Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 19:16:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 207
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto vole Rusiju?  (Pročitano 145619 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
za vreme prvog srpskog ustanaka,karadjordje je pozvao ruse u pomoc,oni su pomogli crnogorcima.

Јел ти значе нешто мајор О'Рурк, ладошки пук, козаци, Варваринска битка?

Нема рата који су Срби водили, а да Руси нису помагали као савезници, незванично или добровољцима.

Или, да ли ти нешто значи Гробље ослободилаца Београда? Тамо леже и руски јунаци погинули у Мађарској, који хтедоше да, ако погину, буду сахрањени у Србији (не Југославији).

И стварно, не могу с вама више со сејати...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Земунац, пошто си био тамо, занима ме колико су се погоршали (ако су се уопште погоршали) односи Белорусије и  Русије, због подизања цена гаса?

Знам да су Руси то урадили Украјини, када је Јанукович изгубио на изборима, али у Белорусији је у даље Лукашенко на власти, а њима су такође дигли цене.

Не разумем због чега. Знам да су им давали гас багателно, али неће ни сад нешто претерано зарадити обзиром на величину и број становника Белорусије.

С Украјином је већ друга прича. То је огромна земља, са скоро 50 милиона људи и ту се може узети доста новца. Такође, то је и средство притиска на нову украјинску власт.
« Poslednja izmena: 13. Dec 2007, 14:26:46 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@ Duki

Belorusija ne bi postojala bez ruske pomoći i podrške. Ta zemlja je još uvek socijalistička, preduzeća su državna i još uvek rade kolhozi, punom parom. 90% beloruskog izvoza ide na rusko tržište. Problem oko gasa je nastao kad su Rusi provalili da Belorusija i Ukrajina preprodaju na zapadu ruske energente i zarađuju velike novce.

Tad je Putin rekao da nema više energenata po bagatelnim cenama, nego za sve tržišni uslovi, pa ko se kako snađe. Zašto bi Rusi na svojoj grbači izdržavali Lukašenkove komunjare.

Što se tiče Ukrajine, tu su politički odnosi mnogo komplikovaniji, ako ništa drugo, zbog toga što u toj zemlji ruska manjina broji 17% građana (8 miliona Rusa). Čak je bilo problema oko granica dve zemlje (poluostrvo Krim) i status ruske Crnomorske flote čije su baze i luke uglavnom na ukrajinskoj teritoriji.

Ali, i u slučaju Ukrajine je glavni problem krađa energenata i zloupotreba gasovoda i naftovoda koji prolaze preko ukrajinske teritorije.

Zato je Putin odlučio da gradi novi gasovod, preko dna Baltičkog mora, direktno do Nemačke. Znači, roba ide direktno do kupca (Nemačka, EU), bez posrednika (Belorusija i Poljska). To je mnogo skuplja varijanta gasovoda, ali će se isplatiti na duži rok, jer se zaobilaze jajare i prevaranti koji kradu energente (Belorusija, Poljska, Ukrajina).
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Решише и Руси да се опамете. Smile

Чуо сам и за то да су Украјинци осим што су добијали гас скоро за џ још крали и препродавали исти од Руса.

Прича се да нам се Јулијица и обогатила на крађи гаса. Тако нешто је у питању, мада нисам скроз сигуран.

Верујем ти за то што си за Белорусију рекао, али чуо сам да барем када је стандард у питању, не стоје тако лоше, тачније да становник Белорусије боље живи него остали из ЗНД-а.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Dealio
@Duh sekire

Pa ne volim ni ja amere, ukapiro si valjda na "tvojoj" temi, al ne volim ni ruse. Kad god smo bili uz ruse mi smo najebali....
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Ako volite,vi koji volite( ja ne ) SPC, da li volite i Pahomija?

ti si izgleda najpametan  Smile
pa samo što ti voliš je pametno,a ostalo glupo ili...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@Duh sekire

Pa ne volim ni ja amere, ukapiro si valjda na "tvojoj" temi, al ne volim ni ruse. Kad god smo bili uz ruse mi smo najebali....

ОК, схватам твој став, али то је више филозофско питање.
Твоја логика је да би било боље рецимо да нас нису подржали 1914. Србија би пристала на ултиматум, или пошто Срби не радо пристају рат са Аустроугарском би трајао краће. Улазити у расправу о томе би било питање вредносних система. Док су ти системи конзистантни, не правим проблем, ако су представљени на коректан начин.

Друга ствар је рецимо случај из 1999. када нам руска "подршка" стварно није била потребна. Боље да смо знали да смо сами. Али будимо конкретни, не генерализујмо. То је Јелцинова подршка.
Сада говоримо о Путиновој подршци. Та велика држава сада ризикује бар свој рејтинг због Србије, да и не говоримо о нечему више... Руски цар је главом платио улазак у рат због Србије. Наравно, он није ушао знајући да ће бити револуција, и није ушао у рат само због Србије. Али је цела Русија већ једном платила цену. Иста Русија нас опет подржава. Та чињеница заслужује барем поштовање.
Наравно, отвара се одмах питање: Да ли ми желимо да уопште будемо подржани.
Ја не сумњам да има оних који једва чекају да се "реши" Косово, тачније да га се реше. Онда би се радо решили и Рашке, севера Србије, Бујановца...
Они којима смета руска политика због тога, или савезништво Србије и Русије нега буду конкретни - њима смета српска политика.

Онда замишљена филозофска расправа добија нови облик:
Да ли је Леонида исправно поступио. Да ли је само требало да клекне?!?
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Dealio

Сада говоримо о Путиновој подршци. Та велика држава сада ризикује бар свој рејтинг због Србије, да и не говоримо о нечему више...

Oni ne rizikuju nikakv rejting, suvise su jaki i samodovoljni. A mi nismo. A o filozofiji drugi put.

Mi smo sad okrenuli Spance protiv nas (oni su bili protiv nezavisnosti) i jos neke zemlje EU a to nije mala stvar, a sve zato sto se oslanjamo na rusiju, i sto da nekazem sta radimo da bi proso ruski gasovod kroz nasu zemlju, i taj sumnjivi ruski kapital, meni licno ne smeta a zasto ga favorizujemo.

Ja imam teoriju da u politici maras biti fleksibilan, i da u datom trenutku nadjes racionalnije resenje, a ne pravednije ili moralnije. Ko je sad glavni baja u svetskoj politici Ameri i EU (do kad ne bitno) a mi protiv njih ponovo, ne radi se tako.

I seti se 22.juna 1941
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Posto postoji teme "Zasto mrze Ameriku", treba i tema da cujemo zasto vole Ruse koji nas citavu istoriju jebu, od prvog srpskog ustanka, pa preko San Stefanskog mirovnog sporazuma, pa preko IIsvetskog, 53', devedesetih, 99', sad lizemo im glupo dupe za glupi gasovod. Govna su i odvratni su. Imperijalisti su isto kao i ameri, samo sto ameri priznaju a ovi se kao bore za pravdu u svetu

jesu li stvarno imperijalisti kao i Ameri mislim da su se opekli i da su naucili neke stvari tako da sumnjam malo u to a da su svjetski igrac to jesu
  da gledaju svoj a ne nas interes i to je tacno ali po tome se nista manje ne razlikuju od Amera Francuza Engleza i ostalih govana

Кад год би ми били у говнима, одмах би Русе позвали.

Ако се деси да не помогну, онда најебемо.

Ако помогну, ми им се љубазно захвалимо, окренемо се и потрчимо према Јевропи.

У томе и јесте ствар.

Па нису ни они луди да нас ваде из гована, због љубави.

Интерес влада, а кад смо се ми њима одужили за то што су нам помогли.

Друга страна прича невезана за политичке интересе је порекло оба народа.

Доста њих је овде дошло за време Првог српског устанка да ратује на страни Србије.

Долазили су и у Босну, а било их је овде и када смо ратовали са НАТО-ом.

sve je to fino dolazili su i Muslimani iz svjeta da ratuju za Bosnjake pa sta nista kakve to veze ima
ali kada neko daje milione e toje vec sruga stvar a mi od Rusa dobii 0 miliona za sve ove vjekove
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
sve je to fino dolazili su i Muslimani iz svjeta da ratuju za Bosnjake pa sta nista kakve to veze ima
ali kada neko daje milione e toje vec sruga stvar a mi od Rusa dobii 0 miliona za sve ove vjekove

po tvojoj obaveštenosti moram reći da pratiš pogrešan program i novine,nerazumem kako  misliš nema veze što su za balije ratovali muslimanski fanatici a najbolje ako već nisi upućen da pitaš narod muslimanske veroispovesti šta im rade ovi ludaci što su došli da ratuju a posle rata ostali
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 207
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 19:16:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.