Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto smo među poslednjima na evropskoj socio-kulturološkoj skali?  (Pročitano 25039 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Često gledam discowery (u stvari drnda mi iza leđa pa ga čujem i kad je nešto zanimljivo okrenem se da pogledam). Tamo ima masa programa koji se bave afirmacijom potcenjenih zanimanja kao što je dirthy jobs, overhauling, Deadliest Catch, Ice road truckers,...

Mislite o tome.
« Poslednja izmena: 25. Jan 2010, 15:57:29 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
Mrzim ovakve statistike, gnušam ih se, bez obzira jesu li čista istina ili puka laž.

Kakvu mi korist imamo od toga što znamo da smo nepismena stoka?
Hoće li to promeniti naše kolektivne navike?
Hoće li smanjiiti broj pušača ili povećati posećenost muzejima i pozorištu?

Hoće, ali malo sutra. Zato ne mogu a da ne vidim te grozne brojke kao nešto krajnje maliciozno.

Problem nije u brojkama, niti u iznošenju brojki, niti u kukanju i plakanju nad tim kakvi smo neandertalici.

Parafraziraću Isusa ( Smile ):
vidiš trun u oku brata svog, a u svom ne vidiš brvno.

To se odnosi na sve kreatore ovih simpatičnih statistika.

Počistimo prvo svoje dvorište, pa tek onda gledajmo kolektivnu sliku.
Jer, bilo gde, ako gledaš samo mase i ponašanje masa, doći ćeš do istog, tužnog zaključka.

Mislite da nepismenih nema u EU?
Da ih nema u USA?
Da se tamo otimaju da idu u pozorište?
Da su svi fini i kulturni, u gradskom prevozu se izuvaju i citiraju Hesea?

Gledajmo sebe, svi - sebe i menjajmo svoje loše navike. Ali ne zato da bismo rekli kako smo finiji od Španaca i Nemaca, nego da bi nama bilo bolje. Da bi našoj deci u amanet nešto ostalo, a to nešto ne može biti na nivou kolektiva, samo na nivou individualnih pojedinaca.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat

нема...тако кажу на тв-у Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Citat

нема...тако кажу на тв-у Smile Smile
Suviše gledaš TV Srbine jedan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Za Cool Runnerra: Koje si ti to pozorišne predstave gledao, matere ti? Bio u Pozorištu na Terazijama i gledao - šta? U JDP-u? U Ateljeu 212? Da li si video "Buđenje proleća", mladu Mašu Dakić i Miloša Samolova? Pa to je maestralno! Nego ti još malko u pozorište pa javi šta si gledao i kako to da su glumice/glumci toliko loši da dobro da IKO ide u pozorište u ovoj zemljici?
Odoh sada na desk research da istražim tačnost ostalih navoda koje sam inače preuzela iz jedne novinske reportaže.

Joj sto volim ove nadmene sto im na celu pise - ja sam pokretni stub kulture  Smile

Igrom slucaja mi je stric profesor na FDU, drugarica glumica a drug studira glumu pa idem u pozoriste i vise nego sto planiran, posto redovno dobijam karte.

Nemoj da mi nabrajas predstave koje su klasika, koje su u manjini i jesu odlicne. Jedino ako ti ne gledas iste predstave po 5 puta. Ja gledam i "poznate" i one manje izvikane, valjda nije sustina da svi gledaju samo Sekspirova dela (dajem primer).

Eto, prvo sto mi pada na pamet a da nije vredno para za karte jesu Tri sorele u BDP-u i Za sada nigde u JDP-u, kao i jos jedna "fantasticna" predstava kojoj sam i ime zaboravio pa cak i Skup u Narodnom, gde Ruzica Sokic svesna svojih godina preglumaljava zeljna aplauza.  Smile

O mjuziklu "Ko to tamo peva" u Narodnom ne zelim ni da pocinjem, to je tek promasaj decenije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa UPRAVO sam ti to isto rekla. Ja nisam pokretni stub kulture, kao što ni ti nisi glumački "kamen mudrosti" i pater familias, mada kaniš da budeš (podsvesno, no, no  Smile ). Dakle nemoj mi reći da zbog tog promašaja kojeg si se jedva setio ne treba ići u pozorište?!?!
I nemoj da nabrajamo ko je šta gledao, otkud znaš ko sam : )))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Ja sam prestala da idem u pozoriste onog trenutka kada sam skapirala da je gro repertoara posvecen pricama (domacim i stranim) o tranziciji i opadanju morala u tranziciji...

Poslednje sto sam gledala u pozoristu je predstava "Paviljoni" i plakala sam koliko je to bilo lose, a isla sam u pozoriste sa pozorisnim rediteljem, koji je potvrdio moju ocenu... Smiley

I ne shvatam zasto je pozoriste posh i ocena kulture, kada je to kao i bioskop (tj. gledanje filmova) zabava za siroke mase...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Pa UPRAVO sam ti to isto rekla. Ja nisam pokretni stub kulture, kao što ni ti nisi glumački "kamen mudrosti" i pater familias, mada kaniš da budeš (podsvesno, no, no  Smile ). Dakle nemoj mi reći da zbog tog promašaja kojeg si se jedva setio ne treba ići u pozorište?!?!
I nemoj da nabrajamo ko je šta gledao, otkud znaš ko sam : )))

A zasto mislis da me zanima ko si? Samo niz slova iz virtuelnog imena, kao i svi mi.

Dodjes, otvoris temu koja nema utemeljenje u relanosti i onda kada vidis da i ostali uvidjaju besmislenost teme uhvatis se pozorista... pa ni u toj temi ne dokazujes iznetu premisu... jednostavno, predstave su nam ili odlicne (par klasika koji se vrte nin-stop) ili neki krsevi... mladi glumci su sve samo ne glumci, cast minornom broju izuzetaka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ne slazem se da je  bilo sta od ovoga tacno. Evo cak i uzicko pozoriste je uvek puno, svaki dan.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple 15
Kad smo vec kod umetnosti i teatra, da li neko moze da mi objasni dve stvari:
a) kako je nesto umetnost kada u galeriji neko postavi svoj korisceni tampon;
c) kako je nesto teatar ako troje golih ljudi trci i valja se po pozornici 40 minuta bez nekog ociglednog plana...
d) kako je nesto performans ako ostavis kuce da ugine od gladi u galeriji....i ljudi dolaze i gledaju to jadno stvorenje kako umire...

Kada mi neko objasni kako je to umetnost, ja cu priznati da odlazak u muzej i u pozoriste jeste merilo kulture...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.