Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 03:08:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 118091 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Ateizam još nije vladajuća koncepcija ali broj ateista polako ali sigurno raste, naročito od II svetskog rata.
Ako uzmemo u obzir sadašnje tedencije u Evropi, u njoj će za 50-100 uglavnom živeti ateisti i muslimani (na šta će to da liči ne želim ni da znam)
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
Ja ponekad pomislim da smo mi ljudi i sva bica tvorevina vanzemaljaca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50055
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Ateizam još nije vladajuća koncepcija ali broj ateista polako ali sigurno raste, naročito od II svetskog rata.
Ako uzmemo u obzir sadašnje tedencije u Evropi, u njoj će za 50-100 uglavnom živeti ateisti i muslimani (na šta će to da liči ne želim ni da znam)

Sadasnje tendencije ne mogu da ociste evropu od hriscana do kraja, ali mogu da smanje njihov broj na minoran, recimo na 10%... I nadalje se ta populacija nece tako smanjivati jer prosto ostaju samo iskreni vjernici kojima su natalitet i vjera ispred svega. Uzmimo primjer Eigipta ili Sirije. U Egiptu je danas 90% muslimana i 10% koptskih pravoslavaca. A nekada je bilo obrnuto. Medjutim hriscani nisu nestali. Pa tako ni u evropi nece nestati iako ce postati marginalna religijska grupa. Dok sa druge strane broj muslimana ce rapidno rasti. Iz te perspektive najugorezeniji su ipak ateisti koji nece imati prostora za akumulaciju vec ce se naprosto utopiti u svijet muslimana i preostalih hriscana. Nigdje gdje su muslimani u dominaciji nema prostora za ateizam, dok su hriscani u iole boljem polozaju. Sto zbog organizovanosti i izgradjene zajednice, sto zbog ubjedjnja vjerika koja vise idu u prilog opstanku. A sto zbog samih muslimana koji nikada u toj mjeri nece smatrati hriscane neprijateljima, koliko ce to biti slucaj sa ateistima. Kad tad ce im prisjesti karikature proroka Muhameda.
« Poslednja izmena: 12. Apr 2011, 17:54:30 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Za muslimane ateisti su najgora sorta ljudi, gori su čak i od mnogobožaca.
Pošto i ateisti slično misle o islamu suživot ne bi bio moguć. Verovatno bi se međusobno poklali.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
Sta imamo da kazemo, kad 4 najbolja jevandjelja, su napisana od 40 do 60 godine posle hrista. Nisu ih pisali ranije jer su se plasili da udju u neprilike sa rimljanima.
E sad vi viditi posle isusove smrti pa narednih najmanje 40 godina su se te price prenosile pricama, rekla , kazala, svasta je dodavano i oduzimano.

I koliko su onda verodostojna.  Nebi me cudilo da je istina ta , da je Isus slicio nasem Milanu tarotu.

U to vreme i pre hrista su se pojavljivali razni proroci. Toliko o hriscanstvu, a muslimani se smeju, kazu hriscani  su vernici knjiga.

Znate koliko su ljudi bili zatucani pre 300 godina, koliko su tek bili zatucani bili pre 2000 god.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Verujem u boga jer imam strah od smrti i cesto ne razumem dogadjaje oko sebe pa verujem u neku nevidljivu mocnu ruku koja stoji iza njih ili ne mogu da prihvatim epilog nekih dogadjaja pa moram da verujem u univerzalnu pravdu da bi mi bilo lakse :trollface:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 113
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
evo jedno pitanje za vernike ( bog će vam pomoći ako me uputite na pravi put  Smile )

malopre odoh u WC i tako ja stojim pišam i pogledam u prozor od kupatila sa kog imam dobar pogled na nebo. kad mi odjednem dok pišam i gledam u nebo pade na pamet jedna stvar "  rekli ste da bog sve vidi, pa me zanima kako je moguće da bog me vidi kroz to malo parče prozora  sa kojeg se vidi nebo ?????? meni stvarno nije jasno kako može da me vidi, jedina opcija je da su mu oči veličine planete zemlje i da mogu da pokriju i istok zapad sever i jug  Smile ja ne znam kako je drugačije moguće  Smile pa eto nek mi neko od vas božijih robova objasni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
ajd ne bukvalizuj. ne radi se o tome da je to neko ko je Vaga u horoskopu,priča 22 jezika  i zna da stepuje. to je neko i nešto veće od nas,apstraktno
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 113
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
aha važi  Smile   

nego lutko što si stavila pagan na profilu kad ovde braniš nešta u što ni ti ne veruješ , malo mi čudno ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
evo jedno pitanje za vernike ( bog će vam pomoći ako me uputite na pravi put  Smile )

malopre odoh u WC i tako ja stojim pišam i pogledam u prozor od kupatila sa kog imam dobar pogled na nebo. kad mi odjednem dok pišam i gledam u nebo pade na pamet jedna stvar "  rekli ste da bog sve vidi, pa me zanima kako je moguće da bog me vidi kroz to malo parče prozora  sa kojeg se vidi nebo ?????? meni stvarno nije jasno kako može da me vidi, jedina opcija je da su mu oči veličine planete zemlje i da mogu da pokriju i istok zapad sever i jug  Smile ja ne znam kako je drugačije moguće  Smile pa eto nek mi neko od vas božijih robova objasni

Smile Ti stvarno mislis da ce ti neko odgovoriti? Ako ne verujes u Boga to ti ne daje za pravo da se na ovaj nacin obracas onima koji veruju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 03:08:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.118 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.