Vojvođanski poslanici za zatvor za propagiranje ratnih zločina Autor: Beta | 01.06.2007 - 14:18
Poslanička grupa Vojvođanski poslanici zatražila je danas da Skupština Srbije po hitnom postupku dopuni Krivični zakonik kako bi se zatvorom kaznilo poricanje ratnih zločina i veličanje ratnih zločinaca. Vojvođanski poslanici predali su parlamentu inicijativu za dopunu Krivičnog zakonika kojom se predlaže uvođenje zatvorske kazne u trajanju od tri meseca do tri godine za one koji veličaju, opravdavaju ili na drugi način propogiraju ratne zločine i osobe optužene ili pravosnažne osuđene pred haškim Tribunalom. Istu zatvorsku kaznu Vojvođanski poslanici su predložili za krivično delo proizvodnje, skladištenja, distribucije i javnog izlaganja slika, crteža, bedževa, znački, grafita, letaka, delova odeće i drugih predmeta u vezi sa licima optuženim ili osuđenim pred haškim Tribunalom. Poslanik LSV Aleksandar Marton rekao je na konferenciji za novinare da Srbija, kao demokratska država koja želi da postane deo Evropske unije, ne može da dozvoli veličanje ratnih zločina, a da je zakonska inicijativa podneta zato što se godinama poriču genocid i drugi ratni zločini. www.blic.co.yu
kako ce to ici? zna li neko? npr. ja znam da mi sirovina od komsije na buvljaku prodaje majice sa Likom ubica i kome se obratim da prijavim prekrsaj ili ti zlocin?
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
за расу и нацију Србија Србима – Eвропа Европљанима – Србин за Србина
Највиша светиња је Част; највеће благо Слобода; највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
gebels stvarno nisi normalan. Izvini ali stvarno imas problem. to je svuda sasvim normalna praxa da svako ko podrzava zlocin je na neki nacin kriv. jednostavno, ne moze normalan covek da kaze stvari koje ti pricas. Nisi realan, zivis u nekom svom svetu. ja jos nigde u tvom postu nisam procitao da osudjujes Srbe i za najmanji zlocin, ubistvo bilo sta, a bilo ih
gebels stvarno nisi normalan. Izvini ali stvarno imas problem. to je svuda sasvim normalna praxa da svako ko podrzava zlocin je na neki nacin kriv. jednostavno, ne moze normalan covek da kaze stvari koje ti pricas. Nisi realan, zivis u nekom svom svetu. ja jos nigde u tvom postu nisam procitao da osudjujes Srbe i za najmanji zlocin, ubistvo bilo sta, a bilo ih
Pa Srbi sigurno nisu bez veze ubijali zato što im se ćefnulo nego sigurno ima neki dubok razlog. Ništa se ne dešava slučajno.
Највиша светиња је Част; највеће благо Слобода; највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
Pa Srbi sigurno nisu bez veze ubijali zato što im se ćefnulo nego sigurno ima neki dubok razlog. Ništa se ne dešava slučajno.
naravno, to su radili da bi sloba bio bogatiji. i arkan, legija, i ostali njihovi.
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
Добро. Милошевић није осуђен за ратни злочин, Шешељ није осуђен за ратни злочин, Младић није осуђен за ратни злочин, Караџић није осуђен за ратни злочин.
A vi demokrate se sada ne bogatite na Srpskoj nesreći kome ste vi nasšli da pričate
vrlo si niske svesti i primitivan. znaci ti sad nalazis opravdanje za to sto su oni krali i radili to sto su radili, jer to sad rade i 'ovi'. sta je sa tobom?