Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:21:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 527224 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Revolucija je sad. Neka svako ko ne želi da bude rob, poštuje život, kome je stalo do pravih vrednosti nek da svoj doprinos. Pristupanje pokretu je najmanje što može da se učini. Ali neka zna da će time dospeti na crnu listu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Samsung Galaxy S III
Sve treba da je besplatno kad pogledaš.Uvek sam se pitao kao i Bukovski,pisac-koja je svrha življenja kad ideš na posao svaki dan po osam sati i jedan dan slobodan-skoro dok si živ???Zar je to život???To je ropstvo.
 U Addenum-u jako dobro objašnjavaju suludost i prihvatanje modernog ropstva.
  Novac je papir...Jesam utopista?Nemam pojma,odgledajte pa vidite i sami treba li nam profit.

Da li si se pitao kako bi ziveo kada tvoj zivot ne bi sacinjavao posao? Kakav bi to zivot bio bez novca?

Dajete suvise jednosmerne kritike... Neke stvari moraju biti takve kao sto jesu kako bi se donekle odrzao RED nad ljudima.. jer ljudi jesu stoka... i ako im se pruzi puno slobode nastao bi totalni haos...

Religija takodje na neki nacin odrzava red medju ljudima... davajuci im alternativni smisao za zivot... Uzmite im to i nastace opet haos.... u svetu u kome niko u nista ne veruje...

Laz je nesto najlepse za coveka.... i dok god zivi u njoj i veruje u nju, njegov zivot ce imati smisla....

« Poslednja izmena: 09. Nov 2008, 10:44:13 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
ljudi jesu stoka... i ako im se pruzi puno slobode nastao bi totalni haos

Citat
Neke stvari moraju biti takve kao sto jesu kako bi se donekle odrzao RED nad ljudima..
Tipično razmišljanje "vernika". 

Be my guest,samo ti živi tako kako pričaš...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson Arc
Evo vam link: www.thezeitgeistmovement.com
Procitajte sve sto pise na tom sajtu kao i FAQ koji je vezan za venus project
IP sačuvana
social share
See I’m a poet to some, a regular modern day Shakespeare.
Jesus Christ, the King of these Latter Day Saints here.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Џукеле ће ме докусурити...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5780
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Alcatel OT 800 Tribe
Sve stoji sto su rekli u filmu, ali ona ideja o svetu bez novca u kome svi imaju sve mi deluje kao jedna velika utopija (nazalost).
IP sačuvana
social share

Speed kills, drive 2cv and live forever.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
@Black Pirate

To o cemu ti pricas nije RED vec KONTROLA. Razlika je velika. A novac je jedan od instrumenata kontrole. Slazem se da treba raditi u zivotu ali da li si se zaista zapitao koliko ljudi rade ono sto iskreno vole i zele? Vrlo malo slozices se. Tebi napisu na yahoo kako je dobro da zaposleni rade ono sto vole jer ce biti produktivniji (a to znaci profit tj. vise para... Smile), ali ti ne kazu da je citav sistem postavljen na glavu umesto na noge i da ustvari pojedinac i nema mnogo izbora nego da gleda da unisti konkurenciju kako zna i ume jer smo mi na, jel, slobodnom trzistu. Ako to ne uradis drustvo (ovako nakaradno kakvo jeste) smatrace te za 'promasenim' i bices odbacen. Evo ja npr. zavrsavam saobracajni faks a vec duze vreme sam u nekoj fazi zivota da bih radije studirao filozofiju ili istoriju umetnosti. Ali znas i sam da bi sa pomenutima mogao, eventualno, da budem neki nastavnik u srednjoj skoli a svaki konobar moze mesecno da zaradi duplo vise para. A pre jedno pola godine na testiranju za posao jedna velika firma mi je ustanovila (radio sam PI i LI testove) da sam ja cak dobro izabrao profesiju pa sam prosao konkurenciju od 100 ljudi. Neverovatno! Smile (posle sam izduvao ali...) Elem, sta hocu da kazem. Zamisli koliko bi ljudski odnosi bili iskreniji da nisu stavljeni u ovaj striktno materijalisticki okvir. Koliko puta si cuo od drugova kako pizde jer su sve devojke sponzoruse. Cesto jel tako? A sta one rade nego ostvaruju sebe preko nekog lika koji ima para, jer je novac danas merilo broj 1. necijeg uspeha. Sigurno bi se drugacije ponasale da je drustvo postavljeno tako da nemaju strah od toga da 'nece imati' i sl. Mozda bi slikale, pisale knjige, scenarija za filmove ili tako nesto. Tako je i sa muskarcima. A nebi li time i drustvo postalo mnogo bogatije (materijalno i duhovno) i bolje za sve? Sigurno bi ljudi dostigli jedan visi nivo svesti nego na kojem smo danas.
Ovo sto si napisao o religiji samo naglasava licemerstvo i hipokriziju koje vlada u drustvu. '... davajuci im alternativni smisao za zivot...'? Pa zar ne bi trebalo da postoji jedan smisao tj jedna Istina? Ovo znaci da cemo nedeljom u crkvi da volimo bliznjeg svog, a ostalih dana cemo da gledamo da ga zgazimo jer nam je konkurencija na slobodnom trzistu.  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
А сад вам је одједном драг социјализам и комунизам, а до малопре сте их пљували.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Ljudi,uzmite procitajte knjige koje je Lightsoft postavio na ovoj temi...pogotovo knjigu Nevidljiva ruka....http://forum.burek.com/index.php/topic,394698.20.html
garantujem da ce vam se otvoriti novi vidici Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ljudi pljuju način na koji je komunizam ostvaren u mnogim državama. Na totalitarne režime i sve ostalo što veze nema sa izvornim idealima socijalizma.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Samsung Galaxy S III
Citat
ljudi jesu stoka... i ako im se pruzi puno slobode nastao bi totalni haos

Citat
Neke stvari moraju biti takve kao sto jesu kako bi se donekle odrzao RED nad ljudima..
Tipično razmišljanje "vernika". 

Be my guest,samo ti živi tako kako pričaš...

Vera, prijatelju moj verni Smiley Moras u nesto da verujes kako bi lakse sam sebi objasnio samog sebe. Moras u kranjem slucaju verovati u sebe... u ono sto jesi ili bar u to sto mislis da jesi... Ti si odabrao da verujes u raznorazne teorije zavere, ali produkt te tvoje vere je mrznja... mnogo mrznje...

@Black Pirate

To o cemu ti pricas nije RED vec KONTROLA. Razlika je velika. A novac je jedan od instrumenata kontrole. Slazem se da treba raditi u zivotu ali da li si se zaista zapitao koliko ljudi rade ono sto iskreno vole i zele? Vrlo malo slozices se. Tebi napisu na yahoo kako je dobro da zaposleni rade ono sto vole jer ce biti produktivniji (a to znaci profit tj. vise para... Smile), ali ti ne kazu da je citav sistem postavljen na glavu umesto na noge i da ustvari pojedinac i nema mnogo izbora nego da gleda da unisti konkurenciju kako zna i ume jer smo mi na, jel, slobodnom trzistu. Ako to ne uradis drustvo (ovako nakaradno kakvo jeste) smatrace te za 'promasenim' i bices odbacen. Evo ja npr. zavrsavam saobracajni faks a vec duze vreme sam u nekoj fazi zivota da bih radije studirao filozofiju ili istoriju umetnosti. Ali znas i sam da bi sa pomenutima mogao, eventualno, da budem neki nastavnik u srednjoj skoli a svaki konobar moze mesecno da zaradi duplo vise para. A pre jedno pola godine na testiranju za posao jedna velika firma mi je ustanovila (radio sam PI i LI testove) da sam ja cak dobro izabrao profesiju pa sam prosao konkurenciju od 100 ljudi. Neverovatno! Smile (posle sam izduvao ali...) Elem, sta hocu da kazem. Zamisli koliko bi ljudski odnosi bili iskreniji da nisu stavljeni u ovaj striktno materijalisticki okvir. Koliko puta si cuo od drugova kako pizde jer su sve devojke sponzoruse. Cesto jel tako? A sta one rade nego ostvaruju sebe preko nekog lika koji ima para, jer je novac danas merilo broj 1. necijeg uspeha. Sigurno bi se drugacije ponasale da je drustvo postavljeno tako da nemaju strah od toga da 'nece imati' i sl. Mozda bi slikale, pisale knjige, scenarija za filmove ili tako nesto. Tako je i sa muskarcima. A nebi li time i drustvo postalo mnogo bogatije (materijalno i duhovno) i bolje za sve? Sigurno bi ljudi dostigli jedan visi nivo svesti nego na kojem smo danas.
Ovo sto si napisao o religiji samo naglasava licemerstvo i hipokriziju koje vlada u drustvu. '... davajuci im alternativni smisao za zivot...'? Pa zar ne bi trebalo da postoji jedan smisao tj jedna Istina? Ovo znaci da cemo nedeljom u crkvi da volimo bliznjeg svog, a ostalih dana cemo da gledamo da ga zgazimo jer nam je konkurencija na slobodnom trzistu.  Smile

Da, to je kontrola... Potpuno se slazem. Uz pomoc kontrole uspostvlja se disciplina i red.. takodje se bar donekle odrzava ravnoteza. Kada ne bi bilo kontrole zavladao bi totalni haos... Vratili bi se u divlje doba..

Meni je iskreno veoma simpaticna sva ta prica oko filma, kao i to celokupno glediste... ali nije mi novost da se manipulise ljudima i da nam svima zivot zavisi od tamo nekih vecih ciljeva i misija....  Sve to je nazalost veoma blisko svima nama na Balkanu. Posledicu toga osecamo i dan danas... Zivimo jadno bedno i siromasno...prezivljavajuci mesec za mesecom.. I dalje nam se obecava vecito nesto bolje.... Sto se tice religije, popovi odlaze na politicke mitinge i drze govore mrznje... Doslo je neko doba loseg ukusa, kojim vladaju kreteni... Jednom recju, sve je otislo dodjavola...

Da, uloga novca je sve veca i veca.... I toga smo takodje mi, sa ovih zaostalih prostora najbolje svesni... Sve zavisi od materijalne moci i sa njom je sve moguce.... Zbog toga i jeste poremecen celokupan sistem vrednosti...

Hocu da kazem da je sve to veoma vidljivo i bez nekog filma da objasnjava i crta kako stoje stvari.... ALI ja se samo pitam, ovako iz licne radoznalosti.... Koji je to alternativni put kojim bi svet trebao da ide? Ok, slozismo se da ovako bas i nije najbolje... Kako bi po vama trebalo?
- Svet bez novca nije moguce da funkcionise? Ili je moguce??
- Ako bi smo svi radili samo ono sto volimo da li bi onda nestajali neki mnogo bitni poslovi?
- Da li bi stvarno ljudski odnosi bili bolji da nije materijalnog okvira?
- Kako bi izgledao svet u kome ne postoji religija?
- Da nema strucno odabranih ljudi koji vode racuna o drzavi i narodu, kako bi funkcionisala jedna drzava i narod unutar nje?
- Kada bi misija Zeitgeist prerasla u jednu gigantsku revoluciju iliti kriticnu masu... i kao takva uspela da donese velike promene, kakve bi one bile? Da li je uopste moguce uspostaviti savrsen sistem i stvoriti savrsen svet? ili bar iz daleka savrsen? Ispavan? Istinit? Da li je uopste moguce pronaci cetvoro pouzdanih ljudi i postaviti ih na bitne pozcije da odlucuju o bitnim stvarima?

.... i tako jos hiljadu pitanja....

Na kraju se postavlja samo jednu... Cemu sve to uopste tezi.... ? ... Otvaranju ociju? Budjenju? ... iz kakvog to sna... sa kakvim to novim pogledom...  Sada vec zalazimo u Matrix  Smile

Biti slobodan..... je pakleno dosadno... verujte mi Wink

IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:21:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.