Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:45:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kraće a ,ćešće  (Pročitano 847 puta)
15. Jun 2008, 08:09:44
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

BEOGRAD - Peškiri i čisti čaršavi, tik uz šalter, na ulazu u odvojeni paviljon. To je „kuća ljubavi“. Ima jedanaest soba. Tu osuđenici imaju prava na bračnu posetu od tri sata. Soba uredno nameštena, krevet, stočić, kupatilo. I ključ. Osuđenici u srpskim zatvorima imaju pravo na tročasovni seks jednom u tri meseca u posebnim sobama, koje u zatvorima zovu „kuće ljubavi“.

Međutim, pre neki dan dvadesetak žena čiji su muževi na izdržavanju dugogodišnjih kazni uputilo je pismo zatvorskim vlastima, u kome se otprilike kaže kako je ovo vreme od dvanaest sati godišnje predviđeno za seks između bračnih partnera nesvrsishodno raspoređeno.

- Kad se sa mužem koji je na izdržavanju kazne nađem u „kući ljubavi“, naš odnos traje petnaestak minuta, ajde da kažem, maksimalno pola sata. A ostala dva i po sata sedimo i gledamo se jer je moj čovek potpuno iscrpljen. Zato bi bilo mnogo bolje da nam, umesto četiri puta po tri sata, daju svaki mesec po sat vremena u „kući ljubavi“. To bi već imalo nekog smisla. Ovako, ko je smislio da četiri puta godišnje budemo po tri sata, napravio je veliku grešku - poverila se novinaru Kurira jedna od potpisnica ovog pisma, koja je iz razumljivih razloga želela da ostane anonimna.

Ona kaže da na ovome neće stati i da će protestno pismo osim upravnicima zatvora uputiti i direktoru za izvršenje zavodskih sankcija, ali i nadležnom odboru u srpskoj skupštini, kako bi se inicirala promena zakona i povećao broj časova za vođenje ljubavi iza rešetaka.

Podsetimo, radikali su u Skupštini Srbije krajem 2005. godine predlagali da se zatvorenicima po novom zakonu makar jednom u dva meseca dozvoli poseta najbližeg člana porodice. Predlog tada nije prošao. Po svemu sudeći, ovo pitanje bi uskoro ponovo moglo da se nađe na dnevnom redu.

U Zavodu za izvršenje zavodskih sankcija kažu da su ovakve posete interesantne samo osuđenicima u zatvorenom delu sa dužim vremenskim kaznama, jer osuđenici u poluotvorenom delu imaju pravo da jednom mesečno izađu u grad šest sati, zatim imaju pravo na dve posete i jedan slobodan vikend od 56 sati.
- Zatvorenici u Sremskoj Mitrovici vode ljubav u posebno uređenim sobama u zatvorskom motelu. U Valjevu osuđenici dočekuju svoje bračne drugove u posebnim prostorijama u blizini upravne zgrade. Ženski zatvor u Požarevcu ima lepo sređene sobe, koje podsećaju na garsonjere. „Zabela“ ima svoju „kuću ljubavi“. Ona se nalazi se u blizini upravne zgrade, između žice i zidina zatvora.

U niškom Kazneno-popravnom zavodu osuđenici imaju pravo da u zatvoru prime svoje bračne ili vanbračne supruge. Ovoj nameni služe dve kućice, koje su i opremljene za takvu posetu.
- Poseta srodnika, uključujući i supružnike, predstavlja pogodnost koja se ostvaruje u skladu sa zakonom, a njihova brojnost zavisi i od vladanja zatvorenika.

- Bračne i vanbračne supruge su izjednačene u pogledu prava na posetu, s tim što ove druge moraju da dokažu da sa osuđenikom žive u vanbračnoj zajednici izjavom svedoka, odnosno potvrdom iz mesne zajednice na području svog prebivališta - rekli su nam u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu. Ovi objekti nalaze se izvan zatvorskih zidova, ali uz obezbeđenje da bi se sprečilo eventualno bekstvo tokom trajanja ove vrste poseta. Svaka kućica ima po dve sobe sa krevetima i kupatilo.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Podrzavam ih treba im omoguciti  to sto traze
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Alcatel 258
Ма што им треба омогућити, пљачкаш, убијаш, силујеш, крадеш и још ти треба омогућити да јебеш кад  ти се дигне...
« Poslednja izmena: 15. Jun 2008, 16:10:14 od mrly »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson w350
a ovoj malo samo 15 minuta,nego bi jos,jos,jos.......
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple iPhone 3Gs
a ovoj malo samo 15 minuta,nego bi jos,jos,jos.......

pa nek promeni sobu.. Smile
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
nek omoguce ljudima sta traze Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Ма што им треба омогућити, пљачкаш, убијаш, силујеш, крадеш и још ти треба омогућити да јебеш кад  ти се дигне...

Ma ti si mi bas neki zesci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:45:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Kra

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.