Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zbog cega razlicita muzicka misljenja vode svadji?  (Pročitano 38396 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Citat
Ne znam zasto ljude vredja kad im kazes da nemaju muzikog ukusa, nije muzika toliko jednostavna stvar da svi mogu da znaju sta valja. Mozda onaj ko nema muzickog ukusa ima ukusa za druge stvari.

Ljudi se ne vredjaju zbog toga, nego zato sto ne smatraju druge ljude kompetentnim da im to govore...I ko uopste odredjuje sta je dobar muzicki ukus, ne shvatam?
Generalno mogu da se slozim samo oko par muzickih pravaca da su cista umetnost i da niko ne moze da porekne njihov kvalitet, voleo-ne voleo ali sve ostalo je toliko diskutabilno da ne vredi uopste ulaziti u raspravu oko toga, a kamoli nekom reci kakav muzicki ukus ima.
Uostalom, zasto bi uopste komentarisao neciji muzicki ukus na taj nacin, osim ukoliko te bas ne pita? To je kao da dodjes nekome i kazes : E oblacis se kao seljak, nemas ukusa uopste.

A da ne pricam o tome sto ce (skoro) svako misliti za to da je muzika koju on slusa najbolja, najkvalitetnija, da je sve ostalo sranje.

I da....Ja vristim na konstatacije kako ''muzika otkriva delove karaktera, kako pokazuje mnogo toga, kako mnogo toga govori o osobi...'' 'Ajde onda vi analiticari koji to tvrdite, svako sa ove teme neka vam napise sta slusa a vi ga procenjujte do mile volje da vidimo koliko ce se to vase pokazati u praksi  Smile
Vecina od tih stvari koje nam se ''kazu'' o toj osobi su nusprozivod nekih predrasuda, vec oblikovanih misljenja sto tudjih, sto malo nasih, pod uticajem i medija mozda cak...Vecina tih ''zakljucaka'' su u samom startu pogresni.
« Poslednja izmena: 30. Jan 2010, 11:31:50 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
P.s. Ja sam se kao klinka jako plasila metalaca ,uvek sam mislila da su opasni po okolinu  Smile

ja ih i sad zaobilazim ako cemo iskreno ..
pa vidiš da je napisala "kao klinka"   Smile

kretenu  Smile

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ja vristim na konstatacije kako ''muzika otkriva delove karaktera, kako pokazuje mnogo toga, kako mnogo toga govori o osobi..

mozesh ti da vrishtish koliko hocesh  Smile ,ali to je u osnovi tachna konstatacija . pod pretpostavkom da svako slusha ono shto zaista voli a ne ono shto mu drugi nametnu (a ima i toga) - jasno je da ce lichni izbor muzike odgovarati mentalnom sklopu odredjene osobe ,odnosno da ce odrazavati njene poglede na svet i zivot (racionalne i emotivne).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Nokia 
Citat
Ljudi se ne vredjaju zbog toga, nego zato sto ne smatraju druge ljude kompetentnim da im to govore...I ko uopste odredjuje sta je dobar muzicki ukus, ne shvatam?
Da li stvarno ne shvatas?  Smile Ukus ima granice dolkle se moze nazivati ukusom, posle toga prelazi u neukus. Ne postoje dzaba tolike skole za muziku, ajde da pitamo te profesore sta je to muzika, i sta je to muzicki ukus, a sta neukus, neka oni odrede.
Citat
I da....Ja vristim na konstatacije kako ''muzika otkriva delove karaktera, kako pokazuje mnogo toga, kako mnogo toga govori o osobi...''
A zbog cega toliko odbijas da to priznas. Mozda zato sto ljudi nemaju neko visoko misljenje o muzici koju ti slusas  Smile, pa hoces da na svom licnom primeru pokazes kako grese. To je u redu, ali ja i dalje stojim da muzika moze da otkrije neke osobine kod coveka. Ne zbog toga sto kad neko pocne da slusa neku vrstu muzike onda poprimi neke osobone, nego zbog toga sto muzika isto ima karakter, i svaka osoba bira ono sto mu odgovara, bira muziku koja odgovara njegovom karakteru.
Citat
Vecina od tih stvari koje nam se ''kazu'' o toj osobi su nusprozivod nekih predrasuda, vec oblikovanih misljenja sto tudjih, sto malo nasih, pod uticajem i medija mozda cak...Vecina tih ''zakljucaka'' su u samom startu pogresni.
Slazem se da predrasude postoje, ali ne postoje one dzaba, cestu se predrasude pokazu kao tacne. Ako me pitas dal se to meni svidja, naravno da ne, ali je tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 1800
Citat
To je u redu, ali ja i dalje stojim da muzika moze da otkrije neke osobine kod coveka.

Po kom osnovu ovo tvrdiš?

Ja mislim da nemaš osnova da to tvrdiš, jer da je tako kao što ti kažeš, mogao bi da zaključiš i obrnuto to jest, da preko karaktera neke osobe i njegovih nekih životnih težnji ili čega već (ne znam šta si sve podrazumevao pod "neke osobine") možeš da zaključiš koji muzički pravac neka osoba sluša... Što je (u mom životu se to pokazalo u sasvim dovoljno slučajeva da mogu ovo da tvrdim) u najmanju ruku glupost  Smile

Primer: Tri, četiri moja najbolja ortaka (jedan sluša džez, drugi narodnu i tehno, treći od svega po malo, skoro i da ne sluša muziku uopšte) su dobar primer... Kad bih saznao nešto o njihovim ličnostima što nije vezano za muziku i kad bih na osnovu toga morao da zaključim šta slušaju, omašio bih za kilometar  Smile
« Poslednja izmena: 30. Jan 2010, 12:09:02 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
Pa da, oni koji uzivaju u tekstovima koji velicaju degradaciju drustva su bas neka fina gospoda jel tako? Znaci ljudi ucite svoju decu da su zene meso, da su u zivotu samo pare bitne, da si bez skupih kola i nakita nula od coveka. To je pun pogodak.   Smile

Ma 'de, ma kakvi to je sve stvar ukusa, ajde svi da masemo kintom po celu noc kontuzovano pijani u nekom bircizu, i tretiramo zene kao alat i ukras. Ili jos bolja hajd da se takmicimo ko ce prvi da izlomi vrat kajlom. Kulturo eve me. Smile

Sve je to jako prosvetljujuce, to je umetnost znate, ne moze svako da napuca sise silikonima, da seva go po sceni, i mota jedan isti triler u krug, da ne ume ni da drzi mikrofon kako treba, a kamoli da peva, za to je potrebno mnogo mozga.

Muzika, to vam je znate umetnost, ona ne moze da otkrije to kakav je neko covek, to sto vecina tekstova govori o tome kako je ispravno biti sponzorusa, alkoholicar, krimos, faca, zenskaros, kockar i ne znam sta sve vec, to je znate samo umetnost, sve su to fina gospoda, bez vratova, sa skupim automobilima, sumnjivim poreklom finansija, 2 kilograma gela ili ulja za kosu, tonom tozla tebra na sebi, koji ne mogu da sloze prosto prosirenu recenicu, kojima ako udjes u domen popijes u najmanju ruku pecat od prstena na facu, ili bar pokusaju da t pecatiraju. Ma da idila, sve fini decaci i devojcice, znate onako kulturni, dobri, ma predobri, pametni.

PS. Za one koji nisu skontali, ako ih ima, u ovom postu sam bio sarkastican.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
@Bf a sad ti meni reci, koliko je osoba zaista dovoljno pronicljivo, analiticno i uopste sposobo za neku tacniju analizu neke osobe na osnovu toga, a da to nije iz nekih preduverenja i licnih afiniteta? Koliko zapravo u toj proceni nas licni ukus nas sputava u tome? Prosto, mnogim ljudima je uzasno tesko da budu objektivni...Ja mislim da bi neki ljudi koji slusaju, lupam, rock(neka se niko ne pronalazi prozvanim ovde) pre pojeli go vno nego sto bi priznali da zapravo ima ljud koji slusaju seljaniju a zapravo su skroz normalni ljudi cak iako je njihov muzicki ukus diskutabilan(slucaj ide i u obrnutom smeru naravno).
Ja se slazem da to govori mnogo stvari ali ne mislim da su ljudi koji to pricaju sposobni za procenu.

Da li stvarno ne shvatas?  Smile Ukus ima granice dolkle se moze nazivati ukusom, posle toga prelazi u neukus. Ne postoje dzaba tolike skole za muziku, ajde da pitamo te profesore sta je to muzika, i sta je to muzicki ukus, a sta neukus, neka oni odrede.

Znaci sta, skolovani muzicari odredjuju sta je ukus i sta je dobro? Samo neko ko ima diplomu nam to moze odrediti? Ja ti rekoh, slazem se da postoje stvari koje imaju neosporan kvalitet, ali mnoge druge stvari su jako diskutabilnog kvaliteta i u umetnosti su se kich i kvalitet uvek preplitali i bili toliko blizu jedno drugom da su granice cesto bile nemoguce da se odrede.
Uostalom, imas ti brdo profesora po kojekakvim Fakultetima sto muzicke sto likovne i dramske umetnosti koji pojma nemaju o vecini stvari a o ukusu da ne pricam...I njihov sopstveni ukus je neukus zapravo.
Tako da, ti meni nisi odgovorio : Gde su te granice, eto, reci mi konkretno...Kako se odredjuju, ko ih odredjuje, gde su?

A zbog cega toliko odbijas da to priznas. Mozda zato sto ljudi nemaju neko visoko misljenje o muzici koju ti slusas  Smile, pa hoces da na svom licnom primeru pokazes kako grese. To je u redu, ali ja i dalje stojim da muzika moze da otkrije neke osobine kod coveka. Ne zbog toga sto kad neko pocne da slusa neku vrstu muzike onda poprimi neke osobone, nego zbog toga sto muzika isto ima karakter, i svaka osoba bira ono sto mu odgovara, bira muziku koja odgovara njegovom karakteru.

Ma savrseno me zabole sta ko misli o mojoj muzici, samo ljudima koji su kompleksasi moze da bude toliko bitno sta ce ko da misli o tome sta oni slusaju.
Nego, kao sto rekoh, ljudi sami nisu sposobni da procene pravilno koliko god to pricali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
@Bf a sad ti meni reci, koliko je osoba zaista dovoljno pronicljivo, analiticno i uopste sposobo za neku tacniju analizu neke osobe na osnovu toga, a da to nije iz nekih preduverenja i licnih afiniteta?

objektivnost kao takva nije bash cest dar u ljudskoj vrsti  Smile . ipak , ako se neko odushevljava cecom,sekom  ili britni i rianom jasno je da tu teshko moze da bude neke pameti  Smile . jednostavno , za inteligentnu osobu je to silovanje mozga .
« Poslednja izmena: 30. Jan 2010, 12:15:49 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Za BF-a:

Smile
« Poslednja izmena: 30. Jan 2010, 12:20:34 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 1800
@Bf a sad ti meni reci, koliko je osoba zaista dovoljno pronicljivo, analiticno i uopste sposobo za neku tacniju analizu neke osobe na osnovu toga, a da to nije iz nekih preduverenja i licnih afiniteta?

objektivnost kao takva nije bash cest dar u ljudskoj vrsti  Smile . ipak , ako se neko odushevljava cecom,sekom  ili britni i rianom jasno je da tu teshko moze da bude neke pameti  Smile . jednostavno , za inteligentnu osobu je to silovanje mozga .

aha, sad se družimo samo sa intelektualcima i cenimo samo intelektualce... Ček, idem da položim cveće na Hitlerov grob, on je bio genije... Kao i Staljin, idem i njega da oplačem  Smile

Znam ljude koji su neverovatno pametni ali su u duši govna, a s druge strane znam ljude koji su mnogo niže inteligencije ali neverovatno plemeniti i... pa dobri...  Smile
Inteligencija ti i ne govori baš kakav je neko u duši  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.