Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 10:03:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 155 156 158 159 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 530685 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6555
Citat
a popravljaju ih ljudi koji ne treba da primaju platu, jer svega ima u izobilju.
E vidis sada, zasto bi iko popravljao nesto bez razloga? Tj. zasto bi se neko patio sa odrzavanjem masina ako moze da 'ladi muda na Kubi recimo?

To je jedno sasvim logicno pitanje. Ali verujem da kada si ga postavio, nisi ni pomislio na to da je upravo to pitanje, kljucno pitanje. Jer upravo to je stav danasnjeg coveka. Stav koji mora da se promeni.

Zamisli sledecu situaciju:
Jutro je. Ti se budis. Nalazis se u nekakvoj prostranoj sobi, koja je ocigledno deo nekakve velike i raskosne Kuce. Pored tvog kreveta se nalaze dve osobe. Pocinju da ti pricaju... "Dobrodosao u Kucu. Ova Kuca ima sve sto ti treba, mozda cak i vise od toga. Sve ti se nalazi nadohvat ruke.
Mi smo predstavnici drustva koje obitava u ovoj Kuci. Ne, mi nismo vlasnici Kuce. Mi zivimo ovde i koristimo resurse koje nam Kuca daje. Resurse potrebne za zivot. Tih resursa ima u izobilju i obnovljivi su. Mozes da budes siguran da ih mozes trositi kol'ko god ti treba, bez brige da ce ih nestati. Zasigurno ne u tvom zivotnom veku, a zasigurno ne i u zivotnom veku narednih par(stotina) generacija.
Mi osecamo duboko postovanje prema Kuci, jer da nema nje, mi ne bismo postojali. I stoga, mi radimo raznorazne korisne stvari za Kucu, i za drustvo koje zivi u njoj, tj. za nas same. Ne, Kuca od nas ne zahteva da mi bilo sta radimo. To je nasa dobra volja i znak zahvalnosti.
Sta to mi radimo? Neki od nas vole da se bahcu sa tehnikom, oni opravljaju raznorazne aparate po Kuci. Neki vole da se bave naukom, oni na razne nacine pokusavaju da unaprede Kucu, i drustvo. Neki vole da slikaju, oni ukrasavaju Kucu i cine nas zivot u Njoj prijatnijim. Neki vole da pisu, a neki obozavaju fudbal. Oni treniraju, igraju fudbal, a mi kada nemamo sta pametno da radimo, ili ako smo odlucili da se odmorimo, sednemo pa ih gledamo kako igraju, navijamo. Uzivaju oni, uzivamo mi.
Od tebe nikad nista nece biti zahtevano, nece biti cak ni ocekivano. Tvoj je izbor. Da li ces da istrazis svoju kreativnost i da otkrijes u cemu si dobar. Pa da doprineses Kuci i drustvu svojom kreativnoscu.
Ili ces da se izlezavas u tom krevetu po ceo dan samo da trosis resurse, a nista da ne doprinosis. I da budes sebican i pokvaren."

Verujem da svi shvataju simboliku, ali evo ako ima tih koji ne shvataju. Kuca je Zemlja, Ti si mala beba koja je tek dosla na svet, a one dve osobe su tvoji mama i tata, koji te uvode u drustvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
@Miloshe

Nebitno, ne smeta mi nista, samo ti uzivaj...

Veliki pozdrav
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

-Востани Сербие-

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 416
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
Sony 
Citat
a popravljaju ih ljudi koji ne treba da primaju platu, jer svega ima u izobilju.
E vidis sada, zasto bi iko popravljao nesto bez razloga? Tj. zasto bi se neko patio sa odrzavanjem masina ako moze da 'ladi muda na Kubi recimo?

To je jedno sasvim logicno pitanje. Ali verujem da kada si ga postavio, nisi ni pomislio na to da je upravo to pitanje, kljucno pitanje. Jer upravo to je stav danasnjeg coveka. Stav koji mora da se promeni.

Zamisli sledecu situaciju:
Jutro je. Ti se budis. Nalazis se u nekakvoj prostranoj sobi, koja je ocigledno deo nekakve velike i raskosne Kuce. Pored tvog kreveta se nalaze dve osobe. Pocinju da ti pricaju... "Dobrodosao u Kucu. Ova Kuca ima sve sto ti treba, mozda cak i vise od toga. Sve ti se nalazi nadohvat ruke.
Mi smo predstavnici drustva koje obitava u ovoj Kuci. Ne, mi nismo vlasnici Kuce. Mi zivimo ovde i koristimo resurse koje nam Kuca daje. Resurse potrebne za zivot. Tih resursa ima u izobilju i obnovljivi su. Mozes da budes siguran da ih mozes trositi kol'ko god ti treba, bez brige da ce ih nestati. Zasigurno ne u tvom zivotnom veku, a zasigurno ne i u zivotnom veku narednih par(stotina) generacija.
Mi osecamo duboko postovanje prema Kuci, jer da nema nje, mi ne bismo postojali. I stoga, mi radimo raznorazne korisne stvari za Kucu, i za drustvo koje zivi u njoj, tj. za nas same. Ne, Kuca od nas ne zahteva da mi bilo sta radimo. To je nasa dobra volja i znak zahvalnosti.
Sta to mi radimo? Neki od nas vole da se bahcu sa tehnikom, oni opravljaju raznorazne aparate po Kuci. Neki vole da se bave naukom, oni na razne nacine pokusavaju da unaprede Kucu, i drustvo. Neki vole da slikaju, oni ukrasavaju Kucu i cine nas zivot u Njoj prijatnijim. Neki vole da pisu, a neki obozavaju fudbal. Oni treniraju, igraju fudbal, a mi kada nemamo sta pametno da radimo, ili ako smo odlucili da se odmorimo, sednemo pa ih gledamo kako igraju, navijamo. Uzivaju oni, uzivamo mi.
Od tebe nikad nista nece biti zahtevano, nece biti cak ni ocekivano. Tvoj je izbor. Da li ces da istrazis svoju kreativnost i da otkrijes u cemu si dobar. Pa da doprineses Kuci i drustvu svojom kreativnoscu.
Ili ces da se izlezavas u tom krevetu po ceo dan samo da trosis resurse, a nista da ne doprinosis. I da budes sebican i pokvaren."

Verujem da svi shvataju simboliku, ali evo ako ima tih koji ne shvataju. Kuca je Zemlja, Ti si mala beba koja je tek dosla na svet, a one dve osobe su tvoji mama i tata, koji te uvode u drustvo.

upravo tako...samim tim shto ne postoji novac ili nekakav poslodavac,to neznachi da ljudi nebi imali zanimanje...imali bi i te kako,ali samo ono shto oni odluche,samo ono u chemu su najbolji,bez ikakve obaveze...i njihov rad i doprinos bi bio samim tim mnogo veci jer nemaju nikakav autoritet iznad svoje glave,nemoraju da rade nizakakav konkretan novac,i zato shto rade bash ono shto ih najvishe zanima..a najbolje se radi i uchi kada te niko netera na to i kad ti zhivot nezavisi od toga vec si potpuno slobodan u svojoj kreativnosti,i sam shvatish da zhelish da se razvijash i uchish...to nemora da znachi da ce ljudi raditi 12h dnevno,ali ce njihova krativnost i trud i rad i zhelja za usavrshavanjem biti mnogo kvalitetniji i bolji,a ako tako bude(a bice)chovechanstvo je na konju...pa evo,probaj da nishta neradish i samo se izlezhavash neko vreme,veruj mi necesh izdrzhati dugo,posle nekog vremena oseticesh zhelju za nekim radom(neshto shto te zanima)..mislim ako nishta drugo,svakome je potreban prijatelj odnosno neko ko ga razume i sa kime zheli da razmenjuje mishljenja(uglavnom u vezi onoga shto mu je neka okupacija),a to je vec doprinos...sigurno je i da svako u nekom delu svog zhivota udje u neku vrstu apatije i nije sposoban nizakakav rad(fizichki ili psihichki),ali chovek po prirodi uvek pretenduje da izadje iz toga i da napreduje..jednostavno,da doprinese...  Smile
nadam se da se slazhete samnom? 
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 13:43:26 od Milosh_92 »
IP sačuvana
social share
          �
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia N70

zasto bi se neko patio sa odrzavanjem masina ako moze da 'ladi muda na Kubi recimo?

Pa npr. zato što neko jednostavno voli da radi na održavanju mašina...
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Normalno je da se radi. Rad se poboljšava kvalitet života. Kad se govori o promeni čoveka, to znači uklanjanje loših osobina. Parazitski način života je jedna od njih. Cilj je napredak, ne nazadovanje koje bi opšte lenčarenje izazvalo. Biće dosta vremena za uživanje na plaži, ali nećemo čitav život tako provesti. Težimo ka što većem napretku, a rad je jedini način da čovenčanstvo dosegne potencijal koji poseduje, a on je ogroman. Zar vas ne zanima koliko daleko možemo ići, šta sve možemo otkriti...? Nemamo svi jednake sposobnosti, ali ako imamo isti cilj, svako će shodno svojim mogućnostima, naći način da učestvuje u izgradnji novog sveta. I uživati u tome, jer zna da radi nešto plemenito. Tako rad neće biti muka, već zadovoljstvo. Ali sve u svoje vreme. Prvo unutrašnja promena, a onda će sve samo po sebi postati jasno.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia N70
Tvrdim da svaki čovek na ovoj planeti ima u sebi nešto kreativno...

IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
 Sjajno se razvila tema,svaka čast ljudi.

@skle
 Ostajem bez teksta na tvoja razmišljanja! Prava probudjenost Smile

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
SonyEricsson Arc
IP sačuvana
social share
See I’m a poet to some, a regular modern day Shakespeare.
Jesus Christ, the King of these Latter Day Saints here.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Gde si the_lood. Kao što vidiš mi se malo raspričali, što je najbolje u lepoj atmosveri. Hajde upadaj.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
to znači uklanjanje loših osobina

apsolutno neostvarivo
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 155 156 158 159 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 10:03:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.