Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 07:25:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 526941 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Važno je da je Pravoslavlje jedina vera koja vredi  Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Važno je da je Pravoslavlje jedina vera koja vredi Smile
I second that  Smile
Ja sam do sada trazio dosta toga o Mitraizmu i sto jedna knjiga nije imala druga jeste, problem je u tumacenju i u tome koje pisao.
Za Dionisa ili sta vec nisam trazio
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC Wildfire S
Mislim da smo pukli... 
Jbg...
  Smile

Nisam chitao vashih 40 strana piskaranja tako da ne znam kakve su vashe reakcije na ovo, ali to mi nije ni potrebno jer se veci deo dokumentarca podudara sa mojom filozofijom koju sam razvio pre gledanja.
(mislim na I deo i na generalnu poruku)
---------------------
@RavenDark
Kada si me pitao ili kad smo prichali o slichnoj tematici preko MSN-a, ostao sam ti duzan nekog mog vidjenja sveta koji me okruzuje.
Ostacu ti duzan josh neko vreme.  Smile
Bar dok ne budem nasao vremena da odkucam zidove i krov.  Metaforichki recheno...
Al' otkricu ti da se temelj gradi od istine. Vidim "Boga" u istini i samo u istini.
Sta god se desilo, pre vremena ili posle vremena 2+2 ce uvek biti 4.
I kad je vladao haos koji se pominje u bibliji, tj pre vremena, i ako dodje novi haos, ili "smak sveta" ( ) nista nece biti dovoljno jako da promeni chinjenicu da ce 2+2 uvek biti 4.
Ni sam Bog... ( izaberite kojeg hocete )
Takodje namerno dajem primer 2+2=4 jer se neizmerno divim matematici kao osnovi svega sto nas okruzuje. Ali to je vec neka druga pricha...

Mozda ti je sve ovo zvuchalo glupo bez razrade i zakljuchka zidova i krova ali veruj mi jednom cu naci vremena i sve to napisati. A ti, prijatelju, ti cesh biti prvi koji ce sve to prochitati... dobro, i josh par ljudi, ali oni nisu ovde, na forumu.

---

II deo dokumentarca

Sve je jasno.
Nema tu shta vishe da se pricha.
Treba samo izdvojiti da se istorija ponavlja.

III deo

Evo!
Dovoljno je prochitati ovo: http://forum.burek.com/index.php/topic,355547.0.html
Odvojiti 10 min i shvatiti koja su pravila igre.
---

I za kraj:
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Jedan napiše scenario, drugi to snima, treći odradi zvuk, talentovani to odglume, reditelj sve to lepo spakuje
i montažer izmontira. Producent uzme profit, ako ovi prethodni dobro spakuju proizvod.

.........................................................................................................................................

Ispriča mi taksista: "Video sam sudar, mali, samo limarija. Auto u auto. Izadje šofer udarenog auta, a izadje i
onaj što ga udari. Ovaj prvi ljut. Besan, bre! Ovaj drugi kaže: "Izvini. Evo, to je manja šteta, samo ogrebotina na plastici.
Evo vidiš ovde. Ništa nije puklo. Ja sam kriv. Evo ti ... evo ti 100 Evra, mada mislim da je i 50 dovoljno.
Ja sam kriv, okrenuh se na sekund da vidim šta mi rade deca pozadi." Ljuti šofer pogleda u čoveka, ode do
njegovog auta, sagnu se i pogleda u decu. Uspravi se, ode do onog šofera, potapša ga po ramenu, sede u svoj
auto i - ode! Čovek stoji sa 100 Evra u ruci i - ne veruje svojim očima! A ja tebi brate kažem -
Ima nade za ovaj svet!"

I sad ja razmišljam o njegovoj poslednjoj rečenici! Razmišljam. U pravu je - ima nade.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Citat
Nisam chitao vashih 40 strana piskaranja tako da ne znam kakve su vashe reakcije na ovo, ali to mi nije ni potrebno jer se veci deo dokumentarca podudara sa mojom filozofijom koju sam razvio pre gledanja.
(mislim na I deo i na generalnu poruku)
pazi,i ja isto

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung Galaxy S III
Prazne price,

Ovakvi filmovi i knjige, tj ljudi koji ih stvaraju i zastupaju sve te teorije zavere, multiastrnomske, istorijske, religijske i politicke lazi, me neodoljivo podsecaju upravo na njihove suparnike, rivale, neprijatelje, koje i sami kritikuju. Sve to slici na tipicnu igru sa istinom i lazima u rukama istih ljudi. Nesto nalik na opoziciju i vlast jedne zemlje. Isti shlajm od ljudi, sa istim ekstremnim stavovima i zarom u ocima, koji se kritikuju medjusobno, okrivljujuci jedni druge, otkrivajuci ne znam kakve sve istine i lazi. Kao rezultat dobija se gomila besmislenih i polusmislenih reci, koje nista nece promeniti i ucineti na bolje. Bitno je da se to dobro rasproda narodu, koji ce to masovno kupovati.I to sve nekako zbog novca...

Prazne ptica.... Dobro zapakovane prazne price..

Ono sto daje moc i jednim i drugima jeste neznanje, kako njihovo, tako i svih ostalih ljudi ...

Zive i nastali su u svetu o kome pojma nemaju... Najgore je sto misle da ga poznaju i kontrolisu, ne shvatajuci da je stvar obrnuta. U svakom slucaju, ljudi postoje u ovoj stvarnosti polupraznog prostora i imaju tu mogucnost da je oblikuju, modifikuju i popunjavaju kako god pozele, tj na nacin na koji im najvise odgovara. Upravo tim putem je mnogo lazi stvoreno.

,.. u laz ulazimo po rodjenju i laz zivimo... I eto... zivimo... to je valjda najbitnije od svega... Moje misljenje je da je zivot mnogo lepsi u lazi.. nego u istini... A sustina je u tome da se to vreme koje svako od nas ima provede na sto lepsi nacin...Sa tim u vezi, zelim vam svima mnogo mnogo ubedljivih slatkih lazi.., u kojima cemo svi zajedno verovati i uzivati... Bitno je da sistem funkcionise , da energija cirkulise i da se sve odvija u kakvoj takvoj ravnotezi. A odvija se! ... Bez obzira na sve oscilacije... , ravnoteza donekle postoji.. za sada...

« Poslednja izmena: 24. Avg 2008, 16:49:01 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Daleko od toga da su to isti ljudi. Ali naravno niko te ne tera da verujes u nesto.
Ja podrzavam ovo 100 % kada sve pogledas i istrazis jasno je ko dan da je to istina.
Whatever
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 Ne razumem silne kritike vernika...Niko ništa ali bukvalno ništa ne nameće u ovom fenomenalnom dokumentarcu tako da ne vidim razlog tolikih napada.Jedino ako se poljuljao sistem ubedjenja i uverenja pa je nastala opšta panika...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung Galaxy S III
Pa eto upravo u tom visokom beskompromisnom ubedjenju u nesto (100%), uvidjam slicnost izmedju takvih ljudi. Ti extremno verujes tim knjigama, tj izvorima iz kojih si citao, izucavao i proucavao, dok vernici istom stoprocentnom jacinom veruju u Bibliju i slicne religijske knjige koje propagiraju Hriscanstvo. Dakle, po meni je to mnogo slican tip ljudi.

Sto se mene tice ne verujem ni jednim ni drugima... ili mozda lepse receno, primam sa rezervom sve sto dospe iz svih tih dokumentaraca, knjiga, istorijskih cinjenica pre 10 000 godina i slicno... ili iz danasnjih ili sutrasnjih dnevnih listova. Sve to ima svoju dozu manipulacje i svoje odsustvo od logike i razuma.

E sada naravno, neka svako veruje u ono sto licno proceni da mu odgovara. To je eto pravo svakog od nas. Zbog toga i kazem, uzivajte u svojim istinama.

Ja samo skrenuh paznju na to , kako i ovaj lepo upakovan dokumentarac,kao otkrivach sveopste istine, moze biti zasnovan na  lazi i da ne treba odmah sve progutati... jer bi u tom slucaju ovaj film bio najbolji primer kako je ljudski um lako obmamiti i hipnotisati... putem medija, knjiga, interneta, televizija... sa nekim novopechenim istinama. 
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 A izvini,ko je uopšte rekao da treba da se svrstaš na bilo čiju stranu?Odakle ti to?
 Šta,Zeitgeist je protiv ovih i onih koji su protiv Zetgeista..
 E pa ne ide to tako.Uzmi stvari u razmatranje i to je sve.
 Crkve već vekovima parazitišu na mitovima i iluzijama pritom dobijajući novac od države.Crkve,sve do jedne prodaju maglu i tako je večito bilo.Jer šta imamo kad se priča o stvarima iz biblije,o bogu?Gomilu neproverenih informacija.Gomila učenja koji obezvredjuju ljude učeći ih da budu ponizni i da se plaše neke imaginarne sile..
 Pogledajte samo Vatikan...Oni imaju svoju vojku-ejjj,vojsku čoveče!!???Imaju bankovni sistem,država daje mnooooogo para i još im doniraju gradjani a šta oni rade?Prodaju utehu,iluzije,maglu i ostalo vekovima učeći čoveka da se samosažaljeva i bude patetičan.

I na kraju se ispostavi da je "Isus" zapravo i mnogo drugih ličnosti i svetaca samo drugih imena.

Ok,za one koji će da pomisle da je ovo neko sektaško predavanje-David Icke je bivši bbc-jev voditelj i renomirani pisac tako da ne misli neko da je sekta i sl.On ovde govori o religiji i ni protiv koga lično,jednostavno iznosi stvari iz više uglova.Mnogo je kontradiktornih stvari.
 Sve više se ruše sve te nebuloze kojima su nas učili a i dalje nas uče.
  (obratiti pažnju nakon 5:00 )
« Poslednja izmena: 24. Avg 2008, 19:37:20 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 07:25:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.