Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 04:55:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 117984 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Ja licno verujem u Boga zahvaljujuci Fizici,
Kad kazem Bog ,ne mislim pojedinacno ni na jednu religioznu reprezentaciju u opisu jednog koji je sa njima ponudjen bez obzira na njihovu popularnost , vec ih radije prihvatam sve samo kao njegove razlicite manifestacije  nego kao njegovu konacnu definiciju.
Znaci da si sam izmislio nesto, verujes da je "to" bog i verujes u "to" ?

Ne ,Ja sam Objedinio sve moguce i postojece u jednu celinu ,
i to je podrzano fizickim zakonom koji vlada Univerzumom.
Ranije smo pricali smo o uzroku i posledici.

Dozvoli da ti objasnim ,
Sve se sastoji od atoma i svaki atom ima oko sebe energetske omotace koji sadrzavaju elektrone .
Sila koja drzi ovaj Univerzum zajedno je  osnovni Zakon Univerzuma ,
Ni jedan elektron u ovom Univerzumu ne moze zauzeti isto mesto drugog elektrona i ne moze biti na istom energetskom nivou.
Elektroni svakog atoma nisu na njegovom najnizem nivou vec su raspodeljeni na razlicitim nivoima ,
 Uvek dajuci Maksimalnu energetsku efikasnost .Oni su uvek najbolji sto mogu da budu u tom danom trenutku.

Na primer metaforicno govoreci da ovaj zakon ne vazi i da isti elektroni mogu da okupiraju isti energetski nivo
ti bi jednostavno propao kroz pod na kom stojis  ili drugim recima Univerzum jednostavno ne bi imao formu.

Drugi primer , Ti imas predmet od tvoje cerke kristal ili zlatnik ili bilo sta ,kao i sve sastavljen je od atoma ,
Kada ga drzis u ruci ili trljas ti ga zagrevas.Zagrevanjem ti izazivas pomeranje elektrona sa jednog mesta na drugo to jest sa jednog energetskog nivoa na drugi .
Ali vidis taj proces, to se ne desava samo lokalno u tvojoj ruci  vec se desava u celom Univerzumu .
Ceo Univerzum mora da ti odgovori pomeranjem svih drugih elektrona koji postoje u Univerzumu.
Dakle bez obzira gde su i na kom kraju Univerzuma svi elektroni reaguju odmah,to se zove "nelokalnost Elemenata"
Dakle sve sto ti uradis u svom zivotu ima direktnu posledicu na fizicki svet celog Univerzuma u kom zivis .
Dakle nema veze da li elektron pripada beloj orhideji na planeti u Andromeda Galaksiji ili je parce materjala od eksplodirajuce zvezde. Univerzum uopste ne pravi razliku onome cemu se neko obraca kao zivom ili mrtvom materijom nema veze ,jer promena je promena u celom Univerzumu  . Ta ili te promene dolaze u konastantnim talasima i one odrzavaju i sprecavaju  kolapsiranje Univerzuma. 
Ceo Univerzum se zahvaljujuci tom zakonu i toj interakciji moze smatrati takoreci "zivim ".
Ovo nije teorija vec je osnovni zakon .

Dakle sto se tice uzroka i posledice...ona je Univezaln i konstantan proces.

Ti kad radis bilo sta ,bilo gde ,ukljucujuci molitvu ili ritual ili cisto vrsis obzervaciju necega, ti emitujes energiju
koja izaziva pomeranje elektrona u celom Univezumu .To jest ti imas uticaj i ta sfera nije ogranicena planetom
na kojoj zivis ili galaksiji u kojoj zivis .

« Poslednja izmena: 20. Dec 2011, 21:50:23 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ne ,Ja sam Objedinio sve moguce i postojece u jednu celinu ,
i to je podrzano fizickim zakonom koji vlada Univerzumom.
Ranije smo pricali smo o uzroku i posledici.

Dozvoli da ti objasnim ,
Sve se sastoji od atoma i svaki atom ima oko sebe energetske omotace koji sadrzavaju elektrone .
Sila koja drzi ovaj Univerzum zajedno je  osnovni Zakon Univerzuma ,
Ni jedan elektron u ovom Univerzumu ne moze zauzeti isto mesto drugog elektrona i ne moze biti na istom energetskom nivou.
Elektroni svakog atoma nisu na njegovom najnizem nivou vec su raspodeljeni na razlicitim nivoima ,
 Uvek dajuci Maksimalnu energetsku efikasnost .Oni su uvek najbolji sto mogu da budu u tom danom trenutku.

Na primer metaforicno govoreci da ovaj zakon ne vazi i da isti elektroni mogu da okupiraju isti energetski nivo
ti bi jednostavno propao kroz pod na kom stojis  ili drugim recima Univerzum jednostavno ne bi imao formu.

Drugi primer , Ti imas predmet od tvoje cerke kristal ili zlatnik ili bilo sta ,kao i sve sastavljen je od atoma ,
Kada ga drzis u ruci ili trljas ti ga zagrevas.Zagrevanjem ti izazivas pomeranje elektrona sa jednog mesta na drugo to jest sa jednog energetskog nivoa na drugi .
Ali vidis taj proces, to se ne desava samo lokalno u tvojoj ruci  vec se desava u celom Univerzumu .
Ceo Univerzum mora da ti odgovori pomeranjem svih drugih elektrona koji postoje u Univerzumu.
Dakle bez obzira gde su i na kom kraju Univerzuma svi elektroni reaguju odmah,to se zove "nelokalnost Elemenata"
Dakle sve sto ti uradis u svom zivotu ima direktnu posledicu na fizicki svet celog Univerzuma u kom zivis .
Dakle nema veze da li elektron pripada beloj orhideji na planeti u Andromeda Galaksiji ili je parce materjala od eksplodirajuce zvezde. Univerzum uopste ne pravi razliku onome cemu se neko obraca kao zivom ili mrtvom materijom nema veze ,jer promena je promena u celom Univerzumu  . Ta ili te promene dolaze u konastantnim talasima i one odrzavaju i sprecavaju  kolapsiranje Univerzuma. 
Ceo Univerzum se zahvaljujuci tom zakonu i toj interakciji moze smatrati takoreci "zivim ".
Ovo nije teorija vec je osnovni zakon .

Dakle sto se tice uzroka i posledice...ona je Univezaln i konstantan proces.

Ti kad radis bilo sta ,bilo gde ,ukljucujuci molitvu ili ritual ili cisto vrsis obzervaciju necega, ti emitujes energiju
koja izaziva pomeranje elektrona u celom Univezumu .To jest ti imas uticaj i ta sfera nije ogranicena planetom
na kojoj zivis ili galaksiji u kojoj zivis .
PA to ti i govorim, ti si izmislio "konacnu definiciju Boga" bas kao sto je to uradila i religija.
Religijska dogma je Bogu dala lazni identitet a tvoja "naucna" dogma nema nikakav identitet.
Kidnapovao si termin "Bog" i aplikujes ga na nesto sto se tebi dopada.
Covek je posledica koja je stvorena a ne uzrok koji nesto stvara.
Tebi je zakonom dato pravo da verujes o bajke o univerzumu i covekov uticaj na univerzum, mene te bajke ne zanimaju. Lepo je videti da posedujes mogucnost vodjenja civilizovanog dijaloga koji ne sadrzi omalovazavanje sagovornika.
Objasnjenje je informacija koju covek moze da svesno shvata a ne nesto u cega moze da se veruje ili ne, sto ti ovde nesebicno nudis.
Biblija daje objasnjenje da covek ( koji nije Bog ) nema mogucnost da svesno shvati postojanje Boga.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Procitaj jos jednom prethodni post pa ces videti da ti je nesto promaklo ili Ja to nisam lepo formulisao.
Ne prihvatam ni od jedne religije ni jedno objasnjenje kao konacnu definiciju Boga jer u svima njima
postoji neka vrsta diskriminacije jedne religije prema drugoj ,sto nije u duhu vrhovnog supremnog bica.

"Kad kazem Bog ,ne mislim pojedinacno ni na jednu religioznu reprezentaciju u opisu jednog koji je sa njima ponudjen bez obzira na njihovu popularnost , vec ih radije prihvatam sve samo kao njegove razlicite manifestacije  a ne kao njegovu konacnu definiciju."

Nema tu nikakvih bajki ili moje dobre zelje da verujem u nesto sto ne postoji ili sto se meni dopada.
Ja nisam izmislio fundementalan zakon po kom se ovaj Univerzum ponasa .
Razumevanje funkcionisanja naseg Univerzuma je prva zajednicka tacka za sve postojece filozofije.
Jednom kad svi shvate da je u Svemiru konstantna interakcija i razmena elemenata ,
onda se stvarno otvoreno i duboko moze razmisljati o uzroku i posledici .
Sve sto trenutno postoji u ovom Univerzumu  je njihov rezultat ukljucujuci coveka,
Lepota ovoga o cemu pricam je da niko i nista nije i ne moze biti izostavljeno .
to jest svi smo na neki nacin povezani i uticemo jedno na drugo.

Zbog toga Ja pokusavam da objasnim da termin Boga ne moze da se kidnapuje .
To su uradile mnogobrojne religije u proslosti sa svojim razlicitim verzijama ali doslo je novo vreme,
kad svi ti razliciti pogledi trebaju biti ujedinjeni a to moze da se uradi samo ukoliko se stvore
niz tacaka koje ce biti uniformisane i jednake za sve.
Prvo se upitaj o sledecim karakterisatikama Boga ;
Omnopotentni,Sveznajuci ,Svemoguci i Sveprisutan ,
videces da za Biblijskog boga nema mesta kao vodeceg entiteta  jer On nema ove karakteristike ,
i to se vidi u biblijskom tekstu.
Termin Bog moze danas u 21 veku da se koristi samo kao Supremna celina koja objedinjuje SVE jer sve je deo njega.
Kao sto sam vec objasnio  Ja nemam potrebe da izmisljam" konacnu definiciju Boga "prvo jer je to nemoguce
zato jer to je stalni proces promene ka perfekciji a drugo jer je to nepotrebno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Procitaj jos jednom prethodni post pa ces videti da ti je nesto promaklo ili Ja to nisam lepo formulisao.
Ne prihvatam ni od jedne religije ni jedno objasnjenje kao konacnu definiciju Boga jer u svima njima
postoji neka vrsta diskriminacije jedne religije prema drugoj ,sto nije u duhu vrhovnog supremnog bica.
Sta je "vrhovno supremno bice" i kako ti znas sta je u njegovom duhu a sta nije ?
Kako ne uspevas da vidis diskriminaciju u cinjenici da su odredjeni oni koji postoje, zakon jaceg, bogati u odnosu na siromasne ...... ?
Citat
"Kad kazem Bog ,ne mislim pojedinacno ni na jednu religioznu reprezentaciju u opisu jednog koji je sa njima ponudjen bez obzira na njihovu popularnost , vec ih radije prihvatam sve samo kao njegove razlicite manifestacije  a ne kao njegovu konacnu definiciju."
Ne razumem sta ti kazes kad kazes Bog i sta su "njegove razlicite manifestacije".
Citat
Nema tu nikakvih bajki ili moje dobre zelje da verujem u nesto sto ne postoji ili sto se meni dopada.
Ja nisam izmislio fundementalan zakon po kom se ovaj Univerzum ponasa .
Razumevanje funkcionisanja naseg Univerzuma je prva zajednicka tacka za sve postojece filozofije.
Jednom kad svi shvate da je u Svemiru konstantna interakcija i razmena elemenata ,
onda se stvarno otvoreno i duboko moze razmisljati o uzroku i posledici .
Sve sto trenutno postoji u ovom Univerzumu  je njihov rezultat ukljucujuci coveka,
Lepota ovoga o cemu pricam je da niko i nista nije i ne moze biti izostavljeno .
to jest svi smo na neki nacin povezani i uticemo jedno na drugo.
Zakon univerzuma je jedna stvar a identitet i priroda Boga nesto sasvim drugo. Nisu svi stvoreni da bi nesto shvatili, bas kao sto ti ne shvatas faktor smrti koji je jedina stvar koja nas trenutno povezuje i utice na nas.
Citat
Zbog toga Ja pokusavam da objasnim da termin Boga ne moze da se kidnapuje .
To su uradile mnogobrojne religije u proslosti sa svojim razlicitim verzijama ali doslo je novo vreme,
kad svi ti razliciti pogledi trebaju biti ujedinjeni a to moze da se uradi samo ukoliko se stvore
niz tacaka koje ce biti uniformisane i jednake za sve.
Kao sto religije koriste rec Bog za svoje potrebe, tako isto i ti rec Bog koristis za nesto sto se tebi dopada.
Nikada ta rec nije bila ista za sve, niti ce biti.
Citat
Prvo se upitaj o sledecim karakterisatikama Boga ;
Omnopotentni,Sveznajuci ,Svemoguci i Sveprisutan ,
 videces da za Biblijskog boga nema mesta kao vodeceg entiteta  jer On nema ove karakteristike ,
i to se vidi u biblijskom tekstu.
Biblijski Bog jeste vodeci entitet, " Kralj nad kraljevima " i nema gore navedene karakteristike.
Citat
Termin Bog moze danas u 21 veku da se koristi samo kao Supremna celina koja objedinjuje SVE jer sve je deo njega.
To je bajka koja je definisana kao "Panteizam"
Citat
Kao sto sam vec objasnio  Ja nemam potrebe da izmisljam" konacnu definiciju Boga "prvo jer je to nemoguce
zato jer to je stalni proces promene ka perfekciji a drugo jer je to nepotrebno.
Covekova nemogucnost definisanja Boga jeste za coveka jedina istinita definicija Boga.
A to sto je nemoguce definisati u sebi nema nikakav "stalni proces promene ka perfekciji" ( posto je to nekakva definicija ).
Mi recimo nemozemo definisati Boga kao coveka zato sto na nekakvom papiru pise "da je Bog stvorio coveka u svom oblicju", mi samo mozemo reci da to tamo pise.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
U boga verijemo zato što je takav deo našeg bića, takvi smo stvoreni. Svako ko ga je odbacio ili zamenio, duboko u sebi, u svojoj podsvesti, zna da greši, i kako su moderna istraživanja zaključila, to laganje samog sebe može izroditi neku bolest na organizmu.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Kazes moderna istrazivanja ? Nesto 'vako?

Religion May Cause Brain Atrophy

Faith can open your mind but it can also cause your brain to shrink at a different rate, research suggests.

Researchers at Duke University Medical Centre in the US claim to have discovered a correlation between religious practices and changes in the brains of older adults.

The study, published in the open-access science journal, Public Library of Science ONE, asked 268 people aged 58 to 84 about their religious group, spiritual practices and life-changing religious experiences. Changes in the volume of their hippocampus, the region of the brain associated with learning and memory, were tracked using MRI scans, over two to eight years.

Protestants who did not identify themselves as born-again were found to have less atrophy in the hippocampus region than did born-again Protestants, Catholics or those with no religious affiliation. Frequency of worship was not found to have a bearing on results, while participants who said they had undergone a religious experience were found to have more atrophy than those who did not.

Although the brain tends to shrink with age, atrophy in the hippocampus has been linked with depression and Alzheimer’s disease.

The study authors Amy Owen and David Hayward said the changes were not explained by other factors that affect hippocampal atrophy, such as age, education, depression or brain size.

Preuzeto sa ...

==============================================

Religija može uzrokovati atrofiju mozga

Vjera može otvoriti vaš um ali isto tako može uzrokovati da se vaš mozak smanji na različitim razinama, sugeriraju znanstvenici.

Znanstvenici na Duke Medicinskom Fakultetu iz SADa, tvrde da su otkrili poveznicu između religioznog prakticiranja i promjenama na mozgu odraslih osoba.

Studija publicirana u „open-access“ znanstvenom žurnalu Public Library of Science ONE, je ispitivala 268 ljudi u dobi između 58 do 84 godine o njihovim religijskim grupacijama, spiritualnim praksama i životnim promjenama uzrokovanim religijskim praksama. Promjene u obimu njihova hipokampusa, dijela mozga koji je povezan sa učenjem i memorijom, su pračene uz pomeć snimanja sa MRI-jem, u periodu od 2 do 8 godina.

Protestanti koji se nisu identificirali kao „ponovno rođeni“ su imali mane atrofije u mozgu unutar hipokampusa za razliku od onih koji su se identificirali kao „ponovno rođeni“ Protestanti, Katolici ili dio bilo koje druge religiozne grupacije. Frekvencija upražnjavanja vjere nije imala ikakvih promjena na rezultatima, dok učesnici koji su se izjasnili da prolaze kroz religiozna iskustva su imali veće atrofije od onih koji nisu prolazili kroz takva iskustva.

Iako mozak ima tendenciju da se smanjuje sa godinama života, atrofija hipokampusa je povezana sa depresijom i Alzheimerovom bolešću.

Autori studije Amy Owen i David Hayward, su rekli da promjene nisu objašnjene sa bilo kojim drugim faktorima koji utječu na atrofiju hipokampusa, kao što su: starenje, edukacija, depresija ili velilina mozga.

Preuzeto prevedeno sa ...

=======================================================

Kao sto vidis izaziva. Moze izroditi bolest ... to laganje samog sebe, izaziva atrofiju mozga.

« Poslednja izmena: 23. Dec 2011, 18:51:25 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
Naravno, studija dolazi sa Duke univerziteta koji je uz sve ostale leglo nereligioznih.

Mrzi sve živo i budi ateista, voli sve što treba i budi hrišćanin. Razlika između takve dve osobe je očigledna. Negativno razmišljanje = negativan život a tu su i posledice. Molitva utiče na izlečenje, a bes na javljanje kancera, tumora, cisti i još mnogih drugih stvari. Ciste na jajnicima kod žena se javljaju uglavnom zbog uticaja negativnih misli. Zamisli samo kakav uticaj nereligiozan čovek ima na srce... Aritmija se javlja prilikom nekih sumornih misli.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Jeste, sve sta nije u skladu sa religijom je sotonino leglo. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ateisti mrze više od vernika?
Dovoljno je pogleda istoriju ljudske civilizacije i sve zločine ućinjene od strane verujućih i ime njihovih religija i bogova, i da zaključimo da je ta konstatacija smešna.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
Tesla je bio religiozan, a znao je desetine knjiga napamet, i to u poznim godinama.

Edit: Ne govorimo o civilizaciji već o pojedincima. Oni ateisti koje ja poznajem žive u neskladnim brakovima, prolaze kroz depresiju, a gore sam obrazložio celu suštinu razmišljanja dve grupacije, tako da je svaka sledeća diskusija na tu temu nepotrebna.

Ti što sebe nazivaju vernicima a čine zločine to i nisu. Isus je lepo rekao da se ne sme vršiti nasilje, a to znači ni po kom osnovu, čak ni zarad većeg broja religioznih, što su radili vekovima ranije.
« Poslednja izmena: 23. Dec 2011, 21:43:55 od Zlaya90 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 04:55:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.