Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 'Zdrava' navika koja sigurno ubrzava smrt  (Pročitano 6200 puta)
10. Jan 2013, 09:37:41
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Antioksidansi se obično predstavljaju u pozitivnom svjetlu jer sprečavaju pojavu bolesti. No ovi snažni spojevi mogu imati i opasnu stranu.

Konzumiranje previše antioksidanasa u obliku dodataka prehrani može dovesti do povećanog rizika od prijevremene smrti i bolesti. S ovim se slaže nobelovac dr. James Watson, koji upozorava naučnu zajednicu da iznova promisli o ulozi antioksidanasa koji su široj javnosti predstavljeni krajnje jednostrano. Smatra da dodaci prehrani (razni vitamini i minerali u tabletama) i hrana kao što su borovnice i brokula mogu djelovati loše ukoliko se opasno naruši ravnoteža slobodnih radikala.

'Tokom potrage za lijekom protiv raka, uočio sam da dobronamjerni pojedinci konzumiraju antioksidanse u obliku dodataka prehrani da bi spriječili pojavu raka. Međutim nova saznanja ukazuju da rak u uznapredovaloj fazi ne reaguje na liječenje, prije svega jer sadrži previše antioksidansa. Došlo je vrijeme da se ozbiljno zapitamo ima li unos antioksidanasa veću šansu uzrokovati nego spriječiti nastanak raka', rekao je poznati nobelovac.

I mnogi drugi stručnjaci već neko vrijeme ukazuju da je posebno štetno uzimati antioksidanse u dodacima prehrani gdje su izolovani, umjesto u sklopu zdrave, uravnotežene prehrane gdje pojedini dijelovi djeluju u sinergiji.

Antioksidansi

Antioksidansi uključuju hiljade različitih spojeva, uključujući vitamin C, selen, mangan, likopen i bata-karoten. Ovi vitamini, minerali i fitokemikalije nude zaštitu od niza bolesti, uključujući rak, srčane bolesti, neurodegenerativne bolesti i probleme s vidom. Oni sprečavaju štetu koju uzrokuju slobodni radikali, koji su nusproizvod normalnog metabolizma.

Liječnici godinama upozoravaju da uzimanje tableta neće nadoknaditi nedostatak zdrave, uravnotežene prehrane ili spriječiti loše posljedice štetnih navika. Antioksidansi su dio zdrave hrane i ako je jedete svakodnevno i u umjerenim količinama, to je najbolji način unosa antioksidansa u organizam.

Rizici

Iako antioksidansi nude mnoge koristi, uzmete li previše jednog ili previše različitih antioksidansa odjednom, ili uzimate prevelike doze kroz duže vrijeme, to može dovesti do problema.

Meta analiza studija koju su proveli na Cleveland Clinic pokazala je da dodaci prehrani beta-karotena znatno povećavaju rizik od prijevremene smrti i malo povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Studija objavljena još 1996. u Journal of the National Cancer Institute pokazala je da pušači koji uzimaju dodatke prehrane beta-karotena imaju povećani rizik od raka pluća za razliku od onih koji nisu uzimali beta-karoten u obliku dodataka prehrani. Postoje studije koje ukazuju na opasnost uzimanja vitamina E. Naime, iz Office of Dietary Supplements poručuju da doze veće od 150 IU na dan povećavaju rizik od prijevremene smrti, a rizik raste kontinuirano s povećanjem doze. Dnevne doze vitamina E od 50 do 400 povezane su s povećanim rizikom od hemoragijskog moždanog udara.

Dr. Michael Ristow i njegove kolege s njemačkog univerziteta u Jeni ukazuju da slobodni radikali, zapravo, imaju pozitivan učinak na organizam jer povećavaju osjetljivost na inzulin. U tom slučaju prevelike količine antioksidansa bi povećavale i rizik od dijabetesa.

Dr. Richard Sullivan iz Britanskog zavoda za istraživanje raka kaže: 'Ne postoji neki čudesni preparat koji sprečava rak debelog crijeva. Ako uzimate vitamine da biste se zaštitili od raka, uzalud trošite novac. Ako želite smanjiti rizik obolijevanja od raka, trebate se zdravo hraniti i ne smijete pušiti.'

http://www.cafe.ba/lifestyle/88592_Zdrava-navika-koja-sigurno-ubrzava-smrt.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meni nikako nije jasno zasto je problem da se ujutro pojede jedna banana, jedna jabuka, i jedna narandza. Za priprmu je potrebno 5 minuta , za jelo isto toliko a daje energije i vitamina za ceo dan!
Nemojte gutati za pakovanja sranja.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Nokia 6630, valjda
industrija i potroshachko drushtvo...
isto su satanizovali svinjsku mast i sad skoro chitah da je ipak zdravije nju koristiti nego suncokretovo ulje...

ja iz porodice imam primer, moj pradeda je celog zivota pushio paklu cigareta dnevno, pio tri kafe, pola litra rakije do ruchka i za zejtin nije ni chuo pa opet umro u 102 od komplikacije bruha...

prababa je umrla u 112, zivela u tri veka i umrla od smrti, eto nije se probudila jednog jutra.
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
E recimo ta vest za mast i ulje....sokirala sam se. Presla sam iskljucivo na ulje bas zbog te satanizacije, kako kazes, ulja i sada potpuno drugacija informacija. Dupe i glava. Pa ti sada znaj sta i kako.
Dobro jedno sam sigurna, nista ne moze da zameni voce.
Mast jos i mogu da mi podvale kao ulje i obratno ali za voce ne mogu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Nokia 6630, valjda
svet je u takvom stanju da vec 20 i kusur godina ako odradish dobar marketing, mozesh ljudima da prodash kremu za lice od izmeta nigerijskih prepelica ili q10 namaz za pubichni deo...

to me podseca na one putujuce prodavce koji su nekad na vasharima prodavali "mushki tonik" koji je lechio sve od celavosti do potencije...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Q10 juce kupila  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
Nokia 6630, valjda
Q10 juce kupila  Smile

Za pubichni deo? Da se zategne?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Ne treba citati kojekakve profesore po novinama nego krkati sta prija i ne razmisljati, jednom se mora umreti kad tad, stim da su ljudi ranije iza pedesete vec trazili daske za sanduk, znaci, sve iznad pedeset godina je bonus koji treba da se trosi bez razmisljanja
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Q10 juce kupila  Smile

Za pubichni deo? Da se zategne?  Smile Smile

Za jagodicni  Smile Smile

Pravo da ti kazem, isprobavam kreme, doslo je do zasicenja ovih koje sam koristila pa prelazim na druge proizvode. Neka mi je Kreator u pomoci.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Chrome 23.0.1271.101
mob
Apple 15
Sto se tice masnoce... moja majka se zalaze za sledecu podelu:

1. mas' (svinjska) - koristi se za spremanje svega i svacega, ako ne odgovara miris i ukus.. moze da se nadje i ona sto je potpuno bela, ali brate.. ja volim domacu...
2. maslinovo ulje - hladnocedjeno\virdzin - ono moze samo za salate, ne moze na njemu da se przi...
3. suncokretovo ulje - nerafinisano... maslinovo salatno..
4. i dalje... sve ostalo...

To joj je bio diplomski... jbg... zna kako se u proizvodnji mesaju kvalitetna i nekvalitetna ulja... i da se rafinisanjem gubi sve ono sto valja u ulju...

Inace... jedan naoko grozan anti-sve moguce - svako jutro kasika nerafinisanog suncokretovog ulja u usta i muckaj dok ne pobeli.. 10-15 minuta... izbacuju se toksini, izbeljuju zubi, poboljsava imunitet... kako i zasto... pojma nemam... ali ove moje sto muckaju kazu da ima efekta...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Moja mama ne odustaje od svinjske masti, sta god da pricaju, ona i dalje radi isto sto i pre 30 godina.  Smile

Ja sam sa druge strane sklona promenama u ime novog istrazivanja sve iz zelje da mojoj deci bude dobro, da su dobro hranjena, pazena, mazena. Otuda svi ti tiganji i serpe koje sam kupila na "par kapi" ulja itd....
Moracu malo da poradim na tome, zanela sam se previse  Smile

Anea ...muckanje ulja? Stvarno? Moracu to da probam... Smile

edit: eto koliko sam karakterna kad kazem da cu da ohanem malo Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.