Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 13:37:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto za ime Boga toliki psi?!  (Pročitano 14690 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Ja imam macke, a juce zamalo da usvojim jos jednog psa... matorog, buvljivog i umornog...
Doduse, u zacudjujuce dobrom fizickom stanju... Verovatno ga ljudi iz obliznih prodavnica dobro hrane... Smiley

Da se vratim na temu... tj. moj zakljucak... Psi, macke, kornjace, zecevi, cak i ribice... na sve njih se odnosi moj zakljucak... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
zašto toliki psi? klinka sam bila kad sam negde pročitala ovu misao, ne znam ni čija je ali mi se urezala u pamćenje. "the more people I meet, the more I like my dog"-eto zato toliki psi, u mom slučaju mačke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat
U, magic people, village people. Ne mozes da ne volis ove zaljubljene u pasmine. Ker im je preci od svega. Zasto? Paris Hilton voli pasminu i cuva je u tasnici. Ajdemo svi da imamo pasmine zato sto Paris Hilton ima pasminu! Jeeeeeeeee! 
?
ne razumijem, jesu svi u tvom okruzenju toliko iskompleksirani ili je to ipak samo do tebe?

Citat
Recimo da je mene jedan pitomi kucni pas, dresiran, miran, kog svi vole ujeo kad sam imao 12 godina. Zbog cinjenice da je to bio jebeni terijer (napominjem da ga nisam ni na koji nacin provocirao, da mi ne kenja neki doglover) ja sam zavrsio u gipsu zbog preloma. Kad sam pozeleo da se osvetim krvavo ljudi mi jednostavno nisu dali... Kazu mi: Idi ubij svog psa, a mog ostavi na miru! Cudoviste!
I mene je ujeo doberman isto tako kad sam bila mala, iz cista mira. Ovo kazem cisto da poslije ne pricas kako ja ne znam kako si se ti osjecao, smrc.
Naravno da ti nece niko dati da udjes u dvoriste i ritualno ubijas kuce koje te ugrizlo, gdje ti zivis?
Uostalom, ti si sa sela, valjda bi trebao da znas da cu psi cuvari agresivniji i oprezniji s ljudima jer im je u kodu da cuvaju, a ne da se igraju. Ima svakakvih kucica, ali ako si se ti okomio na cijelu rasu jer te ujeo terijer, onda mozes slobodno i da se okomis na cijeli ljudski rod, sigurna sam da te neka djevojka ispalila za zivota.

Citat
Covek kome je pasmina preca od drugog coveka jednostavno ima teskih mentalnih problema
Ja mislim bas suprotno.

Citat
Pitate na koji nachin to meni smeta? Zar vam se nikad nije desilo da ugazite u tovar pseceg izmeta kod se setate parkom ili slicnom javnom povrsinom? Ljudi toliko vole svoje kerove da smatraju da je njihov izmet nesto previse sveto da bi ga uklonili... 
Meni se recimo sto puta desilo da hodam parkom i zagazim u razbijene pivske boce, da naidjem na ispunjene/prazne kondome, da sutam kese i smece od grickalica i slicno. Ljudi toliko vole svoje otpatke da smatraju da je to previse sveto da bi se uklonilo...
Hint1: pazi kuda hodas
Hint2: kad se ljudi pocnu ponasati civilizovano i cistiti iza sebe, mozda ce se vlasnici pasa udostojiti da pokupe kakicu.

Citat
Dakle, psi smrde (psi zele da smrde, ljudi koji kupaju svoje kerove nisu normalni), linjaju se, obaraju stvari po stanu, kenjaju gde stignu, laju, jedu kao volovi, kostaju... Sta konkretno oni za to pruzaju? Ljubav?   Vernost?   To je pasmina, zasto je bitno da li vam je pasmina verna
Klasicni seoski mentalitet.
Pas je potrosna roba, pas smrdi, odvratan je, nize bice, fuj; jes da je koristan tu i tamo,mozda ce te nekad odbraniti od provalnika, mozda ce nekad u lovu biti od pomoci, ali u principu, ne sluze nicemu.
Dakle, djeca smrde, dobijaju vaske, obaraju stvari po stanu, placu, cmizdre, jedu kao svinje, a koliko kostaju, o tome ti ne trebam pricati. Zato ti i kazem, tvoj cale tebe napravio uprkos svim izdacima, ali ipak si koristan recimo za obradjivanje njive.
Sto se tice ljubavi i vjernosti, goa ti je lijepo napisao primjer i okacio sliku, ali tebi je to  Smile , sto meni dovoljno govori o tvom mentalnom sklopu jer svaki primjer ljubavi i vjernosti, dolazio od kuceta, maceta, covjeka il majmuna, je danas, za svaku pohvalu.

Citat
Anyways, moj je utisak da je macka mnogo bolja za kucnog ljubimca. Mnogo je urednija od psa, ako steknes njeno poverenje onda je i vernija...
To je stvar licnog odabira, ali da tvrdis da je vjernija je fail. Nije.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ponavljam, the more people I meet, the more I like my dog/cat!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800

Ja čuo nešto slično:

"Kada bi pas mogao da govori, čovek bi izgubio svog najboljeg prijatelja"   Smile

Ja lično obožavam životinje, a imao sam samo jednog papagaja... Rad sa životijnama zahteva dosta truda ali je vrlo ispunjavajuć i nekako oplemenjuje. Ali kako to objasniti nekom ko ne voli životinje  Smile Kako daltonisti objasniti kako izgledaju boje?
« Poslednja izmena: 23. Jun 2009, 13:23:02 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Kako daltonisti objasniti kako izgledaju boje?
lepo rečeno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Hilton voli pasminu i cuva je u tasnici. Ajdemo svi da imamo pasmine zato sto Paris Hilton ima pasminu! Jeeeeeeeee!

ajde da lupetamo... koji djavo je zasta merilo ona ...

Citat
Recimo da je mene jedan pitomi kucni pas, dresiran, miran, kog svi vole ujeo kad sam imao 12 godina. Zbog cinjenice da je to bio jebeni terijer (napominjem da ga nisam ni na koji nacin provocirao, da mi ne kenja neki doglover) ja sam zavrsio u gipsu zbog preloma. Kad sam pozeleo da se osvetim krvavo ljudi mi jednostavno nisu dali... Kazu mi: Idi ubij svog psa, a mog ostavi na miru! Cudoviste! Covek kome je pasmina preca od drugog coveka jednostavno ima teskih mentalnih problema.

mene isto ujelo kuce na ulici... napalo me sa ledja, iskocilo ispod kola, kad sam se vratio na mesto zlocina (sav besan ko svaki klinac) ... bila su tu dva skoro ista psa ... samo sam se okrenuo i otisao kuci ...
ono sto je bitno je da samo ljudi napadaju iz sporta ... zivotinje kad se osete ugrozene ...
... kad vidis za kakve su monstruoznosti spremni ljudi , tesko je da ne volis vise kucice ...

eto taj tvoj lovacki pas bi dao zivot za tebe a ti kad bi ga slucajno upucao ne bi pustio ni suzu.. ko je tu losiji u toj prici ne znam sad ...

Citat
Pitate na koji nachin to meni smeta? Zar vam se nikad nije desilo da ugazite u tovar pseceg izmeta kod se setate parkom ili slicnom javnom povrsinom? Ljudi toliko vole svoje kerove da smatraju da je njihov izmet nesto previse sveto da bi ga uklonili...

slusaj, u ovoj zemlji smeca ... to je najmanji problem... ja nemam odredjeno mesto gde smem da prosetam kuce (park za kucice) ... i dok prodjem kroz hodnik zgrade gde se neki covek ispisao, dok sa prozora padaju kese smeca i ljudi nonsalatno pljuju i bacaju omote od cokolade na sred ulice .. u tom trenutku mene nesto zaboli da ja pazim na neki izmet koji nestane za 2 dana ...
tako da si u pravu, ali nemas neko pravo da to pricas ... pogotovo jer smo ti i ja mnogo vise (i dugotrajnije) zagadili ovu planetu ... bio ti sad grinpis raspolozen ili ne ...

Citat
Dakle, psi smrde (psi zele da smrde, ljudi koji kupaju svoje kerove nisu normalni), linjaju se, obaraju stvari po stanu, kenjaju gde stignu, laju, jedu kao volovi, kostaju... Sta konkretno oni za to pruzaju? Ljubav?  Smile Vernost?  Smile To je pasmina, zasto je bitno da li vam je pasmina verna  Smile

moj pas ne smrdi (a ti ako znas sta oni zele ti mi slobodno otkrij tajnu kako komuniciras sa psima na tom nivou), ne znam zasto je sumanuto da je okupam ako se uprlja negde (i to mozes da objasnis) ... opada joj dlaka ko i meni sa kose ... 'kenjaju' jer moraju, obaraju ko i ja stvari, jedu manje i kostaju nego ti ... sad sta oni to pruzaju ??

Da li moraju nesto da daju zauzvrat ? Nekima to nije racunica iz koristi ...
Vernost ? Da, bitno mi je ... ti volis devojke koje te varaju ? Druga koji te izdaje ? Majku koja te se odrekne ?

Citat
Anyways, moj je utisak da je macka mnogo bolja za kucnog ljubimca. Mnogo je urednija od psa, ako steknes njeno poverenje onda je i vernija...

i u pravu si, ako Ti mislis da jeste bolja onda Tebi i jeste bolja ... to je taj izbor oko cega je i cela tema ... stvar izbora .

Citat
Ja sam pitao za pse, ne za ziva bica u globalu. Ne uopstavaj  Smile . Cenim da bi mi bilo zanimljivije da imam rakuna za kucnog ljubimca nego psa. Usamljenost se ne leci psom, vec alkoholom  Smile

neki ne uzimaju ljubimce i igraju se njihovim zivotima zato sto su im trenutno zanimljivi ... to je nacin zivota ..
a za alkohol , pa leci ti usamljenost .. trebace ti verovatno taj staz ..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Wildfire S

Ja čuo nešto slično:

"Kada bi pas mogao da govori, čovek bi izgubio svog najboljeg prijatelja"   Smile

Znam i ja jednu:
"Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja."   Smile

Kako daltonisti objasniti kako izgledaju boje?

Prvo, daltonista vidi boje, delimično... ne razaznaje nijanse.
Ne vidi on crno belo. Smile
Postoje ređi oblici u kojima ne prepoznaje... crvenu - zelenu - plavu ... boju.
Ali retko kad ne vidi u potpunosti neku od ovih boja... to je obično u nekoj meri.

Međutim svakako ti je dobar primer.
Jer ne pričamo o osobama sa potpunim nedostatkom empatije... već delimičnim.
A nekad nije u pitanju ni nedostatak empatije već... postavlja se pitanje, osim ako ne planira i gaji želju da se bavi slikarstvom, zašto bi uopšte daltonisti objašnjavali boje ako to njemu nije potrebno? Smile

Sve je pitanje okruženja u kojem je neko rastao... zašto bi terali ljude iz grada da vole krave?  Smile
Krave su kul, domaće životinje poput pasa, obožavam ih... daju mi mleko... a s vremena na vreme i pojedem po koju... iz ljubavi.  Smile
Ali zašto bi terao mog druga iz zgrade da je voli kad je nikad u životu nije video uživo... samo zato što spiči litru mleka na dan?! Ne mora... ali zato on ima prelepog dobermana, kojem... ponekad mi se čini... posvećuje više pažnje nego svojoj kevi.  Smile
Jednostavno nije rastao u okruženju u kojem bi razvio odnos sa kravom iako "zavisi" od nje, a živi u mestu u kojem mu pas nije potreban za lov ili bezbednost kao što je generacijama unazad bilo potrebno.
Kako njega okarakterisati?
Uzeći u obzir da postoje okruženja u nekim istočnjačkim kulturama u kojima je sasvim normalno pojesti svog psa.
Ili kakav je stav ljubitelja pasa i mačaka prema ljudima koje gaje simpatije prema egzotičnim životinjama... Arkan gajio tigra, viđao na televiziji ljude koji drže aligatore i lavove, u svojoj kući... a nekima su i iguane i zmije u terarijumu ekstremne i egzotične životinje... od ovih nemate ni koristi, poput pasa ili krava... a nemate ni ljubavi. Nisam primetio da ortakova zmija nešto posebno "gotivi" mog ortaka. Kako okarakterisati ove ljude?
Vratiću se na ovo, lični primerom za kraj...

pre toga... postoji jedna predrasuda kojom se vegetarijaci često koriste... a to je:
"Ljudi koje ne vole životinje nikako ne mogu voleti ni ljude!"  Smile
Što je apsurd... koliko samo kriminalna istorija pamti serijskih ubica i sl. megalomanskih bolesnika, koji su pobili ogroman broj ljudi, a u međuvremenu su gajili ogromne simpatije prema kućnim ljubimcima.
A i ne moram gledati istoriju... poznajem mnogo ljudi koji su posvećeni svojim gremlinima a prema ljudima su prava đubrad.
I sad će se opet javiti neko ko će na ovo izvršiti generalizaciju i reći da svi ljudi koji ima pse... takođe imaju tendenciju da roknu ogroman broj ljudi. Smiley
Nemojmo ići iz krajnosti u krajnost.

...za kraj, da se nadovežem na prethodni pasus.
Ne mogu vam opisati sa kojom količinom ljubavi u očima je moj deda sa sela posmatrao i posmatra mene i mog brata, dok smo odrastali, pa i sad kad smo odrasle mrcine. S puno empatije imam osećaj da bi sve učinio za nas, kao što i čini. I inače je dobar prema ljudima.
Prost i dobrodušan čovek, seljak.
S druge strane, nikad nije pridavao previše značaja životinjama, s te emotivne strane. Za njega su životinje tu da nas služe... i tu je uvek bio da ih zaštiti. Uložio je ogroman trud da sagradi neku pizdariju za kokoške, kako ih ne bi napadale lisice, tražio optimalnu temperaturu, lečio ih je, brinuo o njima ... pored cele te humanosti, jednostavno ih na kraju zakolje i podeli nama.
Retko sam ja bio tamo, obično sam kao klinac odlazio na selo kad je ćaletu bio godišnji odmor... i jednom prilikom sam tamo prisvojio nekog psa. Ispostavilo se da je ta stara džukela bolesna ko Jozef Fricl ... veoma hladnokrvno je upucao kako bi zaštitio decu da se ne porazboljevaju.  Smile
Posle svega toga... nakon svih ovih godina... preminula mi baba. Prošlo neko vreme. Čujemo se redovno ali malo ređe posećujemo dedu... obično on dođ kod nas.
hmm...
Reče mi majka da ima neke kučiće i mačiće koje hrani i čuva. I dalje ih ne mazi i ne igra se s njima.
Samo brižljivo posmatra kako rastu i vodi računa o njima.  Smile

Zaključak? Neam pojma... sami izvucite.

Što se mene tiče, ukoliko me neko ne ugrožava direktno... nek vole (ili ne vole) ljudi šta hoće dogod ih ne zlostavlja... sve to zavisi od okruženja u kojem neko raste.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Citat
S druge strane, nikad nije pridavao previše značaja životinjama, s te emotivne strane. Za njega su životinje tu da nas služe... i tu je uvek bio da ih zaštiti. Uložio je ogroman trud da sagradi neku pizdariju za kokoške, kako ih ne bi napadale lisice, tražio optimalnu temperaturu, lečio ih je, brinuo o njima ... pored cele te humanosti, jednostavno ih na kraju zakolje i podeli nama.
Citat
Posle svega toga... nakon svih ovih godina... preminula mi baba. Prošlo neko vreme. Čujemo se redovno ali malo ređe posećujemo dedu... obično on dođ kod nas.

OMG... Isti slučaj  Smile

Vidiš, ja više volim kokoške od krava... možda zato što krave nisam imao  Smile ali sam zato imao svinje.

Ali, eto, i ja sam prisustvovao klanju kokošaka... i jedared klanju svinje (samo nije klanje nožem nego nekakvim pištoljem čudnim) kod komšije na selu. I naravno, u početku, šokiran i istraumiran, a naposletku...sit  Smile
Stara koka dobru juhu daje, a svinje sam se oždrao u slast... Život ide dalje.

Od kad mi je baba umrla ne idem na selo toliko često (tačnije, skoro nikad... jedino kad treba ćaletu da pomažem oko nečeg)...jbg, nije mi više zabavno jurenje skakavaca, svitaca, ubijanje zvinjedeti (pauci, mravinjaci...) hranjenje svinja, čuvanje pilića, okopavanje, riljanje, grabuljanje, šišanje ograde itd.  Smile

Ali nedostaju mi neke stvari... Babina pita sa zeljem, babina pita sa jabukama  Smile  I tad mi je nekako sve bilo slađe... Ili je ovaj hibridni paradajz koji kupujem stvarno loš  Smile

Dosta o tome... @tema,

Smile Smile   Nemam šta više da kažem na temu... Sve je već rečeno.
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Wildfire S
Babina pita sa zeljem, babina pita sa jabukama  Smile  I tad mi je nekako sve bilo slađe...
I ja sam sentimentalan i nostalgičan...  Smile rastužio sam se sad.  Smile

Ali šta da se radi, život ide dalje a to je sastavni deo života...  Smile

IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 13:37:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.352 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.