Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 12:16:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 117174 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia Luvmya 520
Nisam dobio ni jedan odgovor vezan za boga. Pitanje je "Zašto verujete u boga?", a ne "Zašto verujete u višu silu ili nekakvu energiju, prauzrok uzroka?"
Covek se radja da bi bio to sto jeste, ako je neko rodjen da veruje u religijske bajke i izmisljene bogove onda ce morati da u to veruje, drugi ljudi su rodjeni da ne veruju u te bajke. Bas kao sto nisu svi ljudi na ovom forumu nego samo oni koji su ovde morali da budu, bas kao sto ne puse svi ljudi cigarete nego samo oni koji moraju da ih puse.....
Mozda bi bolje bilo da se upitamo zasto se ljudi ne postuju medjusobno, zasto sebe izdvajaju od ostalih kao
teisti, ateisti ili bilo koja druga nalepnica koja ljude sprecava da shvate da smo svi samo ljudi.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Dobio si i vise od jednog odgovora. Naravno da niko nece verovati samo zato sto tako pise u nekoj knjizi. Ljudi su ti iskreno rekli zasto veruju.
Nisam dobio ni jedan odgovor vezan za boga. Pitanje je "Zašto verujete u boga?", a ne "Zašto verujete u višu silu ili nekakvu energiju, prauzrok uzroka?"

Kad sam u svom pitanju, koje sam ponovio 3-4 puta kroz temu, napisao "bog", mislio sam na boga koji pripada nekoj od većih i uticajnijih religija. Najviše na hrišćanskog i muslimanskog. Suština mog pitanja nije da dobijem odgovor na to kako je sve počelo već da shvatim, ako mogu, zašto ljudi veruju u priče iz raznih knjiga starih više od 2 milenijuma. Izvinjavam se ako nisam bio dovoljno jasan i molio bih da odgovor da neki pravoslavac, katolik ili musliman. Ako ih uopšte ima ovde ili ako znaju da odgovore na moje više puta ponovljeno pitanje! Smile

Evo ja sam hrišćanin ekumenista nadam se da sam kompetentan  Smile

Ljudi su ti već rekli, samo ti nisi shvatio ili se oni nisu dovoljno dobro izrazili... Verujem u Boga zato što samo njegovim postojanjem, sve dobija smisao i ništa ne ostaje ne razjašnjeno.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia Luvmya 520
Verujem u Boga zato što samo njegovim postojanjem, sve dobija smisao i ništa ne ostaje ne razjašnjeno.
Verovanjem u njegovo postojanje za tebe sve dobija smisao i nista nije razjasnjeno, posto verovanje ne razjasnjava nista.
Njegovim postojanjem ne bi mogao da imas verovanje u njega.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
e ovi svi sto ljude treniraju fudbal,kosarku,ragbi i tako dalje bar neki sport recimo fudbal da trenira ronaldinjo mi bi isto bili kao drugi timovi al bi bili malo losiji od drugix.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Motorola raspala
Pa ako ista, drago mi je da vidim da se sve vise ljudi udaljava od najpogubnije institucije u zadnjih par hiljada godinai - crkve!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
A znači nije problem Bog nego sabornost crkve   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Dobio si i vise od jednog odgovora. Naravno da niko nece verovati samo zato sto tako pise u nekoj knjizi. Ljudi su ti iskreno rekli zasto veruju.

Kad sam u svom pitanju, koje sam ponovio 3-4 puta kroz temu, napisao "bog", mislio sam na boga koji pripada nekoj od većih i uticajnijih religija. Najviše na hrišćanskog i muslimanskog. Suština mog pitanja nije da dobijem odgovor na to kako je sve počelo već da shvatim, ako mogu, zašto ljudi veruju u priče iz raznih knjiga starih više od 2 milenijuma. Izvinjavam se ako nisam bio dovoljno jasan i molio bih da odgovor da neki pravoslavac, katolik ili musliman. Ako ih uopšte ima ovde ili ako znaju da odgovore na moje više puta ponovljeno pitanje! Smile

A sta da radimo mi koji, a vecina nas je ovde,koji smatramo da je Bog - energija? U cemu je problem da mi kazemo sta mislimo? Zar moramo da budemo pravoslavci,katolici ili muslimani da odgovorimo? Smile
Vreme je budjenja covece, sve ce manje i manje biti ljudi koji ce se izjasnjavati kao vernici. Religija pada jer je vestacka tvorevina. Ti si moja religija i ja tvoja. Nema tu polemike.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
vjerujem i znam..znamo nešto pouzdano,oslanjamo se na činjenice i ateisti često od toga polaze. vjerujemo u nešto  vodeći se nekim unutrašnjim osjećajem,ali bez mnogo konkretnih dokaza.
u Boga vjerujem kao neku nevidljivu silu,snagu u nama kad god zavirimo u sebe. kao nešto što nam ne da da se do kraja slomimo,već samo malo povijemo i vidimo da smo zapravo elastični,a ne lomljivi.
kao nešto veće od nas i nešto sveto. ne mislim da se Boga treba odreći ili u njega vjerovati zbog  njegovih izaslanika,nego zbog njega samog. ne mjeri se vjera odlascima u crkvu i velikim prilozima,nego kao i sve ono što vrijedi u čovjeku,kao nešto veliko a nevidljivo što samo nalazi put ka svijetu. kad vidim popa kako izlazi iz Delte sa 20 kesa iz najskupljih butika ili č.sestru u skupom autu..(a uče nas da ne živimo od materijalnog i da se odreknemo u korist čiste duše)..onda ...vidim malo licemjerja u svemu. a Bog nije čovjek,pa nema ni te licemjernosti  u sebi..što ne znači da je savršen
« Poslednja izmena: 06. Apr 2011, 11:37:09 od Sofija 753 »
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Motorola raspala
A znači nije problem Bog nego sabornost crkve   Smile
Bog nije problem jer ne postoji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
Verujem u visu silu zato sto je to moj izbor. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 12:16:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.