Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 00:14:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 117188 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 204
OS
Linux
Browser
Chrome 15.0.874.121
Hvala na brzom i iscrpnom odgovoru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Kakvi su to prevaranti,
tesko je verovati da bilo ko moze da im veruje bilo sta ,pa opet dokaz covekove gluposti je na njihovom bankovnom racunu .

polako aleh.nemoj postavljati svoj um na eyuep(opet sam izgubio papir sa imenom )... ili na dolare i tog coveka.Isus cak nije imao gde gklave zakloniti,niti dinara u dzepu,a ni apostoli. ja sa decom jedem sos u vecini i zivim od ovcarskog stapa godinama,nosim tezak krst i ne zalim se sto neko ima brdo dolara. kao da je to nesto novo. nikola tesla nije bio"slepac",pa jel to kvari njegov pronalazak?
     koristi svoje srce,toliko toga ima tamo neotkrivenog aleh,osecam to,a pusti oci,um,usi,misli. ne kazem da nam je to dato da tucemo jedni o druge ili glavom u bandere pri hodu ali ne kad je u pitanju vera i krajnji ishod puta duse.

Stolarija je bila postovan zanat i uvek u potrebi ,Isus je radio na kuci st.Petra koji je takodje bio imucan ribar.
dakle da su hteli mogli su da imaju sasvim pristojan zivot .
Isus bio protiv postojece institucije i bilo kakvih gradjevina u njegovo ili Bozije ime.
U to vreme da bi usao u hram boziji morao si da kupis kupon ispred crkve kao zalog veri bogu ,to jest morao si da platis svoju molitvu za duhovni svet materjalnim putem .
E ovi novi televizijski svestenici koje smo naveli gore rade to isto ,kazu ti da moras da posadis seme u obliku hiljadu dolara kao znak vere pa ce ti se onda vratiti mnogo vise . Naravno to nije istina i te pare ne idu u prilog ljudima u potrebi gladnim ,bolesnim i siromasnim vec pune popovske dzepove i kasu crkve .

Isus je prema bibliji lepo rekao dok je drzao besedu napolju na proplanku ,uopsteno kazem ne citiram;
Nista vam to ne treba ,(misleci na hram i dadzbine koja je naplacivana) bog je u vama i oko vas,
crkva je u vama samima i sve sto vam treba je u vasim srcima .

Nije proslo ni 30 godina od tada a vec su poceli da dizu nove crkve i hramove u njegovo ime i da naplacuju
svoje svestenicke i popovske usluge ,dakle nije se tu sta mnogo promenilo do dan danas .

Veruje se da su I Hristos i Tesla su navodno bili celibati jer im je um bio nameren nekom visem cilju ,
ali po Filipovom jevandjelju lepo se kaze da mu je Marija bila najbolji ucenik i da ju je cesto ljubio u usta ,
cak sta vise ona je prevodila i tumacila drugim ucenicima /apostolima njegovo misljenje .
Isusove reci svojim ucenicima su bile prilicno jasne "Vi me nikada necete razumeti ".

Dakle Ja vidim Isusa radije kao inteligentnog obicnog coveka koji se borio protiv postojeceg Heraldovog rezima i protiv rimske imperije nego kao nekog tamo svemoguceg jer on to jednostavno nije bio.

Postroji ogroman broj hriscanskih spisa koji potvrdjuje isto.

zasto bi verovao unuku ako ne verujes starcu.tako je i kod tebe alex verujes apokrifima  a ne verujes originalu. popovi su popovi a Bog je Bog. ja ne verujem na prazno vec na puno jevandjelje.  to znaci da verujem ono sto sam okusio kao zivo i istinito. video sto doista covek ne moze reci ne,vec samo da.vera nije na kraju konkretno opipavanje vec dodir nutrine ,glas koji nije ljudski,ni eho,vec nesto sto se ne izgovara a ti jasno cujes to. kada ti potpises nestopre 1000 god.ja verujem tom potpisu i ako si ti zaokruzio ugovor sa nekim na tri stranice i iza toga stavio svoj potpis,ja ne verujem na jos dodatih pet stranica tog ugovora bez tvog potpisa. tako je i Isus jasno potpisao i oivicio koje knjige su Bozje ,sve ostalo sto on nije spomenuo je sotonska prica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Sad pricas svasta ,prestacemo da se druzimo ako ovako nastavis ,
ne mozes da pricas o otvorenom umu i Bogu a da budes zatvoren i ogranicen od znanja koje je deo ovog sveta .
Prvo u Bibliji je samo cetri jevandjelja od postojecih preko dvadeset ,
Ona su izabrana za bibliju u 4 veku od svestenika i popova i od svih postojecih jer samo se u ova cetri pominje vaskrsenje .Isus tu nije imao sta da potpise jer se stampanje svetog pisma dogodilo 350 godina posle njega .
Jevrejska kultura kojoj je Isus pripadao i cije je obrazovanje primio imala je ogromnu literaturu ,
Vrlo jasno pise da je bio poducen od ranih dana u mnogim od njih na nivou svestenika ,
Posto Hriscanstvo nije tada jos uvek postojalo ,Isus kao tinejdzer nije mogao da izbegne ili nije mogao da zasnuje svoje misljenje bez znanja .
Posto je rano hriscanstvo bila samo mala sekta u to vreme ,cesto su bili proganjani i mnogi od spisa i svedocenja sakriveni od nikog drugog nego samih hriscana u kozama i glinenim cupovima i pecinama .
Evo skoro su nadjeni novi hriscanski spisi u satoru muslimanskog beduina koji su dve hiljade godina prelazili iz ruke u ruku sa oca na sina pre nego sto je i postojala njihova sopstvena religija kojoj danas pripadaju.

To sto ti smatras da je postojanje neke druge knjige delo Sotone je zalosno .

Ja razumem da si bio tesko bolestan covek koji je nadom i verom uspeo da prebrodi teskoce svog zivota ,
svaka cast snazi tvoje volje ,ali ne treba da pricas ili kritikujes stvari koje su tebi nepoznate .
Ja nisam ni siguran da li su otkrovenja svetog Tome ,Filipa ,Jude i Magdalene prevedeni na srpskl jezik ,
ali siguran sam da bi uzivao u njihovim pricama i dozivljajima sa Isusom .
Drugim recima priblizili bi te jos vise nacinu njegovog razmisljanja i upotpunili bi ti sliku dogadjaja o kojima vec znas iz postojece biblije .

Jedini greh i zlo su neznanje a protiv toga se i sam Isus borio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Čitao sam apokrifne spise. Barem ono što je prevedeno na srpski
i ono što je prevedeno na engelski.
Potpupno kapiram vernike ('obične' a i sveštenike) koji su sklopili
Novi Zavet (Savez) i obliku kakvog ga imamo danas, a
apokrife ostavili da se .. 'apokrifišu'.

Sreo sam podosta ljudi koji preferiraju apokrife u opuštenoj, verbalnoj
komunikaciji, mada u praksi ... comp. i TV su im 'sve-i-svja'.
Sreo sam i vernike koji ni 'N' od Novog Zaveta ne pročitaše, doduše
neću da grešim dušu, i kao takvi su imali dela koja su mene nagnala
da se 'pokrijem ušima'.

A to što Hristos Isus nije uradio 'ovo ili on' što bi mi od Njega
očekivali - ipak je On 'malčice' drugačiji od nas.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Sad pricas svasta ,prestacemo da se druzimo ako ovako nastavis ,
ne mozes da pricas o otvorenom umu i Bogu a da budes zatvoren i ogranicen od znanja koje je deo ovog sveta .
Prvo u Bibliji je samo cetri jevandjelja od postojecih preko dvadeset ,
Ona su izabrana za bibliju u 4 veku od svestenika i popova i od svih postojecih jer samo se u ova cetri pominje vaskrsenje .Isus tu nije imao sta da potpise jer se stampanje svetog pisma dogodilo 350 godina posle njega .
Jevrejska kultura kojoj je Isus pripadao i cije je obrazovanje primio imala je ogromnu literaturu ,
Vrlo jasno pise da je bio poducen od ranih dana u mnogim od njih na nivou svestenika ,
Posto Hriscanstvo nije tada jos uvek postojalo ,Isus kao tinejdzer nije mogao da izbegne ili nije mogao da zasnuje svoje misljenje bez znanja .
Posto je rano hriscanstvo bila samo mala sekta u to vreme ,cesto su bili proganjani i mnogi od spisa i svedocenja sakriveni od nikog drugog nego samih hriscana u kozama i glinenim cupovima i pecinama .
Evo skoro su nadjeni novi hriscanski spisi u satoru muslimanskog beduina koji su dve hiljade godina prelazili iz ruke u ruku sa oca na sina pre nego sto je i postojala njihova sopstvena religija kojoj danas pripadaju.

To sto ti smatras da je postojanje neke druge knjige delo Sotone je zalosno .

Ja razumem da si bio tesko bolestan covek koji je nadom i verom uspeo da prebrodi teskoce svog zivota ,
svaka cast snazi tvoje volje ,ali ne treba da pricas ili kritikujes stvari koje su tebi nepoznate .
Ja nisam ni siguran da li su otkrovenja svetog Tome ,Filipa ,Jude i Magdalene prevedeni na srpskl jezik ,
ali siguran sam da bi uzivao u njihovim pricama i dozivljajima sa Isusom .
Drugim recima priblizili bi te jos vise nacinu njegovog razmisljanja i upotpunili bi ti sliku dogadjaja o kojima vec znas iz postojece biblije .

Jedini greh i zlo su neznanje a protiv toga se i sam Isus borio.
izvini,necu da te uvredim,jer si fer covek ovde. jos jednom ako se pozalis da nesto ne ide dobro sa moje strane,odustacu i sam.
    ne govorim iz svoje maste,samo sam malo skracen bio. Isus je od samih ucitelja u vise puta nazvan cudesnim. kao decak je ucio ove kao stariji kazano je da nikad tako ni jedan covek nije govorio kao on. nije govorio kao knjizevnici. govorio je Duhom tu je tajna.
     rekao je jasno od koje do koje reci je Biblija validna,sve ostalo jesu apokrifi. novi zavet je jasno pecacen u otkrivenju kojega je licno pisao u starosti jovan apostol,koji je imao pred sobom sve reci jevandjelja i to pecatio Duhom Bozjim. dela apostola su sveze pisana rec luke jevandjeliste ,apostola pavla,petra jovana jakova poslanice su iz vremena kad su pisane i slane na adresante. to u 4. veku je samo registrovanje onoga sto je Isus vec zapecatio,skupljanje i oni nisu izbacivali i ubacivali sto hoce. oni koji su to radili nisu bas bili pouzdani za tako dobar posao,i moglo se ocekivati da lako ukucaju apokrife ali ipak s nekim razlogom Bogu znanim nisu to"smeli" uciniti. opsirinije se jos moze  o ovome. ocu reci da ja ne sumnjam u tvoje iskaze iz tvog domena,a mozes biti siguran u ono sto kazem kad je u pitanju jasna rec Hristova koja je kazala sto jeste kanon Biblije.katolici su dodali makabejce tobiju i jos juditu mislim,i ostali prevodioci nece to uzeti jer svako ko cita razumeva da je to apokrif. svaki ozbiljniji citac Biblije to lako uvidi. ali katolici imaju i drugi fulanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Salio sam se ,ne zameram ti uopste,a nadam se da neces ni ti meni ,
Ali bih voleo priliku da ti objasnim svoje misljenje ;

Postoji verovatnoca to jest pouzdano se zna da je bilo vise "ucitelja "u to vreme,
Isusovo samovoljno izbeglistvo iz Judeje na 17 godina ima tragove u Kini ,Egiptu ,Indiji i Nepalu .
Niko ne osporava Isusov rad i njegovu poruku tadasnjim malobrojnim sledbenicima ,
iz tog vremena kad je navodno hodao i pripovedao i to sto nije zabelezen
u istorijskim analima moze takodje znaciti Heraldovu cenzuru na njegovo ucenje
pa cak i na njegovo postojanje,jednostavno izbrisan je i nepostoji bar sluzbeno .
Ali poruka drugih koji su ga poznavali i njihov rad na utemeljenju su bolje zabelezeni.
Radi se o tome da u cilju traganja za istinom i pravom originalnom recju ,
mi moramo, to jest nasa je duznost da preispitamo verodostojnost biblijskog texta.
Ja licno ne volim tu rec Apokrif zato sto je omalovazavajuca specijalno ako se uzme u obzir
da je pisana za vreme njegovog zivota od ljudi koji su ga licno poznavali ,
za razliku od biblijskog Lukinog jevandjelja koje su pisala dva pisca ,sa razlicitim stilom pisanja ,na dva razlicita jezika koja nisu ni geografski bliska i u razlicitim vremenskim erama ,toliko je veliki taj vremenski gap da cak ni
sami pisci nisu mogli poznavati jedno drugo .
Koliko god da su lepe i dobronamerne te price o Isusu one ne mogu da budu verodostojne  ,
jer neki od pisaca nisu imali uopste tu cast ,niti da ga licno vide ,niti da ga licno znaju .
Dakle moramo se vratiti originalnim spisima iz njegovog vremena kad su se stvari odvijale trenutno ,
koje crkva uopste ne voli jer je Isus u njima prezentovan vise kao obican covek ,sto je za crkvu i njeno utemljenje kao religiju bilo jednostavno nedovoljno "bozanski" .

U njima se Isus zestoko svadja sa svojim religijskim uciteljima.
U njima on nije nikad propovedao ili izvodio cuda u svom rodnom mestu ili ispred svoje majke .
U njima  je Juda bio njegov najbolji prijatelj koga je zamolio da ga izda.
U njima je Petar bio ljubomoran na Magdalenu sto provodi toliko puno vremena sa Isusom.
U njima se Isus podsmevao svojim apostolima zbog njihovog neznanja i nerazumevanja.
U njima je Toma bio njegov rodjeni brat.
U njima je Isus imao zdrav seksualni odnos sa Marijom Magdalenom.
U njima je Isus bio tabadzija i agresivan prema prodavcima kupona ispred Heraldovog hrama .

To su sve karakteristike zdravog mladog coveka koji ima jasan cilj i zna sta hoce da postigne .

To nista nije uvazeno,njima je vazno bilo samo ispunjenje onog sto je vec bilo predvidjeno scenarijom starog zaveta i nista drugo. Tada Crkva kao institucija nije uopste postojala ali ga je kasnije iz svojih interesa napravila
pacenikom ,celibatom i pacifistom sto je on bio samo u vrlo kratkom vremenu pre raspeca.
zato je prihvato sudbinu onog sto treba da uradi i neophodno mu je bilo da se spremi za to.

pozdrav
« Poslednja izmena: 29. Jan 2012, 15:39:01 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

Postoji verovatnoca to jest pouzdano se zna da je bilo vise "ucitelja "u to vreme,
Isusovo samovoljno izbeglistvo iz Judeje na 17 godina ima tragove u Kini ,Egiptu ,Indiji i Nepalu .
Niko ne osporava Isusov rad i njegovu poruku tadasnjim malobrojnim sledbenicima ,
pa cak i na njegovo postojanje,jednostavno izbrisan je i nepostoji bar sluzbeno .
Ali poruka drugih koji su ga poznavali i njihov rad na utemeljenju su bolje zabelezeni.
mi moramo, to jest nasa je duznost da preispitamo verodostojnost biblijskog texta.
Ja licno ne volim tu rec Apokrif zato sto je omalovazavajuca specijalno ako se uzme u obzir
za razliku od biblijskog Lukinog jevandjelja koje su pisala dva pisca ,sa razlicitim stilom pisanja ,na dva razlicita jezika koja nisu ni geografski bliska i u razlicitim vremenskim erama ,toliko je veliki taj vremenski gap da cak ni
Koliko god da su lepe i dobronamerne te price o Isusu one ne mogu da budu verodostojne  ,
jer neki od pisaca nisu imali uopste tu cast ,niti da ga licno vide ,niti da ga licno znaju .
Dakle moramo se vratiti originalnim spisima iz njegovog vremena kad su se stvari odvijale trenutno ,
koje crkva uopste ne voli jer je Isus u njima prezentovan vise kao obican covek ,sto je za crkvu i njeno utemljenje kao religiju bilo jednostavno nedovoljno "bozanski" .

U njima on nije nikad propovedao ili izvodio cuda u svom rodnom mestu ili ispred svoje majke .
U njima je Petar bio ljubomoran na Magdalenu sto provodi toliko puno vremena sa Isusom.
U njima se Isus podsmevao svojim apostolima zbog njihovog neznanja i nerazumevanja.
U njima je Isus bio tabadzija i agresivan prema prodavcima kupona ispred Heraldovog hrama .

To su sve karakteristike zdravog mladog coveka koji ima jasan cilj i zna sta hoce da postigne .

To nista nije uvazeno,njima je vazno bilo samo ispunjenje onog sto je vec bilo predvidjeno scenarijom starog zaveta i nista drugo. Tada Crkva kao institucija nije uopste postojala ali ga je kasnije iz svojih interesa napravila
pacenikom ,celibatom i pacifistom sto je on bio samo u vrlo kratkom vremenu pre raspeca.
zato je prihvato sudbinu onog sto treba da uradi i neophodno mu je bilo da se spremi za to.

pozdrav
  uvek sam govorio da je moj ovcarski stap bolja stvar od kompj. pravi problem sa kucanjem pa cu kasnije odgov.
  d  o bro da se nisi naljutio...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Pa sta ce ti taj komp ? Baci ga i drzi se ovcarskog stapa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
         kad su ljudi koristili konje koristili su i kandjiju,bic .po meri naravno. dobar konj je retko primao kar,tek neki put fijuk bica samo u vazduhu. tako i moj stap drzi kontrolu i odvaja dobro od zla na ovoj masini. Bog daje coveku darove,on ih prevashodno koristi na dobro,ali se izmece i na zlo. nije masina zla,vec onaj ko je koristi ovisno kako to cini dal trazi znanje o Bogu il recimo da postavlja bludnice kojih radi moram napamet da kliknem kad ulazim u burek. kome to treba a, ipak neko se hrani time.
           sad covek je nesavrsen pa i masina nije moguca biti drugaicja. a stap to je jednostavo drvo,nije komplikovano,pa sam zato saciinio poredjenje. ali nikad sa dozom prekomerne kritike.nek se to uvazi u buduce.
     tvoji komentari kao i postovi su na mestu cesto.ako se ne ljutis,Bozji mir i dobro zdravlje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

pozdrav
 luka je bio uz ap. pavla tako da  je  pavle znao sve o luki i zapisu ,kao sto je luka pisac dela ap. dakle svi su bili ukljuceni  u spis lukin. u 4. veku samo je doslo do klasiifkacije ispisanog,er vec u vreme pavla,jovana,petra se jasno govori o izvrnutoj reci,a pavle licno opominej(neke je imenom prozvao cak) da se neki potpisuu sa krjivim ucenjima njegovim i apostolskim imenima kao da su ove (nauka) od njih,cega radi proklinje svakog (galatima posl.1.gl. ) i cak daje specifican potpis na svoje poslanice na dalje za crkve kojima on pise. u tom kontekstu se lako znalo,a i danas mudar citalac prepoznaje lazna ucenja od pravih pod naznakom markovo,varnavino,filipovo jevandjelje. Isus je takodje opominjao ucenike na lazna ucenja. javno se znalo da su strazari kod groba bili podmiceni da govore laz kako je  Isus ukraden itd. a kaze cak da se to i do dana danasnjeg prosiruje ta laz farizeja. kao prica o veceri i leonardovoj slici kako je Isus imao meditirajucu smrt ili pod narkozom. nije li prorocki bio proboden od rimskog legionara,istekl su krv i voda iz njegovog boka.
    znas kako aleks,vera je jedini put spoznaje istine,jedini ne mudrost. toliko tipova zivota ljudi,dogadjaja,cak sav prikaz hrama,prostorije,svetinja nad svetinjama,sudovi,kovceg vrsta drveta i oblagaje istih sve je to slika na hrista tako jasni simboli ali to je tesko razumeti bez istinskog htenja.
   kosidovski recimo kaze kako je mojsije isao(Biblijske legende) kroz pustinju i nasao vodu u steni jer je znao pustinju! to je toliko smesno. ja sam rekao,pa evo tom grku 2o veku nek se natovari konvoj vode uz njega pa neka on u krizi nadje tu vodu u steni. pre ce naci njegov kostur tamo. a mojsije je imao 2.miliona zednih sa sobom. i 40 .god kretanja voda,hrana!  ali sve se moze umom odbaciti.mir tebi.
        kad su ljudi koristili konje koristili su i kandjiju,bic .po meri naravno. dobar konj je retko primao kar,tek neki put fijuk bica samo u vazduhu. tako i moj stap drzi kontrolu i odvaja dobro od zla na ovoj masini. Bog daje coveku darove,on ih prevashodno koristi na dobro,ali se izmece i na zlo. nije masina zla,vec onaj ko je koristi ovisno kako to cini dal trazi znanje o Bogu il recimo da postavlja bludnice kojih radi moram napamet da kliknem kad ulazim u burek. kome to treba a, ipak neko se hrani time.
           sad covek je nesavrsen pa i masina nije moguca biti drugaicja. a stap to je jednostavo drvo,nije komplikovano,pa sam zato saciinio poredjenje. ali nikad sa dozom prekomerne kritike.nek se to uvazi u buduce.
     tvoji komentari kao i postovi su na mestu cesto.ako se ne ljutis,Bozji mir i dobro zdravlje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 00:14:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.