Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 01:40:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 242 243 245 246 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 528011 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49855
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S24
A sta je u tome lose - mislim anarho-komunizmu - kako ga lepo tehnokratski srochi?

Anarho-komunizam je sam po sebi protivrjecan.

anarhizam - sloboda
komunizam - jednakost

Sto imamo vise slobode, tim prije smo medjusobno sve manje jednaki. Pokazalo se na liberalnom zapadu (kapitalizam). I sa druge strane sto smo vise prisiljeni da budemo jednaki, tim prije gubimo slobodu. Pokazalo se u komunizmu, a vala i u Jugoslaviji.

Dakle sloboda ili jednakost? Ja sam ipak za slobodu!     

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Bosch ima centrifugu
Savetujem ti da preispitas sopstvene definicije reci sloboda i jednakost. Posmatras na njih kao kada bi slepac opisivao slona tako sto mu opipava surlu. 

A u poredjenje sa anarhizmom i komunizmom necu ni da ulazim.

U mojim definicijama anarhizam - ako vec mora da se identifikuje sa jednom reci - je najblizi reci poverenje, tj. vera u coveka, u drugog ja i u samog sebe.

Komunizam je u svojoj sustini vezan za slobodu - ljudsku slobodu, slobodu izbora, ravnopravnost u izboru (ne jedankost u smislu uniformisane jednakosti, na koju se ti pozivas). Cak ni socijalizam nikada nije imao to za cilj. Na zalost oni koji su ga "sprovodili" su silovali ideju i od nje napravili ono sto su napravili.

Vera u coveka upravo daje bazu njegove slobode i jednakosti svih ljudi u njihovim pravima i mogucnostima izbora.  Iz takve jednakosti nastaje nesputan razvoj ljudskih potencijala koji imaju za cilj boljitak i razvoj svih ljudi a ne samo izabrane manjine. Ovaj princip slobode dolazi iz prepoznavanja da davanje/deljenje uvek vodi u oplemenjivanje. Ovde ne mislim samo na materijalne stvari, iako to vazi i za njih, vec vise i mnogo bitnije, ovo vazi na nivou ljudske komunikacije - na nivou ideje i vremena.

Ima jedan fenomenalan stih band-a Obojeni program (ako se iko od mladjarije njih seca) koji kaze:

" Besmrtan je onaj covek, koji vreme drugom dalje ...."

Princip privlacenja - ono sto pokusavas da sakrijes i sacuvas samo za sebe to uvek gubis - ono sto delis ti se mnogostruko vraca.

E sad - uporedi ovo sto sam rekao sa principima sadasnjeg stanja u kome je nas vaskoliki internacionalni bankarsko-mafijaski kapitalizam pa ce ti se samo kasti gde skripi i sta treba menjati. Nebitno je da li ce na kraju ispasti kao anarho-komunizam, kao Venus project ili kao druzba Pere Kvrzice - meni je jedino jasno da ovako kako je sada nije dobro i da ga treba menjati.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2011, 03:27:20 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja nemam veru u coveka, a smatram da niko ne bi trebao da ulaze svoje poverenje u ljude, jer to je veoma pogubno i pogresno.  Anarhija nikada ne bi mogla da se odrzi jer bi ljudi opet bili u zajednicama, pa plemenima i tako tim stvarima koje bi im pruzalo osecaj sigurnosti.  Verujem da je Hobs o tome govorio, dakle to je puklo.
Anarho-komunizam  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 547
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6300
Анархо комунизам ајој.  Smile Имате ли још какву наказу за извучете са ђубришта историје.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
U mojim definicijama anarhizam - ako vec mora da se identifikuje sa jednom reci - je najblizi reci poverenje, tj. vera u coveka, u drugog ja i u samog sebe.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49855
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S24
Вјера у човјека јесте један велики промашај. Зашто је то лоше? Па одиграјте Bioshock па ћете боље упознати критику те идеје. Тако би он вјероватно функцијонисао у пракси.

Што се комунизма тиче, он је сушта супротност слободи. Али са  друге стране инсистира на једнакости. Па ваљда смо сви видјели како је функцијонисао СССР. Било какава будућа примјена комунизма би довела до истих, ако не и још горих резултата. А зашто? Зато што је теорија те идеологије у коријену покварена и нетачна. Читава та политика је крш који води директно у економско расуло и огромне људске и материјалне жртве. Ко је живио у Југославији зна шта је крајњи резултат социјализма.

« Poslednja izmena: 14. Feb 2011, 17:10:27 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 547
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6300
Вјера у човјека јесте један велики промашај. Зашто је то лоше? Па одиграјте Bioshock па ћете боље упознати критику те идеје. Тако би он вјероватно функцијонисао у пракси.

Што се комунизма тиче, он је сушта супротност слободи. Али са  друге стране инсистира на једнакости. Па ваљда смо сви видјели како је функцијонисао СССР. Било какава будућа примјена комунизма би довела до истих, ако не и још горих резултата. А зашто? Зато што је теорија те идеологије у коријену покварена и нетачна. Читава та политика је крш који води директно у економско расуло и огромне људске и материјалне жртве. Ко је живио у Југославији зна шта је крајњи резултат социјализма.

Да, није у питању добра идеја коју су мангупи упропастили. Сама идеја је лажна и погубна.

Куба је, рецимо, била најразвијенија и најперспективнија земља Латинске Америке. Просечна плата била је већа него нпр. у Француској. Наравно црвени су је убрзо претворили у најзаосталију и најнеслободнију.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Куба је, рецимо, била најразвијенија и најперспективнија земља Латинске Америке. Просечна плата била је већа него нпр. у Француској. Наравно црвени су је убрзо претворили у најзаосталију и најнеслободнију.
Ti ovo ozbiljno?  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 547
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6300
Најозбиљније. Лако проверљиво. Хоћете још података?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pa i Srba je nekada bilo isto koliko i Francuza i bili smo u fantastičnim odnosima.

I sad za to možeš da kriviš koga god oćeš.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 242 243 245 246 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 01:40:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.