Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:39:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто се плаше Чавеза  (Pročitano 71822 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Да али, ако ти рецимо имаш способност која је вредна 20,000 $, нпр. лепа си девојка и твој апел би се могао продати за толико у облику календара,
нико те неће питати колико су ти пара имали родитељи, то не може да девалвира твој капитал.

Или: ако имаш 1000 евра и купиш овас, а после његова цена скочи 2%
моћи ћеш да га продаш за 1020 € и нико те неће питати да ли су ти родитељи били сиромашни.

Или ако си лепа девојка у државној школи где обично такве силују... А богатији родитељи су другој лепој девојци платили школу где томе није изложена. И онда она богатија се уда за богаташа који је већ легализовао своје богатство, а сиромашној је крајњи домет богатији кримос који неће доживети 30-ту осим ако не буде у затвору... А имовина такође може бити одузета.
Даље, богатија девојка може да стекне знање, па и да буде независнија од удаје. Сиромашну ће најчешће да пребија неко вајт треш.
Е сад, колико лепих девојака (чак и у САД), а колико магазина који нуде 20.000$ ?!?
А колико има превараната...

Чак и то не говори све. Помињана је Европа. Рече неко, у поменутом листу - ајде да гледамо Европу као острво. Шта би постигли да није било пљачке Африке, Азије и Јужне Америке? Како се сада ту могућности смањују, логично је да се смањује и доходак у Европи. Америка као пример?! А шта је са њиховим дефицитом?!?

Кад томе додамо и глобално загревање које је последица немилосрдног арчења ресурса, а зна се ко је до тога довео. Белгијски еколози имају леп слоган - ради мање, троши мање, живи више  Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 5
Те приче о томе како су богати недодирљиво богати, а сиромашни осуђени на сиромаштво стварно не стоје, не треба да наседаш на ту реторику

Мене сад да оставе без динара на улици, имала бих милион евра за мање од 10 година

а колико магазина који нуде 20.000$ ?!?
Аух... У праву си за тачку код раздвајања хиљада, ја погрешно ставих зарезе а иначе не волим да видим када други греше у томе *смајли који црвени*

Citat
Америка као пример?! А шта је са њиховим дефицитом?!?
Па, њихов домаћи производ је рецимо 13 хиљада милијарди $, а дуг је 9
значи целокупан акумулирани дуг се своди на нешто више од 9 месеци рада.

Не знам какав је наш дуг и GDP, али одвалићу да је рецимо 15 милијарди према 30 милијарди, значи једно 6 месеци друштвеног производа,
није то толико различито дакле

А иначе мени је "дуг државе" прилично бесмислена категорија и не секирам се око тога нимало. Штавише, позивам их да повећају дуг на 1000 година друштвеног производа само да демонстрирам како то никакве практичне последице нема.

« Poslednja izmena: 28. Avg 2007, 11:45:44 od Jaguar b. p. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Japanac se ubio jer je voz kasnio 30sec.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
SonyEricsson 
Socijalizam, kapitalizam, komunizam svaki ima svoje mane i prednosti i svaki ima svoje zajebe, ali mislim da kada bih se odlucivao za neki mislim da bih hteo da radim, da ne postoje karteli i monopoli (sto je u kapitalizmu inace cesta pojava), da drzava stoji iza mene kada idem kod lekara ili skolujem decu na drzavnom fakultetu, da se jednom r4ecju stvore svi uslovi za nekog pojedinca, a ako ih isti ne iskoristi da nema popravnog u politici (kao u socijalizmu). Drugim recima mislim da ce te najbolje skontati o cemu pricam ako zamislite sebe rodjene u vec nekom ustaljenom sistemu. Mislim da bi ovi sto seru Amerika zemlja velika umrli od gladi, a kao su sposobni...dok bi onom bf_...liku Ugo Cavez najvise i odgovarao posto bi imao kome da se slihta za hranu i smestaj.

Inace, sto se tice Caveza da hoce ubili bi ga odma nego su ga doveli tu da kenja i kao nacionalizuje a garantujem da je na njihovom platnom spisku i kad ih iskara kao nas Sloba smenice ga i cao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
ma taj cavez je od onih likova kojima demokratija odgovara dok on ne dodje na vlast, a onda ce da kaze, aj sad malo da promenimo u diktaturu, evo ja predlazem da prvi budem diktator, ko je za? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Те приче о томе како су богати недодирљиво богати, а сиромашни осуђени на сиромаштво стварно не стоје, не треба да наседаш на ту реторику

Мене сад да оставе без динара на улици, имала бих милион евра за мање од 10 година

а колико магазина који нуде 20.000$ ?!?
Аух... У праву си за тачку код раздвајања хиљада, ја погрешно ставих зарезе а иначе не волим да видим када други греше у томе *смајли који црвени*

Citat
Америка као пример?! А шта је са њиховим дефицитом?!?
Па, њихов домаћи производ је рецимо 13 хиљада милијарди $, а дуг је 9
значи целокупан акумулирани дуг се своди на нешто више од 9 месеци рада.

Не знам какав је наш дуг и GDP, али одвалићу да је рецимо 15 милијарди према 30 милијарди, значи једно 6 месеци друштвеног производа,
није то толико различито дакле

А иначе мени је "дуг државе" прилично бесмислена категорија и не секирам се око тога нимало. Штавише, позивам их да повећају дуг на 1000 година друштвеног производа само да демонстрирам како то никакве практичне последице нема.

Retko gde se moze procitati ovoliko gluposti na jednom mestu. Ovako nije ni Duh u najboljim danima... Smile Smile

Tebe ne zanima spoljni dug drzave? To nema nikakve prakticne posledice? ....Sta reci? Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ma taj cavez je od onih likova kojima demokratija odgovara dok on ne dodje na vlast, a onda ce da kaze, aj sad malo da promenimo u diktaturu, evo ja predlazem da prvi budem diktator, ko je za? Smile

Смеј се ти, али тако то функционише. Тако је и Хитлер дошао...
А ако спречаваш да цвета хиљаду цветова, онда ниси демократа. Е сад што један цвет може бити амброзија Smile Smile
Парадокс демократије. Тако и ови силни српски либералисти који би само лустрирали, јасно само оно што њима није по вољи Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
@ramon

mislis da je ona demokratija u sad-u mnogo dobra stvar?vjeruj mi da narod mnogo bolje zivi u venecueli nego u sad-u!!!
« Poslednja izmena: 28. Avg 2007, 15:45:19 od bannnnjac33 »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Na osnovu cega ti temeljis to tvoje isljenje? Nisi bio ni u jednoj od te dve zemlje, ne znas mnogo toga, a pricas nebuloze.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Avg 2007, 15:48:27 od maleckaa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
SonyEricsson K800i
Zato sto je stabilan drzavnik...
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Само разбијте ствари на простије чиниоце и одмах ћете видети: То што Холбрук има ружне очи, не мора да значи да нам је непријатељ. То што је Уго Авез симпатичан на један или два начина, не значи да је социјализам супер идеја.

Тако треба ствари посматрати, по појединачним елементима. 

Bas tako - po pojedinacnim elementima. To sto je vecerao i slikao se sa svojim prijateljima - najgorim kriminalcima koji su silovali, palili, ubijali Srbe i Albance neistomisljenike nema nikave veze sa njegovim ruznim ocima.  Smile Smile Smile

Не али, Французи управо важе као левичари.
Не наравно у мери Венецуеле, СРЈ и Белорусије, али Француска је социјалистичка у односу на САД.

И зато имају двоцифрену незапосленост, и зато је економски раст Еврозоне типично 4 пута мањи од раста САД.

Sta znaci to "vaze kao levicari"...  Smile Znas ono Lav "ili jesi ili nisi"...  Smile

dok je u venecueli vladao judeo-liberalni kapitalizam vecina stanovnishtva je bila toliko siromashna da je chavez svojom demagogijom i uspeo da dobije toliko glasova Smile naravno ,kao i svaki socijalista on je lazov i dobar deo onog shto je nacionalizovao ide njemu i njegovoj ekipi u dzep . medjutim ,izgleda je dovoljno pametan da neshto da i narodu (kao tito Smile) i vladace do kraja zivota uprkos zavidljivim amerikancima Smile

Naravno... Amerikanci idu prostom logikom "nije meni sto Cavez tlaci, nego sto mi ne mozemo..."  Smile Smile

Узмимо пример из скорашњег филма Мајкла Мура где је онај Американац себи одсекао врхове прстију и коме су рекли да могу да му прикаче један за 60,000 $ или други за 12,000 $.
И ту се, као, пропоненти социјалистичког здравства згражавају.
Али кад би их питао да му помогну добротворном донацијом од 10-15 хиљада, одбили би и рекли:
"Чујте, мени је искрено жао тог човека, али ја стварно не могу да приуштим толику добротворну донацију."

Ovo mi uopste nije jasno...  Smile

Iz trenutne perspektive mozda... a mozda samo kenjas... Ali da te bez dinara na ulici ostave kao 8-godisnje dete u Americi... Kako da ne, kako da ne...  Smile

Sto se tice tacke/zareza kod razdvajanja, stvar dogovora...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:39:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.