Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 15:55:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 527435 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ma znam samo da su moćni i sad sam se podsetio da su i u dogovoru sa Kanadom za zaštitu neba.. Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Иако не би да кварим тему, али није баш лако авионе тек тако мобилисати и полетети, поготово ако је већи део ваздухопловства на војним вежбама.

Потребно је да се пилоти припреме (ставе опрему), онда да се оружије довезе и монтира на авион, да се наточи гориво, да рула до писте, да полети и да одлети до мете. Дотад би се ови већ забили у зграду. А и све то успут зависи од тога колико има времена треба да дођу до мете.

За време хладног рата (као и уопште у време ратног стања) авиони стоје "on alert", што значи да су наточени, наоружани, а пилоти су у опреми и чекају узбуну (Scramble!). У време мирног стања тако нешто није потребно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
Apple 15
dzidza-bidza :)Da,a jel smem da pitam da li si ti vernik ?

Svaka osoba je vernik jer veruje u nesto... od boga do sebe...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
To je igra reci....da li mislis da posotji bog ako hoces tako da te pitam ?:)Ja mislim da ja postojim.Ali ne moras da mi odgovaras na pitanje ,posto sam umedjuvremenu primetio da verujes...Smiley Smile
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
Apple 15
To je igra reci....da li mislis da posotji bog ako hoces tako da te pitam ?:)Ja mislim da ja postojim.Ali ne moras da mi odgovaras na pitanje ,posto sam umedjuvremenu primetio da verujes...Smiley Smile

Da li ti sa sigurnoscu znas sta je bog, pa ne verujes u njega ili ?  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24

Da li ti sa sigurnoscu znas sta je bog, pa ne verujes u njega ili ?  Smile
nemoj anea....iznerviraces ga Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Ne, ne znam ,ne znam ni sta je to ni ko je to ??Niti me zanima?Jer sam ponavljam sam ,sam ,sam ,sam i sam nisam ga jos sreo.A ti ?samo nemoj molim te da mi pricas kako si ga osetila ili tako to jer sada pricamo o razumu.
  Jer ja mogu da kazem kako sam osetio deda mraza,kako ni pamet ne vidim ali ne vidis ni deda mraza i tako dalje.Tako da sa sigurnoscu znam da ne postoji takvo nesto.
   Ali zato postoje emocije koji kada ljudi zele da obljasne razumom ne uspevaju.Zamisli da hoces da obljasnis strah razumom.Kada bi to uradio ne bi viseo osecao strah jer se ne bi plasio njega.Onda se vise ne bi zvao strah.Zato je priroda udesila da ne mozemo da razumom obljasnimo hemijske procese u nama koje mi zovemo emocije.
   A ako pocnemo da njih obljasnjavamo razumom dodjemo do granice koju neki ljudi vole da zovu bog.:)Zato kazem strah -ne poznavanje necega -?-Sta je znak pitanja pa to je sigurno bog.E sada necu ,ne mogu i ne zelim da varujem drugom coveku koji mi tvrdi da je upoznao svoje emocije i rekao mi je to se zove....kako ?Kako se to zove?Pa nema pojma ,ali zasto ce da otvori bibilju ili da se raspita od drugih ljudi kako se zove kada ne mozes da obljasnis nesto ...Bog.Pa da mora da je to.Smiley
   Ali nije, jednostavno ti si zivo bice imas razum i emocije.Tvoj razum moze da shvati sve na svetu osim ono sto ga pokrece a to su emocije.Zasto ga pokrece?Opet prica iz pocetka.Shvati to kao da u glavi imas najbolji kompijuter na svetu ali nemas napajanje.Napajanje su tvoje emocije.KOje ponavljam nisu bog i nemaju veza sa nikakvim svecima svetim sirevima i mlekarima i ostalim glupostima.Zasto ljudi vicu eureka kada odkriju nesto.Osete hormon srece ,hemijski proces unutar njih ,ne boga i  ne svetce ,vec hemijske procese ,jer je priroda tako udesila procesom evolucije da kada nesto otrkijemo nagradi nas hormonom srece da ne bi tapkali u mesto ko imbecili vec da bi nesto istrazivali ,otkrivali itd.Ljudi se plase smrti.A znas zasto bas njih briga za telo.Oni se plase jer  >> n e   z n a j u  < <sta ce sa njima biti posle.Ako ima obecas veciti zivot u raju ima da te ljube u guzicu.Zato ponavljam religija je potekla is straha od nepoznatog...I zato sve to moze da se stavi u jednu formuli. 

LAZ (BOG) = emocije(strah)  + ne poznavanje (ne razmisljanje)
ISTINA = R A Z U M
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
LAZ (BOG) = emocije(strah) + ne poznavanje (ne razmisljanje)
ISTINA = R A Z U M
Imam prijatelja koji je razmišljao kao ti. Studirao je tada Prava.
Doduše, bilo je to za vreme real-socijalizma ili kako su ga tada zvali dijalektičkog materijalizma.
Onda je jednoga dana došao do knjiga koje u bile teška ilegala i behu vrlo nipodaštavane,
a govorile su o Bogu, i čitajuči njih (čisto informativno) skapirao je koliko mnogo
intelektualaca kroz istoriju su se deklarisali kao vernici i jedno veče je izrekao nešto ovako:

"Bože, ja u Tebe ne verujem.
Čak i ovo što radim mi izgleda kao da pričam sa plafonom i drago mi je da nikoga nema u sobi
da ne pomisli da sam poludeo. Ali razmišljam, ako Te ima Bože, a vidim koliko mnogo obrazovanijih i
mudrijih od mene u Tebe veruje - Ti onda uradi nešto da i ja poverujem jer ne želim da Te ... promašim!
I ... amin!"

I nikome ništa nije rekao. Sramota ga bilo. I čak je i počeo da zaboravlja na taj ... incident.
A onda mu se dogodilo nešto što je njemu bilo ... čudo nad čudima i ni meni nije ispričao
sve dok se nije uverio da sam i ja vernik i to takav da mu se neću smejati.

Šte se tiče ovog filma, pogledao sam samo pola do sada, i mislim da je divna potvrda
kako i koliko je Bog pripremao čovečanstvo za dolazak Svoga Sina, za Evandjelje!
Naravno, film preporučujem onima koji su vernici već dovoljno dugo da umeju
Boga tražiti i tamo gde Ga neko (bezuspešno) pokušava prikriti!

Naime, logično mi je da Bog kroz sve narode koji su ikada postojali govori o Sebi i nagoveštava
Svoj dolazak, i to na slične ali ne i iste načine. Jer, ako bi to bio jedan jedini način, onda bi govorili o
religiji a ne o blagodati.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
Apple 15
A, sta se desava kada sidjes sa razuma?
Ovo pitam ozbiljno... kazu da citava Srbija pati od post-traumatskog sindroma, tako da razuma ima jako malo...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
tako da razuma ima jako malo...
То се веома лако и да видети.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 15:55:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.