Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 01:39:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zastrašujuća tetovaža  (Pročitano 21026 puta)
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Izvinjavam se što prekidam vašu simpatičnu konverzaciju, molim vas da se (i dalje) držite teme.  Smile

@tema
Meni se čini da se stavovi drže u glavi, ne na koži.  Smile

Onaj ko se nikada nije tetovirao nemože da komentariše osobe koje to jesu. Može da im se to dopada ili ne, ali svako komentarisanje, ocenjivanje konstrukcije ličnosti i sl. je neosnovano.
Ako izuzmemo onu većinu tetoviranih, koji su to odradili zarad pokazivanja i kojima je totalno nebitan simbol koji su "stavili" na sebe, ljudi kao ja i moji prijatelji koji su ih odradili za svoju dušu dobro znaju šta je to na "slici", šta predstavlja samom sebi i koje osećanje je vezano za tu tetovažu.
Znam da tebi Bambina to sve deluje suludo, ali veruj mi, ko je ljubitelj tetoviranja i tetovaža to shvata na jedan skroz drugačiji način, to je jedan poseban svet, i to može da ukapira samo i jedino onaj ko je u toj priči. Kao što, npr. bajkeri imaju svoj način razmišljanja i stil života, tako i ljudi koji su ljubitelji tetoviranja kao umetnosti imaju svoj način života i gledanja na svet.
Da ti malo približim celu tu scenu, da se potrudim da prekinem provokacije na svoj i tuđ račun...ja imam za sad 3 tetovaže. Dve su unikat, tačnije, crtali smo ih ja i moj prijatelj koji me i tetovira, a jedna je...pa hajde da kažemo komercijalnija, simbol nečega što jako volim i poštujem. Sve tri su priča za sebe, i toliko sam se stopila sa njima (ili one samnom), da bih se osećala čudno da ih ne vidim na sebi. Sve te pripreme pre tetoviranja, sam čin tetoviranja i divan osećaj kad tetovaža "legne" je neopisiv, i to moraš da osetiš da bi shvatila. Nema tu nikakve psihologije, nikakvih poremećaja ličnosti, spadam u ljude koji su ljubitelji tetoviranja, kojima je tetoviranje umetnost, i ne zanima ih šta misli okolina, stručnjaci za sve i svašta, ne zanima ih da li su tetovaže lepe ili nisu lepe, kako će izgledati za 40 godina...to je sve nebitno.
Ipak, ja se naježim kad vidim devojčicu od 16 god. koja u sred zime šeta gola leđa s kineskim slovom ili tribalom na dnu, jer je očigledno da je rađena za pokazivanje (sa 16 godina još nemaš izgrađenu ličnost, vidiš to od drugarice pa uradiš i ti i gotovo sam 100 % sigurna da će za godinu ili dve jako zažaliti što je to uradila) i to jeste problem. Ja nikada nisam nagovarala nekog da se tetovira, čak naprotiv, mnoge sam odgovarala od toga, ako sam videla da nisu sigurni da li to žele i šta uopšte žele. To je vrlo jednostavno objasniti...čim neko pita koliko boli, odmah ti je jasno da je toj osobi na prvom mestu bol i strah od njega a ne tetovaža.
Ja nisam pitala koliko boli. Otišla sam kod ortaka, rekla mu šta želim, zašto...(sreća pa se jako dobro "čitamo") i nisam razmišljala da li boli. Da, boli, ali bol je stanje svesti, i ako radiš tetovažu iz srca, ni ne osetiš ga...uživaš u zujanju mašinice, jer znaš rezultat.
Zato, nemojte se tetovirati, tetovaža nije "must have", ali nemojte psihoanalizirati ljude koji su to uradili iz ubeđenja.
A što se stavova tiče, od davnina ljudi pronalaze načine da izraze svoj stav i svoja osećanja, da li kroz posebna obeležja na koži, garderobi, samim nastupom. Nemoraju svi stavovi biti strogo zarobljeni u glavi...možda je bolje stavove i osećanja pustiti na slobodu.
Nadam se da ćeš malo proširiti vidike, i ne uzimati sve zdravo za gotovo, jer postoje i boje na ovom svetu i milioni njihovih nijansi.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2008, 19:47:45 od tarantulica »
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Iako je očigledno da imamo drugačije poglede, tvoj stav mi niti smeta niti me na bilo koji način ugrožava. Ali ima jedan deo koji je potpuno netačan:
Citat
Onaj ko se nikada nije tetovirao nemože da komentariše osobe koje to jesu. Može da im se to dopada ili ne, ali svako komentarisanje, ocenjivanje konstrukcije ličnosti i sl. je neosnovano.
Ovo je apsolutno netačno, jer bi, po toj logici, svaki čovek na svetu smeo i mogao da komentariše samo one stvari koje su u okviru njegovog iskustva. Dakle, to bi značilo da čovek nema veću duhovnu širinu od životinje. Mislim da se ni ti sa ovime ne možeš složiti, već si sasvim slučajno upala u ovu očitu kontradikciju.

Što se tiče ostatka posta... pazi, ne da mi ne smeta da se drugi tetoviraju, nego mi ne smeta ni homoseksualizam, niti narodnjaci, niti narkomani, ni kamikaze, ni neonacisti, ni radikali (ovde se moram zaustaviti  Smile )... Oni koji, dakle, imaju svoje nekakve ideologije i načine da se osećaju ispunjenim, neka i budu to što jesu i neka rade to što rade... sve dok ne ugrožavaju druge oko sebe. A tetovaže, koliko znam, nikada nikome u tom smislu nisu naudile. Tako da, što se moje tolerancije tiče, nemam apsolutno nikakav problem ni sa bajkerima, pankerima, pevaljkama, emoima, mungosima.... Live and let live.

Upravo se pozivajući na tvoju toleranciju, jer vidim da se na nju često pozivaš, dajem sebi za pravo da prokomentarišem svoj lični stav o tome. Ponavljam: svoj, a ne nametnut, naučen, usađen, ili šta već. Meni, lično, se tetovaže ne dopadaju, ni na ženi ni na muškarcu. Ako već tetovaža služi kao svojevrstan znak raspoznavanja (ovo je samo primer, bez zaletanja), taj fazon mi je veoma... hm, adolescentski. Kao ono, imam 16 godina i želim da sam jedinstven, odnosno, da me samo ''moji'' (slični meni) prepoznaju. Ovo je moj stav i po pitanju metalaca i svih tih drugih kategorija...

Dakle, iako se meni lično ne dopada, ne osuđujem nikog ko se tako ponaša/oblači/tetovira/šminka/dodaj-po-potrebi. Ponavljam, live and let live.   Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Sep 2008, 21:08:39 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Upravo tako, živi i pusti druge da žive.
Znači, ti i ja se ne kontamo oko ovoga i neću da obrađujem tvoj post. Obe smo rekle svoje - peace on Earth.
Respect.
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Upravo!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
ne verujem svojim ocima Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
Upravo se pozivajući na tvoju toleranciju, jer vidim da se na nju često pozivaš, dajem sebi za pravo da prokomentarišem svoj lični stav o tome. Ponavljam: svoj, a ne nametnut, naučen, usađen, ili šta već. Meni, lično, se tetovaže ne dopadaju, ni na ženi ni na muškarcu. Ako već tetovaža služi kao svojevrstan znak raspoznavanja (ovo je samo primer, bez zaletanja), taj fazon mi je veoma... hm, adolescentski. Kao ono, imam 16 godina i želim da sam jedinstven, odnosno, da me samo ''moji'' (slični meni) prepoznaju. Ovo je moj stav i po pitanju metalaca i svih tih drugih kategorija...

ovo si lepo rekla Wink mada naravno ima odstupanja i od ovoga i ljudi koji to rade samo zato sto oni tako vole i imaju neki svoj trip vecina se oblaci "cudno", tetovira i radi mnogo druge gluposti samo zato sto zele da budu jedinstveni ili da ih slicni njima prepoznaju i prime k'sebi Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat

ovo si lepo rekla Wink mada naravno ima odstupanja i od ovoga i ljudi koji to rade samo zato sto oni tako vole i imaju neki svoj trip vecina se oblaci "cudno", tetovira i radi mnogo druge gluposti samo zato sto zele da budu jedinstveni ili da ih slicni njima prepoznaju i prime k'sebi Smile Smile
a sta ti znaci da se neko oblaci "cudno"? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Orfanelin,
Sad kada se situacija smirila, nemoj da budeš generator krize.
Drugo, ja imam previše godina da bih bila u "tripu", imam društvo koje imam, i nemam potrebu da privlačim ljude sebi sličnim. Sa ljudima koji su mi slični se kontam na prvi pogled...no to je već viša instanca komunikacije, ne bih sad o tome.
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
a sta ti znaci da se neko oblaci "cudno"? Smile

pa stavio sam navodnike kod tog cudno zato sto sam pod time mislio da je meni to cudno oblacenje Wink i da ne mora to biti svakome Smile mislim na kozne jakne na 40 stepeni, bodlje na rukama, martinke na maturu i tako Smile
sad opet kazem meni je to cudno ali ne mora da znaci da je svima i zbog toga sam stavio navodnike Smile

Tarantulice nisam se tebi obratio ne vidim razlog da mi odgovaras  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
De, nemojte sad biti bezobrazni, 'ajmo malo da zakopamo sekire.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 01:39:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.341 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.