Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 17:23:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto volim NATO?  (Pročitano 47132 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Vredi li to u opšte više pišljivog boba? Vi očigledno mislite da vredi, a ne ukazujete mi šta je to. I ne morate, ja vam kažem da vas političari pljačkaju baš uz pomoć te EU, al ako vi to još ne vidite, evo brzo ćete da osetite.

Oni EU koriste kao izgovor.

Citat
Ali čak ni Koristi od saradnje sa EU nemamo.

Ne, nikako, samo nem vecina kvalitetnijih medicinski preparata dolazi odatle, recimo insulin (milion puta bolji
od kineskog koji je svinjskog porekla)

Citat
Postavljam pitanje dal ima još nešto na tom Zapadu vredno, evo i ekonomija im propada?

Vidis meni se cini da Srbija propada, a zapad je malo pre dao zajam (MMF) Srbij, kako ista ne bi videla
bankrot  Smile

« Poslednja izmena: 27. Mar 2009, 13:45:06 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
I pitam se i nije mi jasno.

Postavljam pitanje dal ima još nešto na tom Zapadu vredno, evo i ekonomija im propada?

Pitam se dal treba sirotinja u Srbiji da plaća budžetski deficit zbog jednostranog ukidanja carina prema EU, samo da nebi ugrozili našu spoljnu političku orijentaciju prema Zapadu?

Vredi li to u opšte više pišljivog boba? Vi očigledno mislite da vredi, a ne ukazujete mi šta je to. I ne morate, ja vam kažem da vas političari pljačkaju baš uz pomoć te EU, al ako vi to još ne vidite, evo brzo ćete da osetite.

System_V_r4

Rasprodaje nema? Dobro, poštujem tvoje mišljenje.

Ove kompanije koje si naveo odavno formalno pravno ne pripadaju Zapadu, osim simbolički. Zapad je sada samo konzument ovih proizvoda, pa zato još uvek opstaje ta simbolička predstava.

Što se software- a tiče imamo šta i da ponudimo, stvarno, a za hranu nisam siguran... EU je u segmentu poljoprivredne proizvodnje jako, jako protekcionistički orijentisana. Da nije tako na Zapadu bi se recimo lako, plasirala Moldavska vina koja su po kvalitetu i bolja od mnogih Francuskih, a po ceni daleko, daleko jeftinija. I između samih članica EU postoje neslaganja u pogledu Kvota pojedinih poljoprivrednih proizvoda koje smeju da proizvode. Sve što se proizvede preko toga ne da ne može da se plasira na tržište EU nego se plaćaju i penali... To su čak i laicima poznate činjenice.

Zato se holandski crni luk prodaje bez carine recimo na Limanskoj pijaci u NS, i td... O kvalitetu, ne bih. Ja ću uskoro treće dete, pa znam sa kakvo se sve Zapadno đubreplasira ovde.

Ti nećeš da shvatiš prostu činjenicu i ja moram da se sažalim na tvoje ograničene sposobnosti, da je ono što mene opredeljuje Čast, a tebe Korist. Ali čak ni Koristi od saradnje sa EU nemamo.

Alo, Probudi se, zar ne vidiš. Ehej, ejej...

Čast je jedno a kada pričaš napamet nešto sasvim drugo.

Sporazum sa EU za sve u Srbiji znači veći izbor jeftinijih proizvoda, neće biti da imamo budžetske probleme zbog toga. Imamo ih zato što i dalje imamo najglomazniju administraciju i javna preduzeća u regionu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa, sve se mi slažemo samo ne izvlačimo isti zaključak.

Dakle mi propadamo iako za razliku od devedesetih sada vodimo Realnu i Proevropsku politiku, dobro.
Oni nas kreditiraju jer Uvozimo njihovu robu, čak i onu koju bi mogli i sami mnogo kvalitetnije da proizvedemo i po manjoj ceni. Ajd uredu. Mislim da ipak uloške, pelene, četkice za zube i sl. možemo i sami da pravimo, al možda grešim.

Gde to vodi videćemo, vreme se približilo, neko izgleda mora lično da oseti.

Što se tiče administracije, ja glomazniju od EUropske nisam video, mogu oni sve to da plate dok je ovakvih kao mi. Lepo nas pljačkaju, oni su dakle uspešni, što bi se reklo održivi.

Mene interesuje kako vi to ne vidite, a kada budete progledali čime ćete opravdati svoje zalaganje kada vas sopstvena deca budu pitali kakvu ste im budućnost ostavili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Zato se holandski crni luk prodaje bez carine recimo na Limanskoj pijaci u NS, i td... O kvalitetu, ne bih. Ja ću uskoro treće dete, pa znam sa kakvo se sve Zapadno đubreplasira ovde.

Ti nećeš da shvatiš prostu činjenicu i ja moram da se sažalim na tvoje ograničene sposobnosti, da je ono što mene opredeljuje Čast, a tebe Korist. Ali čak ni Koristi od saradnje sa EU nemamo.

Alo, Probudi se, zar ne vidiš. Ehej, ejej...

Brate, nije tebi lako. Pitaš zašto se holandski crni luk prodaje u NS, bez carine? A nije ti palo na pamet da neki zaludni Holanđanin se isto pita zašto se vojvođanski šećer prodaje u Amsterdamu bez carine, i to već godinama????

RECIPROCITET

Što se tiče koristi, Srbija je u zadnjih 8 godina dobila bespovratno 3 milijarde evra od EU, u vidu raznih donacija. U isto vreme, od Rusije nismo dobili ni jednu jedinu rublju. Ništa, NIČEVO, što bi rekli po ruski.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy IIs
Pa, sve se mi slažemo samo ne izvlačimo isti zaključak.

Dakle mi propadamo iako za razliku od devedesetih sada vodimo Realnu i Proevropsku politiku, dobro.
Oni nas kreditiraju jer Uvozimo njihovu robu, čak i onu koju bi mogli i sami mnogo kvalitetnije da proizvedemo i po manjoj ceni. Ajd uredu. Mislim da ipak uloške, pelene, četkice za zube i sl. možemo i sami da pravimo, al možda grešim.

Gde to vodi videćemo, vreme se približilo, neko izgleda mora lično da oseti.

Što se tiče administracije, ja glomazniju od EUropske nisam video, mogu oni sve to da plate dok je ovakvih kao mi. Lepo nas pljačkaju, oni su dakle uspešni, što bi se reklo održivi.

Mene interesuje kako vi to ne vidite, a kada budete progledali čime ćete opravdati svoje zalaganje kada vas sopstvena deca budu pitali kakvu ste im budućnost ostavili.

Objasni samo sta to "da vidimo".

Ko tebe ili tera da kupujes njihovu robu ? Pa niko.
Sto se velicine administracije tice, ne znam koliko si inofrmisan, ali upravo oni tvrde da je
administracija u Srbiji sampionski velika i glomazna. I upravo oni traze da se ista smanji
kako bi nam davali kredite.

Vidis mana kredita je kada ga uzmes, moras da ga vratis sa kamatom. Sta mislis da se njima
dopada da u svom najblizem okruzenju imaju drzavu koja se ne razvija i raspada ?
Maloletnu drzavu kojoj treba stalno davati novac kako bi se odrzala u zivotu ????

Znas , njihova ideja je da nam daju pare i da se razvijamo, a ne da nam daju pare i da
ih strpamo Miskovicima u dzep.

Taj koji tebe jede je upravo taj Misko, a taj koji ti ukazuje da te EU unistava i jede radi
za istoga.

A znas zasto ? Eu nam da lovu, a Misko uveze robu sa marzom od 200% i uzme tu lovu i
boli ga uvo. A preko omiljene opozicije (preko vlasti bi bilo suvise otvoreno i ocigledno)
ukazuje kako te EU pljacka, a ne on.

Naravno tebi ostaje KREDIT

Ti si taj koji ne vidi.

« Poslednja izmena: 27. Mar 2009, 14:14:57 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nije Srbija dobila, na žalost. Već političari. Dal si ti svestan da je u poslednih devet godina u Srbiju ušlo zvanično oko 80 milijardi eura. Da je to iskorišćeno znaš li sve šta je moglo da se uradi. Tebi, Brate nije lako. O šećeru sam nešto čuo, zaista...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
@luka05

naslov i sadrzina tvoje teme su na nivou shvatanja EU kako je shvata dss omladina. Da li cemo u Nato ili ne!?
Glupost

Nije Srbija dobila, na žalost. Već političari. Dal si ti svestan da je u poslednih devet godina u Srbiju ušlo zvanično oko 80 milijardi eura. Da je to iskorišćeno znaš li sve šta je moglo da se uradi. Tebi, Brate nije lako. O šećeru sam nešto čuo, zaista...

a jel znas ti kolika je bila dubioza? to samo govori koliko nam je stete naneo puta prema rusiji i belorusiji
« Poslednja izmena: 27. Mar 2009, 14:48:56 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy IIs

Pa upravo to i napisah, kako je islo:

Dobiju bespovratnu pomoc / kredit deo ide na audije i prezentacije, deo kod miska i politicara,  a ono malo
sto pretekne kada se namire ide u stvarne svrhe za koje je i namenjno (ipak treba zamazati nekako oci onima koji daju pare)

Jedan deo od prezentacje se daje radikalima kako bi kukali na EU i bili "opozicija".

Posle toga ti Rusi posalju dzak brasna i ti skaces od srece ko zec u prolece, zbog
bratske ljubavi.

A to sto ti ovi iz EU odrzavaju zdravstvo u funkciji, boli te uvo.

Eeee, ali dodje i 2009-ta kada nestane para , a ovi iz EU prokljuve sta nasi politikanti rade.....

A ovo je dokaz:

Jos zaposlenih u administraciji
« Poslednja izmena: 27. Mar 2009, 14:53:47 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
Dakle, dali je Normalno da naši proevrpski političari rasprodaju Srbiju Zapadu, a da to naši građani trpe. Mene interesuju argumenti običnog čoveka, onog građanina koji kada ga zaustavi anketar na ulici ili ga pozove na telefon... i pita dali je za EU, a on odgovori da jeste. Dakle, mene sada samo interesuje Zašto?

ti kao da nisi ziveo u Srbiji devedesetih. Taj isti covek je kada se vodio rat u Bosni i kada se "branilo srpstvo" ziveo od dve marke dnevno, deca su mu bezala u inostranstvo, a u zemlji nije bilo nikakave perspektive. Danas ako nista drugo taj covek ima bar vodu i struju i platu od koje moze da prezivi, a EU mu finansira drzavu koja je u raspadu. Takodje zapitaj se zasto je toliko mladih otislo u inostranstvo i zasto imamo najstarije stanovnistvo u Evropi?

Ali osim ovih, ekonomskih, razloga ima i nekih vaznijih - a to je da EU kao zajednica podrazumeva odredjen sistem vrednosti pre svega mir, toleranciju, solidarnost. Zbog cega ugradjivanje tih vrednosti bi bilo ovde pogresno? Jer znas kako, sustina je u tome da je ideja EU jedna velika ideja koja je civilizacijska, dok ideje Seselja, Milosevica, srpskih dveri i obraza su one male palanacke gluposti zasnovane na stereotipima, neznanju, nekada i mrznji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Mali komentar!

Niko normalan u ovoj zemlji ne voli NATO, EU je vec druga prica jer ona jos uvek i nije monolitna zajednica sa jedinstvenom spoljnom politikom i sl i iz clanstva u njoj bi se jos i moglo stosta dobiti. Moglo bi se dobiti i pre clanstva usvajanjem Zakona i uspostavljanjem standarda koji bi od nas napravio ljude koji ne bacaju kese sa djubretom kroz prozor, ne parkiraju se po dvoristima koja su predvidjena za deciju igru .... dali treba jos da nabrajam koje sve stvari nasi ljudi kad odu preko ne smeju da rade?! Naravno ima i ovih gej sranja koja nam uvaljuju, ali nije sve bas slatko.
Jedna mi stvar samo nije jasna u celoj ovoj prici - smeta Vam ukidanje carina i jednostrana primena SSP. Neki ovde kazu mozemo i mi da napravim kvalitetne i jeftine proizvode - pa ko nam brani da ih napravimo i kada cemo da pocnemo da ih pravimo, jedino ako ne mislite da treba ponovo da pokrenemo proizvodnju JUGA?
Treba braniti i kupovati domace, ali to domace vec jednom treba da prestana da bagatelise "srpsku stoku" kojoj svako sranje moze da se proda - sa argumentom pa to je domace!
Najveci problem sa carinama je sto za automobile nije uvedena nulta stopa - nego nam onaj mafijas Mladja uvaljuje PUNTA kao domaci proizvod (98 % italijanski). Ej covece oslobodio italijane carine, drzava ulozila lovu, sufinansira kamatu za kredit (regularna kamata 18-20% - sufinansirana 4,5%), odobrava 1000 eur "staro za novo" - e to je pljacka.
Nisam bas u temi, ali posto su i drugi mesali babe i zabe (Nato i SSP)...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 17:23:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.