Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 17:04:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 194 195 197 198 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 528357 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Citat
Ja ovde moram da se umesam i da primeti da je tesko verovati da ce ovo biti ikad moguce...
Zasto?
Postoje tri razloga - zovu se Tri zakona robotike Smiley
Bice, kad tad. A kada, to ne znam.

5 zakona.  Smile

1. Robot ne sme naškoditi čovečanstvu, ili svojom pasivnošću dopustiti da se čovečanstvu naškodi.
2. Robot ne sme naškoditi čoveku, ili svojom pasivnošću dopustiti da se čoveku naškodi, osim kad je to u suprotnosti s nultim zakonom.
3. Robot mora slušati ljudske naredbe, osim kad su one u suprotnosti s nultim ili prvim zakonom.
4. Robot treba štititi svoj integritet, osim kad je to u suprotnosti s nultim, prvim ili drugim zakonom.
I mozda najvazniji:  Smile
5. Ne sme spavati sa ljudskom ženom.
« Poslednja izmena: 08. Maj 2009, 15:27:12 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Ima i peti... stalno se dopisuju...
Ali, ja se drzim onoga sto mi je pre 14 godina rekao prof. informatike - masina ce uvek uraditi ono sto joj vi kazete, s toga pazite sta radite... Smiley

E, sad... ima onih koji trube da ovi zakoni ogranicavaju AI, ali iskreno... da li su oni spremni da citavo svoje postojanje predaju u ruke jedne masine?
Mislim da ne... Smiley

BTW. Upravo cituckam knjigu "Svinja koja bi da bude pojedena" ... i u njoj ima dosta slicnih glavolomki...

Sta coveka cini covekom i tako to... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Nije sija, nego vrat... a to sto ti spominjes nije eugenika, vec cisto neeticko silovanje Majke prirode...
Cek pogodi da li ce ona da ti se dobrovoljno rasreci i dozvoli da unostis milijarde godina evolucije Wink
Pravi si indijanac.
Neetičko silovanje? Zašto? Naša priroda je da možemo da zamislimo bilo šta i da to i stvorimo. To je i suština naše prirode. I zašto bih ona to sprečila? Šta nju ''boli kurac''? I kako bih to ona mogla i da uradi?
Bioinžinjeringom bih mogli da dignemo prosečan IQ na mnogo viši nivo nego što je danas, zar to ne bih bilo korisno i samoj prirodi?

Citat
Ja ovde moram da se umesam i da primeti da je tesko verovati da ce ovo biti ikad moguce...
Zasto?
Postoje tri razloga - zovu se Tri zakona robotike Smiley

1. Robot nesme povrediti ljudsko biće ili dozvoliti kroz pasivnost da ljudsko biće bude povređeno.
   2. Robot mora poslušati bilo koja naređenja od ljudskog bića, osim ako su ona u konfliktu sa prvim zakonom
   3. Robot mora štititi svoju egzistenciju sve dok ona nedođe u konflikt sa prva dva zakona.

Dobro i gde je tu problem?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Citat
AI, ali iskreno... da li su oni spremni da citavo svoje postojanje predaju u ruke jedne masine?
To vec rekoh.
Citat
Medjutim tu se postavlja pitanje, da ljudi ne postanu robovi masina.
Samo sto ce i to neko smatrati ropstvom, neko lagodnim zivotom. Svodi se na stvar odlucivanja. Ko ce donositi odluke. U pcetku ce zasigurno covek. Ali sta ako se prebace neke ingerencije, opet pod izgovorom da se ljudi i toga oslobode ?? Bice zeznuto, kako ne poremetiti one zakone. A onda bi smo dosli do naseg velikog prijatelja, HAL9000.  Smile

Citat
Sta coveka cini covekom i tako to... Smiley
To vecina ni sada ne zna.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Citat
Pravi si indijanac.
Neetičko silovanje? Zašto? Naša priroda je da možemo da zamislimo bilo šta i da to i stvorimo. To je i suština naše prirode. I zašto bih ona to sprečila? Šta nju ''boli kurac''? I kako bih to ona mogla i da uradi?
Bioinžinjeringom bih mogli da dignemo prosečan IQ na mnogo viši nivo nego što je danas, zar to ne bih bilo korisno i samoj prirodi?

Da li ti zaista mislis da su ljudi najinteligentnija bica na planeti?  Smile
Inace, ne mozemo da stvorimo sve sto i zamislimo iz prostog razloga sto mi pojma nemamo:
a) o prirodi materije;
b) o nastanku Univerzuma;
c) o nastanku zivota;
d) o prirodi zivota;
e) o tome kako planeta Zemlja funkcionise...
f) o svemu ostalom...

Vidis... ljudi cak i ne znaju kako nastaje gravitacija...
Mislim... postoje teorije koje se oslanja na istrazivanje Isaka Njutna, ali ona je vremenom korigovana... a pravi bum je nastao kada se nauka spustila na subatomski nivo...
Danas ima par preovladjujucih teorija (ukljucujuci i zvanicnu), ali u praksi... jedna stvar moze da se objasni na zilion nacina, ali se ne zna koji od tih nacina je ispravan Smiley

E, sad... kada bi se IQ digao, to bi sasvim sigurno bilo u suprotnosti sa zeljama Majke prirode...
Zasto?
Prosto zato sto prethodnih 20.000 godina stagniramo u svom razvoju... Smiley

Citat
1. Robot nesme povrediti ljudsko biće ili dozvoliti kroz pasivnost da ljudsko biće bude povređeno.
   2. Robot mora poslušati bilo koja naređenja od ljudskog bića, osim ako su ona u konfliktu sa prvim zakonom
   3. Robot mora štititi svoju egzistenciju sve dok ona nedođe u konflikt sa prva dva zakona.

Dobro i gde je tu problem?

Konkretna situacija - Robot mora da napravi robota koji je namenjen u vojne svrhe. Smiley

Citat
Samo sto ce i to neko smatrati ropstvom, neko lagodnim zivotom. Svodi se na stvar odlucivanja. Ko ce donositi odluke. U pcetku ce zasigurno covek. Ali sta ako se prebace neke ingerencije, opet pod izgovorom da se ljudi i toga oslobode ?? Bice zeznuto, kako ne poremetiti one zakone. A onda bi smo dosli do naseg velikog prijatelja, HAL9000.  Smile

Ima u pomenutoj knjizici jedna zanimljiva mozgalica...
Naime, kompanija dobija tuzbu da prilikom svoje teleportacije ubija svoje musterije, tj. da kada ih rasturi na atome i info o postojanju te osobe posalje na drugi terminal, da li je osoba koja izadje sa druge strane original ili klon, s obzirom da i na drugoj strani poseduje sve psiho-fizicke osobine kao i nekoliko minuta pre toga. Smiley

Mislim... tu je ona sprega... da li mi ostajemo mi ako nasi atomi vise nisu nasi atomi, ali ti neki novi atomi nose sve sto smo mi... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Citat
Ima u pomenutoj knjizici jedna zanimljiva mozgalica...
Naime, kompanija dobija tuzbu da prilikom svoje teleportacije ubija svoje musterije, tj. da kada ih rasturi na atome i info o postojanju te osobe posalje na drugi terminal, da li je osoba koja izadje sa druge strane original ili klon, s obzirom da i na drugoj strani poseduje sve psiho-fizicke osobine kao i nekoliko minuta pre toga. Smiley

Mislim... tu je ona sprega... da li mi ostajemo mi ako nasi atomi vise nisu nasi atomi, ali ti neki novi atomi nose sve sto smo mi... Smiley
Shvatam te, u nekim raspravama se pominje kao dusa. Da li se i ona prenosi ??

Medjutim pa gledano sa strane kvantne fizike, sve su samo odredjene frekfence i informacije u 10-o dimenzionalnom vremensko/prostornom kontinumu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
I tu je ono cuveno - "Da, ali...?" Smiley  i "Sta ako...?"

Tu je jos jedan paradoks koji se primenjuje, a koji kaze da sto je vece nase znanje, to je ociglednije nase neznanje... Smiley

Sve u svemu... ono sto nazivamo prirodom je potpuno neshvatljivo i neobjasnjivo... i iskreno... ja zaista zelim da tako i ostane...
Razlog za to je sto je ona ljudska priroda najbolje opisana nazivom jednog programa - Seek & Destroy Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
I tu je ono cuveno - "Da, ali...?" Smiley  i "Sta ako...?"

Tu je jos jedan paradoks koji se primenjuje, a koji kaze da sto je vece nase znanje, to je ociglednije nase neznanje... Smiley

Sve u svemu... ono sto nazivamo prirodom je potpuno neshvatljivo i neobjasnjivo... i iskreno... ja zaista zelim da tako i ostane...
Razlog za to je sto je ona ljudska priroda najbolje opisana nazivom jednog programa - Seek & Destroy Smiley

Vecita pitanja. To nas, bar za sada, i razlikuje od masina.
Da, da, mudrost je spoznati koliko se ne zna.
Tu se razlikujemo. Ja bih voleo da znam
Smile Takav nam bio ritam, tist program. Zaista se nadam, iako znam da je nada najveca prevara zivota, kako ce se jednog dana taj program izmeniti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
E, sad bih nesto primetila, ali... mrzi me da filozofiram vise...
Dosta za danas... ustala sam u 5...  Smile
« Poslednja izmena: 08. Maj 2009, 16:05:07 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Odmaraj. Da ostavimo nesto i za drugi put.  Smile

P.S. Slucajno uleteh u tvoj post. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 194 195 197 198 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 17:04:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.