Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto razvod mora ponekad biti baš toliko prljav?  (Pročitano 9392 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Dete ima 14 godina i naravno da moze da razume to, i vise od toga. Nisu deca bas toliko "glupava" i "mala" pa nista "ne shvataju".  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung S7
Jebote sto sam ja slab na te stvari ........pa znaci ....nemam pojma ali ja bih tvoju zenu klompom po glavi da se opameti malo.Ne kapiram , koliko sam shvatio imali ste solidan brak...itd.Naravno uspona i padova kao i svi mi.Ali mi nije jasno kako neko moze da ostavi dete.......OK vi se razvodite......ali dete?Nisam za varijantu da se ostaje u braku zbog deteta....ali .....jbg .....ne razumem ....pa kako moze ?Valjda ce ga vidjati?

A, da li si ti probao da porazgovaras sa svojom zenom o celom problemu?Ne postoji bezizlazna situacija to je sigurno .....samo napori da se do resenja dodje.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dete ima 14 godina i naravno da moze da razume to, i vise od toga. Nisu deca bas toliko "glupava" i "mala" pa nista "ne shvataju". Smile

Ma  shvataju deca, i nisu glupa..ali mnogo pate...A, ulica "vreba"....

A, Ja sam preosetljiva na decu.

@Herros
 I, Ja mislim da treba da porazgovara sa zhenom, i da nadju reshenje.Jer sutra-dan ce ih osuditi dete.
 Znam par klinaca..koji su iz ovog, ili onog razloga rasli bez jednog roditelja...Nisu neshto razumni za roditelje shto su ih ostavili...

@B@mbin@, teoretski je sve moguce moguce... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
bambi, moze toliko dete svasta da razume, ali ne ako mu se servira prica o ovakvoj i onakvoj majci  Smile
moze i tada, ali malo teze...

u sustini, decaku u pubertetu sa 14 god. majka nije toliko potrebna- nemojte pogresno da me razumete, potrebni su mu roditelji ... ali nije vezan za njenu suknju.
moj brat je razveden, ima klinca od 14 god. pa po tome sudim. skola, igrice, drugari... ima vec neki svoj klinacki zivot i zanimacije, roditelji su tu da smaraju i daju parice. i ne, ne krivi roditelje sto su se razveli.

mozda je ona dosla do toga da ako sad ne ode, posle ce joj biti kasno za novi zivot... ne znam... ne znam ni koliko imaju godina roditelji.
ne verujem da ne zeli da vidja dete, ne razvodi se od njega, pobogu.

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne mozemo znati potpunu istinu jer smo "culi" samo jednu stranu. Ko zna iz kog razloga se ona odlucila na takav korak... to nikada necemo saznati. U celoj prici, deca su tu najmanje kriva i ne treba uvlaciti u sukobe. Medjutim, kako i sam naslov "kaze"... nekada je sam sukob prljav... umesto da se kao ljudi razidju, makar zbog dece (ukoliko ih imaju, naravno), oni zagorcavaju zivote i ljudima oko sebe. Kao da je bitno ko je kriv  Smile ukoliko ne ide = ne ide i kraj. Nema tu puno price. Nisam pristalica toga da brak mora da se odrzava, ili da se u braku ostaje zbog dece. Neka su ziva i zdrava, sutra ce poci nekim svojim putem, osnovace svoje porodice... Poznajem nekoliko bivsih supruznika koji su upravo nakon razvoda ostvarili bolje medjuljudske odnose i deca uzivaju. Naravno, ima i onih debila koji sopstvenu decu koriste na sve moguce nacine kako bi se svetili.

U svakoj vezi, bez obzira da li se radi o zabavljanju ili braku, kada se pojave problemi koji se kasnije pretvore u sukobe sirokih razmera, retke se osobe koje ce jasno i glasno reci: "ja sam kriv", ili "ja sam kriva" Smile uvek se osudjuje druga strana i prica se o tudjim greskama  Smile Naravno da treba obaviti iskren razgovor i pokusati resavanje problema, ali... za tango je definitivno potrebno dvoje.
« Poslednja izmena: 31. Jul 2008, 10:13:00 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5493
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC trophy
.... evo ... sad kao "zreo" covek ... koji je prosao taj razvod, nekako ... mogu da ti kazem koliko je to bolno za pubertetliju ...
... prvo kad kazes razvod ... setim se sestre i mene kako stojimo u dnevnoj sobi ... mama nam nesto prica ... otvara vrata ... i odlazi ...
... potrcali smo ka liftu ... jedva je pustili ... kraj, otisla je ... narednih 5-6god. nisam je ni video ni cuo ... ostao sam u nekom vakumu ...
... cale ... ma super lafcina ... posao (imao je karijeru u usponu), dvoje dece ... ma trudio se kao nikad niko ... nije bilo batina, nekog izivljavanja ... kuvao, spremao (dobro i ja sam sve radio sto sam mogao i znao ...)
...ali znas sta mi je najvise nedostajalo ... to mi danas danas nedostaje ... onaj trenutak kada te majka pomazi i pita kako si? (a, stvarno sam bio mamina maza)... svu neznost koju sam trebao da dobijam u tim godinama ... nestala je ... od caleta nisam ni ocekivao da bude, kako da ti kazem ... recimo mek ... da nadomesti tu vrstu neznosti ... bio je tvrd i odlucan da uspe u podizanju dece ... sto je dobro jer je ta vera u sebe tog coveka spasila da ne poludi ... ja sam dugo zbog toga imao problema kako da devojci pokazem da mi je stalo do nje (na srecu to sam naucio) ... kasnije se majka vratila u nase zivote i stvari su se poboljsavale, polako ali je nekako islo .... danas, posle svega ... onaj mali sa pocetka price jos zivi u meni i jos cezne za majcinskim dodirom .. izgleda da ce me to pratiti celoga zivota ... koliko god se trudilil oko dece i objasnjavali im i ma koliko deca shvataju i razumeju ... deo "bola" ce zadrzati za samo za sebe ... to odrasli ne razumeju ... i tu se nemoze nista ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tuzna prica Smile

Na ovu bi temu mogla da se nadoveze i ona u kojoj je neko nekome dao predlog "uhvati ga na dete". Nista time, definitivno, ne bi dobila, zar ne?... Jednostavan dokaz da se potpuno olako shvata/prihvata rodjenje deteta. Zadrzati nekoga na bilo koji nacin, a ne razmisljajuci o posledicama Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2008, 10:33:25 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Reci detetu da ga je majka ostaqvila... je jadno...
Nema on 5 godina, vec 14... valjda zna da misli svojom glavom...
Uostalom.. uvek sam se gadila ljudi koji olajavaju svoje bivse partnere... koji okrecu decu protiv drugog roditelja...
Neko ko ga je nosio 9 meseci u stomaku, ko ga je hranio, menjao prljave pelene, ljubio koleno kad ga odere... ne treba da bude ocrnjen na takav nacin...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1
Ne, nisam morao da ocrnjujem majku. Mali je prisustvovao njenom odlasku, shvatio je o čemu je reč (ali ne potpuno i razloge), video je šta se dogodilo, video je "čiku" koji je pomogao mami da ponese svoje stvari, i čuo ga je kako govori da ću na sudu da ostanem bez deteta... bez njega...

Mislio sam kao i mnogi da deca od 13,5 - 14g ne razuemju stvari u potpunosti, ali momak je to shvatio. I primio je tu činjenicu kao muškarac, a ne kao dete. Organizovali smo se, podelili poslove i sada tako funkcionišemo. Ide, za sad...

Majka? Da. Poželela je da vidi dete. I naravno da sam joj dopustio to. I skuvao joj kafu. I razgovarali smo, sada splasnutih emocija. I opet sam ostao bez potpunog odgovora na pitanje - "Pa, dobro, evo, gotovo je...zašto baš TAKO, a ne onako kako je trebalo?"  Jedino je rekla da je želela da me isprovocira da reagujem, da je prebijem valjda, ne bi li me (valjda?)policija odvela i tako se rešila mene... Nisam hteo dalje o tome. Dogovorili smo se o nekim stvarima (odselićemo se iz ovog stana, jer mi je mučno dalje boraviti u njemu, a, vidim da i malog pritiska), o stvarima smo se u načelu dogovorili, ona ima punu slobodu da nazove malog kada god hoće, i da nasamo popriča sa njim, ali pod uslovom da ja znam za to, kao i da ga vidi kada god zaželi (naravno u mom prisustvu). To sam dopustio, iako je preporuka lokalnog Centra za socijalno staranje (kome sam se odmah obratio za savet) bila nešto stroža i po pitanju zvanja i po pitanju poseta. Dopustio sam da i njena majka (detetova baka) isto može doći da ga vidi zajedno sa majkom, ali njen otac ne, pošto mi je odmah nakon tih dešavanja pretio telefonom. Verujem i da čovek ne zna celu istinu, jer im je ona objasnila svoj deo priče... Pale su vrlo ružne reči sa njegove strane, rekao sam mu da takav razgovor ne vodi ničemu, i prekinuo vezu.

Priča će dobiti svoj epilog na sudu, oni čiji je to posao prate situaciju, i to je to. Za sad. Ja čekam kada će ponovo nazvati da pita da li može doći da vidi dete, da bi nastavili neki razgovor, medjutim prošlo je već nekoliko dana, ona nije zvala. Iako je u mogućnosti - nije daleko odavde.

Mali se, barem spolja gledajući, brže vratio u neko "normalnije" stanje od mene, puno su pomogli njegovi drugari sa kojima provodi vreme, ali vidim kod njega neke stvari koje ranije nisam. Odredjenu dozu ozbiljnosti i u razgovoru, i u radu. To je valjda posledica svega ovoga... Neke druge posledice (ako ih ima) će se pokazati kasnije...pretpostavljam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Are you talking to me?

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 111
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung 
Sve sam pročitao i sve je rečeno...ili ima još puno toga - ko to zna...
Jedna stvar mi pada u oči i to bih želeo da ti kažem...super je što si sebi olakšao
i otvorio dušu mogu samo da mislim kako ti je i sa čime se boriš...ali ovo ovde na forumu
su virtualni stranci...nemoj se udaljavati od svojih prijatelja SAD je momenat
da ti pruže svoju ruku...ako su PRAVI. zato samo malo razmisli kome od njih da se
izjadas...Glavu Gore...uvek ima i gore! A ti si koliko vidim OK zato napred i samo napred.
Naćićeš sebi partnerku ili prijateljicu.
IP sačuvana
social share
Biće bolje posle rata.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.