Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 08:51:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 162 163 165 166 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 530961 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Jesi li ?? Dobro je.  Smile A da nastavimo na ono sto ste sa Sovom pricali ??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Jesi li ?? Dobro je.  Smile A da nastavimo na ono sto ste sa Sovom pricali ??

Pa ne bih više da izazivam prosvetljeni deo foruma.

Možda jedan savet za one koji razmišljaju o ovoj utopiji, neka pročitaju knjigu Oldousa Hakslija " Divni novi svet". Ne bih da im otkrivam radnju knjige, u pitanju je jedna veoma slična utopija koja se dešava u budućnosti.

Nadam se da je članovima dozvoljeno da čitaju knjige, ova nije religiozna tako da bez straha.

Knjiga nije neka egzotika , ima je u svakoj biblioteci. Moja iskrena preporuka.

P.S.

Evo ako LightSoft ima knjigu u pdf-u , predlažem da je okači. Ili ako je neko pročitao knjigu, neka se uključi u diskusiju. Knjiga još jednom da ponovim ima veze sa idealnim ustrojsvom sveta, kakav nas čeka u budućnosti. 
« Poslednja izmena: 31. Mar 2009, 03:34:17 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Cemu to ?? Pa zar ne mozemo razgovarati ??

Citat
Nadam se da je članovima dozvoljeno da čitaju knjige, ova nije religiozna tako da bez straha.
Cemu ovo ?? Ako cemo razgovarati, ok. Zasto ne ?? Ali zasto ovako ??

Ja sam zaista zeleo da porazgovaramo, prodiskutujemo, ali ako smetam, ili upao u diskusiju, ko sljiva u blato, izvinite.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Cemu to ?? Pa zar ne mozemo razgovarati ??

Citat
Cemu ovo ?? Ako cemo razgovarati, ok. Zasto ne ?? Ali zasto ovako ??

Ja sam zaista zeleo da porazgovaramo, prodiskutujemo, ali ako smetam, ili upao u diskusiju, ko sljiva u blato, izvinite.

Pa naravno, ni slučajno nisi upao u diskusiju, Coldone i ja upravo pokušavamo da obesmislimo zeitgeist pokret.

Ja mislim da je to utopija, i da se tako nešto neće nikad desiti, niti ima potrebnu bazu za tako nešto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Light , ja upravo i želim tvoje mišljenje o tome, da li je to izvodljivo, da li je održivo, da li će na kraju krajeva biti dozvoljeno.

E da upravo se setih da dodam , u vezi Aldous Huxley-ja , znate li da dotični gospodin polaže pravo na reč "agnostik".

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoID=2013187866
« Poslednja izmena: 31. Mar 2009, 03:59:07 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Dozvoljeno ?? Tesko, zasto bi neko ko ima vlast dozvolio tako nesto ?? Covek je stvore da bude rob, u tudjem vlasnistvu. Covecanstvo ima svog vlasnika. Zasto bi se on ili oni odrekli vlasnistva ??
Dokle god su ljudi na ovom nivou svesti, tesko da ce necega biti. Ljudima je data prividna sloboda i moc biranja. Ali u okviru dozvoljenog.
Npr. U kafani si "gazda, bog". Svi trce oko tebe, udovoljavaju, sluze, ... sve do momenta dokle to odgovara pravom gazdi. Kada ne odgovara, ... znas sta se desi. A za to udovoljavanje, pruzanje te prividne moci i slobode, na kraju placas ceh, pravom vlasniku kafane.
U zivotu nista nije bitnije drugacije.
Mozes sebe promovisati, ponesto i lose reci za vlasnika, reci kako imas muvu u supi, izvinjavace se, kako je jelo neslano, meso prepeceno, ... klanjace se, sve do momenta, dok ne zadjes u pravu kuhinju, i ne ugledas bubasvabe i pacove.
Zeitgist, govori o neslanim jelima, prepecenom mesu, ... a vlasnicima to odgovara. Jer se ljudi osecaju slobodnim. Jer mogu da kritikuju vlasnika, ... samo u kojoj meri ?? Vlasniku ne smeta sto i ovi zarade koju kintu, jer krajnji racun ipak plate na drugi nacin. Novim saznanjima za vlasnika, koje ovi izgleda nisu ni svesni.
Dok placas, sve je u redu. Kada ne platis, nastaje rpresija, u pravom smislu te reci.
Od nastanka covecanstva je tako. Samo je sada problem, sta dalje. Ljudska svest se brze siri, saznanja, otkrica lakse dolaze do obicnih ljudi. I to je kontrolisano, ali u kojoj meri ??
Svi veliki diktatori, su unistavali knjige, kako obicni ljudi ne bi imali znanje. Ako bi imali, oni bi morali imati jos vece, ako misle da vladaju. Ako mi sada imamo ova znanja, onda mozes misliti, kolika znanja su naseg vlasnika.
Medjutim, izgleda da neke stvari u buducnosti, vlasniku nece ici na ruku. A protiv toga se treba izboriti, kako bi se i dalje ostao vlasnik.

P.S. U kompu imam oko 16-1700 knjiga, ali nje nemam medju njima. Na nekom od diskova imam, samo je to potrebno iznaci.  Smile Potrudicu se oko toga.
« Poslednja izmena: 31. Mar 2009, 04:24:38 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Da, lepo napisano, metaforično. Ja te u potpunosti razumem šta hoćeš da kažeš.

Citat
Mozes sebe promovisati, ponesto i lose reci za vlasnika, reci kako imas muvu u supi, izvinjavace se, kako je jelo neslano, meso prepeceno, ... klanjace se, sve do momenta, dok ne zadjes u pravu kuhinju, i ne ugledas bubasvabe i pacove.
Zeitgist, govori o neslanim jelima, prepecenom mesu, ... a vlasnicima to odgovara. Jer se ljudi osecaju slobodnim. Jer mogu da kritikuju vlasnika, ... samo u kojoj meri ??

S jednom razlikom, što je ulaz u kuhinju strogo zabranjen. Ovde govorimo o vlasniku kafane koji ima sve mehanizme da spreči čoveka koji jede hranu i oseća da je nešto loše u tome što mu je servirano.

Ako pokuša da uđe tamo gde se kuvaju preslana i preprečena jela, biće silom sprečen. Ako ga lepo zamoli , ovaj će mu lepo odgovoriti da ne može.

Mi možemo biti na višem nivou svesti od vlasnika kafane, ali on ima batinu u svojim rukama, a u kuhinji su ljudi "koji kuvaju jela".

Tako da je svaki svaki nasilan ili bili kakav ulazak u kuhinju, u cilju prestanka trovanja naroda lošom hranom zabranjen.

Dobro reći će mušterija, pa nisam ja dužan da se hranim kod tebe, otići ću i sam sebi spravljati jela. E u tom slučaju neće dobiti namirnice, ili će biti sprečen , jer vlasnik ne želi da njegova kafana propadne.

I bez obzira što mi znamo šta nam se servira, i bez obzira što smo nafilovani znanjem o zdravom kulinarstvu, to nam neće pomoći.

Ja ostavljam mogućnost da se ovo stanje promeni.

« Poslednja izmena: 31. Mar 2009, 05:02:23 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Naravno, potpuno se slazem. Sve si lepo napisao. Ko zeli, shvatice ovo iz tvog post-a. Imao sam na umu napisati
Citat
što je ulaz u kuhinju strogo zabranjen.
ali eto zaboravih.
Medjutim, kao sto vidis, uvek nesto lose, moja zaboravnost, je izrodila nesto dobro, tvoj takav post. Jedino ako nas, izmedju ostalih, taj univerzalni zakon izvuce koliko toliko. Jer, koliko god nam davao dobro, vuci ce i lose sa sobom. A to isto vazi i za vlasnika.
Mnoge stvari iz ljudske istorije su ljudima pred ocima, a opet kao da im neko, ili nesto, ne dozvoljava da obrate dovoljno paznje na to. A to i vlasnik dobro zna. Ono sto je pred ocima, najmanje je uoclivo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
 Sovo,kažeš da je Venus utopija... Ima li veće utopije od sadašnjeg sistema???
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia N97
Poenta je zapravo u sledecem. Da je sadashnji sistem neodrzhiv. I da je u ovom poslednjem filmu sve predstavljeno chinjenicama. Jedina prepreka za Venus Project je ljudska lenjost i nespremnost.

Film bi trebalo da pogleda shto vishe ljudi i da konstatuju da li se slazhu ili ne. Ne mora ceo svet da prihvati takav koncept. Verujem da je dovoljno da trecina prihvati, i da medju njima bude dovoljno obrazovanih koji ce zheleti da unaprede svet i nishta vishe. Ubrzo bi se i drugi pridruzhili.

Ja sam vec napisao. Ako ne prihvatimo ovu utopiju dolaze nam crni dani neslucenih razmera.

80 % ljudi u razvijenim zemljama nishta ne rade. Rade na izmishljenim radnim mestima. Za to dobijesh izmishljenu vrednost (novac) i kupish neshto shto je napravila mashina. Praktichno mi vec sve dobijamo dzabe.

Problem je shto ne dobijamo svi. Neki ne dobijaju nishta.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 162 163 165 166 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 08:51:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.