Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 14:46:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 527003 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5368
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
IP sačuvana
social share
Cash, Rules, Everything, Around, Me C.R.E.A.M. Get the money Dollar, dollar bill y'all ...  ili
dvije babe se obabile, četri lađe otplov'le, djed ostao kod kuće, u gaćama šapuće, četr oraha pod zubom strunio..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Meni prvi deo deluje malo prehvaljen, kao sto je i Davincijev kod bio.

Jednostavno dosta netacnih podataka i opste poznatih stvari, ko je bio ateista ostace ateista, ko je bio vernik ostace vernik.  

Tvrditi da je religija uzrok svih ratova je kompletna glupost doduse.  Da li je Amerika u konfliktu s arapima zbog vere ili novca? Ko da je bilo koji krstaski rat bio zarad hriscanstva a ne bogacenja Vatikana.  Ljudi su u konfliktu zbog svacega od boje koze preko naglaska i regije gde zive do toga za koji klub neko navija.  Kriviti crkvu kao instituciju i ljude je u redu, ali cenim da svet ne bi bio bolji da je nikad nije bilo, mozda i gori, to niko nema ni prava ni podataka da tvrdi.  Ko zna kakav bi svet danas bio bez II sv.  rata.  A da sputava neciju zelju za znanjem i zavodi mase takodje zavisi od coveka do coveka, sveto pismo samo navodi kako ljudi treba da se ophode jedni prema drugima i uci ih postovanju, nigde ne pise da ko ne ide redovno u crkvu zavrsava u paklu, tako da ne vidim nista lose u njemu.

A koja je religija u pravu pojma nemam niti mislim da je covek sam po sebi u stanju da zakljuci, mada mogu da probam.  Da je ceo univerzum slucajnost takodje neverujem.  Sta je tacno niti imam dovoljno godina niti procitanih knjiga da zakljucim. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Sve su to Đavolja posla Smile tko ove filmove gleda sa samim Sotonom vodu muti  Smile Smile Smile

Mante se ovakvih provokacija, radije radite pametnije nešto... Smile  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Prvi deo je po meni bolji ali ajd sad.
Porede likove iz Biblije sa Egipatskom kulturom dosta.
9/11 ko u stvari je izvukao najvise para iz svega toga.
Navodnim teroristima i sta su radili pre 9/11
Povezanost Bush-a i Bin Ladenove porodice...
Sve u svemu nije lose ali Zeitgeist je i dalje zakon.  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Eee sad,rušenje uverenja ume da izazove bol.Teško je ako ceo život veruješ (u laži) i onda se pojavi "neki tamo dokumentarac" da ruši divna uverenja.... Smile Ma pusti,djavolja rabota   Smile Smile  Smile
« Poslednja izmena: 26. Mar 2008, 10:11:10 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Ajd odgledah pre neki dan ceo Ring of Power pa da dam svoje (ne)skromno misljenje.

Citam o datim teorijama zavere vec dvadeset godina skoro iz razlicitih izvora i uglova gledanja na problematiku. Neke cinjenice isplivavaju iz cele price:

- U poreklo Biblije da ne ulazim jer je poprilicno nebitno u celoj prici - otvara suvose pitanja pre nego sto daje odgovore

- Da je uvek postojala grupa uticajnih ljudi koji su na ovj ili onaj nacin pokusavali da uvecaju svoje materijalno bogatstvo - to stoji kao tako - zvali se oni Rothcihld ili Rockafeler ili Jovanovic nije bitno. Da li su bili organizovani i imali plan koji je unapred 100 godina definisao kako ce oni da postanu gospodari sveta - to je vec teska glupost i paranoja

- Zadnji deo filma reciklira neke od anti-semitskih ideja koje se provlace kroz ljudsku istoriju od pamtiveka kao sto su "Protokoli Sionskih Mudraca" - koji su dokazani istorijski falsifikat, a koji je pak nasato da bi se mocnici u carskoj Rusiji dokopali jevrejskog bogatstva i preuzeli biznise kreditiranja u svoje ruke i time obezbedili ruskom caru apsolutnu moc nad finansijama u drzavi.

Druge cinjenice koje su iznesene o Svetskoj Banci i MMFu nisu nikakve tajne - o njihovoj apsurdnosti i stvarima koje su radili narocito u Juznoj Americi, se uci na fakultetima i to na zapadnim fakultetima. Slicno, funkcionisanje americke Federal Reserve Bank je svima poznato ko se i malo interesuje za to - opet nikakva tajna. Nacin kako se americka administracija ophodi prema sopstvenim gradjanima je striktno njihov problem i sve sto je receno o tome se striktno odnosi na Ameriku.

NA kraju u celoj ekonomskoj prici moci izostavljena je veoma vazna stvar - uticaj Kine Indije i Juzne Amerike u svetskoj ekonomiji, koji je ogroman. Od zemalja treceg sveta sa jeftinom radnom snagom ove zemlje se pretvaraju u svetske gigante proizvodnje i kapitala i nemaju nista ili skoro nista ni sa jednom jevrejskom familijom na ovom svetu. Samo Kina ima dovoljno americkih obveznica da moze za pola sata da ekonomski osakati Ameriku kada bi hteli. Kinezi su sve vise vlasnici americkih firmi koje kupuju upravo tim drzavnim obveznicama.

Znaci sve u svemu nema nista od velike svetske zavere nego prijatelji - pamet u glavu i svako na svoj posao i razmisljajte dobro o tome kome dajete pare i sta kupujete - i umesto da kupite nova kola sutra kupite novu knjigu i procitajte je. Time se najlakse bori protiv bilo kakve zavere. Najefikasnija borba protiv amerike je negiranje njihovih vrednosti - materijalizma i konzumerizma. Probajte da kontrolisete svoj porih posedovanja i zelje za materijalnim i oduzecete svu snagu "zaverenicima" iako oni nisu ni postojali. Ako nastavite da pricate o zaveri time samo dajete snagu nekim ljudima koji nikad nisu ni sanjali da imaju takvu snagu. Vasa vera u njih ih cini da postoje - prestanite da verujete i prestacete da budete Goye i postacete slobodni ljudi koji uvek biraju sopstvenu sudbinu.
« Poslednja izmena: 26. Mar 2008, 12:32:00 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@decky999
Po prvi put ne mogu da se slozim sa tobom.
Na primer ja sam u USA. I posmatram pomeranje vlade, politicki polozaj, sloboda, zakon, ustav i sve ostalo sto ide sa tim. I naravno prvo mesto gde ce sve krenuti od je USA. To sto kod nas ne mozes da vidis toliki upliv je zato sto jos nije doslo vreme da se povuku svi konci. Sta mislis one silne ratove ko je zapoceo? Vecinu niko od nas sa Balkana nije ni ocekivao kad su buknuli, znaci neko treci je odlucio da malo umesa prste i bum, eto rata i eto para.
Druga stvar je zasto EU toliko zeli da mi odjedanput udjemo u nju? Mora da ima neki svoj cilj...
RFID chipovanje ljudi (vec vidjeno i vec se desava), kako na karticama tako i na ljudima, ti isti cipovi su na nasim novim pasosima.
Mozda nisu samo ni bankari, mozda je jos neko veci iza njih.
Ja sam ubudjen (bio sam ubedjen i pre filma da se nesto gadno muti) da ce se mashina pokrenuti i progutati ceo svet. Ja se nadam da gresim ali ne verujem.
Ali slazem se sa jednim delom iz Biblije a to je Kraj Sveta kakog znamo, rodjenje Antihrista i svetska dominacija. Polako ali sigurno.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
Anti Hrist je tvoj strah, sto zoves ka sebi...(inace ko budi taj strah... Smile )
« Poslednja izmena: 26. Mar 2008, 17:50:44 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Bosch ima centrifugu
@decky999
Po prvi put ne mogu da se slozim sa tobom.
Na primer ja sam u USA. I posmatram pomeranje vlade, politicki polozaj, sloboda, zakon, ustav i sve ostalo sto ide sa tim. I naravno prvo mesto gde ce sve krenuti od je USA. To sto kod nas ne mozes da vidis toliki upliv je zato sto jos nije doslo vreme da se povuku svi konci. Sta mislis one silne ratove ko je zapoceo? Vecinu niko od nas sa Balkana nije ni ocekivao kad su buknuli, znaci neko treci je odlucio da malo umesa prste i bum, eto rata i eto para.
Druga stvar je zasto EU toliko zeli da mi odjedanput udjemo u nju? Mora da ima neki svoj cilj...
RFID chipovanje ljudi (vec vidjeno i vec se desava), kako na karticama tako i na ljudima, ti isti cipovi su na nasim novim pasosima.
Mozda nisu samo ni bankari, mozda je jos neko veci iza njih.
Ja sam ubudjen (bio sam ubedjen i pre filma da se nesto gadno muti) da ce se mashina pokrenuti i progutati ceo svet. Ja se nadam da gresim ali ne verujem.
Ali slazem se sa jednim delom iz Biblije a to je Kraj Sveta kakog znamo, rodjenje Antihrista i svetska dominacija. Polako ali sigurno.

Prijatelju ja nisam rekao da se to ne desava. Da li je zavera ili nije - jednostavno je tesko dokazati. Ali i zasto bi - to je nebitno - ono sto je bitno tacnije da naglasim VEOMA bitno - sta ces ti kao gradjanin tvoje vaskolike zemlje USofA da uradis po pitanju svega toga sto si rekao. Da li ces da budes ovca koja ce da govori " JAo mi smo bespomocni jer eto oni sli bankari rade da nas zarobe i oznace cipovima" ili ces da shvatis da imas slobodu izbora uvek i u svakom trenutku. Sto se balkana tice nisu krivi oni sto su planirali ratove nego mi koji smo zdusno prihvatili ratove. Ja mislim da je nasa efikasnost da istrebljujemo jedni druge zasenila cak i najvece zaverenike Siona - cak da oni i postoje. Samim tim mi smo ti koji smo vodili ratove pa nam je nauk ako ista mozemo da naucimo iz sopstvene gluposti.

Ljudima moze da se manipulise ali ne beskonacno dugo - uvek postoji granica. Ono sto je bitno u celoj prici da promenis mentalni stav. Ako govoris o superiornim jevrejima koji kroje kapu sveta onda ti drugim recima prihvatas da budes Goya koga ce oni da manipulisu. Ako ignorises stav o njihovoj superiornosti (koja ne postoji koliko god oni to zeleli) ti sam sebi dajes snagu i samosvest da prepoznas bilo kakvu manipulaciju koja ti se servira. Znaci ignorisi pricu koju su sami jevreju servirali ali nemoj da ignorises stvarnost oko sebe. Oni bi zeleli da imaju snagu i moc koja im se prepisuje ali je nemaju. Sve sto su ikada imali je snaga i moc koju su im drugi dali. Zato ti kazem - odluci da li ces da kupis novi DVD player ili kola ili ces da razmislis 6 puta ko od tvoje kupovine zaista zaradjuje pare i kako posedovanje takvih stvari utice na tebe.. Kada ovo potonje shvatis i proucis onda kupi to sto hoces - da te mine zelja - ali nikada nemoj da dozvolis da sopstvenu svest zamenis sa TV ekranom i debelim dupetom u koga trpas instant vecere iz mikrotalasne.

Uzivaj  Smile - to niko ne moze da ti oduzme

NA kraju da citiram Boga licno:

Ono protiv cega se boris (agresijom) opstaje i jaca - ono cega si svestan (bez agresije) nestaje (jer nema snagu za sopstveni opstanak).
« Poslednja izmena: 27. Mar 2008, 08:47:23 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne znam sta mogu da preduzmem ali da budem ovca nikad necu jer uvek sam imao razum iako nisam imao pare ili sta vec.
Boricu se jedinim oruzjem dostupnim meni razum, istina i pamet.
Istinu je uvek tesko dokazati dok se laz mnogo lakse plasira.
U neku ruku se slazem sa tobom po pitanju krivice o ratovima, ali da nije bilo tog njihovog spokljasnjeg upliva odrzali bi se mi jos malo duze, ne mnogo ali bi. Ali mi smo lud narod, tome nema leka. Nas osecanja jebu po zdravom razumu. Cim se naljutimo, prekidac za razum se iskljucuje i bum odosmo svi mi u tri lepe.
Ne mislim da su u pitanju Jevreji, i ne gledam ih kao superiornima ali imaju nesto sto ti i ja brate nemamo a to je debelu zaledjinu, veze, pare i moc da kontrolisu ljude putem medija i upravljaju drzavama iz daleka. Vise mi smrde na Austrijance, Nemce i Amerikance ali ne kazem da nema Jevreja, samo svi oni zajedno nemaju afilijaciju ni sa jednom rasom ili zemljom.
Ja i ti brate imamo neki izbor da odlucujemo o manjim stvarima, ali ni ti ni ja ne mozemo da zaustavimo sta vlada radi i sta policija radi ma koliko mi vikali.
Dok se vecina ne probudi, ne mozemo da delujemo u nekom vecem obliku.
Nikad nisam verovao sta mi TV kaze, isao sam i proveravao sam sve tako sam proverio i ovaj film Deo II i III i bilo je istina.

Uzivacu ali ni od uzivanja nemam zadovoljstvo, jer to je sve povrsno. Sreca, ljubav, prijateljstvo je ono za cim mi tezimo, ali sve dalje izmice iz nasih ruku.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 14:46:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.