Ovo je dio foruma namjenjem umjetnosti,kulturi i knjizevnosti. Tema koju zelim zapoceti tice se ovog filma : Zeitgeist III. Dakle u svakom slucaju radi se o umjetnickom dijelu. Mozda osvrt koji ja zelim napraviti u vezi ovog filma imao i izvjesne politicke dimenzije. Dakle interesuje me misljenje o ovom filmu. I ne samo o ovom filmu.Bilo je jos ovakvih dijela u protekloj deceniji iz S.A.D.-a , dakle dokumentaraca koji daju kriticki osvrt na ponajprije americku administraciju, ali i pokusavaju biti konstruktivni. Dakle dati neku vrstu zakljucka. Ja mislim da se radi, vezano za ovaj film o mnogo stvari: mislim da je ovaj dokumentarac licemjeran, i bez obzira sto vrsi kritiku aktuelne americke politike, on ne navodi citaoca i gledaoca na nikakvu pravilnu i ispravnu akciju. Jednostavno kao da zeli reci ostatku svijeta : da eto mi smo Amerikanci, ali to je tako i mi vam se usput i izvinjavamo ali nista se nece promjeniti i nista se ne moze promjeniti.
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.