Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 00:59:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто се плаше Чавеза  (Pročitano 71758 puta)
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 3510
''Завртао уши'' Бушу у сред Њујорка.
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 3510
Ку­бан­ски оба­ве­штај­ци за­вла­да­ли Ка­ра­ка­сом

И пре „Ви­ки­лик­са” Ча­вес је чи­тао пред на­ро­дом текст де­пе­ша из аме­рич­ке ам­ба­са­де у Ка­ра­ка­су, за­то је ди­пло­ма­ти­ја та­мо у стал­ној буд­но­сти
Ис­под сли­ке: Ста­ро при­ја­тељ­ство: Ра­ул Ка­стро и Уго Ча­вес (Фо­то Бе­та)

Аме­рич­ка ам­ба­са­да у Ка­ра­ка­су по­кри­ве­на је ку­бан­ским, а не до­ма­ћим оба­ве­штај­ци­ма. То­га су, ка­ко се ви­ди из ди­пло­мат­ских де­пе­ша Ва­шинг­то­ну, све­сни и Аме­ри­кан­ци ко­ји ра­де у Ве­не­цу­е­ли и њи­хо­ви по­сло­дав­ци у глав­ном гра­ду САД. А прак­са да, хлад­ним ра­том ока­ље­на, Ка­стро­ва слу­жба оба­вља по­сло­ве до­ма­ћих оба­ве­шта­ја­ца, ни­је не­по­зна­та ни Ча­ве­со­вој опо­зи­ци­ји, ко­ја већ не­ко вре­ме упо­зо­ра­ва на „ку­ба­ни­за­ци­ју Ве­не­цу­е­ле”.

Све што је ових да­на ис­цу­ри­ло на ви­де­ло по­твр­ђу­је да су ди­пло­ма­те по Ла­тин­ској Аме­ри­ци вр­ло ак­тив­не у пи­са­њу де­пе­ша из та­ко­зва­ног зад­њег дво­ри­шта. И да им је пе­ро ла­ко, упр­кос ра­сту­ћем ан­ти­а­ме­ри­ка­ни­зму, на­ро­чи­то у зе­мља­ма под Ча­ве­со­вим ути­ца­јем: Осим Ве­не­цу­е­ле, ту је и Бо­ли­ви­ја, Ни­ка­ра­гва, Еква­дор, до­не­кле Ар­ген­ти­на…

Због ан­ти­а­ме­ри­ка­ни­зма тра­же до­дат­на сред­ства

Пре­ма њи­хо­вим на­во­ди­ма, Ку­бан­ци има­ју „ди­рек­тан про­лаз” до Уга Ча­ве­са, и че­сто нај­о­се­тљи­ви­је по­дат­ке ни­су спрем­ни да по­де­ле са ве­не­цу­е­лан­ским ко­ле­га­ма, већ их она­ко си­ро­ве до­но­се у пред­сед­ни­ков офис. „Нај­о­се­тљи­ви­ји по­да­ци ука­зу­ју да су оба­ве­штај­не ве­зе из­ме­ђу Ку­бе Ве­не­цу­е­ле те­сно по­ве­за­не. И да су њи­хо­ве аген­ци­је чак у не­кој вр­сти ри­вал­ства, ка­ко би при­до­би­ле па­жњу бо­ли­вар­ске вла­де”, пи­ше у јед­ној по­ру­ци Ва­шинг­то­ну, из 2006. го­ди­не.

Упу­ће­ни твр­де да је да­нас, че­ти­ри го­ди­не по­сле ци­ти­ра­не аме­рич­ке де­пе­ше, ова ве­за са Ха­ва­ном још ја­ча.

Нај­ма­ње је у оба­ве­штај­ном по­гле­ду „ку­ба­ни­зо­ва­на” вој­ска, или бар ам­ба­са­да САД у Ка­ра­ка­су, ка­ко се при­зна­је, ни­је ус­пе­ла да до­би­је „по­у­зда­не ин­фор­ма­ци­је о ин­фил­тра­ци­ји ку­бан­ских оба­ве­шта­ја­ца у ве­не­цу­е­лан­ске ка­сар­не”.

До­шло је, ка­ко се кон­ста­ту­је, и до ра­сту­ћег та­ла­са ан­ти­а­ме­ри­ка­ни­зма. По­ши­ља­о­ци де­пе­ша на­во­де и по­дат­ке: Док је у дав­но вре­ме пре Ча­ве­са 65 по­сто Ве­не­цу­е­ла­на­ца по­вољ­но гле­да­ло на Аме­ри­кан­це, да­нас је тај по­сто­так на „исто­риј­ском ми­ни­му­му” (31 од­сто).

Аме­рич­ка ам­ба­са­да у Ве­не­цу­е­ли тра­жи од Ва­шинг­то­на до­дат­на сред­ства ка­ко би па­ри­ра­ла Ча­ве­со­вој кам­па­њи про­тив САД. Аме­ри­кан­ци су пла­ни­ра­ли про­па­ганд­на кам­па­њу, ту­ру по це­лој зе­мљи, ме­ша­ње са на­ро­дом, ка­ко би по­пра­ви­ли не­га­тив­ни имиџ сво­је зе­мље.

С об­зи­ром на за­ле­ђе­не од­но­се из­ме­ђу Ха­ва­не и Ва­шинг­то­на, не из­не­на­ђу­је чи­ње­ни­ца да је ве­ћи­на де­пе­ша по­сла­тих из Ка­ра­ка­са „оп­те­ре­ће­на” са­ве­зом из­ме­ђу Ча­ве­са и Ка­стра (Фи­де­ла и Ра­у­ла).

„Пе­не­тра­ци­ја Ку­ба­на­ца у ве­не­цу­е­лан­ске оба­ве­штај­не слу­жбе мо­же ди­рект­но да угро­зи аме­рич­ке ин­те­ре­се, по­што су ве­не­цу­е­лан­ски оба­ве­штај­ци не­при­ја­тељ­ски рас­по­ло­же­ни пре­ма САД, али им фа­ли уме­ће и зна­ње. То до­би­ја­ју од Ку­ба­на­ца”, под­вла­чи се у јед­ној де­пе­ши.

Али и Ча­ве­со­ви зе­мља­ци су се из­ве­шти­ли у овом по­слу, ка­ко кон­ста­ту­ју „аме­рич­ки из­ве­шта­чи”, па се са­да ин­фил­три­ја­ју у ре­до­ве опо­зи­ци­је. Пси­хо­ло­шком ана­ли­зом до­ла­зе до њи­хо­вих нај­сла­би­јих та­ча­ка и та­ко успе­ва­ју да иза­зо­ву раз­дор у опо­зи­ци­о­ним кру­го­ви­ма.

Ча­вес ве­ру­је са­мо бра­ту и Фи­де­лу

Аме­ри­кан­ци из ам­ба­са­де у Ка­ра­ка­су сре­ли су се и са Ер­мом Мар­ксман, не­ка­да­шњом Ча­ве­со­вом при­ја­те­љи­цом са ко­јом је имао и сен­ти­мен­тал­ну ве­зу. Иако је пре­шла у опо­зи­ци­о­ни фронт, она се не сла­же са дру­гим ве­не­цу­е­лан­ским „ди­си­ден­ти­ма”:

„Ча­вес, по ње­ном ми­шље­њу, ни­је иди­от. Он зна шта ра­ди, и има по­ве­ре­ња у вр­ло ма­ли број љу­ди.” Ње­но ми­шље­ње се вред­ну­је, јер по­зна­је Ча­ве­са из вре­ме­на пре не­го што је по­стао по­ли­тич­ка зве­зда. „Ча­вес ве­ру­је са­мо свом бра­ту Ада­му и Фи­де­лу Ка­стру”, ци­ти­ра­ју је Аме­ри­кан­ци.

Ина­че, аме­рич­ка ам­ба­са­да у Ка­ра­ка­су је у ста­њу кон­стант­не буд­но­сти, а осо­бље је на стал­ној ме­ти ло­кал­них шпи­ју­на ко­ји су под ку­бан­ском кон­тро­лом, упо­зо­ра­ва ово­го­ди­шња де­пе­ша . Њи­хов циљ је да кон­тро­ли­шу ком­пле­тан пер­со­нал ам­ба­са­де.

И пре „Ви­ки­лик­са” Ча­вес је чи­тао пред на­ро­дом текст де­пе­ша из аме­рич­ке ам­ба­са­де у Ка­ра­ка­су. За­то су та­мо уве­де­не по­себ­не ме­ре: са­мо про­ве­ре­ни ме­ђу за­по­сле­ни­ма са аме­рич­ким др­жа­вљан­ством има­ју блек­бе­ри­је и лап­то­пе по­ве­за­не са Стејт де­парт­мен­том. У при­су­ству ло­ка­ла­ца (слу­жбе­ни­ка ко­ји не­ма­ју аме­рич­ко др­жа­вљан­ство)мо­же се го­во­ри­ти са­мо о те­ма­ма ко­је ни­су кла­си­фи­ко­ва­не као по­вер­љи­ве.
Зо­ра­на Шу­ва­ко­вић
објављено: 04.12.2010
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
До­шло је, ка­ко се кон­ста­ту­је, и до ра­сту­ћег та­ла­са ан­ти­а­ме­ри­ка­ни­зма. По­ши­ља­о­ци де­пе­ша на­во­де и по­дат­ке: Док је у дав­но вре­ме пре Ча­ве­са 65 по­сто Ве­не­цу­е­ла­на­ца по­вољ­но гле­да­ло на Аме­ри­кан­це, да­нас је тај по­сто­так на „исто­риј­ском ми­ни­му­му” (31 од­сто).

Brate , onda smo i mi i pola sveta pod uticajem Kube .  Smile

Venecuela je od strane Amerike 2002 bila pripremljena  za jedan krvavi gradjanski rat  - i Venecuelanci to znaju . U tome se krije njihov amtiamerikanizam .
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Čavez se seli u Gadafijev šator

Venecuelanski predsednik Ugo Čavez rešio je da svoju kancelariju prepusti onima koji su ostali bez krova nad glavom zbog poplava, a da svoj kabinet preseli u beduinski šator, poklon Moamara Gadafija.

Šator će biti namešten u bašti Čavezove rezidencije Miraflores, u kojoj je već smešteno 25 porodica čiji su domovi oštećeni u poplavama.

Nezapamćene poplave pogodile su Venecuelu koje su odnele 30 života do sada i zbog čega je više od 100.000 ljudi širom te zemlje ostalo bez krova nad glavom.

Najpogođenija su bila siromašna predgrađa Karakasa na padinama okolnih brda gde su klizišta sravnila sa zemljom mnoge od trošnih kuća, karakterističnih za takva predgrađa.

Prilikom posete jednom prihvatilištu u kome su smešteni stanovnici tih predgrađa, Čavez je odmah naredio da se u bašti njegove rezidencije namesti šator gde će preseliti svoju kancelariju, da bi u njegovom radnom prostoru u rezidenciji moglo da se ubaci još kreveta za one čiji su domovi srušeni, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Čavez lično nadgleda operacije pomoći poplavljenim područjima, a obećao je i program masovne izgradnje stanova na čijem čelu će biti dosadašnji ministar kulture Fransisko Sesto koji je dobio novu funkciju ministra za obnovu.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 3510
Чавес са народом у шатору

Предсједник Венецуеле Уго Чавес изјавио је да ће земљом привремено руководити из шатора како би породице, које су у поплавама остале без крова над главом, могле да буду смештене у његову канцеларију.
Чавез је истакао да ће се у башти председничке резиденције сместити у бедуински шатор, који му је поклонио либијски председник Моамер Гадафи. 
У председничкој резиденцији већ је смештено 25 породица, којима је поплава однела куће. Више од 100.000 људи широм Венецуеле остало је без крова над главом због непогоде.   
Чавес је велики поштовалац Гадафија, који живи у шатору у Либији и током прошлогодишње посете донео је један на поклон председнику Венецуеле.   
Венецуелански председник лично надгледа све мере које се предузимају као одговор на поплаве. Најтеже кишне падавине у посљедњој деценији изазвале су велика разарања у Венецуели и однеле више од 30 људских живота.   
Највећа штета причињена је у сиромашним насељима у Каракасу, где је клизиште однело велики број кућа.   

Неко у шатору, а неко на утакмици...

Чавес се, како преносе медији, солидарисао са становништвом Венецуеле. Са друге стране, док је један део Србије погођен поплавом Дрине и Лима, Краљево се опоравља од јаког земљотреса, председник Борис Тадић искористио је дан како би уживао на мечу финала Дејвис купа између Србије и Француске.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 3510
Чавез: Нећемо америчког амбасадора!

Венецуелански председник Хуго Чавес позвао је данас САД да ако хоће протерају амбасдора Венецуеле из Вашингтона и прекину дипломатске односе две земље због одбијања Венецуеле да прихвати америчког амбасадора кога је одредио Стејт дипартмент.

Даље нећете моћи: Уго Чавес

Венецуела је првобитно прихватила именовање америчког дипломате Ларија Палмера за амбасадора у Каракасу, али Чавез сада каже да неће прихватити Палмера због његових изјава да је морал у венецуеланској војсци низак и да је забринут због могућности да Венецуела пружа уточиште колумбијским побуњеницима.
Стејт дипартмент је саопштио да стоји иза Палмера чије именовање још треба да потврди Сенат. Портпарол Стејт дипартмента је прошле недеље рекао да ће одлука Венецуеле да ускрати гостопринство Палмеру имати последице на односе две земље.
"Ако њихова влада хоће да протера нашег амбасадора, нека то учини. Ако хоће да прекину дипломатске односе нека то ураде. Могу да раде шта хоће али тај човек неће доћи," рекао је Чавез у говору који је преносила телевизија, наводи АП.
Он је оптужио Палмера да указује непоштовање венецуеланској влади јер изражава забринутост по неколико осетљивих питања, укључујући оптужбе америчког министарства трезора да три човека из Чавезовог ужег круга помажу колумбијанским побуњеницима оружјем или подршком трговини дрогом.
Односи САД и Венецуеле чија се економија у великој мери ослања на продају нафте САД затегнути су и због притиска који је Чавез извршио на националну скупштину да му изгласа специјална овлашћења да заобиђе парламент и проглашава законе декретом.   
Противници су осудили такав корак, а сличну забринутост изразио је и Стејт дипартмент.   
Иначе, Чавес је још у септембру изјавио да његова земља неће дати агреман америчком амбасадору и осудио је изјаву председника САД Барака Обаме да Каракас не чини довољно у борби против трговаца дрогом.

Е овако се чисти земља од гована бато. А не као ова наша једнонога њањава лелемуда иувињивачки нобеловац Smile Smile

Браво Хуго, воли те сав слободољубиви и поштени српски народ  Smile Smile Smile  Smile

Виваа Венецуела

« Poslednja izmena: 29. Dec 2010, 22:21:01 od Persona grata »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Gledaj svoja posla, kolega!

Predsednik Venecuele Ugo Čavez oštro odgovorio na kritike svog američkog kolege Baraka Obame i poručio mu da "gleda svoja posla". Obama ranije izjavio da veze Karakasa sa Iranom i Kubom ne koriste interesima Venecuele i njenom narodu.

Venecuelanski predsednik Ugo Čavez oštro je odgovorio na kritike američkog predsednika Baraka Obame i poručio mu da "gleda svoja posla".
Obama-i-Cavez.jpg
Barak Obama i Ugo Čavez (arhivska fotografija)

"Obama, gledaj svoja posla, fokusiraj se na vladavinu u svojoj zemlji koju si pretvorio u katastrofu. Ostavi nas na miru", poručio je Čavez američkom predsedniku posle kritika na račun spoljne politike Karakasa koje je Obama izneo u intervjuu listu El Univerzal, prenosi AP.

Obama je u juče objavljenom intervjuu rekao da je Venecuela ponosna, suverena nacija i da SAD nema nameru da se meša u spoljne poslove Venecuele, ali da "ipak, misli da veze Karakasa sa Iranom i Kubom ne koriste interesima Venecuele i njenom narodu".

U obraćanju na sastanku vladinog kabineta koji je prikazan na državnoj televiziji, Čavez je ljutitim tonom optužio američkog predsednika da je izneverio očekivanja Afroamerikanaca i siromašnih Amerikanaca, kao i afričkih zemlja koje su verovale u njega kada je preuzeo predsedničku funkciju.

"Ti si razočaranje za sve te ljude i ostavi nas na miru, Obama", poručio je Čavez američkom predsedniku, prenosi agencija AFP. Agencije podsećaju da Obama i Čavez iščekuju sledeću godinu kada će se u SAD i Venecueli održati predsednički izbori.

"U svim zemljama u regionu želimo da vidimo izbore koji su slobodni i pošteni", rekao je Obama u intervju venecuelanskom listu i dodao da je "nesreća" što je venecuelanska vlada više zainteresovana za ideološke bitke iz prošlosti nego za gledanje u budućnost.

Čavez je odgovorio kako je Obama "u potrazi za glasovima" i rekao: "Ako bih mogao da budem kandidat tamo u SAD, ja bih ga počistio".

Ambasada SAD u Karakasu je bez ambasadora od jula 2010. godine, pošto je Čavez odbijao da da agreman američkom ambasadoru Lari Palmeru optužujući ga da ne poštuje primedbe vlade u Venecueli. To je navelo Vašington da ukine vizu venecuelanskom ambasadoru u SAD.

rts
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0
« Poslednja izmena: 21. Dec 2011, 22:55:05 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Bomba ljubavi Ahmadinežada i Čavesa
Komentara 4
0
[Pošalji na mail]

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad doputovao je u posetu Venecueli, prvoj stepenici na turneji po Latinskoj Americi, tokom koje će obići i Nikaragvu, Kubu i Ekvador.
Zauvek prijatelji i borci protiv imperijalizma: Ugo Čaves i Mahmud Ahmadinedžad

Ahmadinežad se u Karakasu sastao sa predsednikom Venecuele Ugom Čavesom, koji je uputio reči podrške svom iranskom kolegi.

"Predstavljaju nas kao agresore. Iran nikoga nije napao. Ko je bacio hiljade i hiljade bombi... uključujući i atomsku bombu?", rekao je Čaves, aludirajući na SAD.

Obojica lidera su poručila da njihov međusobni odnos ne treba ni kod koga da budi zabrinutost. Ahmadinežad je naveo da, ako njih dvojica prave nešto kao bombu, "onda je gorivo za tu bombu ljubav".

"Nastavićemo da radimo mnogo na nekim bombama, na nekim projektilima, da održimo rat. Naš rat je protiv siromaštva, gladi i nerazvijenosti", dodao je Čaves.

Lider Venecuele je naveo da je iranska pomoć omogućila izgradnju 14.000 kuća u toj
latinoameričkoj zemlji, kao i fabrika za proizvodnju hrane, traktora i vozila.

"Zauvek ćemo biti zajedno", poručio je Ahmadinežad, nazvavši Čavesa "šampionom u borbi protiv imperijalizma".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Хуго Чавес: Ахмадинежад је је добар човек, америчка империја је права претња свету
   PDF    Штампа    Ел. пошта
субота, 14. јануар 2012.

КАРАКАС - Венецуелански председник Уго Чавес изјавио је да председник Ирана Махмуд Ахмадинежад, који је ове седмице боравио на латиноамеричкој турнеји, није никакав "верски фанатик" већ "добар човек".

"Он је добар човек. Није никакав верски фанатик", рекао је Чавес, а пренео је синоћ Асошијетед прес.

Иступајући пред посланицима Народне скупштине са извештајем о резултатима у 2011. години и одговарајући на критику опозиције због посете иранског лидера, председник Венецуеле је рекао да они "једноставно не знају Ахмадинежада".

"Упознали смо се с њим када је био градоначелник Техерана, он није никакав верски фанатик", рекао је Чавес, додајући да би они, којима се није допао долазак председника Ирана, вероватно поздравили долазак председника САД Барака Обаме "иако је он одговоран за бог зна колики број ратова и сада прети свима нама нуклеарним ратом", пренео је Итар-Тасс.

"Америчка империја је права претња свету", рекао је Чавес, додајући да западне земље "без доказа оптужују Иран да прави атомску бомбу".

"А колико атомских бомби има Израел", упитао је Чавес посланике, пренела је руска државна агенција.

Председник Венецуеле је, истовремено, најавио да ће реакција Каракаса на протеривање венецуеланског генералног конзула Ливије Акосте Ногуера из Мајамија бити затварање конзулата.

"Министар иностраних послова Николас Мадуро саветовао ми је да затворим тај конзулат, то ћемо и учинити, у Мајамију неће више бити нашег конзулата", казао је Чавес, који је протеривање Акостине назвао "још једном демонстрацијом уображености јенкијевске империје".

Почетком децембра ТВ канал на шпанском језику "Унивисион" емитовао је документарац "Иранска претња" у ком се, између осталог, тврдило да је Акоста, раније службеница амбасаде у Мексику одржавала контакте са Кубанцима и Иранцима који су припремали компјутерске нападе на неке објекте САД уз учешће радикално настројених студената Националног аутономног универзитета у Мексику.

Цитирајући аудио и видео материјал добијен од студената тог универзитета, "Унивисион" је навео да је Акоста тражила информације о серверима атомских централа у САД, наводи АП.

Чавес је пред посланицима, такође, рекао да ће уколико изгуби на председничким изборима, то признати први а да исто тражи и од опозиције, пренео је Ројтерс.

"Уколико победите на председничким изборима (заказаним за 7. октобар), можете бити уверени да ћу вам предати председничку ленту", рекао је Чавес обраћајући се посланику Марији Корини Мачадо, која намерава да се кандидује испред опозиције на председничким изборима.

Чавес је на челу Венецуеле 13 година, кандидоваће се и на октобарским изборима за нови шестогодишњи мандат а према последњим истраживањима јавног мњења његова популарност је изнад 50 одсто.

Говорећи о својој борби против болести, 57-годишњи Чавес је рекао посланицима да је савладао рак после операције у јуну и четири хемотерапије, као и да му је он помогао да се преиспита и промени.

"Мислим да ми је рак био потребан. Захваљујем богу што ми је послао ову болест која је помогла да се зауставим. Између осталог да видим, мислим и учим боље", рекао је Чавес.

Ројтерс примећује да Чавес изгледа јаче последњих недеља и да му је коса почела да расте после хемотерапије.

На заседање скупштине Чавес је дошао у отвореној лимузини коју су бучно поздрављали пролазници на путу од председничке палате Мирафјорес до зграде парламента, а Чавес је неколико пута заустављао возило како би се поздравио са музичарима и плесачима.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 00:59:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.