Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zavrsiti fakultet...da li to znaci biti pametan  (Pročitano 60423 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
није била прича о полагању испита ... већ о завршавању /незавршавању факса илити о 30-40-так положених испита ... није проблем положити један већ имати и задржати континуитет кроз године ... и бити психички стабилан да после тих година останеш нормалан  Smile

Pa pazi, moras biti i psihicki spreman na neke stvari. Naucis vremenom da ne ide uvek glatko, da su neki profesori idioti i da imaju neki svoj cef koji teraju, ali teras dalje. Kao i sve u zivotu, samo rad i istrajavanje u istom.

Mali broj zavrsava upravo zato sto ne istraje. Moja jedna koleginica se za vreme studija udade, rodi dete, odmori malo od faksa pa ga opet zavrsi kako treba(a nije bila neki poseban student). Eto, cisto kazem da se sve nekako moze kada se ima volje. Ono "Where there's a will there's a way".  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Zavrsiti fakultet Ne znaci biti pametan vec znaci imati sposobnost da naucis odredjenu kolicinu znanja u odredjenom vremenu .

Apsolutno tacno, ali posao koji ces dobiti na osnovu svog znanja stecenog na istom, kao i uspesi koje ces u zivotu postici zavise od pameti i prave razliku izmedju prosecnog i nadprosecnog.

Da bas ne zadjemo ni u pricu da je na kraju svako ko zavrsi faks isti kao milion drugih.  Smile
Definitivno nije Smile Smile Smile Smile Smile ah moj pocetak akademskog zivota je ovako poceo ,
Secam se prijemnog sa psihologiju pre 25 godina kao da je juce bio na Filozofskom u Knez Mihajlovoj ,
doruckovao ja ,popio kafu i mali sok od sljive kad mi odjedanput proradi stomak, jebote kuku i lele,
Prijemni ce da pocne za 15 minuta a meni se nesto sere na oci ne mogu da vidim,preznojavam se ,
 a glupava cistacica nece da me pusti u WC dok ga skroz ne ocisti  .  Smile Smile

Ja znam jednu koja je zavrsila pedagogiju ali sad radi kod mene kao cistacica ,
Pa evo ti oca glumice Mile Jovovic ,Sef medicine u Kijevu ,Doktor u Beogradu ,Cistac u Americi .
A znam i jednu sto je u BG studirala sociologiju do 37 godine zivota ,vukla je zadnjih dva ispita tri godine .

Pa najbolje ponude posle zavrsenog fakulteta obicno idu onima koji su zavrsili sa castima I stepena ,
ovim drugim koji su zavrsili fakultetet sa castima II i III stepena otvorena su druga vrata tako sto je promenjen zakon . Dakle vise ne moras da konkurises za posao za koji si zavrsio fakultet ili za onaj koji ti je struka .
To jos nije u punoj praksi kod nas i tamo zavrsavaju fakultet na osnovu onog sto zele da rade ,
tako da imas na primer nepotrebno 100 hiljada nekih ekonomista .

Ali u pravu si sve to nije vazno ,
Postoji milion Milionera i par Bilionera koji nemaju zavrsenu ni osnovnu skolu ili koji neznaju da lepo citaju i pisu .
Evo pogledaj ovog klinca koji je stvorio Face Book on je napustio Harvard i sad vredi 25 milijardi dolara.
Ovde postoje takozvani Head Hunters koji monitoruju na primer rezultate srednjih skola i postignuca pojedinaca ,
neki dobijaju stipendiju a nekima je odmah direktno ponudjen posao na nekom manjem  polozaju bez fakulteta
sa mogucnoscu brzog uspeha ,fakultet mogu da zavrsavaju usporedno u njihovom slobodnom vremenu .
Dakle od  16  do tvoje 21 godine ti ces toj firmi da das svoje najbolje godine ,pun si energije i ako imas neku ideju ona ce izaci na povrsinu ,to su takozvani ranoprocvetali i velike firme su sa njima popunile gapove u svojim redovima .Samo nekih  20% njih stigne do visoke pozicije izvrsnih menadzera ili direktora firmi ,oni ostali sto se odaju strastima koje zivot nosi  ili se probude i vrate na fakultet ili izgore kompletno .
« Poslednja izmena: 06. Mar 2012, 17:46:17 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7.3
Browser
Safari 534.53.10
mob
I-mate 30 Pro
Sve u svoje vreme....to je kao kad oni od 30 godina...odu u vojsku... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung 111111
trudicu se da budem kratak...posto zurim a i tastatura nikako da mi stigne moguce su gramaticke greske.
E sad...po meni to 'pametan' nije adekvatan izraz.

fakulteti,vise skole i sve ostale ustanove...se jednostavno ne uklapaju sa kapitalizmom.
mozda ovo zvuci retardirano,ali nije uopste.
te ustanove samo sluze..ne da obrazuju buduce inzinjere,pravnike,psihologe,hirurge...vec da ti za odredjeni novac ustupe pravo da slusas pradavanja..na kojima ti mozes da usvojis neko znanje,a i ne moras Smiley
drugacije receno...fakulteti ne dele znanje..prodaju ga Smiley
njih boli kurac..dal si ti nesto naucio,dal ti mozes da se bavis poslom za koji si ucen,da li imas znanje koje si morao da steknes Smiley on ti daje za tu i tu sumu..ti to pokupis ili odbacis..nadjemo se za 'sesticu' i gud baj.

drugo kapitalizam (koji naravno nema alternativu..bez obzira sto ga ja obesmisljam dok ovako pisem) je obezvredio diplome Smiley
imas privatni fax,imas privatnu visu,imas razne privatne kurseve..radionce trte mrte.
sad da krenemo svi odavde da se skupimo i da idemo od fakulteta do fakulteta..da nam oni daju svoje specifikacije,svoje letke..da nam kazu cime se bave te ustanove..kakvu nauku sprovde.
Znate kako bi se osetili ?
kao da ste otisli u banku da dignete kredit Smiley
svaki fakultet ce da vam nudi bajke za naravno odredjenu cenu ( o budzetu nemam nameru da govorim..jer ni on vise nema smisla)...smeskace vam se u lice i molice vas da dodjete na prijemni.

da li su ljudi koji izadju sa fakulteta dobri u tome sto rade ?
opet kapitalizam.oni rade za koliko su placeni a ne to koliko su dobri Smiley
kako para zajebe stvar dacu vam na najprositjem mogucem primeru...
odes kod stomatologa ... ti ne znas da li ti on stvarno predlaze da popravis lupam neki zub..ili te jebe u glavu jer mu treba cerkici za nov auto Smiley
isto tako i sa gradjevinskim inzinjerima..niti mozes da se pouzdas u njihovu gradnju..niti znas da li se nesto sjebalo zato sto su oni lose uradili ili zato sto su kupili jeftiniji materijal.

da rezimiram...fakultet je buvlja pijaca..odes kupis sta ti treba na licnu odgovornost..posle to iskoristis sto si kupio ili ne iskoristis
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7.3
Browser
Safari 534.53.10
mob
I-mate 30 Pro
ovde govore ljudi koji su zavrsili prave fakultete Smile

Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
ovde govore ljudi koji su zavrsili prave fakultete Smile
misliš pravne  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Elem, fakt je da se nekim poslovima ne možeš baviti bez fakulteta... kao kad u sedmom razredu odlučiš da ćeš da budeš jbeni psiholog iako baš najbolje i ne znaš šta je to.  Smile

Međutim, kako će neko da iskoristi taj fakutet, to je pitanje... Skoro svako može da ga upiše i završi. Ali, da li će da se promuva kroz njega, da buba kao mutav ili da uči da razmišlja na određen način, pravi bitnu razliku. A zavisi najviše od osobe, pa i od fakulteta, ali u daleko manjoj meri. Sve tri stvari vode drugačijim ishodima (makar bi trebalo, iako se ovde u Srbiji stvarno ne zna ko pije a ko plaća).

Da skratim, kako ja vidim ovo o čemu se piše na poslednjih par strana: fakultet nije preduslov za osećaj da smo uspešni u nekoj profesiji... osim kad jeste.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.56
Sve jasno kao bijeli dan Zmaju.Imali mi fakultet ili ne, vazno je sta zelimo sami od sebe stvoriti.Ja sam fakultet zamijenio "malterom" , a malter sa necim drugim i nisam se pokajao.Koliko vjerujemo u zivotne ciljeve,toliko su jake i nase diplome.
Koliko nas radi svoj posao za koji smo fakultetski "potkovani" znamo Mi.Koliko se traba cekati na birou da dobijes posao svoje struke,opet znamo Mi.
Fakultet jeste nekada bio status u bivsoj Jugi,a sada privatnici sa 8 razreda skole biraju fakultetski obrazovane ljude (tebe hocu,tebe necu).Mi ucili skolu,on ucio zivot...na kraju njegova jaca od nase.Zivot neumoljivo ide naprijed godinu za godinom, i da li vrijedi grijati klupu kada znamo sta nas ceka po izlasku iz nje...

A Munka kao Munka...neka sam barem u necemu best

U svakom slucaju sam zavrsio fakultet, i jos vece cudo u roku.Na kraju jedino sto sam dobio od fakulteta je bilo "nauka o snalazenju kroz zivot".Da bi covjek bio pametan potrebno je razumjeti sopstvene ciljeve,zrtvu i ponizenje,okruzenje i ljude,razumjeti ne napisano i spustiti se na nivo covjeka koji mijesa malter.
Jedino sto zadrzah od pravnog fakulteta bi "citaj ljude a ne ono sto govore i pisu,jer tada ces znati da li su krivi ili neduzni.Kada to spoznas,tada znas i kako upravljati  sa njima".

IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Mac OS X v: 10.6.3
Browser
Safari 533.16
Lapsuse ... ti pravnik? Ne volim pravnike ama ic ... tolerisem recimo studentkinje prava al samo dok su studentese i dok ne pocnu prodavati muda za bubrege Smile

Vidis skoro pa da te razumem ... u jednom trenutku sam razmisljao o odlasku odavde ... kevina neka kolezinica bivsa, bivsi kucni prijatelj je kao izbeglica otisla i ostala u Amerikama. I dosla jednom  posle godina Amerike na godisnji kuracpalac ostala kod nas neko vreme, prica o sinu koji se ozenio o ceri koja se nije udala a koja je nesto mladja od mene, zove me da dodjem kod njih, ce mi pomognu maksimalno blabla ... matori onako pola u sali pola ozbiljno vikao... idi konju vidis da oce da uda cerku ... elem kulturno sam se zahvalio na pozivu i rekao neki drugi put

Ajd delom je to bilo zbog moje inertnosti al glavni razlog je bio sto sam rekao sebi mozes da odes preko, ali samo sa zavrsenim faksom i da se bavis strukom, a ne kao perac sudja prozora kurcapalca ...imao sam taj trip a imam ga i daas da mi je bolje ovde u nemastini ali dostojanstveno nego tamo negde u relativnom blagostanju s poteskocom da sebe pogledam u oci.

Ostavljam prostor kontanju da mi je moglo biti bolje tamo recimo, jer pojeo sam brdo govana ovde od onda do sad, fizikalisao masala ... od tog maltera sto pomenu,  vodovoda, zidanja i betoniranja koje ne bi verovao gotivim i danas, pravio sam prozore cak i jbni parket i to od balvana pa do klasiranja i pakovanja ... a i dalje nisam ostvario stosta sto sam si zacrtao ... al opet imam stosta sto ne bih menjao nema para Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Lapsuse ... ti pravnik? Ne volim pravnike ama ic ... tolerisem recimo studentkinje prava al samo dok su studentese i dok ne pocnu prodavati muda za bubrege Smile

Dovde sam citao, vidi se da si prosao dril tehnickih fakulteta Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.