Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 23:26:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto ste glasali za Kostunicu i DSS?  (Pročitano 15647 puta)
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Nokia 5610
Misliš na Andriju Mladenovića, Andrijin tata je deo drumske mafije koja je ostala netaknuta, tako da ima čovek novca. Tako je mali Andrija sebi kupio poziciju unutar DSSa tatinim parama.
Мислим на Машана Станковића.
Одговори на питање!!!
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ja sam za LDP, ali sam pristalica DS... Kada bi se glasalo da li ce da postoji DS ili LDP (a ova druga da nestane zauvek), naravno da bih izabrao DS, ali smatram da LDP treba da postoji, cisto da bi davala neku dinamiku, ali licno trenutna situacija je takva da LDP-u u skupstini ne bih dao vise od 10%. Demokrate su te kojih pi trebalo da bude najvise. LDP, po meni treba da ima takav stav, ne puno pristalica, ali kako da kazem... da im politika bude fokusirana i sa puno dinamike. To oni trenutno i rade... A uz pomoc DS-a bi trebali neke stvari i da realizuju. S druge strane DS se malo povukao u neutralnost, ali razumem ga jer jedino tako moze da privuce veliki broj pristalica, sto podrzavam... Da je bio i on kao LDP, zavrsio bi tako, a ne znam koliko bi to ljudi hteli.
DS i LDP su najbolja kombinacija

PITANJE ZA KOSTUNICINE PRISTALICE
Jel' vama ne smeta to sto kostunica hoce da uvede sankcije svetu ako priznaju nezavisnost kosova (vecu glupost nisam cuo od pada slobodana... Kostunica je isti Sloba)

btw. Kostunica se krije iza demokratskog imena- on nema veze sa demokratijom.
BRAVO CARE!!!  Smile Smile Smile Smile
jel, da se ti mozda ne prezivas Mirceski kojim slucajem???
cale, ti li si??? Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Koji se to clan zove: Машана Станковића, a koji Andriju Mladenovića, kad je toliko vazno da im se cenzurise ime?

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Citat: Kraljevicu Marko
BRAVO CARE!!!  Smile Smile Smile Smile
jel, da se ti mozda ne prezivas Mirceski kojim slucajem???
cale, ti li si??? Smile
Smile Sine diskonektuj se, treba cale da telefonira, pa se vrati posle ponovo Smile
IP sačuvana
social share

LDP i DS ne smeju biti u sukobu, oni su jedini koji mogu da menjaju Srbiju, a to mogu da ostvare jedino zajedno.

Ja sam patriota... i zato zelim da i od mene zavisi...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Zaharijev Vladimir, kandidat za poslanika DSS-a.

http://www.youtube.com/watch?v=1RLHL1c6cVc&eurl=

Ovo je nesto najbolje sto sam video!!!
verovatno je vec bilo, alipogledajte ponovo! jebeno vredi! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2007, 18:01:14 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mislim da je DSS najbolji trenutno izbor u Srbiji. Idem time da ne glasam od loseg za jos losije. Svi politicari su losi u Srbiji ali DSS se malo izdize iznad ostalih barem po meni. Oni su tradicionalna stranka koja se zalaze za nacionalizam a isto vreme i demokratiju. Postuju tudja a brane prava Srpskog naroda. Nisu ostavili na Kosovu Srpski narod na cedilu i to mnogo cenim. Mnogima je vaznije da se uvlace evropi po svaku cenu, pa bi se resili Kosova kao LDP i njima slicni. Nije stvar u tome da mi gubimo stalno teritorije (mada ima dosta veliki znacaj i ta stvar) vec ostavljanje onog jadnog i napacenog naroda na Kosovu. Sta ce biti sa njima kada bi dobili nezavisnost i na to lagodno pristati kao sto bi LDP hteo? Ne treba priznati nezavisnost barem zbog tog naroda ako ne ni zbog cega drugog. Dok nas boli dupe u Srbiji zivimo dosta dobro i ekonomski a i zivoti nam nisu ugrozeni oni tamo na Kosovu jedva prezivljavaju...ali podrazumeva se svakog Srbina boli dupe za tamo neku provinciju ili bolje reci kraj gde zivi njegov narod, njemu je vaznije da bolje zivi po svaku cenu a sto ce njegovi sunarodnici ziveti kao niko na svetu to nema veze.
DSS pruza stabilnost Srbiji i ostali su rezultati iza njih. Konacno je donet i ustav tj. promenjen je od onih crvenih. Jedina greska je to sto su trazili podrsku od vec znamo koga.
Sto se tice drugih stranaka, one samo znaju da kritikuju a jedva cekam da njih malo vidim na vlasti i kako bi se oni snasli. Sad sve hoce da svale na DSS i optuze ih za nesto sto i nisu ucinili. A sto se tice toga da su fasisti, to je veoma smesno tj. svako ko je u Srbiji nacionalista ili barem malo vuce ka tom pravcu je fasista jer mu je stalo da ocuva Srbiju i da je ujedini u jednu celinu koja ce voditi ka evropi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Mislim da je DSS najbolji trenutno izbor u Srbiji. Idem time da ne glasam od loseg za jos losije. Svi politicari su losi u Srbiji ali DSS se malo izdize iznad ostalih barem po meni. Oni su tradicionalna stranka koja se zalaze za nacionalizam a isto vreme i demokratiju. Postuju tudja a brane prava Srpskog naroda. Nisu ostavili na Kosovu Srpski narod na cedilu i to mnogo cenim. Mnogima je vaznije da se uvlace evropi po svaku cenu, pa bi se resili Kosova kao LDP i njima slicni. Nije stvar u tome da mi gubimo stalno teritorije (mada ima dosta veliki znacaj i ta stvar) vec ostavljanje onog jadnog i napacenog naroda na Kosovu. Sta ce biti sa njima kada bi dobili nezavisnost i na to lagodno pristati kao sto bi LDP hteo? Ne treba priznati nezavisnost barem zbog tog naroda ako ne ni zbog cega drugog. Dok nas boli dupe u Srbiji zivimo dosta dobro i ekonomski a i zivoti nam nisu ugrozeni oni tamo na Kosovu jedva prezivljavaju...ali podrazumeva se svakog Srbina boli dupe za tamo neku provinciju ili bolje reci kraj gde zivi njegov narod, njemu je vaznije da bolje zivi po svaku cenu a sto ce njegovi sunarodnici ziveti kao niko na svetu to nema veze.
DSS pruza stabilnost Srbiji i ostali su rezultati iza njih. Konacno je donet i ustav tj. promenjen je od onih crvenih. Jedina greska je to sto su trazili podrsku od vec znamo koga.
Sto se tice drugih stranaka, one samo znaju da kritikuju a jedva cekam da njih malo vidim na vlasti i kako bi se oni snasli. Sad sve hoce da svale na DSS i optuze ih za nesto sto i nisu ucinili. A sto se tice toga da su fasisti, to je veoma smesno tj. svako ko je u Srbiji nacionalista ili barem malo vuce ka tom pravcu je fasista jer mu je stalo da ocuva Srbiju i da je ujedini u jednu celinu koja ce voditi ka evropi.

Dobro, i recimo da si upravu... mene interesuje sledece- Da li se slazes sa Kostunicinim stavom da treba uvesti "sankcije" (ha ha, opet se smejem Smile Smile)  celom svetu i svima koji priznaju nezavisnost kosova... I da li mislis da tim postupcima i svim ostalim (koji su slicni sa tim) on zeli dobro Srbiji i Srbima na kosovu? Da li mislis da pomaze Srbima na Kosovu time sto bezi od Ahtisarija?
IP sačuvana
social share

LDP i DS ne smeju biti u sukobu, oni su jedini koji mogu da menjaju Srbiju, a to mogu da ostvare jedino zajedno.

Ja sam patriota... i zato zelim da i od mene zavisi...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Iskreno DSS je po meni jedina desno nacionalna stranka na nasoj politickoj sceni. Tu treba traziti odgovor na pitanje ko glasa za njih.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dobro, i recimo da si upravu... mene interesuje sledece- Da li se slazes sa Kostunicinim stavom da treba uvesti "sankcije" (ha ha, opet se smejem Smile Smile) celom svetu i svima koji priznaju nezavisnost kosova... I da li mislis da tim postupcima i svim ostalim (koji su slicni sa tim) on zeli dobro Srbiji i Srbima na kosovu? Da li mislis da pomaze Srbima na Kosovu time sto bezi od Ahtisarija?
Pa ne znam da je Kostunica rekao da treba uvesti sankcije celom svetu a da je i tako kako kazes, opet ne treba priznati nezavisnost Kosova a ne treba ni odrzavati dobre odnose sa drzavama koje prihvate nezavisnost a od kojih Srbija ne zavisi i nema nikakve koristi. Podrazumeva se da ne mozes prekinuti veze sa svetom (to smo vec i videli kako izgleda) ali se treba truditi da te vrednuju u svetu. Razume se da smo mi mala drzava koja ne moze toliko da utice na ishod oko Kosova ali ne treba ni prihvatiti takva nametnuta resenja kao sto je nezavisnost. Skoro sve stranke demokratskog bloka su otpisale Kosovo i bas ih briga, jedino Kostunica i DSS pokusavaju da izbave situaciju ili barem da je ublaze. Vece su sanse da ce biti nezavisno ali treba teziti ka tome da Srbija se zalaze za jedinstvenost i da se vidi uvredjenost Srbije ukoliko dodje do takvog resenja. Mislim da nije u redu da te neko gazi godinama a da ti stalno pokusavas da izgladis odnose a on te jos vise gazi. Upravo to rade Srbiji i nasem narodu. Npr. mnoge stranke koje su bile u cetvoroclanoj koaliciji tj. bile su na njihovim listama, vec ranije su se izjasnile da ce pustiti Kosovo da ode. Da li je to ok prema onom narodu koji tamo zivi, ukoliko Srbija tj. ostatak Srbije ne stane iza njih ko ce onda?
Pa zele dobro Srbiji i Srpskom narodu koji zivi van granica Srbije sto je veoma vazno. Poboljsavaju veze sa RS i time dokazuju da povezu dve bratske moze se reci drzave posto i RS je skoro nezavisna. Da ne misle na Srbe sa Kosova oni ne bi se zalagali toliko za njih i podrzavali svaku akciju Srpskog naroda na Kosovu da ocuvaju svoj identitet nacionalni i da zive jednim normalnim zivotom. To je i cilj DSS-a da svi u Srbiji zive lepo i dobro a ne kao neke druge stranke koje su vec prezalile Kosovo i vise ih ne zanima ta tema. A sta ce biti sa tim narodom tamo, ko zna?! Svi u Srbiji su zasluzili da zive jednim normalnim zivotom, da mogu slobodno da se krecu, rade, posluju, rekreiraju, setaju ulicom... To je i cilj DSS-a.
Ne bezi od ahtisarija, vec zna da ovaj nece doneti nikako povoljno resenje po nasu drzavu i zato pokusava da pronadje medju nekim drzavnicima podrsku kako bi odbili plan ahtisarija koji je svoje rekao jos odkad i mislim da nije promenio misljenje. Uostalom sigurno ce doci do nekog sastanka samo se jos ne zna tacno vreme i mesto. A mislim i da se odlaze proklamovanje nezavisnog Kosova jer ahtisari i evropa kao i drugi faktori koji ucestvuju u pregovorima i odlucuju cije ce biti Kosovo, dok se ne formira nova vlada u kojoj bi bile stranke DS, LDP i ostale koje ce priznati Kosovo i time ce evropa pokazati da resenje nije nametnuto vec samovoljno se Srbija odrekla svoje teritorije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
e, mozda i nije tema, ali ja ne mogu da odolim:

DS odbacila platformu DSS o Kosovu  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Tadićevo prvo „ne“ Koštunici

Demokratska stranka odbacila je juče platformu DSS za pregovore o vladi u kojoj se predlaže preispitivanje odnosa sa svim zemljama koje priznaju bilo kakav oblik nezavisnosti Kosova i Metohije, što je ove dve stranke dodatno udaljilo od bilo kakvog dogovora, a Srbiju približilo novim izborima.

- Mi smatramo da je politika naše zemlje prema Kosmetu definisana platformom koja je usvojena u Skupštini Srbije i da nema potrebe za bilo kakvom drugom platformom - rečeno je „Blicu“ u ovoj stranci.

U saopštenju DS navedeno je da je pitanje budućeg statusa Kosova i Metohije najvažnije državno pitanje i da to ne sme biti predmet postizbornog pozicioniranja pojedinih stranaka.

„S obzirom na to da postoji državna platforma za pregovore o budućem statusu, koja je jednoglasno usvojena u Skupštini Srbije, potpuno je nejasno zbog čega je DSS iznela stranačku platformu i njome uslovila dalje pregovore o formiranju vlade“, ističe DS.

Ova stranka navodi da se do rešenja statusa Kosova i Metohije, koje će biti u interesu Srbije, ali i do stabilnosti i ekonomskog napretka, može doći samo strpljivim razgovorima i konstruktivnom borbom za državne interese.

Ova stranka apelovala je da se što pre formira demokratska vlada i pozvala sve stranke demokratskog bloka da pokažu odgovornost prema državi i građanima koji su im na izborima ukazali poverenje.

„Građani Srbije su na nedavnim izborima većinski dali glas evropskoj Srbiji, politici boljeg života i budućnosti, a ne politici prošlosti, razdora i getoizacije“, navodi se u saopštenju DS.

Od funkcionera DSS-a juče nismo mogli da dobijemo odgovor da li će se pregovori o formiranju vlade nastaviti iako je DS obacio njihovu platformu, jer su se svi nalazili na sastanku. Međutim, ako je suditi po raspoloženju koje je vladalo među njima juče, male su šanse da DSS odustane od svoje platforme.

Kako „Blic“ saznaje, predsednik Tadić će, najverovatnije danas, obavestiti javnost o rezultatima konsultacija koje je vodio sa predstavnicima stranaka, a koje su juče završene razgovorom sa funkcionerima manjinskih stranaka.

- Predsednik će, najverovatnije, konstatovati da tokom konsultacija nije dobio ime mandatara koji može da obezbedi većinu potrebnu za formiranje vlade. On će strankama dati rok da obave međusobne konsultacije i pokušaju da postignu dogovor. Nakon toga će Tadić organizovati još jedan krug konsultacija i Skupštini predložiti kandidata za novog predsednika vlade - kaže za naš list visoki funkcioner DS.

On podseća da je u ovom krugu konsultacija DS jedina stranka koja je predložila svog kandidata za premijera i da je koalicija okupljena oko LDP podržala Božidara Đelića.

- Druge stranke nisu predlagale svoje kandidate, niti se izjašanjavale o tome koga bi podržale za budućeg predsednika vlade. Tadić će sačekati da se obave međustranački dogovori i još jedan krug konsultacija i Đelića predložiti za mandatara. Ukoliko Đelić ne bude imao većinu u Skupštini, biće raspisani novi izbori - kaže sagovornik „Blica“ i dodaje da bi ovakav redosled poteza u jednom trenutku „isterao na čistinu“ stav DSS o učešću u novoj vladi.

Za razliku od DS, koja je odbacila celu platformu, za G17 plus prihvatljiv je samo prvi deo platforme DSS u kojem se navodi da nova vlada Srbije ne sme da potpiše nezavisnost Kosova, saznaje „Blic“ u vrhu ove stranke.

- G17 je protiv bilo kakve politike izolacionizma i narušavanja međunarodnog položaja Srbije, naročito kada je reč o daljim evropskim integracijama - kaže izvor „Blica“ iz ove stranke. Do zaključenja ovog izdanja novina, Predsedništvo G17 plus je razmatralo odgovor na platformu DSS, ali naš sagovornik navodi da će Predsedništvo preložiti svoje viđenje izmene platforme DSS koja bi bila prihvatljiva za ovu stranku.

- Prvenstveno se radi o stavu da bi trebalo da se direktno pregovara sa Albancima o konačnom statusu - kaže naš sagovornik.

Ljilja Begenišić - Nikola M. Jovanović

Političke igrarije
Oštar stav DSS u stilu „ili podrška našoj platformi o Kosovu ili nema vlade“ samo je deo taktike u procesu sastavljanja novog kabineta, smatra Zoran Stojiljković, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

- Tih igra i zaoštravanja biće i dalje jer situacija u kojoj se pregovori odigravaju nije uobičajena. U prvih sedam do deset dana pregovora uvek se dižu ulozi koji se pravdaju programskim razlozima, ali se posle ipak ide na kompromis - kaže Stojiljković. Za razliku od drugih analitičara, on isključuje mogućnost da se ide na nove izbore jer će krivac za to imati lošiji izborni rezultat.

- Rezervna mogućnost je manjinska vlada koju bi selektivno podržavao DSS. Oni su već bili u sličnoj poziciji - ocenjuje Stojiljković.

DSS i DS nisu udaljile jedna od druge jer u platformi DSS postoji prostor za pregovore, kaže za „Blic“ analitičar Slobodan Antonić.

- Ako su političari realistični postići će dogovor. Ova platforma DSS je logičan nastavak preambule Ustava u kojoj je navedeno da je Kosovo deo Srbije. Prostor za pregvor nalazi se u drugom delu paltforme DSS, odnosno u načinu na koji će se Vlada Srbije odnositi prema zemljama koje priznaju nezavisnost Kosova. To automatski ne znači da će sa tim zemljama biti prekinuti odnosi i tu se DS i DSS mogu dogovoriti - kaže Antonić.

Šutanovac: Stav DSS nije dobronameran
Potpredsednik DS Dragan Šutanovac, odgovarajući na pitanje da li je uopšte moguće formirati novu vladu, kaže da način na koji je Koštuničina stranka nastupila u konsultacijama kod predsednika Tadića ne može biti shvaćen dobronamerno. On ocenjuje da pregovori od samog od početka nisu išli kako bi trebalo.

- Moramo razgovarati o onome što nas spaja, pa se tek onda baviti onim što nas razvaja - kaže Šutanovac.

On ističe da kosovsko pitanje jeste jedno od najvažnijih pitanja u zemlji, ali se pita šta znači konstatacija iz platforme DSS da je potrebno preispitati odnose sa zemljama koje priznaju neko nepovoljno rešenje.

- Da li bi nas to vodilo novoj izolaciji? Ovim se šalje i loša poruka Srbima na Kosovu i Metohiji, jer se oni ostavljaju na milost i nemilost većinskom narodu u pokrajini i međunarodnoj zajednici sa kojom ne bismo imali komunikaciju, što bi bilo jako loše - ističe naš sagovornik. On ocenjuje da je pogrešno to što se u javnosti spekuliše imenima kandidata za pojedina mesta u vladi jer je, kako ističe, u ovom trenutku najvažnije utvrditi principe i način funkcionisanja buduće vlade.

Radikali: Nećemo Vladu sa DSS
Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić rekao je juče da ta stranka neće formirati vladu sa Demokratskom strankom Srbije bez obzira na objavljivanje nove platforme koja predviđa zaoštravanje odnosa sa državama koje priznaju nezavisnost Kosova.

Na konferenciji za novinare, Nikolić je kazao da SRS nije spremna da uđe u vladu sa DSS-om i ocenio da zaoštravanje retorike te stranke po pitanju Kosova i Metohije liči na „manevar pred nove izbore“.

On je ponovio da radikale niko nije ni kontaktirao na tu temu i da se ne vode nikakvi pregovori o eventualnom ulasku u Vladu Srbije. Zamenik predsednika radikala je pozvao premijera Vojislava Koštunicu da primi glavnog pregovarača UN Martija Ahtisarija i da mu saopšti da niko u Srbiji neće priznati nezavisnost Kosova. Nikolić je ponovio da je Srbija bliža raspisivanju novih parlamentarnih izbora nego formiranju vlade koju bi činile DS, DSS i G17 plus.

Halimi: Podržaćemo kandidata DS
Predsednik Srbije Boris Tadić završio je juče prvi krug konsultacija o formiranju vlade razgovorom sa strankama manjina.

Predstavnik koalicije Albanaca Preševske doline Riza Halimi izjavio je da će ta koalicija podržati proevropsku vladu Srbije i kandidata DS za mandatara Božidara Đelića.

„Podržaćemo proevropsku vladu Srbije koja ni u kom slučaju ne sme da zavsi od SRS-a i SPS-a“, rekao je Halimi. On je istakao da bi sve stranke sem SRS i SPS trebalo da se uključe u širu demokratsku koaliciju.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa izjavio je da će ta partija podržati demokratski orijentisanu vladu, ali da o tome ko će biti premijer treba da se dogovore DS i DSS.

blic
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 23:26:34
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.