Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zbog cega razlicita muzicka misljenja vode svadji?  (Pročitano 38518 puta)
Svakodnevni prolaznik

Tvrdoglavi Kernel

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
   Pa jbg... narodnjaci/fenseri pevaju o niskim strastima, onako poseljački.. prihvataju ono što im se servira (na tv-u), to im zameraju neki drugi. Nekako nije originalno da se sluša samo to.  Sinan može kod mene da prođe opušteno Wink, al sve u umerenim dozama 
   Uh, ako neko nije ograničen što se tiče muzičkih pravaca, to sam ja: hip-hop, rock,grunge, metal, ska, triphop, goa trance, industrial, jazz, klasika, ambientala, poneki narodnjak, darkwave, punk , psychobily, dance, hardcore, grindcore, sludge, evergreen,  muzika za meditaciju, alternativa, avangarda ...   Iako stoji ono: ukusi su različiti, isto tako stoji da postoje loš i dobar muzički ukus. Zna se šta je šund. Onaj ko sluša Karleušu ne zna šta je muzika, i tačka, ja bi se svađo  sa onim ko sluša Karleušu i ubeđuje me da je ona super. To mora da mi ubode živac. Ego mi ubadaju druge stvari...
IP sačuvana
social share
Il' si hardkor il' si smor...
no woman no grind
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Citat
Zbog cega razlicita muzicka misljenja vode svadji?
Vole ljudi da se svađaju, da dokazuju kao su oni u pravu, to prija ljudskom egu. A muzički ukusi su pored politike i sporta najpogodnije tlo za takve rasprave.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Nokia 6120
Warboss, citah komentare, pa vidim samo ti napadas bas zestoko na narodnu muziku. Prvo i prvo slozices se da 90 posto granda nema nikakav kvalitet. Deset posto od toga ima bogami izuzetan kvalitet sto se instrumentala tice i glasovnih sposobnosti, i to ne moze niko da opovrgne Smile. Tako da nemas nikakvog osnova da pljujes po narodnoj muzici, ili imas al da se ogranicis na odredjene narodnjake  Smile
IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC Wildfire S
Ma nije to ni bitno da li ima ili nema neki kvalitet... bitno je ima ljudi koji slušaju to.
Ljudi više imaju problem s drugim ljudima i sa samim sobom i svojom zatucanošću, nego sa pojedinom muzikom.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N97
Nije da se ubijam od slushanja Marchela, ali lepo je rekao:

"Nista bolji od pink likova,
samo drukciji stajling,
drugacijeg muzickog ukusa,
uz malo izmisljenog prkosa."

IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ja sam to hiljadu puta rekla, ali svi me gledaju bledo kad to kazem  Smile

Npr. uglavnom se masa likusa koja se lozi kako su drugacije, rockerke, metalke, goticarke, pankerke kurci palci ponasaju apsolutno isto kao i likuse po kojima iste te''drugacije''masovno pljuju, po ''fenserkama'' i likusama sa splavova i iz''elitnih'' klubova a ja nkakvu razliku ne vidim u njihovom ponasanju.Ima promiskuiteta, zezanja, igranja, alkoholisanja i drogiranja i u jednoj i u drugoj grupi, i kao i svuda imas ljude koji su sljam i ljude koji su normalni.
Ne vidim apsolutno nikakvu razliku izmedju njih osim te razlike koja se ogleda u povrsnim stvarima, u muzici, oblacenju, i tim mestima po kojima se odredjene grupe krecu.

Kada zagrebes ispod povrsine svi ti ljudi su manje-vise isti. Kada je covek sljam on je sljam bez obzira sta slusa i gde izlazi...
Eto na primer...Likuse iz Underworlda po meni su apsolutno iste kao i likuse sa Freestylera, samo sto jedne furaju modu : crno-belo a druge belo-zlatno...Ali neeee, one su straaaaasno drugacije...

Inace, mene nervira sto su ljudi od muzike napravili nacin zivljenja, nivo, citavu jednu kategoriju, filozofiju da moras da zivis u skladu sa onim sto slusas...Pa to forsiranje toga sta ljudi slusaju i u cemu uzivaju...Zar ne mogu ljudi prosto da slusaju muziku i da uzivaju u njoj a manje da se opterecuju time da li ce to kako izgledaju i kako se ponasaju da se uklapa uz muziku?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Sony 
što se tiče mog muzičkog ukusa i stava prema muzci , on je vrlo stabilan i apsolutno ne promenjljiv....U svakom trenutku se mora držati do nekih standarda tj. normi.....Mogu da čujem skoro svaku vrstu , muzike osim fenseraša i onih jadnih najjadnijih janičara ala Saša Popović....Kao što neko reče svaka pesma , je prvenstveno sačinjena od stihova koji je čine , pa tek onda od instrumentane potpore..... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Zar ne mogu ljudi prosto da slusaju muziku i da uzivaju u njoj a manje da se opterecuju time da li ce to kako izgledaju i kako se ponasaju da se uklapa uz muziku?
Ne mogu Osma, ne mogu.
Nego sta ti ono slusas  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
" Zbog cega razlicita muzicka misljenja vode svadji?"
--> jer su ti ljudi retardi. Zbog toga covek ne treba da se svadja. Prihvati da neko nesto drugo slusa i CAO.  Smile Svadjanje, je (kao i uvek) nepotrebno. Wink Raspravljanje --> nepotrebno. Wink

Rok i pravci metala se ne mogu porediti. Isto kao sto su pravci metala vrlo razliciti izmedju sebe (iako mogu imati raznih dodirinh tacaka). Nile i Metallica se recimo bas dosta razlikuju...

Meni, recimo, ne odgovara tip muzike Elvisa Prislija iako je Rock...

Citat
"To je samo stvar zrelosti, procenjivanje nekog na osnovu muzike koju slusa se prevazidje(ili bi barem trebalo), pa negde posle 18-e maximalno..."
--> Slazem se da se ne moze covek procenjivati na osnovu muzike. Ali vrsta muzike koju neko slusa, ipak nesto govori o coveku. Wink (isto kao sto sve sto radimo u zivotu, govori o nama). A muzika je ponajvise vezana za dusu.  Smile

Citat
"Meni je to bezvezno, stavljati se u neki kosh i oblikovati svoj nacin zivota i razmisljanja prema nekoj muzici..."
I ovde cu da se slozim. Jer to onda znaci robovati muzici i tekucem trendu ponasanja.

Citat
" I interesantno, ja nikad dosad nisam srela nekog fana narodnjaka koji pljuje po r'n'r"
Ja jesam. i navodno kako ce moj ukus da evoluira od metala do narodne !?  Smile I kako je kad se napijes najbolja muzika narodna  Smile

(mnogo jak argument  Smile )

Citat
"da su inteligentniji oni sto slusaju betovana, pa zasto ga ne bih slusao i ja"
nemojte biti fejkeri pa da fol slusate nesto da bi bili fol pametniji... Treba shvatiti muziku. Mocart je recimo mogao da cuje harmonike cak i u glasu. Njegova percepcija muzike i nasa je zasigurno drugacija. Sta bi on rekao za turbo folk? Wink

Citat
"najveci rockeri/metalci/hip-hoperi, prvi se smore i napiju na narodnim veseljima"
Znam dosta grupa koje su izjavile da ne piju alkohol. Deranged, Dragonforce, itd. Parola je da su "ozbiljni umetnici".
Inace, ne podrzavam ovaj citat. Niti napijanje...  Smile

Citat
"cak i ove strane zurke se zavrsavaju narodnim pesmama"
--> Ja obicno odem ako krenu da krkanaju sa narodnjacima posle 12. Ono sto je najbizarnije je da sam vise prilika slusao Rock u nekom kaficu a kad prodje 12 - narodnjaci. (iako je pisalo "rok svirka" ) DAMN!  Smile

Citat
"Ako narod voli djubre onda mu treba dati djubre"
Ne. Narod treba poduciti tako da lakse moze da vidi sta je djubre. Wink

Citat
"Osma naslusao sam se hiljadu puta od devojaka koje slusaju iskljucivo grand da samo idioti slusaju metal da ne mogu da ih smisle i slicno"
i ja. Ali one ne kazu metal, nego Metalika (one misle da je metalika pravac)  Smile

Grand -->

Citat
"Mislite da ljudi sa različitim muzičkim interesovanjima ne mogu da se druže?
Mislim, oni to rade, druže se, u praksi, konstantno, na masi primera."
//tako je. Ja se npr. druzim sa ljudima koji vole Legende, Jusica, Olivera Dragojevica, ...... Oni malo znaju o metalu, ali to i nije bitno. Niti im ja namecem da poslusaju nesto. Jedino im kazem da je zaraza. Ako se jednom uvuku i zavole metal distorziju, tesko da ce ih ona napustiti.  Smile

Citat
"Iako stoji ono: ukusi su različiti, isto tako stoji da postoje loš i dobar muzički ukus. Zna se šta je šund. Onaj ko sluša Karleušu ne zna šta je muzika, i tačka, ja bi se svađo  sa onim ko sluša Karleušu i ubeđuje me da je ona super."
//Slazem se

Citat
"Deset posto od toga ima bogami izuzetan kvalitet sto se instrumentala tice"
Ne bih se slozio. Koriste se vecinom provaljeni ritmovi, naglasak nije nikad na bubnjevima, na basu... Na harmonici (zar ima nesto bez nje  Smile ) ustaljeni "sabloni sviranja"...
PS A da su instrumenti kvalitetni - jesu ako su novi i poskupi...  Smile Ali dzaba ako covek nema ideju...  Smile
Citat
"Kao što neko reče svaka pesma , je prvenstveno sačinjena od stihova koji je čine , pa tek onda od instrumentane potpore....."
Lose si cuo. Kada slusamo muziku, prvo cujemo njen ritam, melodiju, a potom obratimo paznju na tekst.  Smile

Citat
"A tekstovi takodje katastrofa podjednako kao i grandovi,"
Daj, molim te. ...  Smile

ja ne vidim neku razliku izmedju Britni Spirs i Seke Aleksic, samo sto Britni peva na engleskom i ima bolju produkciju.
//ne vidis razliku izmedju ovo dvoje !? !? !?  Smile  Smile

Citat
"Cini mi se da mnogo vise rokeri mrze ostale nego sto narodnjaci mrze njih,"
Lose ti se cini. Kada je neko drutsvo islo u crnu goru sa dugim kosama, izasli su "narodnjaci" i krenuli da ih biju. U mom gradu osobe duge kose vise policajci legitimisu takodje (zbog predrasuda) tako da se veci broj njih osisao. Da ne nabrajam razne tuce izmedju dve koalicije... Uglavnom "narodnjaci" jure metalce da ih namlate (a bem li ga uvek izvuku deblji kraj  Smile )

Toliko od mene. Ostale misli imate u urbanim predrasudama. Ko hoce - neka cita.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Meni, recimo, ne odgovara tip muzike Elvisa Prislija iako je Rock...

To o cemu ti pricas je Rock'N'Roll koji veze nema sa onim sto se danas zove Rock, no nebitno je...Mislim da masite temu pricajuci o tome koji muzicki pravci sve postoje, to je skroz nebitno za temu.

Ali vrsta muzike koju neko slusa, ipak nesto govori o coveku. Wink (isto kao sto sve sto radimo u zivotu, govori o nama). A muzika je ponajvise vezana za dusu. Smile

Sta govori o coveku?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.