekom zaostalijem svetu, koji nije navikao na "ugodnosti" civilizacije... Bilo bi divno kada bi sve pocistili i krenuli iz pocetka... boljeg pocetka..

i za kraj... opet ostaje to filozofsko pitane.... o pokusaju stvaranja priblizno savrsenog sistema... bez novca, bez granica, bez teskih poslova, bez depresija, bez ratova.... u kome bi svi uzivali na suncu razmisljajuci o zvezdama, pruzajuci jedno drugom bezuslovnu ljubav... ehh.... Da, bio bi to prelep film...

« Poslednja izmena: 11. Nov 2008, 18:31:45 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Opet bi moralo da se radi a ne samo izležavati na suncu. Neka neko pokuša da definiše savršeno društvo. Kako će da funkcioniše. Dok ne budu svi postali prava ljutska bića takav sistem će biti samo privalačan ideal a relno nikad neće postojati.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Sony xperia
Citat
Light,ajde sad bez zezanja... koliko ti znas ljudi koji mogu poneti ovaj epitet...ja moram da priznam da sam prilicno tanak u poznavanju takvih Smile
I ja, ali to ne znaci da se ne mogu promeniti, ako ne oni, onda sledece generacije. Ako je pre 50 god. bilo nezamislivo mnogo sto sta, danas je to normalno. Znaci edukacijom i samim postupcima, se moze pojasniti i izdignuti svesnost o necemu.
Citat
i za kraj... opet ostaje to filozofsko pitane.... o pokusaju stvaranja priblizno savrsenog sistema... bez novca, bez granica, bez teskih poslova, bez depresija, bez ratova.... u kome bi svi uzivali na suncu razmisljajuci o zvezdama, pruzajuci jedno drugom bezuslovnu ljubav... ehh.... Da, bio bi to prelep film...
To religije obecavaju.

« Poslednja izmena: 11. Nov 2008, 18:56:00 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Samsung Galaxy S III
Opet bi moralo da se radi a ne samo izležavati na suncu. Neka neko pokuša da definiše savršeno društvo. Kako će da funkcioniše. Dok ne budu svi postali prava ljutska bića takav sistem će biti samo privalačan ideal a relno nikad neće postojati.
Logicno je da je nemoguce... svet je previse zaprljan... O kakvoj Revoluciji se onda prica.... ? Najbolje sto moze da izazove Z-movement jesu novi nemiri... na celu sa ovim beskompromisnim sledbenicima vizije "human bean" ali i do takve mogucnosti je daleko... U svakom slucaju, mislim da je na celokupni projekat najbolje gledati bas kao na jednu kriticnu formu ili masu(sto je i prvobitni cilj) koja je dovoljno da bar postoji u sistemu...i sto je moguce vise vrsi pritisak na "ljude sa vrha"... saljuci im poruku "narod zna"... Naravno sa obaveznim temeljom na cvrstim dokazima... E tada, kada jedna takva "poruka" postane popularna u narodu, onda bih voleo da vidim sta ima da kaze za vesti predsednik Amerike..

Citat
Citat
To religije obecavaju.
Da, zato i uvidjam pralelu izmedju ljudi slepo posvecenih religiji... i ljudi slepo posvecenih zeitgeistu..
Ja se samo drzim po strani .. pokusavajuci da sagledam stvari iz tog ugla..
« Poslednja izmena: 11. Nov 2008, 19:15:27 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Dok ne podignemo nivo svesti necemo otkriti ni nove tehnologije. Mislim da smo se svi slozili da bi samo sa upotrebom geotermalne energije napravili veliki korak napred. Oko cega se vode ratovi nego oko resursa? (priznajem jos nisam procitao onu knjigu koju je light okacio ali procitacu...) E sad, kad bi se razvijene zemlje dogovorile da se napravi energetski plan za citavu planetu i da svi placaju neku smesnu cifru za energiju koju trosimo - pa gde bi nam bio kraj? Sigurno bi se zemlje lakse dogovorile oko drugih stvari. U sustini, bar se meni tako cini, dok se Ameri i ljudi iz Zapadne Evrope ne probude, nece biti nikakvog napretka. Elitiste treba ukloniti sto silom sto milom. Mi mozemo da 'pocistimo u sopstvenom dvoristu' (sto i treba da radimo) ali mislim da na nekom lokalnom nivou (Srbije recimo), tehnokratiju nije jednostavno primeniti (za sta se Fresco zalaze)...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 00:33:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.