Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:16:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 527268 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
I ja ću sačekati prevod. Mrzi me da gledam na engleskom i da se naprežem da prevodim a i nemam vremena trenutno da gledam. Može li neko ko je pogledao da ukratko napiše o čemu se radi.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
 Teško objašnjivo.Pogrešna interpretacija i eto pogrešne slike.Za početak,ovo:

Stvarno je bolje da ga odgledaš sam,veruj mi.

A evo usput nekih dobrih stvari za gledanje,ko ima vremena naravno:
 FABLED ENNEMIES
http://video.google.com/videoplay?docid=-2144933190875239407
http://fabledenemies.com/

TRUTH RISING: The 911 CHRONICLES http://www.youtube.com/results?search_query=The+911+CHRONICLES&search_type=&aq=-1&oq=

David Icke: Big Brother, the Big Picture http://video.google.com/videoplay?docid=-4799447112501062338&hl=en
« Poslednja izmena: 07. Okt 2008, 19:33:21 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
SonyEricsson k610i
Evo odgledah film(bez titlova, jesam se namucio ali mi nije prvi put) i mogu vam reci da sam poprilicno iznenadjen kolicinom dokaza koje je Peter Joseph izneo!

Da ne kvarim iznenadjenje, film nastavlja da obradjuje poslednju temu prvog dela sa izvesnom dozom nadogradnje cele price i iznosi solucije za resavanje problematike kojom se bavi(deo koji mi se jako svideo i mislim da mu je trebalo posvetiti vecu paznju, ali ko zna, mozda bas to moze da bude tema za sledeci deo)  :D Jedina cinjenica koja mi malo zapada za oci je sledece: kad odgledate ceo film i kad vidite sta Peter govori da ce se desiti, shvaticete da se sve to vec uveliko desava, tako da se stice utisak da ceo film kasni za trenutnim svetskim desavanjima(ali to je ipak samo moje misljenje).   .   .    

Takodje, na kraju filma se pominje osnivanje online pokreta "Zeitgeist", sajt pocinje sa radom 10og oktobra, a link imate na kraju filma.  .  .    
--necu da kacim link ovde jer se i ovo sto sam dosad napisao(tj.   poslednja recenica) donekle kosi sa pravilima o reklamiranju na forumu--
IP sačuvana
social share
People can no longer cover their eyes
If this disturbs you then walk away
You will remember the night you were struck by the sight of
TEN THOUSAND FISTS IN THE AIR!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Citat
Takodje, na kraju filma se pominje osnivanje online pokreta "Zeitgeist", sajt pocinje sa radom 10og oktobra, a link imate na kraju filma.  .  .   
--necu da kacim link ovde jer se i ovo sto sam dosad napisao(tj.   poslednja recenica) donekle kosi sa pravilima o reklamiranju na forumu--

Shvaticemo sada kao info.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
 Ok,najnovije dobre vesti su da ćemo uskoro da gledamo addenum sa prevodom jer je na youtube veliki entuzijasta koji je rešio da prevede a to je odgovoran čovek,znam ga neko vreme na youtube i uskoro imamo s prevodom  Smile
 A sada evo od tog momka taj mali uvod,naravno preveden  Smile
Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Upravo odgledao. I sto se mene tice: Najbolji dokumentarac koji sam u zivotu odgledao! Smile
Rezite ovo kome god stignete. Definitivno svi treba da ga odgledaju. Jedva cekam i taj titl, to ce umnogome olaksati poso...
Elem, film mi ide nekako unazad u odnosu na prvi deo ali moze da se odgleda totalno nevezano za prvi deo. Tehnokratija se definitivno namece kao resenje a o geotermalnom izvoru energije sam pre nekih metar dana gledao na National geografic. Ispovest economic hitmana je vrh!
Ja se u petak pridruzujem movementu...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Film je extra i tacna prica.  Nekima nije jasno, al sta sad.

Citat
paraonican je film, a sa samubilcakim tendecijom, mislim sasvim sam u pravu.  i da oduzima lepotu od onima ko pogledaju film, i ne da nikavih resenje za lepsi zivot, moguce da to je izuzetno da hriscanstvo temelji na ostalim religijama, to je vredno po meni, to je blago za hriscanstvo po meni.  al jezikcki aktovi su strasne, ne eticki su.
ako u filmu vec smo mogli videti gomilu klise, dacu i ja jos jednu- Covekov zivotni program nije to da razume svet osim, nego da i promeni to na bolje. . . . ( Marx)
Totalno si pogresno skontao pricu :)

1.  Hriscanstvo
Ja sam Hriscanin, Pravoslavac.  Ovo je vidjeno i ranije, ima milion knjiga u kojima ima mnogo gluposti i poneka istina.  Ti autori pisu te knjige skupljajuci materijal iz drugih kniga, izbacujuci gluposti i ostavljajuci kolko tolko prihvatljive istorijske cinjenice.
Zasto je uzeo bas Hriscanstvo?
U filmu, kao i 99% knjiga akcenat se daje na Katolicku crkvu.  Krstaski ratovi, spaljivanje i mucenje ljudi, davanje oprostaja u ime Boga, otimanja i ostale stvari u proslosti.  To jeste jedan nacin da se kaze sta se sme sta se ne sme i uspostavljanje jedne vrste vlasti.  Da ne pricam o direktnom mesanju Katolicke crkve i vlasti.  Pa Pravoslavna crkva se odvojila.  Citanjem Starog zaveta nije tesko videti da se radi o Jevrejima.  Da li je Hriscanstvo laz? Ne znam i ne intresuje me.  Ja licno, imam problem da poverujem u ustajanju iz mrtvih na primer.  Al cela ta prica ne smanjuje moju veru.  U filmu ima cinjenica, a to je ono bitno da je Hristov lik preuzet iz ostalih religija i verujem u to posle filma.  Cinjenice su ono bitno.  Al ja sam ucen da budem Pravoslavcac, takav cu do smrti ostati jer mi vera pomaze u zivotu.
Film nije paranoican, ne tezi samoubistvu i za ovu pricu treba biti pripremljen . . . .  citanjem.  Sto se tice lepseg zivota, pogledaj drugi deo.

2.  9/11
Nacin nije bitan, ali USA je ove zgrade unistila.  Opet ovde se ne radi samo o zgrdama.  Sida, napad na Afg (heroin), Irak (nafta) i ostale stvari su potezi najvece svetske sile da profitiraju.  Znaju li Kuba, istocne zemlje i ne americki orijentisane sa je USA zlo? Naravno.  To je siromasan ali pametan svet.  Americki narod nije glup, ali prosto ne razmislja o ovome.  Razmisljaju kako ce se iz kredita i dugova izvaditi, kako ce se leciti sa svojim budjavim zdravstvenim sistemom, kako ce zadrzati posao, skolovati decu . . .  Na svemu ovome profitira neko, USA ili ljudi koje zovemo onim strasnim imenom . . .  masoni.  To nije teorija zavere, vec storija i trenutno stanje.
Irak je napadnut abog oruzja za masovno unistenje koje nije nadjeno.
Avganistan zbog skrivanja Osame, tj nasli su de je, u planinama, bombardovali planine al njega uvatili nisu.  Smesno.
Kontrola = strah.  Ako ne operes zube, niko se sa tobom nece druziti.  Pazite se terorizma, uragana, ovoga onoga.  E o tome narod u USA razmislja jer ih time bombarduju.
Sta reci . . . .  da je ulozeno u zdravstvo ko u armiju sto su ulozili ni raka ni side bilo ne bi.

3.  Bankarstvo
Teorija zavere? Ne, istorija.  Posto je film baziran za americko trziste, krece se od kolonizacije amerike.  Sve to pocinje mnogo mnogo ranije i moja preporuka je literatura.  Ima dosta knjiga koje kroz istorijske cinjenice govore ko su bili ovi ljudi koji su jos iz daleke istorije vladali svetom i na koji nacin su to radili.
Ne bi mnogo da pametujem ovde, ali to je jedan sistem uzanog kruga ljudi koji je iznad svih ostalih sistema i koji su neverovatno bogati.  Njihov cilj je pravljenje anarhije i to:
1.  Podela vere.  U americi ima mali milion samo Hriscansih crkvi.  Dal su priznate il ne nevazno je, one imaju svoje pristalice i finansiraju ih masoni.  Covek bez vere je labilan covek
2.  Strah strah starh.  Ako nas napadnu teroristi imacemo veliki problem.  To su dnevne vesti u USA.  Zar to ne vazi sa svaku zemlju na svetu?
3.  Idolizam.  Stvaranje laznih idola.
4.  Stvaranje ratova
i mnoge druge stvari.

Covek bez vere, pod strahom, sa laznim idolima i u stalnoj trci za parama je vrlo lak za kontrolu.  Takav covek skoro da nema vrednost, samo je jedan u masi istih takvih i bice zrtvovan za profit.

Drugi deo prica o konkretnim stvarima i prvi deo je samo priprema, da ne bi oduzili na 5 sati filma objasnjavajuci osnovne koncepte.

Evo vam malo dokumentaraca za gledanje, svi su extra
hxxp:|| en. wikipedia. org/wiki/Michael_Moore#Filmography

Bowling for Columbine (2002) - zasto u usa deca od 16 godina mogu da kupe municiju za oruzje u neogranicenim kolicinama?
Sicko (2007) - zdravstveni sistem usa - zlo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49838
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ја сам од читавог филма погледао само први дио тј. о религији. Занимало ме је шта им толико смета код религије...

Одгледао сам га два пута. Прича се Сунцу, астрологији, митовима и повезаношћу митова, астрологије и религије. Хришћанство настоје да прикажу као обичан мит користећи митологију других народа и астрологију...  Smile

Е сада већина људи која то гледа уопште није информисана о свему пошто су грађу сакупљали из различитих ивора...  Smile  Обично људи гледајући такве емисије упијају све информације... Smile Међутим, онима које занима религија и који су читали религијске књиге оставља простор за дебату. Рецимо ја могу да оповргнем доста ствари... Smile

Међутим не бих се са тим бавио јер уопште то није важно. Ето, рецимо да је аутор филма у потпуности у праву, да је доказао своје тезе о Христу као копији Хоруса... Зашто не би ишао даље, зашто се не би бавио поступцима тих митских ликова, њиховим потезима идејама и понашањима. Smile

Мени изгледа као да се они читаво вријеме баве само љуском јајета, а да никако не могу да пређу на јаје. Тачније описују само спољашњу форму религије, тј. у чему заправо лежи.

Зашто измишљена прича не може да садржи Истину ?  Може, но аутор филма се тим не бави, јер би то било против његових настојања - увидио би да није у праву.

Узмите за примјер басну - кратка измишљена прича која садржи поуке. Е тако и Библија садржи многе мудре поуке. Но ту нису у питању само поуке већ изложено читаво једно духовно знање...

Писци су били надахнути и излагали су своје виђење свијета, опис стварности и предмете тежњи... О Христовим чудесима може да се расправља но оне нису централни дио самог хришћанства... Централни дио ове религије су хришћански принципи... док је у раном хришћанству нарочито био изражен  главни: Љубав. И то је центар јајета чија се љуска разматрала.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat: Magic Master link=topic=293764. msg6095755#msg6095755 date=1223613130
Ја сам од читавог филма погледао само први дио тј.  о религији.  Занимало ме је шта им толико смета код религије. . .  

Одгледао сам га два пута.  Прича се Сунцу, астрологији, митовима и повезаношћу митова, астрологије и религије.  Хришћанство настоје да прикажу као обичан мит користећи митологију других народа и астрологију. . .   Smile

Е сада већина људи која то гледа уопште није информисана о свему пошто су грађу сакупљали из различитих ивора. . .   Smile  Обично људи гледајући такве емисије упијају све информације. . .  Smile Међутим, онима које занима религија и који су читали религијске књиге оставља простор за дебату.  Рецимо ја могу да оповргнем доста ствари. . .  Smile

Међутим не бих се са тим бавио јер уопште то није важно.  Ето, рецимо да је аутор филма у потпуности у праву, да је доказао своје тезе о Христу као копији Хоруса. . .  Зашто не би ишао даље, зашто се не би бавио поступцима тих митских ликова, њиховим потезима идејама и понашањима.  Smile

Мени изгледа као да се они читаво вријеме баве само љуском јајета, а да никако не могу да пређу на јаје.  Тачније описују само спољашњу форму религије, тј.  у чему заправо лежи.  

Зашто измишљена прича не може да садржи Истину ?  Може, но аутор филма се тим не бави, јер би то било против његових настојања - увидио би да није у праву.  

Узмите за примјер басну - кратка измишљена прича која садржи поуке.  Е тако и Библија садржи многе мудре поуке.  Но ту нису у питању само поуке већ изложено читаво једно духовно знање. . .

Писци су били надахнути и излагали су своје виђење свијета, опис стварности и предмете тежњи. . .  О Христовим чудесима може да се расправља но оне нису централни дио самог хришћанства. . .  Централни дио ове религије су хришћански принципи. . .  док је у раном хришћанству нарочито био изражен  главни: Љубав.  И то је центар јајета чија се љуска разматрала.   Smile

Jeste . . .  tacno.

Al odgledaj drugi deo, koji je u stvari nastavak.
Nije cilj autora pljuvanje Hriscanstva, vec stvaranje kriticne mase koja ce bijkotovati ono pomocu cega se bogate ljudi o kojima prica.  Bojkotuj vojksu, ukini svoje racune u odredjenim bankama, bojkotuj izbore . . . . .  U celoj prici prvi deo uopste nije vazan.  Evo zasto.
Ajmo suprotno.  Cela prica je istinita, Hrist i njegovi ucenici su postojali.  
Hiscanstvo jeste bilo zasnovano na ljubavi, na pomaganju, postovanju . . . .  sve vrh.  Ali dokle?
Do ovog trenutka.  Konstantin
Opste je poznato da Rimljani nisu imali ljubav kao jedan od principa.  Bili su ratoboran narod sa pohlepnim vodjama.  Sto mu dodje vlast.
To lose je nastavljeno u Rimokatolickoj crkvi.  Je li ovo Papa?
Pap su priznavali ratove, trovali jedni druge . . . .  vlast vlast vlast.

Sva sreca pa Pravoslavna crkva nije bila u tom fazonu.
« Poslednja izmena: 11. Okt 2008, 10:35:31 od nambrvan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
"Konstantinov sarkofag pohranjen je između 12 praznih čime je istaknuta careva uloga trinaestog apostola. Naravno, u carstvu čija je hristijanizacija tek započeta, Konstantin je i zvanično deifikovan i uvršten među paganske bogove. Njegova tri sina su uklonili svoje rođake i ostale takmace i 9. septembra 337. god. su se proglasili za avguste.

Srpska pravoslavna crkva slavi ga 21. maja po crkvenom, a 3. juna po gregorijanskom kalendaru."

Ovo je jako zanimljivo.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:16:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.